• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

yok bana zor olmaz, zaten zeytinyağlı 1 tane yaparım ya pilaki, yada taze fasulye onu c.tesi akşam yaparım çünkü zeytinyağlı aklınızda olsun kızlar bende kursta öğrendim, 1 gün önceden pişirilip dolapta bekler ertesi gün yenilirse daha lezzetli oluyomuş.

yok bana zor olmaz, zaten zeytinyağlı 1 tane yaparım ya pilaki, yada taze fasulye onu c.tesi akşam yaparım çünkü zeytinyağlı aklınızda olsun kızlar bende kursta öğrendim, 1 gün önceden pişirilip dolapta bekler ertesi gün yenilirse daha lezzetli oluyomuş.

arse ALLAH cc yardımcın olsun..
alışmak ve pratik kazanmak lazım bu tür şeylere
ben de hiç pratiklik yok ya
ramazan geliyor, iftarlar başlar...
arse sen bizim yemek danışmanımız ol :)

evet hep öyle olur..çoçuklugumdan bilirim ...

ayrıca kurufasulye içinde gecerli buboshayallersmile

arse ALLAH cc yardımcın olsun..
alışmak ve pratik kazanmak lazım bu tür şeylere
ben de hiç pratiklik yok ya
ramazan geliyor, iftarlar başlar...
arse sen bizim yemek danışmanımız ol :)

zevkle hayatım, başta osmanlı mutfağında iyiyimdir. ama italyan mutfağında makarna çeşitlerindede iddalıyım. ama biz makarna ve pilav yememeye dikkat ediyoruz. yani eşimin aileside öyleydi, bizim ailede öyleydi.şimdi kendi evimizdede uyguluyoruz.

bugün bi saat evde olucaz ama yemegi yer çıkarz sanırm..
taze fasulyenin yumurtayla kavrulmuşu oluyor biliyormusunuz çok severim onu yapabilirm

Taze fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra ortada ikiye bölüp suda haşlayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tencerede kavurun.
Tuz ve baharatlarla birlikte, haşlayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri tencere ilave edip kavurun.
Üç adet yumurtayı küçük bir kasede çırpıp fasulyelerin üzerine dökün.
Hızlı hızlı karıştırarak kavurmaya devam edin.
1-2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocakta alın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun

Taze fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra ortada ikiye bölüp suda haşlayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tencerede kavurun.
Tuz ve baharatlarla birlikte, haşlayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri tencere ilave edip kavurun.
Üç adet yumurtayı küçük bir kasede çırpıp fasulyelerin üzerine dökün.
Hızlı hızlı karıştırarak kavurmaya devam edin.
1-2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocakta alın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun

ama fasulyeleri haşladığında bütün lezzeti ve vitamini suya geçer, haşlamadanda olur bence bu tarif :uhm:

bunun yoğurt soslusu da güzel oluyor
ben geçen akşam yaptım
ama eşim taze fasülyeyi sevmediği için çok yemedi

Back