2011 Ekim Anneleri

kızlar kaka demekte ne varkii şimdi aaa benmi yanlış düşünüyorummmmmmmmm

Maral kızının pis denildiğinde anlayabileceğini, o yüzden kaka, eee gibi kelimeler yerine doğrusunun öğretilmesini talep ediyor. Pedagoglar da takma isimlerle öğretmeyin, arabaya düt, suya bumma gibi laflar söylemeyin. doğrusunu söyleyin diyorlar. Maral da onu kast ediyor aslında. ama bebeklerin ağzında bu tür şeyler çok şeker geliyo insana tabi. Gerçi pedagogların her dediğini yapabilseydik, motor gibi hareket eden birbirinin aynısı çocuklar olurdu. ama her çocuğun karakteri ayrı, herkes aynı şekilde çocuk yetiştiremez de. Zamanla yanışları da düzelecek. Ben şimdiden çok çocuğu sıkma taraftarı değilim. Nasılsa öğrencek herşeyi, biz de özel eğitimlerle, pedagoglarla falan büyümedik, ama yetiştirdik bi şekilde kendimizi.

bilemiyorum belki de ben abartıyorumdur, aman ne yapayım bir şekilde bu bebekler büyüyecek, yarın öbür gün arkabaları dışında daha neler öğrenecekler

sen neden böyle yazdın canım?

Benim kız kaka yapınca eeeee diyor, ama çok güzel eee diyor. Bayılıyorm ya:) bi de bezi çıkartmamızı isteyince bezi çekiştirip çiş diyor. ama çişi geldiği için değill, bezini açtırıp da çıplak gezmek için:) yatıyor yere çekiştiriyor üstündekileri, çişşşş diye bağırıyo

yaa çalışıyoruzya o kadar ince üstünde duramıyoruz ben şimdi anneme kaka deme şöle böle desem kırılır bende onu diyom neşe
size bişi anlatimde gülün belkide anlatmışımdır öncedennbiz köyde yaşıyomuşuz ben 2 yaşından beş yaşına kadar işte kaç yaşım bilmiyorum ama annemler sürekli kızım bıttık ver yiyek diyolarmış bende kopartıp veriyomuşummtabi onlar glüp drunca hoşuma gidiyomuş demkki neyse dedemin misafirleri gelmiş hepsi erkek ben onların içinde gittiş dedemi demişimki dede bıttık veremde yee şeyimimden kopartmış uzatmışım dedem yerin dibine girmiş tabi şimdi olsa gülünür ama o zamanlar ayıp şelermiş bunlarr bazan olabiliyor iştee öretilenlerr olmadık yerlerde patlak veriyoo

bizimkinin parası kıymetlli, uzun süre gtsn die her elektronık esyaya gözü gibi bakar,bakım perıodlarını atlamazz :) Bnm de bu kdr huyuma,suyuma baksan evladiyelik olurdum sana dıomm :)) çamasır mknsını boşaltıoda,bulaşık mknsnden nefret edıoo ,hiç sevmıo boşaltmasını,Bende fındık kızımla boşaltıomm :))

bilemiyorum belki de ben abartıyorumdur, aman ne yapayım bir şekilde bu bebekler büyüyecek, yarın öbür gün arkabaları dışında daha neler öğrenecekler

sen neden böyle yazdın canım?

Kıskanıyorum işte ne yapıyım:) Benim bekar görümcem var, kendisi evli olmadığı için çocuğu da olmadığı için yeğenlerine çok fazla düşkün. Yeğenleri de diğer görümcelerin çocukları. Sanki onların annesi gibi davranıyo, annelerine akıl veriyo vs vs. Onların kardeşi olduğu için bu tavrı hoşlarına gidiyor olabilir ama bana yaptığı zaman benim hoşuma gitmiyor. İşte halk arasında "el kızı" dedikleri bir kavram var ya o "el kızı" benim:):):) Benim kızımı benden çok düşünüyormuş gibi bişeyler almasına, benden daha iyi bakabilecekmiş gibi davranmasına tahammül edemiyorum. Can çıkmayınca huy çıkmaz işte benim de huy böyle, alan böyle aldı, ne yapalım:)

Allah senı kahretmeyee şimdide Efe ye öğretıoonnn

arcemek sende öle kuru gürültüye pabuç bırkacak el kızı gözü yok bişey olmazz ne var ya hiç ilgilenmese o daha da kötüü..bide öle düşünn.. çıtayı aştığında arada uyarırsın olur,, valla bnde böle elifimle ilgilenecek bi akrabam olsun isterdım yalan yokk ne diyim(

arcemek kız yakaladım seni şıu arap dolmasının tarifini yazzzzzzzzzz

kızlar annem bakınca cemre'ye çok rahat olduğumu hissediyorum,
anneme ne söylersem önemli değil çünkü biz anne kızız,
kızsada bağırsada bizim anlıktır, lafta söylese hemen barışıp devam ederiz
ama kaynanamgille öyle olmuyor dikkat etmeye çalışıyorum çünkü benim
doğal halim, doğal olarak yapacağım hareket veya konuşma yanlış olabilir
gerçi onların normal hali de bana farklı gelebilir
belki zamanla birbirimize normal geliriz bilemiyorum ama neden yalan söyleyeyeyim
anneme bu kadar dikkat etmiyorum

bu arada kaynanam burada değil, cemre'yi şimdi çok özlemiştir, 31 mayısta ist.a gelecek

Ahh ahhh herkesin bi derdi var işte bacım. Kimi olandan şikayetçi, kimi olmayandan. Ben fazla ilgisinden bıkıyorum, sen biri ilgilense diyosun. Ben kıskancım işte, akrep burcuyum ondan mı ki acaba.

Ahh ahhh herkesin bi derdi var işte bacım. Kimi olandan şikayetçi, kimi olmayandan. Ben fazla ilgisinden bıkıyorum, sen biri ilgilense diyosun. Ben kıskancım işte, akrep burcuyum ondan mı ki acaba.

bence burcunun da katkısı vardır ama senin yapmak istediklerini, almak istediklerini senden önce yapmaya çalışmak, istemediklerini alındıkları için giydirmeye çalışmak v.s varsa bunlarında etkisi vardır

arcemek kız yakaladım seni şıu arap dolmasının tarifini yazzzzzzzzzz

Siirt Dolması - Kuru Dolma - Ekşili Arap Dolması (4 Kişilik Ortalama)

3 Orta boy domates - Küçük küp küp doğranmış
3-4 Tane yeşil biber - ufak ufak doğranmış
2 Orta Boy Soğan - İnce İnce kıyılmış
2-3 Tane Kırmızı Biber - Ufak Ufak Doğranmış
Yarım Demet Maydanoz - İnce Kıyılmış
3 Bardak Kadar pirinç
3 yemek kaşığı dolusu salça
1 tatlı kaşığı kadar sumak ekşisi
Tuz,karabiber, pul biber.

Kız ben hiç öğretmediğim halde öğrendi.. emerken öteki göğsümün ucundan asılıp güya koparıp ağzıma veriyordu hiç anlamamıştım o zaman. Sonra pipi ver dedi babannesi, kopartıp kopartıp veriyor. Hatta cebimize de dolduruyor yanımızda götürüyoruz:)

dün kızımın resmini çekemedim ama sabah bir kaç tane çektim,
dün cemre ile konuştum, yakında anne sütü kesecek meme vermeyecek diye
bakalım ne yapacak, herkes zorlanacağımı söylüyor ama inşallah hemen alışır
annem de kaynanangile bırak diyor(sütten kesince), annem de beni 3 gün
anaannemlere bırakmış, dedem bir ton laf söylemiş anneme çok ağladığım için
ben şimdiden bırakmam diyorum, kızımdan bir dk ayrı kalmak istemeyen ben
akşam hiç ama hiç bırakmak istemem(allah hiçbir şekilde ayrı kalmama izin vermesin)
sınav zamanın da bile birlikte gittik, ondan ayrı kalmak istemiyorum,
babası olmasa önemli değil ama kızım çok farklı, annesi onu yesin

ayyyyyyyy yerim onun sevimli haraketlerinii yakışklı minnakkkkkkkkk

ay cmt bi akrabmz cağırdı,site bahcesnde oturmaya,keşke bunu yapabilsmede götürsemm.kızzzz ne fıyakammm olur haaaarcemek kız sen her ahfta yapıon ya bu hafta yapda bana gönderr

ayyyyyyyy yerim onun sevimli haraketlerinii yakışklı minnakkkkkkkkk

komıklerr yaaa

Maralcım aynı stres bende de var, nasıl ayırcam diye. Memeye bişey sürmek, ayrı kalmak, tiksindirmek gibi şeyler çocukta çok büyük üzüntüye yol açıyormuş. 2 yıl boyunca her ağlamasında, her hastalığında, her sevincinde sığındığı sakinleştiği memeden böyle ayrılmak çocuğun anneye karşı kızgınlığa sebep oluyormuş. Geçen sene hamile olduğu için ilk bebeğini salça sürerek memeden ayırmıştı arkadaşım, 2 hafta boyunca yüzüme bakmadı ve hala da diyoloğumuz kötü diyor, aradan 1 yıl geçmesine rağmen. Bir başka arkadaşımsa 1 mayısta 24 ayı dolan bebeğine 4-5 ay önceden konuşmaya başlamış artık daha az emeceğini söylemiş, son ay ise sadece gece uyurken emeceksin demiş, ve 1 mayıs günü tamamen kesmiş, çocuk annesinin yatağında yatıyormuş o gece yatağını da ayırmış. Her ikisi için de çok kolay olmuş ayrılmak.
Ben haziran sonu temmuz başı için 2 haftalık izin almıştım ayırayım diye. Doktorumuz 24 ay emzirmeni öneririm dedi. 24 ayımızda kurban bayramı olacak, 1 hafta sürüyor, 1 hafta da önceden alsam. Köye giderim orada çocuklarla falan oynarken daha kolay ayrılır diye umuyorum. Şu anda tam karar vermedim ne yapacağıma.

yaaa yapılışıı yokmuu bunun gııııııııııızzzzzzzzzzzzzzzzz

yaaa yapılışıı yokmuu bunun gııııııııııızzzzzzzzzzzzzzzzz

Çiğden yapılıyormuş zaten, hepsini karıştırıp yapraklara sarıyormuşsun, pişirirken de sumak suyuyla pişiriyormuşsun....

Arcemek daha önce anlatmıştı aklımda kalmış.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…