• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ekim Anneleri

Bence en çok ihtiyaç duydukları şey bu. Saçlarını toplayacak, kıyafetini düzeltecek.. Nasıl bir ortam acaba? Yurt gibi soğuk mu, yoksa yerlerde halılar falan olup ayakkabısız geziyorlar mı?

bzm lisede babasız bi arkadasımız vardı.lise2 de kızı bıgun ataturk kız yetstrme yurdundan 2 kadın ziyarete geldi.Ansınzın ama kız sok oldu..Biz yatılı okuduk liseyi bu arada.. nasıl ağlıo maalesef kurumun adı bile isanı üzüoo ,kız siz kimsiniz,benm annem var,yetiştirme yurduda ne felan feryad figan,kendini aşağılanmş gibi hissetsi.Mğer bu kız cok basarılıymıs,maddi durumuda ii dğlmiş, ortaokul öğretmeni bunun adına başvuru yapmış.yıllar sonları basvuru sonuuc ile kızı bulmuşlar..film gibiydi yaa.hala tüylerim diken diken.Neyse kızla konustular bsmz hocalar felan,koruyucu aile, herseyı anlattılar.Kız bi hafta sokda gibiydii.Meğer bzm yurtda h.sonları oraya giden bi sürü kız varmış.ailesiz kimsesiz,ailesi olup sahip cıkmayan vs..onlarla konustu felan.Sonra kızı h.sonları A.K.Y yurduna cagırdılar,gitmeye başladı.Sonraları koruyucu aile.SELDA bAĞCANIN esi orada gitar dersi verıodu, basketbol vs.yani şartlar cok ii,maddi destek,eczacı koruyucu aile felan,,bu nasıl mutluu..Şimdi evlendi,cocuğu var,ünvste okudu,ebe olduu..
Bir arkadasımızda evlenmişdi, atv de ali kırca haber yapmıştı,kurumdan evlenen genc kız diye..cok duygusaldıı

tek kötü yönü eğer okumuosan 18 den sonra maalesef sokaklardasın.Okul başarısı olmayanlar cok üzülürdü,birazda asiydiler ,hayata hırcındılar,anne baba sağ ama istemıolardı bi kızı mesela..

Bir başka doğum hikayesi

Her doğum heyecanla, sevinçle, umutla hazırlanılan, şahsına münhasır bir vuslat mucizesidir. Benim ki de öyle… Tek farkla…

Bazı melekler annelerinin karnında büyür, bir hastane odasında muhabbetle, hasretle kucağa alınır. Bazı melekler ise senelerce beklenir, defalarca test edilir, oldukça sancılı ama kesinlikle çok ‘özel’ bir süreçte annelerinin kalbinde büyür, aynı muhabbetle ve hasretle ‘genelde’ soğuk bir devlet kurumunda kucağa alınır. Aradan yıllar geçer, hala o an aynı sıcaklıkla, aynı şevkle ve aynı gözyaşlarıyla yaşanır.

İşte ben de meleğini yüreğinde büyütenlerdenim, kızım da annesinin gönlünde, göğsünde, ruhunda büyüyenlerden…

İstedim ki bu kadar çok okunan, takip edilen içi dolu bir blogda bizim gibi ‘özel’ ailelerin varlığı da fark edilsin ve belki birkaç güzel insana cesaret versin. Bilgi bombardımanından önce, bizim hikayemizi paylaşalım dedim, beraber yeni pencereler açarız kimbilir??

Her kadın gibi, sanırım biyolojik saat gerçeği nedeniyle, anne olmalıyım dediğim zaman geldiğinde ‘o an için’ acı gerçekle yüzleştim. Ama o öyle bir ateşti ki her yolu denemeliydim. Senelerce sabırla, sebatla yöntemler, doktorlar, kürler denedim. Hem fiziksel, hem de ‘bana göre’ ruhsal sağlığımı kaybetme noktasına geldim.

Ve bir gün… karşı balkondaki bebek çamaşırlarına bakıp bakıp tam anlamıyla ‘bağıra çağıra’ ağlarken, bir öğrencimden gelen mesajla kendime geldim (Hala o mesajı saklar ve zaman zaman kendime hatırlatırım). Akşamı zor ettim, hemen eşimle paylaştım. Aslında çekinceleri olmasına rağmen sırf beni mutlu etmek için ‘tamam’ dedi. Hemen ertesi gün (ki gece boyu yaklaşık 8 saat ‘evlat edinme’ başlığındaki linkleri okudum) soluğu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde aldık, prosedürleri öğrendik. Ama benim o kadar bekleyecek sabrım kalmamıştı, hemen o an alıp gitmek istiyordum. Eşim, garibim, ne desem evet diyordu benim heyecanımı gördükçe… O an orada “O zaman ‘koruyucu aile’ de olalım, iki kardeş büyürler ne güzel olur” falan filan derken, biz hem ‘koruyucu aile’ olmak, hem de ‘evlat edinmek’ için başvurumuzu yaptık. Haftalar süren, tam bir sinir çemberi olan başvuru belgeleri ve sürecini tamamladık ve başladık beklemeye… Tabii ben iki günde bir sosyal hizmet uzmanımızı arıyor, ev ziyaretini çabuklaştırmaya çalışıyordum. Sonunda kendi arabamla alıp ‘zoraki’ ev ziyaretini yaptırıp geri götürdüm.

Nihayet başvurumuz onaylandı ve önümüze bir sürü dosya koyup, “3 dosya seçin” dediler. O an “Bunlar çok anlamsız, neye göre seçim yapacağız?” desek de “Prosedür bu” dediler ve girdik bir odaya… Ağlaya ağlaya okuduğumuz dosyalardan 3 tanesini ‘o piti piti’ yaparak seçtik. Hemen tanışmak için yuvaya gittik. Orada başka bir uzman bizi bekliyordu. Size sabırsızlığımızı anlatamam, o bekleme anı sanırım bir ömür sürdü. Sonra merdivenlerde bakıcı annenin elinden tutmuş, minicik, ağlamaklı, turkuaz eteği, tokaları ve beyaz tişörtüyle meleğimiz göründü. Aman yarabbi! Tek kelimeyle o an bitmiştik, eşim de ben de sürekli ağlıyorduk, ama meleğim o kadar ürkekti ki ağlayamıyordu bile… Önce eşim kucağına aldı, garip ama sanki anneliğim o an başladı, hemen toparlandım ve ona güven vermek için kucağıma aldım, sarılmak istedim, ama o küçücük yürek sarılmayı bilmiyordu, hala o ürkekliği aklıma geldikçe içim sızlar. Yere bıraktım ve sadece şarkı söylemeye başladım mırıl mırıl, 10 dakika kadar bizi seyretti sadece… Sonra diğer iki çocukla tanışmamız gerektiği söylendi ama eşim “Bu bizim kızımız, hiç gerek yok” dediyse de kabul etmediler. Diğer iki kızımızla da tanıştık. Hala içim acır minik Kezban ve Nehir’i hatırladıkça, ‘seçilemeyen’ olmak bir kader midir derim hep…

Ama bizim kızımız artık ‘bizim’ olmalıydı ve ‘doğum’ başladı. Normalde bazen haftalar süren, sosyal hizmet uzmanı gözetiminde geçirilen alıştırma çalışmaları, üçüncü görüşmemizde, kızımızın bizden ayrılmamak için kıyametler koparması üzerine, bütün yazışmaları 2 saatte tamamlayarak (ki vali yardımcısını toplantıdan çıkarıp yalvar yakar olur imzasını almak son noktaydı) apar topar sona erdi ve kızımızı eve getirdik. Hemen acil ihtiyaçlar arkadaşlar yardımıyla tedarik edildi, hatta odası o akşam kuruldu ve biz 19 Ocak 2009’da 3 kişilik bir aile olduk. İkinci meleğimiz için de sıramız ilerlemeye başladı.

Aradan 3,5 yıl geçti, biz neler neler sığdırdık bu 3,5 yıla…
3 kişi başladığımız yolculuğumuz, eşimi sonsuzluğa uğurladığımız 15 Şubat 2012 itibariyle 2 kişi olarak minnacık yuvamızda devam ediyor. Belki bir yıl sonra, artık bizi beklemekten yorulan ikinci meleğimiz de bize katılır ve biz yine ‘kocaman’ yürekli kızlarımla ‘kocaman’ bir aile oluruz.

Vesselam, ben, kızımdan ‘anneliğin’ kan bağından çok öte olduğunu öğrendim, ‘baba-kız’ aşkının nasıl kutsal olduğunu hayranlıkla izledim, odasında aldığı nefesle odamda uyanabileceğimi şaşkınlıkla fark ettim, canı yandığında tırnaklarımın görünmeden söküldüğünü hissettim, ölüm döşeğindeki ‘baba’nın ‘o’nun sesiyle gözünü açtığına şahit oldum, mucizesiyle bana kimsenin veremediği gücü verebileceğini gördüm, onun ‘mevla’nın bir lütfu olduğunu fark ettiğimde her şey için şükrettim.

Ve eşimden, bir kadını sevmenin nasıl büyük bir yürek gerektirdiğini, baba olmanın her erkeğe nasip olamayacağını ama gönlü güzel her erkeğin de aslında nasıl ‘özel’ bir baba olabileceğini öğrendim, o kısacık zamana süresiz anılar sığdırılabileceğini anladım ve artık dokunamayacak bir ‘baba’nın hala bir miniği ne kadar mutlu edebildiğini fark ettim.

‘Acı’ gerçeği öğrendiğim ‘an’ için şimdi her nefesimde şükretmenin hafifliğini yaşıyorum.

Sezaryan mı, kürtaj mı derken, hamileliği seneler, doğumu aylar süren annelerin de hayatını şekillendiren yasal düzenlemeler atlanmasın diye, Elif’in izniyle tabiî ki, yazmaya devam edeceğim.

Sevgiyle ve meleklerinizle kalın…

oyyy yüreğim yandı yaaa...Vallahi nefes alamıorumm

zeynep buna dayanmak o kadar zor ki ilk ziyaretinden sonra hep onları düşünüyorsun üzüntünden yemek bile yemek gelmiyor içinden ben çok yıprattım kendimi ama sen bunu kaldırabileceğini alışabileceğini düşünüyorsan zaman zaman gidip onlara hiç bişey veremesen de sevgini verebilirsin böyle söylüyorum ama ben de tekrar gitmeyi çok istiyorum ağlama hayat bizler için neler çıkarıyor karşımıza allah bizlere sağlıklı uzun ömürler versin de evlatlarımız izsiz kalmasın annesizlik babasızlık çok zordur yavrularımızın bir yeri acıyıınca koşa koşa bize geliyorlar öptürmek için acılarını dindiryoruz onların kurumun çalışanları o çocukların hangi yaralarına yetişebilecekler ki ah allahım çok dua ediyorum onlar için...

bence en çok ihtiyaç duydukları şey bu. Saçlarını toplayacak, kıyafetini düzeltecek.. Nasıl bir ortam acaba? Yurt gibi soğuk mu, yoksa yerlerde halılar falan olup ayakkabısız geziyorlar mı?

gitmek şartt olduu yaaa en az<<ından ayda bir gidelim hediyeler alalımmm oynayalım onlarla:43::43:

bir başka doğum hikayesi

her doğum heyecanla, sevinçle, umutla hazırlanılan, şahsına münhasır bir vuslat mucizesidir. Benim ki de öyle&#8230; tek farkla&#8230;

bazı melekler annelerinin karnında büyür, bir hastane odasında muhabbetle, hasretle kucağa alınır. Bazı melekler ise senelerce beklenir, defalarca test edilir, oldukça sancılı ama kesinlikle çok &#8216;özel&#8217; bir süreçte annelerinin kalbinde büyür, aynı muhabbetle ve hasretle &#8216;genelde&#8217; soğuk bir devlet kurumunda kucağa alınır. Aradan yıllar geçer, hala o an aynı sıcaklıkla, aynı şevkle ve aynı gözyaşlarıyla yaşanır.

Işte ben de meleğini yüreğinde büyütenlerdenim, kızım da annesinin gönlünde, göğsünde, ruhunda büyüyenlerden&#8230;

istedim ki bu kadar çok okunan, takip edilen içi dolu bir blogda bizim gibi &#8216;özel&#8217; ailelerin varlığı da fark edilsin ve belki birkaç güzel insana cesaret versin. Bilgi bombardımanından önce, bizim hikayemizi paylaşalım dedim, beraber yeni pencereler açarız kimbilir??

Her kadın gibi, sanırım biyolojik saat gerçeği nedeniyle, anne olmalıyım dediğim zaman geldiğinde &#8216;o an için&#8217; acı gerçekle yüzleştim. Ama o öyle bir ateşti ki her yolu denemeliydim. Senelerce sabırla, sebatla yöntemler, doktorlar, kürler denedim. Hem fiziksel, hem de &#8216;bana göre&#8217; ruhsal sağlığımı kaybetme noktasına geldim.

Ve bir gün&#8230; karşı balkondaki bebek çamaşırlarına bakıp bakıp tam anlamıyla &#8216;bağıra çağıra&#8217; ağlarken, bir öğrencimden gelen mesajla kendime geldim (hala o mesajı saklar ve zaman zaman kendime hatırlatırım). Akşamı zor ettim, hemen eşimle paylaştım. Aslında çekinceleri olmasına rağmen sırf beni mutlu etmek için &#8216;tamam&#8217; dedi. Hemen ertesi gün (ki gece boyu yaklaşık 8 saat &#8216;evlat edinme&#8217; başlığındaki linkleri okudum) soluğu sosyal hizmetler il müdürlüğü&#8217;nde aldık, prosedürleri öğrendik. Ama benim o kadar bekleyecek sabrım kalmamıştı, hemen o an alıp gitmek istiyordum. Eşim, garibim, ne desem evet diyordu benim heyecanımı gördükçe&#8230; o an orada &#8220;o zaman &#8216;koruyucu aile&#8217; de olalım, iki kardeş büyürler ne güzel olur&#8221; falan filan derken, biz hem &#8216;koruyucu aile&#8217; olmak, hem de &#8216;evlat edinmek&#8217; için başvurumuzu yaptık. Haftalar süren, tam bir sinir çemberi olan başvuru belgeleri ve sürecini tamamladık ve başladık beklemeye&#8230; tabii ben iki günde bir sosyal hizmet uzmanımızı arıyor, ev ziyaretini çabuklaştırmaya çalışıyordum. Sonunda kendi arabamla alıp &#8216;zoraki&#8217; ev ziyaretini yaptırıp geri götürdüm.

Nihayet başvurumuz onaylandı ve önümüze bir sürü dosya koyup, &#8220;3 dosya seçin&#8221; dediler. O an &#8220;bunlar çok anlamsız, neye göre seçim yapacağız?&#8221; desek de &#8220;prosedür bu&#8221; dediler ve girdik bir odaya&#8230; ağlaya ağlaya okuduğumuz dosyalardan 3 tanesini &#8216;o piti piti&#8217; yaparak seçtik. Hemen tanışmak için yuvaya gittik. Orada başka bir uzman bizi bekliyordu. Size sabırsızlığımızı anlatamam, o bekleme anı sanırım bir ömür sürdü. Sonra merdivenlerde bakıcı annenin elinden tutmuş, minicik, ağlamaklı, turkuaz eteği, tokaları ve beyaz tişörtüyle meleğimiz göründü. Aman yarabbi! Tek kelimeyle o an bitmiştik, eşim de ben de sürekli ağlıyorduk, ama meleğim o kadar ürkekti ki ağlayamıyordu bile&#8230; önce eşim kucağına aldı, garip ama sanki anneliğim o an başladı, hemen toparlandım ve ona güven vermek için kucağıma aldım, sarılmak istedim, ama o küçücük yürek sarılmayı bilmiyordu, hala o ürkekliği aklıma geldikçe içim sızlar. Yere bıraktım ve sadece şarkı söylemeye başladım mırıl mırıl, 10 dakika kadar bizi seyretti sadece&#8230; sonra diğer iki çocukla tanışmamız gerektiği söylendi ama eşim &#8220;bu bizim kızımız, hiç gerek yok&#8221; dediyse de kabul etmediler. Diğer iki kızımızla da tanıştık. Hala içim acır minik kezban ve nehir&#8217;i hatırladıkça, &#8216;seçilemeyen&#8217; olmak bir kader midir derim hep&#8230;

ama bizim kızımız artık &#8216;bizim&#8217; olmalıydı ve &#8216;doğum&#8217; başladı. Normalde bazen haftalar süren, sosyal hizmet uzmanı gözetiminde geçirilen alıştırma çalışmaları, üçüncü görüşmemizde, kızımızın bizden ayrılmamak için kıyametler koparması üzerine, bütün yazışmaları 2 saatte tamamlayarak (ki vali yardımcısını toplantıdan çıkarıp yalvar yakar olur imzasını almak son noktaydı) apar topar sona erdi ve kızımızı eve getirdik. Hemen acil ihtiyaçlar arkadaşlar yardımıyla tedarik edildi, hatta odası o akşam kuruldu ve biz 19 ocak 2009&#8217;da 3 kişilik bir aile olduk. Ikinci meleğimiz için de sıramız ilerlemeye başladı.

Aradan 3,5 yıl geçti, biz neler neler sığdırdık bu 3,5 yıla&#8230;
3 kişi başladığımız yolculuğumuz, eşimi sonsuzluğa uğurladığımız 15 şubat 2012 itibariyle 2 kişi olarak minnacık yuvamızda devam ediyor. Belki bir yıl sonra, artık bizi beklemekten yorulan ikinci meleğimiz de bize katılır ve biz yine &#8216;kocaman&#8217; yürekli kızlarımla &#8216;kocaman&#8217; bir aile oluruz.

Vesselam, ben, kızımdan &#8216;anneliğin&#8217; kan bağından çok öte olduğunu öğrendim, &#8216;baba-kız&#8217; aşkının nasıl kutsal olduğunu hayranlıkla izledim, odasında aldığı nefesle odamda uyanabileceğimi şaşkınlıkla fark ettim, canı yandığında tırnaklarımın görünmeden söküldüğünü hissettim, ölüm döşeğindeki &#8216;baba&#8217;nın &#8216;o&#8217;nun sesiyle gözünü açtığına şahit oldum, mucizesiyle bana kimsenin veremediği gücü verebileceğini gördüm, onun &#8216;mevla&#8217;nın bir lütfu olduğunu fark ettiğimde her şey için şükrettim.

Ve eşimden, bir kadını sevmenin nasıl büyük bir yürek gerektirdiğini, baba olmanın her erkeğe nasip olamayacağını ama gönlü güzel her erkeğin de aslında nasıl &#8216;özel&#8217; bir baba olabileceğini öğrendim, o kısacık zamana süresiz anılar sığdırılabileceğini anladım ve artık dokunamayacak bir &#8216;baba&#8217;nın hala bir miniği ne kadar mutlu edebildiğini fark ettim.

&#8216;acı&#8217; gerçeği öğrendiğim &#8216;an&#8217; için şimdi her nefesimde şükretmenin hafifliğini yaşıyorum.

Sezaryan mı, kürtaj mı derken, hamileliği seneler, doğumu aylar süren annelerin de hayatını şekillendiren yasal düzenlemeler atlanmasın diye, elif&#8217;in izniyle tabiî ki, yazmaya devam edeceğim.

Sevgiyle ve meleklerinizle kalın&#8230;

bunu okumuştum ben içim dayanmıyo kızlar daha fazla okuyamıycammmmm

küçük yalı öğrenci yurdu 120 kişiymiş belki 40 lı gruplar halinde 3 kere dışarı çıkarılabilinir ,müdürün misafirleri varmış konuşamadım. arayacağım yine

leyna ve melofer beni mahvettiniz,

bundan epey bir zaman önce televizyonda koruyucu anneliği izlemiştim,
koruyucu annelikte kendi çocukların yanında çocuk esirgemeden çocuk alıyorsun
ama onların aileleri var, koruyucu anne olanların (evlatlıktan farklı, koruyucu annelikte onlarla
ilgileniyorsun ama o çocukların kendi aileleri de var ve onlarlada görüşüyorlar) genelde öğretmen
oldukları, kendi 2 çocuğunun yanında tekrar evlat edindikleri, hatta yaşlarına göre ve sayılarına
göre cüzi olarak devletten maddi yardım alındığı, ilk aldığı kız evladın (5 yaşlarında almış) şu an
üniversite okuduğunu ve diğer 2 abisiyle (kendi çocukları) çok iyi anlaştığını ve halen kendi
ailesi ve kardeşleriyle görüştüğünü anlatmışlardı,

ben kendi adıma söyleyeyeyim böyle bir şey yapabilir miyim bilemiyorum,
belki maddi durumum iyi olsa ve kendi etrafımda maddi olarak ihtiyacı insanlar olmazsa
böyle bir şeye girişebilir miyim bilemiyorum ama bunları kim yapabiliyorsa onları yürekten
kutluyorum, allah yanlarında olsun ve sabırla onları okutup büyütmelerini nasip etsin,

bu arada bizlere de sağlık sıhhat versin ve evlatlarımızı annesiz babasız bırakmasın,
evlatlarımızın da eksiklerini göstermesin.

ama onların aileleri var, koruyucu anne olanların (evlatlıktan farklı, koruyucu annelikte onlarla
ilgileniyorsun ama o çocukların kendi aileleri de var ve onlarlada görüşüyorlar) genelde öğretmen
oldukları, kendi 2 çocuğunun yanında tekrar evlat edindikleri, hatta yaşlarına göre ve sayılarına
göre cüzi olarak devletten maddi yardım alındığı, ilk aldığı kız evladın (5 yaşlarında almış) şu an
üniversite okuduğunu ve diğer 2 abisiyle (kendi çocukları) çok iyi anlaştığını ve halen kendi

belki maddi durumum iyi olsa ve kendi etrafımda maddi olarak ihtiyacı insanlar olmazsa
böyle bir şeye girişebilir miyim bilemiyorum ama bunları kim yapabiliyorsa onları yürekten
kutluyorum, allah yanlarında olsun ve sabırla onları okutup büyütmelerini nasip etsin,

bu arada bizlere de sağlık sıhhat versin ve evlatlarımızı annesiz babasız bırakmasın,

aaaamiiiiinnnnnnnnnn

Aminn canım... Allah ne evlatları anasız, ne de anaları evlatsız bırakmasın...

kızlar başım kazan gibi olduuuuuu yarın bende yokum 20lik dişim çekilcekk hberiniz olsun kartopuş sanada iyi yolculuklar iyi tatillerrrrrrr
öptümmmmmmmm:54::14::54::54::54::54::54:

kızlar başım kazan gibi olduuuuuu yarın bende yokum 20lik dişim çekilcekk hberiniz olsun kartopuş sanada iyi yolculuklar iyi tatillerrrrrrr
öptümmmmmmmm:54::14::54::54::54::54::54:

Geçmiş olsun Zefey, haftaya görüşürüz

kızlar hepinize iyi akşamlar,iyice ağlak oldum bugün. ben ayın 26 sına kadar yokum ,gelince görüşmek üzere

İyi tatiller Kartopu... Sen geleceksin ben gidicem.. İyi eğlenceler..

günaydın ,
zefey sen yazana kadar ben kapatmışım kız yoksa cevap verirdim . geçmişi okudum akşam akşam beni de ağlattınız . hele melofer in yazısı çok dokundu . neyse bu konuyu daha fazla uzatmıyım . Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın , bizler de onların kıymetini bilelim . bi de bunun üstüne bizim ki akşam düş , alnı şişti mosmor oldu :((

bugün topik biraz sakin geçecek gibi,
zaten yağmur maşallah coştukça coşuyor,
kartopu tatilde, zefey dişçide,
melofer ve sevozy sonra katılırlar,
ben de ara ara bakarım,
leyna sen neler yapıyorsun?

Günaydın kızlar
grubumuzun en gülen yüzlü en cana yakın üyelerinden biri Aslımızı kaybettik buradaki nick i neydi bilemedim bulamadım eski yazılarını Mayanın annesi belki bilirsiniz ne olur siz de oun için bolca dua edin Maya annesiz kaldı ona da çok dua edin olur mu:43:

günaydın ,
zefey sen yazana kadar ben kapatmışım kız yoksa cevap verirdim . geçmişi okudum akşam akşam beni de ağlattınız . hele melofer in yazısı çok dokundu . neyse bu konuyu daha fazla uzatmıyım . Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın , bizler de onların kıymetini bilelim . bi de bunun üstüne bizim ki akşam düş , alnı şişti mosmor oldu :((

cok gecmıs olsun aydebaa... yavrukuşş cog ağladı mı nasıl düştü kiii??

kızzzlar.havada bi tuhaf.n eyapsak haftasonu..bnm elifim iilesşti diodum iki gündür yine ağız burun akıo.soğuksoğuk terlıoo yaa.ilaçlara tekrra başladım.hatta bnm hatam iileşti diyp kesmiştim 4 günde..onadan mı tekrarladı acaba,,nie böle oluo anlamadım ya:50:

günaydın ,

Günaydın kızlar
grubumuzun en gülen yüzlü en cana yakın üyelerinden biri Aslımızı kaybettik buradaki nick i neydi bilemedim bulamadım eski yazılarını Mayanın annesi belki bilirsiniz ne olur siz de oun için bolca dua edin Maya annesiz kaldı ona da çok dua edin olur mu:43:

bu sabah zeynepden öğrendim.Rabbım rahmet eylesin,cennet olsun mekanı.Bebeğide inş emin ellerde,gözü arkada kalamdan,yokluğunu en az hissederk büyür inş..Rabbım kalanlara sağlık sıhhhat vrsın inş..

Back