2010 temmuzda doğum yapacak anne adayları

windy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
381
5
Merhaba arkadaşlar ,

hesaplara göre temmuz 24 gibi ikizlerimiz dünyaya gelecekmiş vaktimizi paylaşımlarımızı sıkıntılarımızı sevinçlerimizi sorunlarımızı hep burada paylaşalım istedim ovakte kadar..

Yapmamız gereken test günleri aşılar nelerdir onları bilen arkadaşlar varsa paylaşalım takip altında ilerlemiş olalım bizlerde :)

Merhaba arkadaşlar ,

hesaplara göre temmuz 24 gibi ikizlerimiz dünyaya gelecekmiş vaktimizi paylaşımlarımızı sıkıntılarımızı sevinçlerimizi sorunlarımızı hep burada paylaşalım istedim ovakte kadar..

Yapmamız gereken test günleri aşılar nelerdir onları bilen arkadaşlar varsa paylaşalım takip altında ilerlemiş olalım bizlerde :)

selaam :)
bende 8+6 'yım bugün. :nazar:23 Temmuz beklenen doğum tarihi.. Tüm testlerimi yaptırdım, ikili testi bekliyorum ben.. Ya sen ?

mehabalara.s.
ben de temmuz gibi bekliyorum doğumu inaşallah sağlıkla :nazar:
ben de dr umun yazdığı testleri yaptırdım pazartesi lontrolüm var sonuçları göstericem
benim inanılmaz mide bulantılarm oluyo sizlerin de varmı ben de biraz endişeleniyorum yiyemediğim için :1no2:
gokcek ikili test tam olarak ne zaman yapılıyo canım 11. hafta mı ?

Son düzenleme:
slm arkadaşlarr...bende allah kısmet ederse temmuz başı doğum yapıcam.
şu an 10haftalık oldum.

selam kızlaarrrr bende 8+6 hamileyim daha banada test felan yapılmadı yani ultrasyonda felan bakıldı kalp atışlarını dinleidk ama daha test felan yapmadı doktor sadece hap verdi balık yağı hapı folik asit ve elevit kullanıyorum zaten bu hafta sonuda gidicem başka doktora bakalım o ne diicek benimkide 22 24 temmuz arasıymış canım hemen hemen aynıyız galiba Allah hayırlısıtla kucağına almayı nasip etsin canım hayırlı doğumlarrr

mehabalara.s.
ben de temmuz gibi bekliyorum doğumu inaşallah sağlıkla :nazar:
ben de dr umun yazdığı testleri yaptırdım pazartesi lontrolüm var sonuçları göstericem
benim inanılmaz mide bulantılarm oluyo sizlerin de varmı ben de biraz endişeleniyorum yiyemediğim için :1no2:
gokcek ikili test tam olarak ne zaman yapılıyo canım 11. hafta mı ?

11-14 haftaları arası sanırım. benim 12. haftamın bittiği gün çağırdı. Yani dolu dolu 3 aylık olacak.Heyecanla bekliyorum :)
Benim 2 hafta inanılmaz midem bulandı, kusmalarım da oluyordu. Kafamı kaldıramıyor, hiçbirşey yiyemiyordum. 2 gün önce kendiliğinden geçti, bende niye geçti diye endişelendim :)

merhaba bende yeni üye sayılırım burda ve 22 haftalık hamileyim bebeğim kız ismini ceylin koymayı düşünüyoruz inanılmaz heyecan verici bişey allah herkese nasip etsin olmayanlarada versin inşallah tetanoz aşısına başladık bu hafta biraz acılı oluyor :KK43: allah hepimizi bir avazda kurtarsın inşallah :))))

Merhaba arkadaşlar ,

Selam bende temmuzun ilk haftası bekliyorum bebeğimi yani 11 haftalık hamileyim doktor ense pisisini ölçmek için 1hafta sonra en geç 10gün sonra gelmen gerekiyor dedi onun dışında herşey normal ama ara sıra bulantılar ve acayip derecede mide yanması var sizdede varmı?

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize hoşgeldinizz diyorum. Aşagı yukarı aynı tarihlere denk gelecegiz gibi ne güzel valla :) Doktorum rutin kan tahlilleri idrar tahlili dışında başka bir test yaptırmadı. Ultrasondada gördük minicik kalp atışlarını.. Sonrasındada bulundugunuz yere yakın saglık ocagına kayıt yaptırmamız gerekiyormuş. Onlarda kilo tansiyon gibi rutin kontrolleri yapıp aşılarımızı takip edeceklermiş arkadaşlar.. Bana bir dosya açtılar şimdi 16 haftalıkken tekrar gitmemi söylediler.. 20.haftadan sonrada daha sık kontrol edeceklermiş.. Sizlerde yaptırmadıysanız en yakın saglık ocagınıza gidin sorun arkadaşlar :)

Birde hamilelik belirtilerine gelince bende çok şükür rutin mide bulantısı olmuyor sadecefarkettimki acıkınca bulanmaya başlıyor gibi oluyor hemen birşeyler atıştırmaya çalışıyorum bende açlıga dayanamıyor benim kuzucuklar demekki :) Birde halsizlik yorgunluk var her fırsatta uyumaya dinlenmeye çalışıyorumm.. Ara ara kramplar giriyordu karnıma onu sordum hemşireye bugün normal dedi. Çünkü içimizdekiler büyüdükçe yıllardır aynı yerde olan organlarımız bile hareket ediyormuş, uterus büyüyormuş, birde ilk hamilelik oldugu içinde oluyormuş..
Birde kafamı karıştıran konu bu ikili üçlü testler.. bunların dogruluk oranının %60 oldugunu duydum, etrafımdaki çogu kişidende bunu araştırıyorum yaptırmamışlar, yada bitanesi yaptırmış digerini gerek görmemişler.. bende doktora sorarak hareket etmeyi planlıyorum.. kan verilerek yapılıyormuş zaten... Allah esirgesin hepimizdende egerki bir sorun olursada göbüşdeki sıvıdan alınarak yani amniyosentez deniliyor onunlada dogrulanıp test edilebiliniyormuş.. Bekleyelim bakalım ne dicek doktorlarımız..
Buarada durmadanda domuz gribini araştırıyorum daha şimdiye kadar evet yaptır diyen doktor denk gelmedi, saglık ocagındaki hemşirede doktorunuza sorun diyor.. Anlıyacagınız kimse sorumluluk almak istemiyoor .. O konudada kararsızım hala.. Allahım hepimizi esirgesin hastalıklardan kızlar.. Sevgilerimle..

Peki arkadaşlar cinsiyetini nezaman öğreniyoruz bilginiz varmı çünkü kimisi 16 haftalıkken diyor kimiside 20 haftalıkken diyor bide bu karından su alma olayınıgenelde herkesden istiyolarmış diye duydum doğrumu?benim başta akıntılarım kahverengiydi doktor normal dedi ama şimdi beyaz akıntılarım oluyor sizdede öğlem?i bazen çok oluyo bazen hiç olmuyo şimdi pazartesi doktora gidicem exrta bir bilgi öğrenirsem sizlerlede paylaşırım kendinize iyi bakın.

Peki arkadaşlar cinsiyetini nezaman öğreniyoruz bilginiz varmı çünkü kimisi 16 haftalıkken diyor kimiside 20 haftalıkken diyor bide bu karından su alma olayınıgenelde herkesden istiyolarmış diye duydum doğrumu?benim başta akıntılarım kahverengiydi doktor normal dedi ama şimdi beyaz akıntılarım oluyor sizdede öğlem?i bazen çok oluyo bazen hiç olmuyo şimdi pazartesi doktora gidicem exrta bir bilgi öğrenirsem sizlerlede paylaşırım kendinize iyi bakın.

Merhaba yakamozcum, benim bildigimde 16.haftada ögrenebiliyoruz cinsiyetlerini :)
Karından su alma olayıda üçlü test esnasında kan tahlili sonucunda olumsuz bir sorun çıkarsa öyle yapıyorlar herkeze uygulanmıyor , birde benimde akıntım oluyor renksiz su gibii sürekli çamaşır değiştiriyorum yada günlük pedlerden kullanıp sık aralıklarla onu degiştiriyorum canım.. Doktor neler diyecek bizlede paylaşırsın canımi bizde yışbaşı öncesi gidecegiz kontrole heyecanla o günü bekliyorum kaydirigubbakcemile2

Merhaba yakamozcum, benim bildigimde 16.haftada ögrenebiliyoruz cinsiyetlerini :)
Karından su alma olayıda üçlü test esnasında kan tahlili sonucunda olumsuz bir sorun çıkarsa öyle yapıyorlar herkeze uygulanmıyor , birde benimde akıntım oluyor renksiz su gibii sürekli çamaşır değiştiriyorum yada günlük pedlerden kullanıp sık aralıklarla onu degiştiriyorum canım.. Doktor neler diyecek bizlede paylaşırsın canımi bizde yışbaşı öncesi gidecegiz kontrole heyecanla o günü bekliyorum kaydirigubbakcemile2

canımm bende 15 haftalık hamıleyım benımde akıntım cokk oluyordu sonraları buna kaşıntıda eslık etmeye basladı doktorum gunluk pedı onermıyor gunde ıkı kere camasır değiştirmenin yeterlli oldugunu soyledı
senıde uyarmak istedim :)

canımm bende 15 haftalık hamıleyım benımde akıntım cokk oluyordu sonraları buna kaşıntıda eslık etmeye basladı doktorum gunluk pedı onermıyor gunde ıkı kere camasır değiştirmenin yeterlli oldugunu soyledı
senıde uyarmak istedim :)

Teşekkür ederim canım dikkat ederim. Sevgilerimle..kaydirigubbakcemile5

Neler yiyip içiyorsunuz arkadaşlar ? Varmı rutin yaptıgınız bişeyler ?

11-14 haftaları arası sanırım. benim 12. haftamın bittiği gün çağırdı. Yani dolu dolu 3 aylık olacak.Heyecanla bekliyorum :)
Benim 2 hafta inanılmaz midem bulandı, kusmalarım da oluyordu. Kafamı kaldıramıyor, hiçbirşey yiyemiyordum. 2 gün önce kendiliğinden geçti, bende niye geçti diye endişelendim :)

sağol canım cevabın için
ben de merak ediyorum hamileliğin her aşamasını
Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah:emir_bebek::nazar:

Neler yiyip içiyorsunuz arkadaşlar ? Varmı rutin yaptıgınız bişeyler ?

merhabalar
ben bu aralar hiç bişey yiyemiyorum midem okadar kötü ki yiyemediğim için de kendimi suçlu hissdriyorum tabi ama elimden de bişey gelmiyor çoğu zaman ilaçlar bile işe yaramıyor

domuz gribi aşısını ben de çok araştırıyorum ama benim dr um ol diyor fakat içime sinmiyor hiç yaptırmak dikkat etsem diyorum inan kafam çok karışık kafamçokkarıştı
allah hepimize bebişlerimizle sağlıklı hamilelik nasip etsin inşallah:nazar:

ardakadaşlar Allah kısmet ederse bende temmuz başı doğum yapıcam doktorum ilk muayenede megadyn diye bir vitamin verdi aranızda düzenli vitamin kullanan varmı sentetik olduğu için tedirginim biraz

ardakadaşlar Allah kısmet ederse bende temmuz başı doğum yapıcam doktorum ilk muayenede megadyn diye bir vitamin verdi aranızda düzenli vitamin kullanan varmı sentetik olduğu için tedirginim biraz

Merhaba sibsin hoşgeldin aramıza yerimseniben Bir avazda kurtarsın Allahım hepimizi kaydirigubbakcemile3

Bende kullanıyorum megadyn sürekli olarak.. Hatta doktorum ilk decavit yazmıştı vitamin hapı oda, eczacı tanıdıgımızdı megadyn onunda eşdegeri bir vitamin oldugunu hatta ondan daha iyi oldugunu söyleyip ondanda verdi bana... Ben geceleri yatmadan önce alıyorum. Decaviti alırken vitamini aldıktan sonra 45 dakika bişey yiyip içmezseniz iyi olur demişti. Oyüzden de geceleri almak daha rahat oluyor.

benımde 8 haftalık oldu
27 temmuz dogum tarıhı +10 - 10 gunde olabılır dedıler
hayırlısı bakalım hangı dr a va hastaneler kontrollere gıdıyorsunuz memnunmusunuz
ben central hosp. gıttım ultrasonla baktılar ve 400 tl lık test ıstedıler

bu arada 20 haftalıktan once gırp asısı yasakmıs cezası varmıs oyle dedı benım dr
20 haftalıktan yanı 5 aylıktan sonra yapılabılırmıs
beslenmene dıkkat et dedı okadar

X