• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

selam kızlarr:3:
ay jelooo hamişsin sende haa. çok sevindimmm:emir_bebek:
ama sonuçları vermemeleri çok saçma. akşama kadar dayanmak çok zor gerçekten. sonucu alır almaz yaz mutlaka buraya:))

pteside bana apartmandaki komşular gelecekler. bende araştırma içindeyim neler yapsam diye..

ama sonuçları vermemeleri çok saçma. akşama kadar dayanmak çok zor gerçekten. sonucu alır almaz yaz mutlaka buraya:))

pteside bana apartmandaki komşular gelecekler. bende araştırma içindeyim neler yapsam diye..

benim yaptığım bi karnıyarık böreği var patatesli istersen tarifini vereyim canım sıcakken güzel oluyo ama çıtır çıtır oluyo. pişirip tazeyken ikram etmen gerek. hımm yine kesinlikle browni kurabiye diyorum :1: muffinde yaparsın. bide kısır olabilir eğer yapabliyosan. ben anneme yaptırıyorumda yapacak olduğumda. kandil simidide yapabilirsin.

Tam hamile sayılmam ama kendimi öyle hissetmiyorum:1: sonucu alır almaz yazıcam canım merak ettiriyolar işte gerçi merakımda kalmadı yaa bakalım ne çıkıcak:34:

Ay ne güzel komşuların gelicek hadi bakalım güzel şeyler yaparsın keyifle otur muhabbet edersiniz.:34:

pingu browni kurabiyenin tarifini verir misin tekrar bende yapmak istiyorum bi yapmayan ben kaldım zaten galiba:)

karnıyarık böreği çok severim komşumuz güzel yapar tarif etmişti ama hiç yapmadım yapacağım zaman senden isterim tarifini yine

şimdi bana yardımcı olun
çorba
etli bezelye
z.yağlı barbunya
havuçlu tavuk sote (sulu olmuyo pilavın yanına konulması için)
pilav
salata
tatlı
olur mu

şimdi bana yardımcı olun
çorba
etli bezelye
z.yağlı barbunya
pilav
salata
tatlı
olur mu

Birazda soğuk meze tarzı şeyler ekliyebilirsin,karışık biberli patlıcan salatası,yoğurtlu mezelerdende olur,
Menü güzel ellerine sağlık şimdiden:34:

browni kurabiye tarifi buyrun...

2 yumurta
1 çay brd sıvıyağ
2 kahva fincanı toz şeker
1 paket (8-9 yemek kaş.) kakao
1 pakt vanilya
1 paket kbrtma tozu
aldığı kadar un

Şerbeti için
1,5 bardak süt
1,5 bardak şeker

Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmıycak kadar kıvamda yumuşak bi hamur yapıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yuwarlak şekil verip diziyoruz. 170 C önceden ısıtılmış fırında 10 dk üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz. Benimki 15 dk da pişti.
Şeker ve sütü ayrı bi kapta karıştırıyoruz.AMA KESİNLİKLE OCAĞA KOYMUYORUZ, PİŞMİYCEK YANİ ŞERBET.. Sadece bi kapta karıştırıyoruz . Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz şerbete batırıp çıkarıyoruz ve bi kaba diziyoruz. kalan şerbeti de üzerlerine gezdiriyoruz. Ilıyınca yiyoruz. Kalanları buzdolabında saklıyoruz. Çok nefis oluyo.

şimdi bana yardımcı olun
çorba
etli bezelye
z.yağlı barbunya
pilav
salata
tatlı
olur mu

tatlım benimm gayet güzel
yalnız bezelyeyi çıkart bence fazla olmuş
soğuk bir meze olabilir yanına güzel gider

size enfes bir meze tarifi vereyim kızlar
soğanlı ama yiyenler ben söylemeden soğan oldugunu nlamadı ve herkes çok çok begendi
bu siteden almıştım direkt kopyalayayım

Bir veya iki büyük soğan
Harç:
1 su bardağı un
1 bardaktan biraz az süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu..
kızartmak için yağ..
galeta unu

Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

(Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )

İşte bu kadar..
Soğan halkalarımız hazır..

Benim asla vazgeçemeyeceğim tatlardan..

Çıtır oluyor ve mutlaka sıcak tüketmeniz gerekiyor lezzetini alabilmek için..

Hamur kızartması gibi de düşünbilirsiniz ama soğan aroması olunca daha bir güzel oluyor..

Bu lezzete hayır demek çok zor..

bir de üzerine bu sosu muhakkak yapın

1 kase yoğurt (Yoğurdun sulu kısmı kullanılmaz.Koyu tarafından)
2yk mayonez veya krempeynir (olmasada olur)
1tk pulbiber, 1tk nane,
1çaykaşığı kekik,tuz
Çaykaşığının ucuyla karabiber
2diş rendelenmiş sarımsak
Yapılışı
Tüm malzeme karıştırılır.Cipsin üzerinde durabilecek koyu bir kıvama getirilir.

benim yaptığım bi karnıyarık böreği var patatesli istersen tarifini vereyim canım sıcakken güzel oluyo ama çıtır çıtır oluyo. pişirip tazeyken ikram etmen gerek. hımm yine kesinlikle browni kurabiye diyorum :1: muffinde yaparsın. bide kısır olabilir eğer yapabliyosan. ben anneme yaptırıyorumda yapacak olduğumda. kandil simidide yapabilirsin.

browni kurabiyeyi zaten kesin yapacam:56: muffin kalıbım yok canım onun yerine bi de kek yaparım dedim havuçlu cevizli. karnıyarık böreğini bende kuzenimde yerdim o çok güzel yapar ama ben bi gece önceden yapılıp da buzlukta bekletilen börekten yapıyım diyorum ertesi güne bi pişirmesi kalır. kısırıda güzel yaparım ya patates salatası ya da kısır yaparım 2 çeşit daha eklersem tamamdır:)

hanzade canım menün çok iyi bencede yanına mezeleride yaptımmı tamamdır:46:

size enfes bir meze tarifi vereyim kızlar
soğanlı ama yiyenler ben söylemeden soğan oldugunu nlamadı ve herkes çok çok begendi
bu siteden almıştım direkt kopyalayayım

Bir veya iki büyük soğan
Harç:
1 su bardağı un
1 bardaktan biraz az süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu..
kızartmak için yağ..
galeta unu

Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
Kırılmamasına özen gösteriyoruz..
Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır..
Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı..

Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz..

Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

(Galeta unu fazla olmayacak dağılır ve dökülür..
Ayrıca harca bulama işlemlerini çatal ve kaşık yardımı ile yapınız )

İşte bu kadar..
Soğan halkalarımız hazır..

Benim asla vazgeçemeyeceğim tatlardan..

Çıtır oluyor ve mutlaka sıcak tüketmeniz gerekiyor lezzetini alabilmek için..

Hamur kızartması gibi de düşünbilirsiniz ama soğan aroması olunca daha bir güzel oluyor..

Bu lezzete hayır demek çok zor..

bir de üzerine bu sosu muhakkak yapın

1 kase yoğurt (Yoğurdun sulu kısmı kullanılmaz.Koyu tarafından)
2yk mayonez veya krempeynir (olmasada olur)
1tk pulbiber, 1tk nane,
1çaykaşığı kekik,tuz
Çaykaşığının ucuyla karabiber
2diş rendelenmiş sarımsak
Yapılışı
Tüm malzeme karıştırılır.Cipsin üzerinde durabilecek koyu bir kıvama getirilir.
ne zamandır değişik bişiler denemiyorum bunu da yazdım teşekkürler

tavuk soteyi yemek gibi algılamayın pilavın yanına olucak farklı koyu bşy belki kanat ızgara yapabilirim onun yerine ana yemek bezelye olacak z.yağlı barbunyayı ortaya çıkaracaktım ama belki menüden çıkarırım hani bezelye sevmezlerse yerler diye düşündüm

2 çift arkadaşım gelecek 6 kişi olucaz ve herkesin de iştahı gayet yerinde hepsi yenir yani

Back