2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

2,5 yıldır uzaktayız bırbırımızden...
İşin garıp tarafı onların aılesınden kım bu tarz bı organızasyon yaptıysa karsılıklı odemısler...
Bu yuzden yadırgamıyor...
Hoş hala kesınlesen bır sey de yok...
Kayınpederım o gun son bır kez daha konusulur ona gore hareket edılır demıstı...
Helal edın hakkınızı...

Benım durumum bu...

aydasu herkes yemek veriyor diye onlarda yemek vermek zorundalarmıymış yani, nasıl böyle düşünüyorlar anlamıyorum.. 75-100 kişiye yemek vereceklerine güzel bir mevlidli düğün yapılsa, orda aparatif bişiler ikram edilse.. meyve suyu kuru pasta vs., sonra zaten uzaktan gelecek akrabaları onlarda kalacağı için evde nasıl olsa yemek verecekler.. bence sen içindekileri nişanlınla paylaş canım.. onunda fikirlerini al, düşündüklerini anlat. güzel bir dille anlat. nişanlınla aranız iyiyse tabiiki tatsızlık çıkmasın bir yandan insan diyor birgünde yapılacak bitecek birşey için düşünmeye üzülmeye değmez, bir yandanda bir kere yaşanacak diye düşünülüyor. zor işler bu işler..

ama bizlerle iletişim kuramamana sebep olmasın lütfen. her konuda fikirlerini bizimlede paylaş, susma lütfen :29:

Ya aydusu yapma böle lütfen. Sıkma canını.Tabi ki yaşadıklarının hepsini bilmiyoruz ama, içinde oturtamadığın bişiler varsa düzgün düzgün konus canım nişanlınla.Terslenmeden,zıt gitmeden.Benim ailemin durumu yok yemek için de. Sadece öle sizin ailenin olmasıda hoş gözükmez de. Birlikte karar verin, olmazda nişanlın ile sen kaarşılayın böle bişiyi...

İçindekileri anlatmaktan sakınma bence. Susma bence, bugünlere bi daha gelmicez.Bi daha evlenmicez. Sorun yarat demiyorum ama bence çözüm bulmaya calış.Nişanlına durumu anlatmaya calış oda ailesi ile konussun... Hayatın boyunca ukte olarak kalmasın.Ailem düğün yemegime gelememişti,kendimi misafir gibi hissetmiştim deme ilerde...

kızlar sipariş verdik,hadi hayırlısı, umarım güzel çıkar... $Mobilya_629709.jpg

merhaba kızlar. Bikaç gündür yazdıklarınızı okuyorum çok güzel gelişmeleriniz var. Ama bende hiçbi hareket olmadığı için bişey yazamıyorum. Nolucak halim bilmiyorum. Sizi görünce hewesleniyorum,özeniyorum. Ama elimden bişey gelmiyo bekliyorum hala.....

Yardımlarınız fıkırlerınız ıcın hepınıze tesekkur ederım...
Paylastım konustum ama o kültürle yetıstıgı ıcın benı anlamakta gucluk cekıyor...
Nıkahımız orda kıyılsa tamam dıyor...
Fakat nıkahtan sonra aksama gıdılecek bır aıle yemeğı olarak dusunuyor sanırım...

Nıkahım beste, atıyorum yemek dokuzda...
Aman oyle işte...
Rabbıme teslım ettım kendımı...
Bana kalsa hıc olmasın yemek...
Nıkahtan cıkıp gıdelım ama onlarda boyle olması lazımmıs...
Pekı olsun o zaman...

Kafamı dagıtayım bomba gıbı gelırım ınsallah ogleden sonra...

merhaba kızlar. Bikaç gündür yazdıklarınızı okuyorum çok güzel gelişmeleriniz var. Ama bende hiçbi hareket olmadığı için bişey yazamıyorum. Nolucak halim bilmiyorum. Sizi görünce hewesleniyorum,özeniyorum. Ama elimden bişey gelmiyo bekliyorum hala.....

Hoşgeldin canımm, siz de niye gelişme yok, nişanlına ayrı şehirlerdemiydin , anlatmışsan bile unutmuş olabilirim kusura bakma elifcim :59:

Canım senin nişanlın yeni askerden gelmişti, iş bakıyodunuz demi? Sen alcaklarının listesini yap, begen canım, sonra hepsini gider alırsınız canım...

elifciim gelişmeler bazen bir anda oluyor. bir haftada bir sürü işi halledip sonra 1 ay hiç bişey yapmadan durduğumuz oluyor. çoğu zaman maddi nedenlerden, bazen zaman bulamıyoruz, bazen kırgın oluyoruz birbirimize canımız istemior.. seninde nişanlın iş bulur ve herşeyiniz yoluna girer inşallah.

birde hemen alabilecek durumda olsanız bile beğenemeyebilir istediğinizi bulamayabilirsiniz.. nişanlın bir yandan iş başvurularını yapsın bir yandan da şu an zamanı vardır, her bulduğunuz fırsatta çıkın mobilya bakın, gelinlik bakın, en azından beğendiğiniz istediğiniz tarzları belirleyin. fiyatlarını öğrenin.. daha sonra alması çok daha kolay olur.. nişanlın işe girerse yeni girdiği için izinde alamaz mesela nikah işlemlerinizi halledin. tarih belli değilse bile gidip sağlık raporunuzu alın mesela 3 ay kullanabiliyosunuz sanırım o raporu, tarihi belirleincede nikah gününüzü almanız kolay olur hem

Son düzenleme:
kızlar yatağını visco almayı düşünen varmı veya kullanan varmı bana acil yazarmısın nişanlım 1 saate kadar almaa gidiyormuş karar ver dedii:52::52::52:

evlenmek ne kadar zormuş yaa,sürekli aklımda bişeylar var,gelinliği nasıl alsam perdeyi napsam,tabaktır çanaktır,kafam dopdolu,stresli,sizdede bu şekildemi?

evlenmek ne kadar zormuş yaa,sürekli aklımda bişeylar var,gelinliği nasıl alsam perdeyi napsam,tabaktır çanaktır,kafam dopdolu,stresli,sizdede bu şekildemi?

=)) elbette öyle çok yoğun geçiyor vakit fakat önemli olan bunu olumsuz birşey gibi görmemek. ben mesela sürekli boş vakit geçirirsem iş yerinde bile olup olmadık şeyleri düşünüp kafamda kurar kendimi depresyona sokabilirim. o nedenle şimdi beynim sürekli birşeylerle meşgul olduğundan çok mutluyum:) bence sen de tadını çıkar. eğlenerek yaparsan daha güzel oluyor herşey.

aydasu canım yazdıklarını okudum.Kızlar boşver demişler ama bence bu boşverilecek birşey değil.Şimdiden susarsak bizi sindirmeye çalışırlar ne kadar ayıp ya ben görmedim böyle birşey.Tamam akrabaların gelmek zorunda değil ama eğer bir yemek varsa benim annem ve babam o yemekte yoksa bende bulunmam o yemekte şahsen.Ozaman siz gidin yemeğinizi yiyn bende annemlere yemeğe gideceğim derim.Susup kalmayın lütfen sevgi sevgi bir yere kadar.çiftlerin yakınları düşünmeli böyle bir durumda neler olabileceğini bizim burda konusmamız bile çok saçma.Düşüncesizlik işte cehalet.Çok kızıyorum ya.Acaba senn ailen yemek düzenleyip nişanlının ailesini dışarda bıraksa nasıl olurmuş o açıdan düşünüyorlarmı? düşünmezler işte.

dediğim gibi bnmde mesela gelinlik mevzusu var şuan.Afedersiniz ben çalışan bi insanım 2000tl maaşım var ve bu maaşla gidiyorum gelin olarak.EE bazı şeyleride açık hesap aldık yani birlikte ödeyeceğiz.Bii gelinlik beğenmişim 2500 müş çok pahalıymış herkes öyle diyormuş.insanların ne söylediği ne zamandır umrumuzda oldu onuda anlamıyorum.Ne kadar saçma şeyler yaa.Nişanlım tamam dedi bakarız busefer ailesi çok pahalı bilmem ne diyor.nişanlıma dedim yarısını ben vereyim alalım bari diye ozamanda diyor annem vermeyecek onun parasını ben vereceğim amaan yoruldum.neyseki çok yoğun bir iş tempom var bunları düşünmeye vakim yok.

(bir gelinlik mevzusu bukadar uzatılmaz.Kaldıki biz ne şukadar altın alacaksınız dedik.Ne düğün şöyle bir yerde böyle bir yerde olacak dedik.Ne sözde nişanda kıyafet alalım dedik.Bunlarda göz önünde bulundurulması gerek bnce :)

Nişanlım 1 ay önce askerden geldi istanbulda yaşıyo normalde bende manisanın bi ilçesinde. Burda yaşamayı düşünüyoruz iş bakıyoruz istanbul bizi çok zorlıycak çünkü. Daha işi yok düğüne 3 ay kaldı. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Ailesinin maddi durumu yok, o taraf biraz karışık. 5 ay askerlik 1 aydırda işsiz 6 ay. 6 aydır benim aldığım asgari ücretle her ay 300 tl kredi kartı+elden taksitleri ödüyorum. Ailesi yardım edemezse eşyalarımızı kendimiz almak zorunda kalırsak hem kira hem taksitler nasıl altından kalkıcaz. Kayınvalidemler hiç arayıp sormuyolar. Sanki daha seneler var düğüne. Ya 3 ay dediğin çabucak geçiyo. 3 senelik nişanlılıkta toplasan 4 kere aramamışlardır beni zaten, nişanlım askerdeyken bile aramadılar. He aramızda bi problem war mı hayır yok sewerler beni ama düşüncesizler işte. Stresten mideme ağrılar giriyo artık başım ağrıyo inanın. 1,5 senedir şu gün şurdan para gelcek bugün burdan para gelcek hep oyalıyolar. Ama ne gelen var ne giden!! Maaşımız iyi olsak onlara ihtiyacımız olmaz zaten. Hem nişanlılığımız boyunca hiç masraf yapmadımki ben onlara. Ne altın istedim ne bişey.3 senedir tek yaptıkları söz sepeti,yüzük takılırken taktıkları ince bi bileklik. Başkada bişey yok. İlk başta nişan yapılcak diye konuşmuştuk ama sonra onu da hiç anmaz oldular. Eskileri düşünmüyorum oldu geçti tamam ama şimdi...

benişmde ufak tefek maddi sıkıntılarım var umarım aşabiliriz bunları.. Yetiştirebilirsek 30 Ağustos 2011'de düşünüyorum düğünümüzü..
İnşallah yapabiliriz :) :nazar::91:

kızlar yatağını visco almayı düşünen varmı veya kullanan varmı bana acil yazarmısın nişanlım 1 saate kadar almaa gidiyormuş karar ver dedii:52::52::52:

Canım lemlemin açtığı bi konu vardı.Yatak tavsiye diye. Ben ordada söyledim. 2 satıcı ile görüştüm visko tavsiye etmedi.
Ama tabi yumusak yatak cok seviyosanız tercih sizin...

Benim mobilyalar,beyaz eşya,çeyizim (sadece ıvır zıvırlar kaldı ) gelinliğim,gelinlik ayakkabım,gelinlik iç çamaşırım bunların hepsi tamamlandı.Kışlık kıyafetlerimi vakumlu poşetlere kaldırdım yer kaplamıyolar,hiçbirindede telaş yapmadım rahattık bunları alırken,nikah tarihinide aldık 17.09.2011 yarım günde aldık buda çok rahat oldu,tek sorun tutucağımız ev, birkaç ev baktık beğenmedik tek bir ev beğendik içimize sindi erken diye tutmadık ama gidip bakanı çok oluyomuş tek hayal kırıklığım bu ev tutulursa yaşarım çünkü oturucağımız ev bunlardan daha önemli benim için :34:

Nişanlım 1 ay önce askerden geldi istanbulda yaşıyo normalde bende manisanın bi ilçesinde. Burda yaşamayı düşünüyoruz iş bakıyoruz istanbul bizi çok zorlıycak çünkü. Daha işi yok düğüne 3 ay kaldı. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Ailesinin maddi durumu yok, o taraf biraz karışık. 5 ay askerlik 1 aydırda işsiz 6 ay. 6 aydır benim aldığım asgari ücretle her ay 300 tl kredi kartı+elden taksitleri ödüyorum. Ailesi yardım edemezse eşyalarımızı kendimiz almak zorunda kalırsak hem kira hem taksitler nasıl altından kalkıcaz. Kayınvalidemler hiç arayıp sormuyolar. Sanki daha seneler var düğüne. Ya 3 ay dediğin çabucak geçiyo. 3 senelik nişanlılıkta toplasan 4 kere aramamışlardır beni zaten, nişanlım askerdeyken bile aramadılar. He aramızda bi problem war mı hayır yok sewerler beni ama düşüncesizler işte. Stresten mideme ağrılar giriyo artık başım ağrıyo inanın. 1,5 senedir şu gün şurdan para gelcek bugün burdan para gelcek hep oyalıyolar. Ama ne gelen var ne giden!! Maaşımız iyi olsak onlara ihtiyacımız olmaz zaten. Hem nişanlılığımız boyunca hiç masraf yapmadımki ben onlara. Ne altın istedim ne bişey.3 senedir tek yaptıkları söz sepeti,yüzük takılırken taktıkları ince bi bileklik. Başkada bişey yok. İlk başta nişan yapılcak diye konuşmuştuk ama sonra onu da hiç anmaz oldular. Eskileri düşünmüyorum oldu geçti tamam ama şimdi...

Canım nişanlının ne iş yaptıgını bilmiyorum ama izmirdende iş bakın olmaz mı? 1 saatlik yolu problem etmezseniz tabi.Bide suan çok nadir iş sektöründe alımlar var.malum tatil vakti şimdi.Sen öle kendi kendine üzülme.Ara nişanlını konuş.Ailesi ile tekrar konussun.Vaktinizin az kaldığını yardım edip edemeyeceklerini net öğrensin.Etcez ama para yok diolarsa alın kredi kartını yapın alışverişi :) Yok yapamıcaz derseler, şimdi kartlarında 3 ay erteleme ile taksit imkanı var(hemen hemen hepsinde)

Alırsınız taksitle, düğünde gelen paraları altınları bozdurur, ödersiniz esya paranızı. Senin maası ve eşinin maası ile de geçinip gidersiniz.

Kendimiz aldık eşyalarımızı diyerek hava atarsanız herkese. Senin sağlıgından daha ne olailir ki, siz biribirinizi sevdikten ve anlaştıktan sonra nice altınlar nice paralar biriktirirsiniz...

Back