Nazli, ben hayati boyunca kilo alip vermis bir insanim oyle 3-5 kilo da degil. cok buyuk kilolar. Tam yine kilo verirken 89 kiloda hamile kaldim. Nasip ama ben kendimi hep hamileyken asiri kilolu hayal etmiyordum. Nasip gercekten de..
Herneyse,Neden canin cok tatli istiyor? Bunun bazi sebepleri olabilir :
1) insulin direnci olabilir. Seker hastasi demek degil ama onun bir on basamagi. Bu hastalara metformin ilaclari veriyor doktorlar (glifor-glucophage gibi) doktoruna danismadan kullanmamalisin elbette.
2) Kendini 3 saatten fazla surelerle ac birakiyor olabilirsin. Her 2-3 saat te birseyler yemelisin. Minik bir yogurt(hazirlardan olabilir), veya biraz kraker, veya 1-2 hurma!
HURMA'yi siddetle tavsiye ederim. Kaliteli, tombis hurmalardan bul ve al. Hurma icinde karbonhidrat, yag ve protein icere tek meyvedir. Insan vucuduna gerekli olan diger vitamin ve mineralleri de iceren harika bir mucizedir.
Tatli ihtiyacini Hurma ile frenliyebilirsin. Hem diger tatlilardan aldigin kadar kalori de almaz, yerine vitamin, mineral vs eklersin vucuduna
3)Psikolojik bir istah artisi olabilir.
Yani hamile oldugunu bilmenin verdigi bir durum, bilincaltinda seni yemeye tesvik ediyor olabilir. Kendini olumlu cumlelerle, bu duurmdan uzaklastirabilirsin. "Vucudumda yeterince seker var" gibi beynine olumlu mesajlar gonderebilirsin.
Kilo verme konusunda, her an yardimci olabilirim. Dedigim gibi, cok buyuk tecrubelerim var. Paylasmaktan onur duyarim. Kolay bir hamilelik diliyorum