2010 Şubat Anneleri

Ebru aşağıdaki liste biraz abartılmış geldi bana ama yine de sana fikir olsun

Kendiniz için
• 40 haftalık doktor kontrol bilgileriniz ve test sonuçlarınız.
• Kalın ve emici pedler.
• oğlunuz olacaksa mavi kurdele.
• Yedek atlet ve iç çamaşırlar.
• Lohusa sutyenleri.
• Deodorant.
• Sigorta kartı
• Göğüs pedleri.
• Diş fırçası.
• Ufak bir ayna.
• Diş macunu.
• Ağrıyan göğüs uçlarınız için rahatlatıcı jel ve kremler.
• Önden açılan pijamalar ve gecelikler.
• çorap.
• El ve vücut kremi.
• sabahlık
• Terlikleriniz.
• Anı defteri.
• Kalem.
• Makyaj çantası.
• Kamera.
• Tarak, toka ve aynanız.
• Dudak nemlendiriciniz.
• Bol bol kayısı suyu. (Kan yapar, süt yapar.)
• Çikolata.
• Pamuk.
• Islak mendil.
• Fotoğraf makinesi.
• Temiz havlular.
• Mendil, kağıt havlu ve peçeteler.
• Atıştırmak için yağsız, baharatsız krakerler.

Bebeğiniz için
• tulum (Body)
• çorap
• Başlık
• Eldiven
• Kirli iç çamaşırı torbası
• Bebek mendili
• Yelek gibi body üzerine giydireceğiniz giysi
• Battaniye
• Üzerine yatırabileceğiniz bir iki farklı bebek çarşafı veya örtüsü
• Salya için omuz örtüsü
• Ana kucağı ya da araba koltuğu
• Biberon
• Yün patik

Herkeze günaydın benim bademciklerim öyle bi şişmişki dün gece hiç uyuyamadım, perşembe günüde gittim doktora 2 kilo olmuş kızım artık her hafta gidiyorum kontrole bende artık çantamı hazırlıyım diyorum sizlerden hazırlayan varsa nelerkonulduğunu bizde paylaşalım...

Günaydın Ebru,

çantanın içine yerleştirmedim ama hazırladım götüreceklerimi,

kendim için ,

1 gecelik / 1 pijama(3'lü lohusa takımı) / 1 terlik /1 sabahlık
1 kutu orkid (gece uzun olanlarından )
lansinoh 10 gr 'lık göyüs ucu kremi.
lansinoh 10 tane falan aldım yanıma göğüs pedi.
geniş eşofman altı (planlı gidersen hastaneye giderken giyicem )
2 tane emzirme sütyeni / 4 tane külot (2 tane siyah - 2 tane ten rengi)
makyaj malzeme çantam (pudra-allık-gözkalemi-toka-tarak koydum )
2 tane çorap / 1 tane patik

Bebiş için ,

1 paket yenidoğan 1 bebek bezi.
11 parça hastane çıkışı tam seti.
4 parçalı hastane çıkışı.
2 tane ayaklı tulum /2 tane uzun kullu zıbın / 2 tane kısa kollu zıbın.
3 tane corap /2 tane penye patik.
1 tane polar battaniye.
küçük biberon ve emzik.

hatırladıklarım bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın anneler.
sabah sağlık ocağına gittim oğlumun kalp atışlarını dinledik.aman da aman nasıl da gümbür gümbür atıyodu :sm_cool:
sütümüzü aldık hava çok soğuktu hemen evimize geri geldik.domuz gribi aşısını sordum sen bilirsin eğer evdeysen ve kendini korursan gerek kalmaz iğneye dedi.zaten vurulduktan 15 gün sonra etkisini göstermeye başlıyor doğumada az kalmış sen kendini korumaya bak dedi sağlık ocağındaki ebe.

bursalı güzel anneler buluştunuz değilmi resimler nerde hani bende bakcam yaa

kızlar benim kız bu aralar çok hareketli değil tamam biliyorum bu haftalar tekmeler az olacak ama sürekli toplanıyor karnımın bi tarafı yumruk gibi sertleşiyor.birde kasıklarım başladı benim ağrımaya pıtımın üstü çok ağrıyor Duru'mu ayağı ile basıyor bilmiyorum ama ben bu kızın 37-38 leri bekliyeceğini sanmıyorum.halt var sanıyor dışarda çıkmak istiyor.
ben de de aynı durum söz konusu kilom çok arttı ondan mıdır nedir bilmiyourm sürekli aşağıda duruyor çocuk ayakta çok kalamıyorum hantal bir durumdayım.. bebek de karnımda sert.. beklesin aama değil mi..daha haftaya doktorumuza gidicez rapor alma tarihimi uzatmak için :)) daha bizim sıramız değil dimi?:eek:lmaz:

Herkeze günaydın benim bademciklerim öyle bi şişmişki dün gece hiç uyuyamadım, perşembe günüde gittim doktora 2 kilo olmuş kızım artık her hafta gidiyorum kontrole bende artık çantamı hazırlıyım diyorum sizlerden hazırlayan varsa nelerkonulduğunu bizde paylaşalım...

günaydın canım geçmiş olsunnn sıcak bişeyler içsen faydası olur sanırım maşallah kızına bende bu gece hazırlıycam artıkk

kızlar benim kız bu aralar çok hareketli değil tamam biliyorum bu haftalar tekmeler az olacak ama sürekli toplanıyor karnımın bi tarafı yumruk gibi sertleşiyor.birde kasıklarım başladı benim ağrımaya pıtımın üstü çok ağrıyor Duru'mu ayağı ile basıyor bilmiyorum ama ben bu kızın 37-38 leri bekliyeceğini sanmıyorum.halt var sanıyor dışarda çıkmak istiyor.

canım sorma benimde öle toplanıyo bi yere kalıyo orda tekmeler basıyo göbek deliiğim delince fırlıcak gibi bakalım ne zaman gelicekler hayırlısı dursunlar orda

Çok teşekkürler arkadaşlar bende bunlara bakarak hazırlıyım artık 34.haftamdayım çarşamba 35 olacam kısmetse az kaldı yaa hayırlısyla sağlıklı sıhatli kavuşuruz bebeklerimize biz birde daha bir türlü isme karar veremedik yaa..

Çok teşekkürler arkadaşlar bende bunlara bakarak hazırlıyım artık 34.haftamdayım çarşamba 35 olacam kısmetse az kaldı yaa hayırlısyla sağlıklı sıhatli kavuşuruz bebeklerimize biz birde daha bir türlü isme karar veremedik yaa..

Bizimki de isimsiz halafisfisfis

senin zaten hazır değil miydi canım bi beşik eksik diye biliyorum ben, çantanı falan hazırlamadın mı, bu arada beşiği nerden alıcan yaa ben de istiyorum süslü püslü beşik, arkadaşın verdiğini kullanamıcam galiba

göğüs pedi, iççamaşırı, çorap, terlik, saç bandı, taç, terlik, parfüm, ruj vs vs
2 gecelik 2 sabahlık emzirme sütyeni emzirme atleti kullan at külot kamera fotoğraf makinesi
bebişe bere eldiven bir takım hastane çıkışı polar battaniye çorap kalın tulum

ay çok tatlılar yaa benim bıldırcınım da bir yere parmakla baskı uygulayınca ayağıyla geri ittiriyor, ben çok istiyorum doğurmayı bir an önce.. bakalım hangimiz doğurcak ilk çok merak ediyorum

berrincim çantamı hazırlamadım henüz bu akşam hazırlıycam,sepetimide bu hafta süsleticez beğendik onuda cumartesi gittiğimiz hanın üst katında bir yer var kadın moda evine bebek mağzalarına falan çalışıyomuş oraya yaptırıcaz,bebişin eşyalarınıda yıkamadım berrin paçalarım tutuştu benimmm valla

berrincim çantamı hazırlamadım henüz bu akşam hazırlıycam,sepetimide bu hafta süsleticez beğendik onuda cumartesi gittiğimiz hanın üst katında bir yer var kadın moda evine bebek mağzalarına falan çalışıyomuş oraya yaptırıcaz,bebişin eşyalarınıda yıkamadım berrin paçalarım tutuştu benimmm valla

sepetin hayırlı olsun serap'cım.bende haftasonu annem ve teyzemi bekliyorum çantamı hazırlamak için.bi kaç eksiğimiz var onlarıda tamamlasam bitiyo eksiğimiz.
ben yıkadım oğlumun cicilerini ütüledim de misler gibi kokuyu dolabı :asigim:

Bense hala dada ev taşıyacağım da çanta hazırlayıp bebeğin eşyalarını yıkayacağım. Ölme eşeğim yaz gelsin.mafoldumben Çok ters zamanlama oldu çooookkkkk.....

Serapçım en azından acil bir iki kıyafet yıka da ne olur ne olmaz erken gelmeye falan kalkarsa açıkta kalmasın çocukkaydirigubbakcemile3 Ben de yıkadım da çantaya koymadım hala. Önümüzdeki Cumartesi çalışmıcam inşallah o gün yapıcam.

Demek ki tek isimsiz benim oğlum değilmiş:dance: Ne zor işmiş yaaa
Şimdi en son Beren diye konuştuk düşünüyoruz bakalım. Güçlü kuvvetli akıllı demek sizce nasıl kızlar ?

selamlarr... hayırlı günleerrrr....

hazırlık tasası sarmış herkesi bakıyorum da kaydirigubbakcemile2 biz de cumartesi hallettik tüm eksiklerimizi. dün gece de eşim kurdu yatağımızı: sabah kalkar kalkmaz görünce bi hoş oldum.

Bense hala dada ev taşıyacağım da çanta hazırlayıp bebeğin eşyalarını yıkayacağım. Ölme eşeğim yaz gelsin.mafoldumben Çok ters zamanlama oldu çooookkkkk.....

cnm sen taşınmadın mı daha??? akannehir inşallah yardım edecek birileri vardır. allah kolaylık versin.

Serapçım en azından acil bir iki kıyafet yıka da ne olur ne olmaz erken gelmeye falan kalkarsa açıkta kalmasın çocukkaydirigubbakcemile3 Ben de yıkadım da çantaya koymadım hala. Önümüzdeki Cumartesi çalışmıcam inşallah o gün yapıcam.

Demek ki tek isimsiz benim oğlum değilmiş:dance: Ne zor işmiş yaaa
Şimdi en son Beren diye konuştuk düşünüyoruz bakalım. Güçlü kuvvetli akıllı demek sizce nasıl kızlar ?

ben de çok beğenirim bu ismi ama unisex olması düşündürmüştür hep beni. :kedi:

hazırlık tasası sarmış herkesi bakıyorum da kaydirigubbakcemile2 biz de cumartesi hallettik tüm eksiklerimizi. dün gece de eşim kurdu yatağımızı: sabah kalkar kalkmaz görünce bi hoş oldum.

Ne güzelll... Pijama mı aldın gecelik mi hulen?

selam hülyacım... evet ya haftalar ilerledikçe telaşlanıyor insan herşeyim hazır olsun istiyor.bende ilk yatağını kurduğumuzda sürekli gidip bakıyordum yatağına dokunup seviyorum içinde oğlumu hayal etmek bile güzel :kedi:

Hulen evde bazı yerlerde dolap eksiği vardı. Şimdi onlar yapılıyo. Taşınmadan bitsin dedik. Perşembe ancak teslim edecekmiş adam. Bekliyoruz. Sanırım hafta sonu olur taşınma işi. Daha klimalar falan aktarılacak. Perde olayı var.... Hepsi ayrı bi curcuna. Eşimin okuluna bu arada bakanlık müfettişleri geldi teftiş oluıyorlar ve eşimin yengesi de bugün beyin ameliyatı olacak gelenler herhalde bende kalırlar. Şanssız mıyım neyim ben ya... Allah'a şükür tabii Allah dert vermesin de. ıki ayağım bir pabuca girdi ama. Enerjik olsam enerjik de değilim. Okul da şu sıralar çok yoğun. :bbo:

Günaydın canım. Güle güle kullansın mışıl mışıl uyusun yatağında inşallah canım. Ay insan nasıl heyecanlanıyor. Benim daha evde hiç bir hazırlık yok ya kıyafetleri falan paketleriyle yığılı duruyor birkaç kıyafet yıkayıp sardım onları da ama odayı alınca heyecan bastı gelene kadar nasıl sabretçem bakalım:asigim:

serapcım artık işten geldiğin zaman akşamları yavaş yavaş yıkamaya başla için rahat olur bebişin ne zaman geliceği belli olmaz, ben daha kapalıçarşı civarlarına bakmadım beşik için ama evdekini kullanamıcam o kesin hiç şirin gelmiyor gözüme.. arkadaş sağolsun verdi ama geri nasıl iade edicem onu da bilemiyorum ayıp olucakk
adı var mı o yerin ben de gidip baksam ya kaça yapıyor ortalama süslemeyi ?

X