• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

Bizim 3 dk sürdü eşim yolda gelirken tempihledimi ne gramını bile kendi söyledi yani :) bende kafamda netleştiriyordum :)

bizimde 19 mayısta kıyıldı :) düğünden önce tanıdık hoca

ay bizimki 1 saati geçmiştir
anlattıkça anlatıo hoca
kaynanamın suratı dün gibi gözümün önünde
cenaze töreninde gibiydi
amin ağzından zor çıktı

Bize imam dediki mehiri gerdekten önce damadın sana vermesi lazım o yüzden makul bişeyler söylemen lazım dedi...
Bende 20 tane altın dedim,eşimden düğünde takılanlardan verdi 20 tane bunlar mehirin diyerek 3 kere :)

ilk defa duyuyorum bunu benim bildiğim mihir eşler ayrıldığında kadın mağdur olmasın diye erkeğin kadına yapması gereken yardım gibi bişey

ilk defa duyuyorum bunu benim bildiğim mihir eşler ayrıldığında kadın mağdur olmasın diye erkeğin kadına yapması gereken yardım gibi bişey

Evet bende öle biliyordum,aslında öyle de,ama eşinin sana ayrılırken değil evlendiğinde vermesi gerekiyormuş. yani o sana baştan vericek mehiri :)

ille altın olmak zorunda değil istedğin gönlünden geçen bişey olsun

bizim hoca siz yetişkin olgun tok insanlarsınız 50gr mihir biçiyorum dedi

ya canım bencede bunlar islamın gerektirdikleri. işte usulünce bişey söylemek lazım. zaten artık hak gözeten gözetiyor gözetmeyen mehiri bile umursamıyor. ibende 200 gr demişim orda ama bilinçli demedim. sanki alıcammı eşimden. şimdi hepsini.

kızlar bu arada hoca ikimizden de erkek şahit istemiş sizdende istemişlermiydi

slm
buketçim kadında oluyo ama iki kadın olması lazım iki kadın ancak bi erkeğin şahitliğine tekabül ediyomuş çünkü dinimizde
biizm eşimin dayısı
benimde teyzemle onun yengesi olmuştu iki kadın yani
bende mihir olarak bana yapılan bilezikler olsun dedim
5 tane bilezik diye yazdı kağıda
ben cüzdanımda taşıyorum o kağıdı
benim çok hoşuma gitmişti imam nikahı ama :1:
biz de tanıdık hoca bulduk yoksa yapmıyodu başka bi imam
resmi nikah olmadan olmaz demiş
bizde tanıdık hocayı bulduk kıydırdık gitti

kızlar bu arada hoca ikimizden de erkek şahit istemiş sizdende istemişlermiydi

bebişimm nikah habersiz duyurmadan kıyılması lazım ve 2 erkek şahit olacak kadınlar olmuyor birde bize soru sordu 32 farzdan dua okudu işte nikah sırasında yüzüğünle filan oynama sakın mehir içinde taktığın ziynetler kızımızın dedi:) bu kadar

Back