• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Annelerinin Doğum Kiloları

Merhaba sevgili tecrubeli anneler ben henüz doğum yapmadım ama hamileliğim sürecince çok kilo alan biri olarak ( dikkat etmeme ragmen ) sizin tavsiyelerinize yaşadığınız tecrubelere ihtiyacımız olacak herşeyden once moral bana ve benim gibi olan veya olacak hamilelere burada paylaşırsanız çok mutlu olurum ...

:emir_bebek:Hamileliğiniz boyunca dikkat edipte çok kilo alanınız oldumu acaba ?
:emir_bebek:Kaç kilo ile hamile kaldınız ?
:emir_bebek:Kaç kilo ile doğuma girdiniz ?
:emir_bebek:Toplamda kaç kilo aldınız ?
:emir_bebek:Doğumdan hemen sonra ( Sezeryan veya Normal ) Kaç kilo gitmişti?
:emir_bebek:Daha sonrasın da kilo gidişatınız nasıl oldu ?
:emir_bebek:Neler yaptınız? Yada yapmadan mı gitti kilolarınız?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :54:

merhabalar cnm.
öncelikle bebegini sagsaglim saglıklı bi şekilde kucagına alırsın. annelik hiç bişiyle kıyaslanamaz. kiloyu hiç kafana takma.
ben ilk gebeligimde 22 kilo almış birisi olaraktan yuvarlanıyodum. üstüne üstelik dogumda 3 kilo falan gitmişti. ve ben 2 yıl dogum yaptıgım kiloda kaldım şimdi diyorum nasıl sabretmişim. neyse ama tabi snr gitiler.
2011 nisan ayında ikinci bebegimi kucagıma aldım. 65 ile hamiş kalmıştım, doguma 78 ile gittim toplam 13 kilo almıştım ve dogum yaptıgımın ertesi günü 70 e düşmüştüm bile. 40'ım cıktıgı gün 69 kiloydum. şimdi 63 kiloyum ve hamiş kaldıgım kilomunda altındayım ( bu arada sezeryan her iki dogumumda) yani bence hiç kiloyu sorun etme hamileliginin tadını cıkar her türlü gidiyorlar. sana saglıklı ve rahat bir dogum diliyorum.

öncelikle Allah sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.ben 57 kiloyla hamile kaldım ne canım istediyse de yedim 75 kiloyla doğuma gittim 8 aylıkken doğum yaptım ben bir ay daha dursa 80 kilo olurdum herhalde sezeryanla doğum yaptım eve geldiğimde tam 70 kiloydum 5 aylık oğlum bende 56 kiloyum ama ben yavrumu 2 ay emzirebildim sütüm olmadı emzirmeyince de diyet yaptım.hamileliğimde rahat geçti doğumum da kilo vermem de çok mutluyum:)
çok sagol canım umarım benım kılolarda su gibi akıp gider :54:
olsun canım anladım ben:))doğum sonram çok zor geçti benim.aslında herkesin yaşadığı şeylermiş meğer ama ben sadece benim başıma geldiğini düşünerek fazlasıyla bunalıma sürükledim kendimi.bebeğim emmek istemedi bir türlü,çok uğraştım,süt sağdım vs...çok stresliydim ve de her zamanki gibi çok iştahsız.belki de bu yüzden birden gitti kilolarım.
:48::48::48:
4 ay once dogum yaptim...

hamile kalmadan once 54 kgdim...

15 kg aldim hamilelikte...suan 55 kgmim:27:

kendiliginden dokuldu benim kilolar:)cok sukur..:49::52:
super ya 4 ayda eskı kılona donmen allahım ıns banada hemen nasip eder... allah uzun omurler versin bebişine :nazar:
hamile kaldigimda 56 kiloydum.. ilk 3 ay da60 kilo oldum ve doguma 72 kioyla gittim.. o ilk 3 ay ki kilolari normal insanlar gibi almasaydim cok iyi olacakti ama napalim :) normal dogum yaptim ama dogumdan sonra rahatsizlandim ve 10 gun hastanede kaldim bebegimi emzirmem yasakti b u arada eve gelince 62 kilo oldugumu gordum.. emzirmeye baslayincada 4 ayda falan 56-57 kiloyu gördüm.. ama ben rejim yapmak söle dursun asiri yemek yemeye basladim.. gece oglumu emzirirken bile midem kaziniyo bi gözüm kapali mutfaga giriyorum o derece yani.. oglum su an 7 aylik ve ben hala 56 kiloyum.. amacim 2-3 kilo verebilmek ama bu istahla zor galiba :))
cok gecmıs olsun canım ... verdigin bilgiler icin tskr ederim bebegine ve sana saglık diliyorum
sağlıklı beslenerek, arada sırada canımın istediklerini yiyerek dikkat ettim sayılır.
50 ile hamile kaldım
60 ile doğuma girdim
doğumdan hemen sonra 4 kilo gitmişti(sezeryanla doğum yaptım)
kızım 2 aylıkken 51 kiloydum.
ama daha sonra süt olsun diye yemek yemeyi, daha doğrusu tatlı yemeyi biraz abarttım. bu nedenle şu an yaklaşık 54 kiloyum.(kızım 8 aylık).
emzirirken insan çok acıkıyor. hatta geceleri emzirdikten sonra kurabiye vs yemişliğim bile vardır. sütüm az olduğu zaman düya başıma yıkılıyordu sanki. o yüzden ilk 6 ay kiloları hiç önemsemedim. şimdi yavaş yavaş dikkat ediyorum.yaza kadar eski kiloma döneceğimi umuyorum. ve günde yaklaşık 5litre su içiyorum......
:46::46::46::46:
selm canım...hayırlı doğumlar dilerim :34:
bende 2011 yılı annesiyim.
ben 66kiloyla hamile kaldım 80 idim doğuma gittiğimde.
toplam 14 kilo aldım.
sezeryen oldum ve doğumdan 3ay sonra 67 kiloya düştüm.
ben özel bişey yapmadım canım...sadece emzirdim ve çok hareketli biriyim ondan kiloda alamam istesemde:)
halada emziriyorum şu an sanırım 60 kiloyum.boyumda 1.73.
amin canım .... inş bende kolayca veririm kilo yarabbim ..bebeginde hayırlı olsun canım saglık diliyorum
merhabalarr

bende 2011 ekim annesiyim. 46-47 kilo iken hamıle kaldım(aslında kaç kıloyla kaldım bılmıorum cunku hamıle oldugumu öğrendiğimde 6 hafta 2 günlüktüm ve 47 kıloydum:))
doğuma gıttiğimde 65 kıloydum kı ben hayatım boyunca 44 ü gecememıs bırıydım ve 65 kıloyla herkesı soka dusurdum
spinal sezeryan ile doğum yaptım bebeğim 3.1oo gr doğdu ve eve geldiğimde 61 falandım.
bebişim suan 5 aylık ve sadece emziriyorum.
kilom 50 ye düştü.hiç bişi yapmadım kendı kendıne gitti.sadece süt olsun diye bol sıvı tuketıorum.
allah bebegıne uzun omurler versin canım inş banada nasip olur dogumdan hemen sonra kolayca kilolarımı vermek :54:
merhabalar cnm.
öncelikle bebegini sagsaglim saglıklı bi şekilde kucagına alırsın. annelik hiç bişiyle kıyaslanamaz. kiloyu hiç kafana takma.
ben ilk gebeligimde 22 kilo almış birisi olaraktan yuvarlanıyodum. üstüne üstelik dogumda 3 kilo falan gitmişti. ve ben 2 yıl dogum yaptıgım kiloda kaldım şimdi diyorum nasıl sabretmişim. neyse ama tabi snr gitiler.
2011 nisan ayında ikinci bebegimi kucagıma aldım. 65 ile hamiş kalmıştım, doguma 78 ile gittim toplam 13 kilo almıştım ve dogum yaptıgımın ertesi günü 70 e düşmüştüm bile. 40'ım cıktıgı gün 69 kiloydum. şimdi 63 kiloyum ve hamiş kaldıgım kilomunda altındayım ( bu arada sezeryan her iki dogumumda) yani bence hiç kiloyu sorun etme hamileliginin tadını cıkar her türlü gidiyorlar. sana saglıklı ve rahat bir dogum diliyorum.

amin tatlım :emir_bebek: bazen hiç kafaya takmıyorum kıloyu bazende ınanılmaz takıyorum ister istemez once bebegımın saglıklı olması ama bu kılolarda cok moralımı bozuyor allahım inş yardım ederde dogumdan sonra su gibi akıp gider bu kılolarım :48::48:

Tecrübeli anneler tavsiyelerinizi ve kilolarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum daha fazla paylaşırsanız sevinirim... :54::54::54::54:

ben 82 ile hamile kaldım. sonra 74e düştüm çok zor geçti gebeliğim doğume 80 ile girdim 75 ile çıktım. şimdi yine 82yim doğum yapalı 4 ay oldu

Back