2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

2 mucize

Her şey ASK tan
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.227
69
43
slm arkadaşlar sadece 3 gün önce negatifi görmüş biri olarak yeni tedavi planlarımı yaptımm eylül gibi tedaviye başlayıp sanırım ekim gibi transfer olur düşüncesindeyim bu arada çok kısa hikayemden bahsedeyim
4 yıllık evliliğe 3 mikro iptal edilmiş 1 dondurulmuş tedavisi 2 histeroskopi 2 kürtaj sığdırdım.ilk hamileliğim evlendikten sadece 1 ay sonraydı normal yollarla ama geç kalp atımı ve gelişim geriliği nedeni ile kürtaj oldum daha sonra eşimde ciddi sayı ve morfoloji sorunu olduğunu öğrendik hemen tüp bebek hamile kaldım ama kalp atımı olmadı yine kürtaj:KK43:( sonra maalesef hamilelik gerçekleşmedi.yapılan genetik testlerde kanda pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendik daha rahimde istenilen gibi kalınlaşmıyo maalesef en son tedavimde ilk defa 5.gün embriyosu olmuştu 1. kalite 2 adet hıh demiştik bu sefer kesin ama sonra kocaman bir sıfır işte dedim bu saatten sonra zor bu embriyolarla bile olmadıysa artık işim çok zor die düşündüm yinede umudumu kaybetmedim hemen hızlı bir diyetle kilo vermek niyetim sonrada güzel bir tatil ve başlasın 4. tedavi benim hikayem biraz uzun ya sizinkisi
yok mu eylül ekim tedavi hazırlıkları??

pınarcım inşallah 4 tedavin son tedavin olsun..sağlıkla kucağına alırsın bebeğini :))buarada iyice dinlen zayıfla tatil yap morel olur sana tedaviyede daha pozitif başlamış olursun..
allah yardımcın olsun güzel haberlerinide yazarsın buraya inşallah.

selam pınar..şimdiden tedavin hayırlı olsun...ama hiç ummadığın biranda hamilede kalabilirsin..tıpkı benim gibi...çünkü doğal yolla kalmışsın daha önce..şansın büyük..umarım uğraşmadan gelir bebeğin....

pınarcım inşallah 4 tedavin son tedavin olsun..sağlıkla kucağına alırsın bebeğini :))buarada iyice dinlen zayıfla tatil yap morel olur sana tedaviyede daha pozitif başlamış olursun..
allah yardımcın olsun güzel haberlerinide yazarsın buraya inşallah.

inşallah burcu bu son olsun gerçi ben şuanda kendimi doğal yolla olma konusunda telkin edip duruyorum çok şükür kanka modundan çıktık kocişimle:))

selam pınar..şimdiden tedavin hayırlı olsun...ama hiç ummadığın biranda hamilede kalabilirsin..tıpkı benim gibi...çünkü doğal yolla kalmışsın daha önce..şansın büyük..umarım uğraşmadan gelir bebeğin....

neeee güzel demek güzel defne normal yolla oldu inşallah Rabbim banada nasip eder :)) ee hazır kaka olayıda bitmişken fırsatları değerlendirmek lazım ...

aslında farkındayım eylül ekim tedavisi için çok erken bi başlık oldu ama nebileyim açtım işte olmazsa ben birz neler yaptığımdan bahsedeyim...dün sabah itibari ile ciddi diyete başladım arkadaşlar tabi bunu spor yani yürüyüşlede destekliyorum sık ve az yemek temel prensibim ama ekmek şeker ve tuzu mümkün olduğunca çıkardım hayatımdan fakat süt yoğurt peyniri asla eksik etmiyorum karbon hidratıda az oldukça az almaya çalışıyorum.dün yarım saat yürüdüm işten geldikten sonra. bugünde öğle arasında kumaş pantolonun altına çektim spor ayakkabılarımı 20 dk yürüdüm akşamda kocişimle spor salonunda yürüyeceğim biraz ee kolay değil abartmıyorum tam 15 kilo fazlam var:KK43:( neyse sağlıklı bi şekilde vereceğim kesin kararlıyım,
akşam biraz kötü oldum aslında nebileyim nisan transferleri sayfasındaki aralıkta anne olacakların sayfasını okudukça sordum kendime neden diye tutamadım göz yaşlarımı neyse şimdi çok şükür iyiyim inşallah dahada iyi olacağım verilen bir kaç kilo beni kendime getirir. bu arada bugün adet oldum. şükür zamanında geldi yani güzel haber adetmde sorun yok.bu arada kimbilir belki kendiliğinden gelir bebişim bellimi olur:))

pınarcım benim kızım tüp tedavisinden sonraki ay hiç ummadığım anda geldi..adetim 10 gün gecikmişti...ama tedavi sonrası gecikmeler olabileceğini buradan okumuştum..o yüzden inatla tahlil yapmadım..ama kist olabileceği korkusuyla dr u aramadan önce sırf hamile olmadığımı teyit etmek için test yaptım..ilk kez elim titrememişti..o kadar emindimki hamile olmadığıma..o tek çizgiyi görmektense kırmızı kart görmeye razıydım..ama dedim ya korktum olurya kist falan vardır çaresine bakmak gerek..ama uzun zamandır beklediğim ikinci çizgiyi göreceğimi nerden bilebilirdimki..halbuki bir gün önce telefonda anneme ağlıyordum.o gün bebek görmeye akrabamıza gitmiştik..yine bebek duygularım depreşmişti..oysa bir ay çok rahatlamıştım tedavi sonrasında..hatta eşimle sadece iki kere birlikte olmuştuk..ve ilişkiden sonra hiç yatmadan direk banyoya gitmiştim..yani hiç stres yapmadım...çünkü olmuyordu zaten...tamamen kafanı dağat..asla ilişkiye bebek için girme..bunun çok etkisi var..eşimle biz öyle bir karar almıştık..artık sadece kendimizi düşünecektik..saplantıdan kurtulmuştum..bunları sana ümit olsun diye yazıyorum..sakın yanlış anlama..kendini spora vermen çok güzel..kafandan eylül ayına kadar bebek düşüncesini at..ben öyle yapmıştım..aralıktan bir sonraki yaza kadar niye kendimi harab edeyim demiştim...:97:

Son düzenleme:
pınarcım benim kızım tüp tedavisinden sonraki ay hiç ummadığım anda geldi..adetim 10 gün gecikmişti...ama tedavi sonrası gecikmeler olabileceğini buradan okumuştum..o yüzden inatla tahlil yapmadım..ama kist olabileceği orkusuyla dr u aramadan önce sırf hamile olmadığımı teyit etmek için test yaptım..ilk kez elim titrememişti..o kadar emindimki hamile olmadığıma..o tek çizgiyi görmektense kırmızı kart görmeye razıydım..ama dedim ya korktum olurya kist falan vardır çaresine bakmak gerek..ama uzun zamandır beklediğim ikinci çizgiyi göreceğimi nerden bilebilirdimki..halbuki bir gün önce telefonda anneme ağlıyordum.o gün bebek görmeye akrabamıza gitmiştik..yine bebek duygularım depreşmişti..oysa bir ay çok rahatlamıştım tedavi sonrasında..hatta eşimle sadece iki kere birlikte olmuştuk..ve ilişkiden sonra hiç yatmadan direk banyoya gitmiştim..yani hiç stres yapmadım...çünkü olmuyordu zaten...tamamen kafanı dağat..asla ilişkiye bebek için girme..bunun çok etkisi var..eşimle biz öyle bir karar almıştık..artık sadece kendimizi düşünecektik..saplantıdan kurtulmuştum..bunları sana ümit olsun diye yazıyorum..sakın yanlış anlama..kendini spora vermen çok güzel..kafandan eylül ayına kadar bebek düşüncesini at..ben öyle yapmıştım..aralıktan bir sonraki yaza kadar niye kendimi harab edeyim demiştim...:97:

çok teşekkür ederim yazdıkların için gerçekten umut oldu yazdıkların ne güzel Allah kızını sana bağışlasın açıkçası bende rahat sayılırım yani küçük ağlama krizlerimi saymazsak:))herşeyin hayırlısı için dua etmiştim eğer bebeğim geldiğinde başka bi şekilde üzüleceksem eşime yada sevdiklerime yada ileride bebeğime bişey olacaksa gelmesin demiştim.yarım kalacaksa mutluluğum istemiyorum.şimdi bu ettiğim dualara sığınıyorum hayırlısı böyleymiş diyorum kendi kendime ve ekliyorum Allahım belki kendi kendine belki tedavi ile yeterki sağlıkla ver bebeğimi mutluluğuma mutluluk katsın babası gibi:))

ve gerçekten spor çook iyi geliyo biraz zor oluyo işyen sonra ama çok kilo almakta psikolojimi çok bozdu benim o nedenle kilo vermek bana kendimi çoookk daha iyi hissettirecek biliyorum. bu arada defne bizim kızımıza düşündüğümüz isimlerden bitanesi:)) neden bilmiyorum ama defne isimli kız çocukları çok güler yüzlü konuşkan sıcakkanlı oluyolar eminim senin defnende öyledir....

evet canım defnede güleryüzlü bir bebek..çok tatlı..gerçi kargayada yavrusu güzel görünürmüş ama çirkin bebek varmı yaaa ???benim birde ilk evliliğimden 12 yaşında bir kızım daha var..defne ismini o kızım istedi...inşallah seninde sağlıklı hayırlı bir bebeğin olur..bende hep derdim diğer sevdiklerime birşey olursa hayırlı değilse bebek olmasın diye...benimde ağlama krizlerim olurdu..birde bu eşimin çocuğu yok..bekardı...o yüzden onun ailesine karşıda huzursuzdum..işte herkesin çektiği kendine..ama vakti zamanı gelince Allah gerçekten veriyo..birde ben hergün bir tane olmak üzere 41 gün meryem suresini okumuştum..bittiği günün ertesi 3 günde oruç tutuluyo..ama ben 2 gün tutabilmiştim çünkü adet olmuştum..ben bu duayada çok inanıyorum..bu duayla kendiliğinden hamile kalan başka arkadaşlarda var..çok inanarak okudum...sende oku canım..hayırlısı olsun senin için...

evet canım defnede güleryüzlü bir bebek..çok tatlı..gerçi kargayada yavrusu güzel görünürmüş ama çirkin bebek varmı yaaa ???benim birde ilk evliliğimden 12 yaşında bir kızım daha var..defne ismini o kızım istedi...inşallah seninde sağlıklı hayırlı bir bebeğin olur..bende hep derdim diğer sevdiklerime birşey olursa hayırlı değilse bebek olmasın diye...benimde ağlama krizlerim olurdu..birde bu eşimin çocuğu yok..bekardı...o yüzden onun ailesine karşıda huzursuzdum..işte herkesin çektiği kendine..ama vakti zamanı gelince Allah gerçekten veriyo..birde ben hergün bir tane olmak üzere 41 gün meryem suresini okumuştum..bittiği günün ertesi 3 günde oruç tutuluyo..ama ben 2 gün tutabilmiştim çünkü adet olmuştum..ben bu duayada çok inanıyorum..bu duayla kendiliğinden hamile kalan başka arkadaşlarda var..çok inanarak okudum...sende oku canım..hayırlısı olsun senin için...

bizimde tam tersi eşimin ilk evliliğinden bir kızı var Allah bağışlasın benim yok onun ailesinin bişey dediği yok ama ne bileyim gerçekten çekene çok zor herkes kendi çektiğini biliyo işte baba kız onlar böyle sarılıyolar telefonla konuşuyolar içim gidiyo kıskanmak değil başka bi duygu Allah uzun ömür versin çok iyi aramız.bazen eşim olmazsa olmaz çocuğumuz senden daha önemli değil diyor bende kızıyorum tabi senin bi kızın var sen biliyosun baba olmanın nedemek olduğunu sana söylemesi kolay diyorum.aslında öyle değil ama işte bazen düzgün düşünüp düzgün davranamıyorum.ne bileyim önceden ya hiç olmazsa diyodum evlatlık alırız ama eşim çok sıcak bakmadı hiç ben haksızlık yaparım istemeden kendime güvenmiyorum dedi. düşündüm haklıydı çünkü eşit şartlarda değiliz.öyle bi durum işte inşallah sağlıkla bende kavuşurum bebeğime inşallah hayat dahada güzelleşir onunla çok fazla beklentim yok aslında...

benimde eşimle kızımın arası çok iyi..kızım baba sevgisi görmedi..ne arayan var ne soran..bu saatten sonrada aramasın zaten..babanın ne demek olduğunu eşimden öğrendi..onun hakkını asla ödeyemeyiz..bende eşimin çocuğu yok diye üzüldüğümde eşim diyordu bana olmazsa olmaz ..zaten bizim bir kızımız yokmu diye..diğer kızımdan için benim ilk gözağrım diyor..6 yaşındaydı evlendiğimizde..ama ben diyordum sende hakediyosun gerçekten baba olmayı diye...ama şimdide çok mükemmel bir baba..her iki kızım içinde..sende bunları dert etme..tabiiki seninde annelik duygusu tatmak hakkın..allah herkese hiç olmazsa bir kerecik olsun nasip etsin.bu duyguyu.....

benimde eşimle kızımın arası çok iyi..kızım baba sevgisi görmedi..ne arayan var ne soran..bu saatten sonrada aramasın zaten..babanın ne demek olduğunu eşimden öğrendi..onun hakkını asla ödeyemeyiz..bende eşimin çocuğu yok diye üzüldüğümde eşim diyordu bana olmazsa olmaz ..zaten bizim bir kızımız yokmu diye..diğer kızımdan için benim ilk gözağrım diyor..6 yaşındaydı evlendiğimizde..ama ben diyordum sende hakediyosun gerçekten baba olmayı diye...ama şimdide çok mükemmel bir baba..her iki kızım içinde..sende bunları dert etme..tabiiki seninde annelik duygusu tatmak hakkın..allah herkese hiç olmazsa bir kerecik olsun nasip etsin.bu duyguyu.....

ne kadar güzel çok çok şanslısın gerçekten hem eşim hem iki kızınla umarımm çokkk uzun mutlu bi hayatınız olur ne güzel o kadar benim hayatımla bağdaşan şeyler var ki yazdıklarında çok çok uzaklara götürdün beni çok eski hatıralara....
sanırım anne olmak gerçekten çok özel çok başka bi duygu düşünüyorumda başka ne için bu derece zor maddi manevi yorucu bişeye katlanırki insan bi arkadaşımın lafı vardı geçen yazmış bi yerde taş olsa erir diye gerçekten doğru Allah bu yolda emek veren herkesin kucağını doldursun çok çok zor cidden anne olamamak....

evet canım..hiç birşey için bu kadar uğraşamam..ben de bir aşılama bir tüp..birde histeroskopi ve laparoskopiyi aynı anda oldum...sorarsan birdaha yaşamak istermiyim bunları diye???evet...defne olmasaydı yine yaşardım..yeterki bebeğim olsun diye...

bende iğne ilaç operasyon herşeye razıyım yeter ki gelsinn artık lütfen gelsin lütfen...

meraba arkadaşlar bende eylül ayında 3. tedavime başlamayı düşünüyorum. 4 yıllık evliyim normal yolla hiç hamile kalmadım ama 2 defa tüp bebek denedim ikisinde de tutunda bebeklerim . ilkinde kalp atışları durdu 9 haftalıkken kürtaj oldum . diğeride mart ayında transferim oldu tutundu ama düşük yaptım. benim hiç dondurulmuş embriyom kalmıyor malesef ikisindede 1 tane kaldı onlar transfer edildi. 31 adet yumurtam toplanmıştı 19 adet embriyom vardı:KK43:( ama 1 tane kalmıştı. bu defa 2 embriyo tarnfer edilecek tabi kalırsa.rabbim en kısa zamanda hepimize anne olmayı nasip eder inşallah....

tam 3 ay önce açmışım bu başlığı cidden uzun zaman olmuş ve ben bu uzun zamanda boş durmamış çoook şey yapmışım hedeflerime varmışım:)) öncelikle 15 kiloyu atmışım üzerimden tam tamına 60 kilo olmuşum :)))))) gerçi şuan tatilde aldığım 1,5 küloyu saymassak :KK1::KK1:

sonrraa eşimin ve kendimin bütün genetik testlerini yaptırmışım ve hiçç sorun çıkmamış:))

sonra tüp bebek sonrası oluşan kocaman bir kisti eritmişim ve geriye hiç bir şey kalmamış:))

sonra eşimin sayı ve morfolojisi için kaan aydosa ulaşmışım ve ilaç tavsiyelerine başlamışım hatta eylül ayı için bi randevu ayarlamış planları yapmışım:))

sonra başarılı bir sene sonunda yıllık izin almışım ve kocişimle uzun kocaman romantik bir akdeniz turu yapmışım:))(pazara kadar devam)

sonra bi bebeğin eksikliğini bir kez daha anlamışım herkes bebeklerini evlatlarını kucaklarken ben uzaktan onları izlemişim hasretle özlemle içim titreye titreye sormuşum o soruyu kendime ben asla anne olamayacakmıyım diye annelerin gözlerine bakmışım birazcık sevebilirmiyim evladınızı diye gizli gizli ağlamışım eşim üzülmesin diye durmadan anne olduğumu görmüşüm rüyalarımda korkmuşum sadece rüyalardamı kalacak diye ve eşimin sözleri acıtmış canımı bidahaki tatilde bebişimizde bizimle olacak mı diye.....

bir kadının mutluluktan uçarken diğer taraftan canının çok ama çok yandığını kim bilebilir ki bu acıyı çekmedikten sonra
beni bu kadar yakından bu kadar derinden kim anlayabilir ki sizden başka ....

güneşli rüzgarlı bir günden kocaman merhaba ne denebilirki gel işte bebeğim ben baban seni görmeden özledik bizi kendine hasret bırakma annecim gel gel ki tamamla eksik kalanımızı...sar yaramızı....

allah izin verirse bende eylulde baslayacagim insallah burda zamani geldigindene sürecten gectigimizide paylasiriz ....

inşallah beyzacım inşallah bu son olsun kucaklarımız bebişle dolsun eğer iptal edilmiş dondurulmuş tedavisinide sayarsak 4 tane olumsuz denemem var ve bu beşinci denemem olacak 4 yıla 5 tedavi bir sürü ilaç iğne operasyon sığdırdım
isyan mı hayır isyan etmiyorum aksine güçlendirdi bu acılar beni inancımı isteğimi hırsımı arttırdı annelik hislerimi arttırdı ne kadar bu duyguyu yaşamak istediğimi bir kez daha bir kez daha anladım
şimdi yeni bir yola daha çıkıyorum cebimde biraz korku biraz heyecan biraz kabullenmişlik bazen isyan ama hep umut hep umut :)))

inşallah beyzacım inşallah bu son olsun kucaklarımız bebişle dolsun eğer iptal edilmiş dondurulmuş tedavisinide sayarsak 4 tane olumsuz denemem var ve bu beşinci denemem olacak 4 yıla 5 tedavi bir sürü ilaç iğne operasyon sığdırdım
isyan mı hayır isyan etmiyorum aksine güçlendirdi bu acılar beni inancımı isteğimi hırsımı arttırdı annelik hislerimi arttırdı ne kadar bu duyguyu yaşamak istediğimi bir kez daha bir kez daha anladım
şimdi yeni bir yola daha çıkıyorum cebimde biraz korku biraz heyecan biraz kabullenmişlik bazen isyan ama hep umut hep umut :)))

gercekten zor bir durum benimde 2 ci denemem olacak bende cok korkuyorum ikinciside olmassa diye....

X