• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 ÖSS LYS ve YGS açık öğretim okul öncesi öğretmenliği

çok iyi bir haber bu
bende 2 senedir aöf ana okulu öğretmenliğini istiyordum
ama bilgisayar bölümü mezunu olduğum için giremiyordum
kızlar kesin bir bilgi alırsanız paylaşalım

Evet arkadaşlar yeni sistemde de bu böyle.Yeni sistem niye a.ö.f.'yi değiştirsin ki eğer değiştirdiyse o zaman ıngilizce Öğretmenliği bölümünde de değişiklik olması lazım ancak onlarda dil puanıyla alyorlar ne kadar a.ö.f. de olsa.Hayallerinizi yıkmak istemem ama örgün Okul öncesi öğretmenliği ile a.ö.f. Okul öncesi öğretmenliği arasında puan bakımından pek bir fark yok yani imkanlar dahilinde a.ö.f.'yi kazanbilen örgünü de kazanıp okuyabilir.Bundan öncede düz lise mezunları a.ö.f.'den okul öncesi öğretmenliğini tercih edebiliyordu tercih etmede sıkıntı yok ancak yerleşemezsiniz çünki kontenjan 2000 ve bunların liselerden çocuk gelişimi mezunu olmaları gerek.Liselerin çocuk gelişimi bölümlerini de lütfen küçümsemiyelim düşünüldüğü kadar kolay değil.Hemen hemen lisans düzeyinde eğitim veriliyor.ıki yıllık çocuk gelişimi okuyanlar liseden kolay diye yorumlar yapıyorlar lise 4 yıl 4 yıl bu konuları zaten ezberliyorsunuz zaten a.ö.f.'de bu bölümün açılmasının nedeni normal lise mezunlarının başvurup yerleşmesi değildir. 2002 tarihinde MEB'le Anadolu Üni. yaptığı bir protokol var.Bu protokolde bu bölümde okuyan öğrencilerin 2. sınıftan sonra çalışmaya başlayacağı belirtilmiştir normal liseliler için ise bu durum çok zordur.Benden normal lise çıkışlı arkadaşlara tavsiye biraz daha yüksek puan alıp örgün kazanmaya bakın

bende çocuk gelışımı mezunuyum bu sene açık ögretıme gıtmek ıstıyorum.formlar nezaman dagıtılıyormuş bır bılgısı olan varmı.meslek çıkışlı oldugumuz ıçın sanslıyız gercekten herkes ıstedıgı yere gırer ınsallah

Formda da yazıyor a.ö.f. okul öncesi öğretmenliğini sadece çocuk gelişimi mezunları tercih edebilecek.

öffff sinir oldumm bu durumaa.kel alaka.neden düz liseler tercih edemiosaa.örgünü tutturmmamızmı lazımm yaneee.

allah yardımcımızz olsunn

kızlar naptınız formları doldurdunuzmu ben pazartesı gunu ucretını yatırcam herkes ıçın hayırlıolsun sınavada az kaldı

ohhh ya uzerımden buyuk bır yuk gıttı 1 saat bankada sıra bekledım valla amma kalabalıktı ama çok şükür atlattım gerıye sınav kaldı

Sınav yayınlarının kıtabını aldım haftaya baslıcam artık

puanları nasıl aöf okul oncesı ogretmenlıgının barajı gecınce grılıyormu??

ben işletme 2.sınıfım 3.e geçicem bu sene kısmetse ama okul öncesi okumak isterdim.
geçiş filan yapma imkanım yoktur di mi benim :(
ancak tekrar össye girip barajı geçip yine baştan mı okumam gerekiyor :(

Liseden Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunu iseniz ve ea,söz,yada sayısaldan 140 barajını aşarsanız tercih yapma hakkına sahip oluyorsunuz.Tabi yerleştirme Türkiye genelinde tercih eden en yüksek puandan başlanıp 2000 e kadar iniyor.Geçen yıl 310 ile kapatmış.Örgün ile hemen hemen aynı tek farkı örgün sadece ea bu ise üç alandan da alıyor...

Liseden Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunu iseniz ve ea,söz,yada sayısaldan 140 barajını aşarsanız tercih yapma hakkına sahip oluyorsunuz.Tabi yerleştirme Türkiye genelinde tercih eden en yüksek puandan başlanıp 2000 e kadar iniyor.Geçen yıl 310 ile kapatmış.Örgün ile hemen hemen aynı tek farkı örgün sadece ea bu ise üç alandan da alıyor...

ufff gecen yıl 310sa bu senede oyle yuksek olur ya

Back
X