2011 Annelerinin Doğum Kiloları

Barbie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
1.262
1
66
İzmir
Merhaba sevgili tecrubeli anneler ben henüz doğum yapmadım ama hamileliğim sürecince çok kilo alan biri olarak ( dikkat etmeme ragmen ) sizin tavsiyelerinize yaşadığınız tecrubelere ihtiyacımız olacak herşeyden once moral bana ve benim gibi olan veya olacak hamilelere burada paylaşırsanız çok mutlu olurum ...

Hamileliğiniz boyunca dikkat edipte çok kilo alanınız oldumu acaba ?
Kaç kilo ile hamile kaldınız ?
Kaç kilo ile doğuma girdiniz ?
Toplamda kaç kilo aldınız ?
Doğumdan hemen sonra ( Sezeryan veya Normal ) Kaç kilo gitmişti?
Daha sonrasın da kilo gidişatınız nasıl oldu ?
Neler yaptınız? Yada yapmadan mı gitti kilolarınız?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

merhaba Allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..
hiç dikkat etmedim ben erbişeyi yedim
57 ile hamile kaldım.
83 ile doğuma gittim.
sezeyan ile doğum yaptım eve geldiğimde 76-77 filandım.çok şiştim ben ödemlerimin inmesi 1 haftayı buldu.
bebeğim 5. ayına girerken ben 71-72 öyleydim.
şu an 63-64 arası değişiyor aç tok..
2 ay öncesine kadar evde pilates leslie filan yaptım.
6 ay sadece emzirdim.
bir de ilk adetimi görmemde baya farkettirdi bende,6.ayda oldu buda.
bebeğim hala emiyor hatta ek gıdadan fazla emmek istiyor şu ara kilolarım ondan gidiyor yaptığım bi egzersiz yok.bebekte
hareketlenince ev işi filan derken gidiyor kendi .
4-5 kilo kaldı bende o da yaz geliyor yürür veririm artık dert değil 19 kilo gittikten sonra..
bir de bebeğim alerjik abur cubur hiçbişey yiyemiyorum bununda etkisi var..

Canım allah uzun ömürler versin saglıkla mutlulukla bebegine inş.. cvp için çok tşkr ederim... kimi diyor dogumdan sonra hiç kilom gitmedi bu da haliyle korkutuyor insanı bu durum, senin ne kadar guzel dogumda 6-7 kilo gitmiş.. Ben dikkat etmeme ragmen çok kilo aldım ama bende şeker de çıkmıştı daha sonra dengelenmesine ragmen ve dikkat etmeme ragmen yediklerime hala kilo alıyorum sanırım bunyem böyle annem ve ablamda hamileliklerinde cok kılo almıslar ama normalde ikiiside dal gibidir. 54-55 ile hamile kaldım şuan 32 hafttalıgım 73-74 arası cıkıyorum tartıda... Birde ben hamile kalmadan once regl olmadan tartıda hep 2 kilo fazla cıkardım acaba diyorum regl olmamaktandamı kilo alıyorum... oncelikle dilegim elbette bebegimin saglıkla sıhatle dunyaya gelmesi sonrasında da bu kılolardan tez kurtulmak ...verdigin bilgiler ve iyi dileklerin icin cok tşkr ederim canım

normaldede kiloluyumdur hamilelik öncesinde 74 kiloydum haftada 3 gün spor 1 gün yüzmeye gidiyodum ama kilo falan veremiyodum.

74 le hamile kaldım 8. ay sonunda 96 idim. doğumdan 15 gün sonra 76 falandım net hatırlamıyorum. bebeğim 5 aylık oldu şimdi 70 kiloyum. diyet yapmıyorum süt olsun diye öle insanların dediklerinide yemiyorum nornal yemek saatinde yemek yiyorum. günde 2.5 lt en az su içiyorum. bebeğimi emzirdiğimde inanılmaz susuyorum zaten. sporda yapmıyorum. ama yaz gelince spora başlıycam kilo için dedğil ama sıkılaşmak gerek. böyle emzirirsem bu gidişle 5 ay sonra 10 kilo daha veririm inşalllllahhhhh

Öncelikle allah bebegine saglık uzun omurler versin ..Gerçekten bunları duydukça moral oluyor demek ki hamilelikte aşırı alınan kilolar doğumdan sonra çabuk verilebiliniyor .. Bide regl olmakta etken sanırım sen ne zaman sonra regl olmuştun cnm ?

canım benim ilk gebeliğimde 68 kiloyla başladım 85le doğuma gittim eve bi geldim 82 kiloyum sadece 3 kilo gitmiş. bebeğim 2 kilo doğmuştu bu arada.
yani gebeliğim boyunca kendimi beslemişim. bu gebeliğimde de gidişat onu gösteriyor
her neyse doğum yaptıktan bir hafta sonra 77ye düştüm 2 3 aylıkken 75 sonra 72ye kadar düştüm en son. ama diyet vs yapmadan. 4 kilo kaldı bende inşallah bu gebeliğimde de böyle olmaz

evt cnm kimi dogumdan hemn sonra cok az gidiyormuş kiloları cnm

bazı şeyler bünyeyle alakalı malesef,çaba gösterilse de istenilen sonuç alınmayabiliyor.
ben hep zayıf bir insandım,58 kilo ile hamile kalıp (boyum uzun:) 71 kilo ile doğuma girdim.benim de hamilelik şekerim vardı,kilo alış hızım çok yavaş olmasına rağmen şekerden ötürü müdür yoksa doğal süreç midir bilmem son 2 ayda aldım bir hayli.tabi bu bana göre çok,13 kilo toplamda.
bebeğim 4 kg doğdu,sezaryenle doğum yaptım,doğumdan 10 gün sonra tartıldığımda 57 kiloydum kilo vermek için hiçbir şey yapmadım,ömrüm boyunca hep çok zor kilo alıp çok kolay veren bir insan oldum,doğumda da bir şey değişmedi.emzirme döneminde de almadım kilo çünkü kilo yapacak şeyler yemedim,sütün bunlarla bir ilgisi olmadığının bilincindeydim çok şükür.
inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına,her şey istediğin gibi olsun.

valla canımben etrafımda bilmiş bilmiş takılan kimseyi dinlemedim. her şeyden yedim ama hamileyim diye tencerenin dibini yemedim.yoğurdumu evede mayalıyodum etten tiksinince haftada 5 kg yoğurt yemeye başladım. tabi ceviz vs. bebeğim 55cm 3230gr doğdu. ama son 3 ay çok acıkıyodum allahtan yaza geldide meyve yedim. aslında kilodan çok vücudumda ödem vardı. normalde 37 giyerim hamileliğimde 39 numara sandelet ayağımı sıkıyodu.

sonra emzirirken 15 gün kayın validem annem eşim süt olsun diye sürekli yemek yedirmeye çalıştılar. bende nete giridm baktım sütün tek çaresi su. başladım su içmeye. sabah kahvaltı yapıyorum akşam eşimle yemek yiyorum arada ya atıştırmalık bir öğünüm oluyo yada meyve. yani diyet falan yapmıyorum.en az ikibuçuk lt su içiyorum. 5. aydayız bebeğim hala sadece anne sütü alıyo.

bu arada henüz regli olmadım.

he tabi şöyle bi durum var oğlum kendine baktırmayı çok iyi biliyo. yanından kalkıp kapıya yaklaştığımı görmesi çığlığı basması için yeterli tabi bu durumda abur cubur için kaçamak yapamıyorum. ve sürekli beyefendiyle oyun oynamak zorundayım...

bunu nedenmi söyledim benden 15 gün önce doğum yapan bi tanıdığa gittim baktım evi kaldırmış temizlik yapıyo akşam yemeğini hazırlıyo. dedim çocuk nerde içerde dedi gittim öle durmuş çocuk tavana bakıyo. kızcağız hiç kilo verememiş aksine alıyo. sonra oğlumun huysuzluğuna dua ettim :)))

amacım 65 kızlar eğer 65 olursam eşimle iddaya girdik tekrar düğün yapıcaz şöyle gelinlikli dağmatlıklı müzikli biyerde birkaç arkadaşla dua edin benim için :))

bu arada kiloları veremeyeceğime herkez okadar emindiki evde hep salaş eşofmanlarla gezdim. kaynanam falan kafa buluyodu. bazen bunu aldım istersen veriyim sen giy falan diye laf sokuyodu. geçen giderken tayt ve tunik giydim komple şoktalar :))

canım üzülme...bende çok kilo aldım...
hamile kaldığımda 57 kiloydum şu anda 75 çıkıyorum ve daha var doğuma. ki ben hayatımda 57 yi hiç geçmedim. boyumda 1,68 beni görenler hep zayıflığıma vurgu yapardı. hatta hayatımda hiç olmadığı kadar kollarım etşlendi aslında güzel de oldu sırtım falan. ama kalçam kocaman. geçen görümceler gördü maşallah çok hoşlarına gitti kilo almam. sürekli hımmm çok almışsın diyip içten içten sevindiler kendileri balık etli ve kilolu olduklarından ve sürekli beni kıskandıklarından...
ben kilosuna daha doğrusu kendine dikkat eden biriyim geçen sene zayıf olmaam rağmen sıkılaşıyım falan diye bile spor salonuna gitmiştim.
şimdi aynaya bakınca moralim bozulmuyor değil ama bu konuda istikrarlıyım inşallah bu kilolar gidecek. ben sende de aynı şeyi hissettim anladığım kadarıyla sende kendine özen gösteren birisin. bence istersek verebiliriz diye düşünüyorum.
doktorum bana 18 kiloya kadar alabilirsin zayıfsın demişti en başta . ben şimdiden 18 aldım zaten ama yine de soranlara 15 filan diyorum. aslında görenler hamileleik sana çok yakışmuş fazla kilo almamışsın diyor(önceki halimi bilmeyenler) ama beni tanıyanlar şoktalar.
eşim de sağolsun destek oluyor üzülme diyor. haftada 2-3 gün spora gidersin 1 saat ben bebeğe bakarım diyor.
bazılarıda moralimi bozuyor. eski halinden eser kalmayacak diyor. ama bence o insanlar kilolarıyla başedemeyenler. sırf görümceme inat olsun diye vericem yani
bir de bakıyorum çok fazla yemiyorum. öyle gece kalkıp yemek yeme huyum yok. eskiden yediklerimden biraz fazla yiyorum anlamadım yani...
bak burda doğumdan sonra bir sayfa açarız ve yazın eski halimize geri döneriz. kıskananlarda çatlarlar

tşkrler canım sagol çok paylaşım için ... çok ilginç ya 71 den birden 457 ye dusmen allahım inş benimde bole bi mucize olur allah ebebgine saglık sıhat versin canımm
oyy canım çok buyuk bi idda inş kazanırsın tez zamanda 65 olursun inş bnmm kızda co hareketli bişi olru da kurutur beni kilolarımı alır goturur
çok iyi olmuş

canım inş vericez de insan endişeye kapılıyor yaa kalıcı olursa gitmezse diye allah dogumdan sonra yardımcımız olsun hemencicik su gibi akıp gitsin kilolarımız

71 den 57 ye demek istedim 457 de nesi :26:

71 den 57 ye demek istedim 457 de nesi :26:

olsun canım anladım ben:))doğum sonram çok zor geçti benim.aslında herkesin yaşadığı şeylermiş meğer ama ben sadece benim başıma geldiğini düşünerek fazlasıyla bunalıma sürükledim kendimi.bebeğim emmek istemedi bir türlü,çok uğraştım,süt sağdım vs...çok stresliydim ve de her zamanki gibi çok iştahsız.belki de bu yüzden birden gitti kilolarım.

öncelikle Allah sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.ben 57 kiloyla hamile kaldım ne canım istediyse de yedim 75 kiloyla doğuma gittim 8 aylıkken doğum yaptım ben bir ay daha dursa 80 kilo olurdum herhalde sezeryanla doğum yaptım eve geldiğimde tam 70 kiloydum 5 aylık oğlum bende 56 kiloyum ama ben yavrumu 2 ay emzirebildim sütüm olmadı emzirmeyince de diyet yaptım.hamileliğimde rahat geçti doğumum da kilo vermem de çok mutluyum:)

4 ay once dogum yaptim...

hamile kalmadan once 54 kgdim...

15 kg aldim hamilelikte...suan 55 kgmim

kendiliginden dokuldu benim kilolar:)cok sukur..

hamile kaldigimda 56 kiloydum.. ilk 3 ay da60 kilo oldum ve doguma 72 kioyla gittim.. o ilk 3 ay ki kilolari normal insanlar gibi almasaydim cok iyi olacakti ama napalim :) normal dogum yaptim ama dogumdan sonra rahatsizlandim ve 10 gun hastanede kaldim bebegimi emzirmem yasakti b u arada eve gelince 62 kilo oldugumu gordum.. emzirmeye baslayincada 4 ayda falan 56-57 kiloyu gördüm.. ama ben rejim yapmak söle dursun asiri yemek yemeye basladim.. gece oglumu emzirirken bile midem kaziniyo bi gözüm kapali mutfaga giriyorum o derece yani.. oglum su an 7 aylik ve ben hala 56 kiloyum.. amacim 2-3 kilo verebilmek ama bu istahla zor galiba :))

sağlıklı beslenerek, arada sırada canımın istediklerini yiyerek dikkat ettim sayılır.
50 ile hamile kaldım
60 ile doğuma girdim
doğumdan hemen sonra 4 kilo gitmişti(sezeryanla doğum yaptım)
kızım 2 aylıkken 51 kiloydum.
ama daha sonra süt olsun diye yemek yemeyi, daha doğrusu tatlı yemeyi biraz abarttım. bu nedenle şu an yaklaşık 54 kiloyum.(kızım 8 aylık).
emzirirken insan çok acıkıyor. hatta geceleri emzirdikten sonra kurabiye vs yemişliğim bile vardır. sütüm az olduğu zaman düya başıma yıkılıyordu sanki. o yüzden ilk 6 ay kiloları hiç önemsemedim. şimdi yavaş yavaş dikkat ediyorum.yaza kadar eski kiloma döneceğimi umuyorum. ve günde yaklaşık 5litre su içiyorum......

Son düzenleme:

selm canım...hayırlı doğumlar dilerim
bende 2011 yılı annesiyim.
ben 66kiloyla hamile kaldım 80 idim doğuma gittiğimde.
toplam 14 kilo aldım.
sezeryen oldum ve doğumdan 3ay sonra 67 kiloya düştüm.
ben özel bişey yapmadım canım...sadece emzirdim ve çok hareketli biriyim ondan kiloda alamam istesemde:)
halada emziriyorum şu an sanırım 60 kiloyum.boyumda 1.73.

merhabalarr

bende 2011 ekim annesiyim. 46-47 kilo iken hamıle kaldım(aslında kaç kıloyla kaldım bılmıorum cunku hamıle oldugumu öğrendiğimde 6 hafta 2 günlüktüm ve 47 kıloydum:))
doğuma gıttiğimde 65 kıloydum kı ben hayatım boyunca 44 ü gecememıs bırıydım ve 65 kıloyla herkesı soka dusurdum
spinal sezeryan ile doğum yaptım bebeğim 3.1oo gr doğdu ve eve geldiğimde 61 falandım.
bebişim suan 5 aylık ve sadece emziriyorum.
kilom 50 ye düştü.hiç bişi yapmadım kendı kendıne gitti.sadece süt olsun diye bol sıvı tuketıorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…