• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010'un yemek yemeyı cok seven tombiş gelınlerı

m.m.m.m düşünsene güzelim ya eşine bu kalıplarda kek yapacaksın sonra üzerine çikolata sosu dökeceksin en üstüne de biraz tarçın+pudra şekeri karışımı serpeceksin,ımmmmmm görüntü süper olur ve ellerinle o minik lezzet dilimlerini kcişine ellerinle yedireceksin :)

m.m.m.m düşünsene güzelim ya eşine bu kalıplarda kek yapacaksın sonra üzerine çikolata sosu dökeceksin en üstüne de biraz tarçın+pudra şekeri karışımı serpeceksin,ımmmmmm görüntü süper olur ve ellerinle o minik lezzet dilimlerini kcişine ellerinle yedireceksin :)

walla iyi olurdu cnm da bnmki hiç tatlı sevmiyo

ayy kesinlikle harikaa
bizim düğünden sonra 2.yılımız doluyodu yaptm aşkıma pasta meyvelerle süsledim mum yaktım üstüne masamızda da mum vardı ama aşkm pastayı çok sevmio bi dilimi zor yedi yaa

oluur canm ii fikir he he
kız akşama yine yemeğim yok fikir ver sen bana
bnm cnm makarna salatası çekio garnitür al makarna haşla yoğurt mayonez bitti
bide çorba hehe cnm bunları çekio ya sana da bunları sölüyorum :)
eşim yemez ille ana yemek olcak derse al hazır mantı. mantı yap
akşam akşam kim uğraşcak yemek yapmayla bunlar kolay iki dk da hazır

casperım kalp kalbe karşıdır derler doğruymuş vallahi ben de sana yemek tarifi bakıyordum :)
bugün yapamazsan da tarifin çıktısını al bence

[url=http://urlal.com/dqqf] [/URL]

Malzemeler... sen 2 kişiye göre ölçülerin yarısını kullanabilirsin :)

Köfte için;

500 Gr. Köftelik Kıyma
1 Orta Boy Soğan
1 Su Bardağı Çekilmiş Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Domates Rendesi
1 Adet Sivri Biber
Maydanoz
Karabiber - Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
Köfte Baharı - Kimyon - Nane
Sosu için;

4 Orta Boy Domates (Rendelenmiş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Paket Toz Bulyon
Yapılışı

Kıyma hariç diğer malzemeleri robotta özleşene kadar çekin. Kıymayı ekleyip elinizle yoğurarak, köfteleri hazırlayıp büyükçe yuvarlaklar yapın. ıster fırının ızgarasında isterseniz çok az yağ ile teflon tavada kızartın.
Ayrı bir tenceredede domates sosunu (domatesin çiğ tadı gidene kadar, yaklaşık 20-25 dk.) pişirin.
Bir borcama kalınca doğradığınız patates dilimlerini ve üzerine de köfteleri dizin.
Çiğ patatesi rendeleyerek, biraz tuz ile karıştırın ve çok az yağ ile bir teflon tavada 1-2 dk. patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
Patates rendesinden köftelerin üzerine birer tutam koyun.
Domates sosundan birer kaşık her birinin üzerine gezdirin ve kalan sosu borcama dökün. (Sos gözünüze az görünürse biraz kaynar su ve salça ile çoğaltabilirsiniz)
190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteler ve rende patates, nemli ve yumuşak olsun isterseniz, pişme sırasında ara ara borcamdaki sostan kaşıkla yemeğin üzerinde gezdirin.
Fırını kapatınca, üzerlerine ince bir dilim kaşar da koyabilirsin

Back