Merhaba hanımlar. Hayatımla ilgili çok önemli bir karar alma aşamasındayım ve çok kararsızlık çekiyorum. Durumum bi çoğunuza saçma gelebilir ama ben bu uğurda mücadele edecek gücü kendimde buluyorum ve eşimde ilk kez bu konuda destekçim.
KK’nın fikirlerine güvendiğim için burda size bahsedip kararsızlığımı yenmem de yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
Yaşım tam 30 ve ben bu yaştan sonra örgün ünv okumak istiyorum. Vaktiyle meslek lisesine yolladı ailem dikiş nakış bölümü ve ben okulu kaç kez bırakmak istedim ama izin vermediler çünkü kız lisesi erkek yok okulda…. Onların derdi benim meslek sahibi olmamdan ziyade erkelerle görüşüp konuşmamamdı. Daha sonra Açıköğretimden lisans bitirdim ve maalef kpss de düz memur olmak için bile minimum 85 almam gerek ve kaç yıldır uğraşıyorum olmuyor. Ben hep öğretmen olmak istemiştim aslında şimdi düz memur olarak onca uğraşıp atansamda işimi çok severek yapmayacağımı biliyorum ben öğretmen olsam daha mutlu olurum diye düşünüyorum daha önce ücretli öğretmenlik yaptım 1 yıl ve çok sevdim. Eşimde öğretmen bu arada… Eğitim fak. İstiyorum ve bu yıl sözelden girdim YKS’ye…. 53,900 lerde sıralamam Okul öncesi öğr istiyorum ama sadece Yozgat ikinci öğr gelme ihtimali var sanırım. Şu an İst. tuzla da yaşıyorum ve beni buraya bağlayan bişey yok havası da çok kötü sırf tayinden ötürü burdayız ama burdan evde almıştık evdende hiç memnun değiliz dubleks ev ve pişmanız zaten aldığmıza…. Kiraya verip tayın isteyip yozgata gitsek diyorum ama eşim şu an tayin isteyemiyor tayinler açık değil şu an… Bu arada tayin ister gidersek annemde gelcek benle çocuğuma bakacak derse gidince… Vaktiyle meslek lisesine yollayıp önümü kapattıkları için pişmanlar ve telafi etmek istiyor annem. Eşim şu an tayin isteyemiyor napıcam bilmiyorum annemle gitsek eşim nasıl gel git yapacak oğlum küçük babasını özler hem biz eşimle hiç ayrı kalmadık nasıl olur bilmiyorum. Ortaokul Türkçe öğr. de geliyor ama en yakın sakarya ünv geliyor ve hendek kampüsü bana 2 saatten fazla sanırım nasıl gidip gelcem hep içimde ukteydi örgün ünv okumak. Aslında çoğu yerde Türkçe öğr tutuyor ama bi bu civarda puanlar yüksek… Şu an tayin isteyemiyoruz da. 1 yıl bekleyip zaman kaybetmek de istemiyorum yaşım 30 malum. Okul öncesini çok istiyordum ama o sadece Yozgat ya da sinop geliyor. Nasıl olcak bilmiyrum. Daha önceden ünv mezunu oldğum için muaf derslerim var her dönem 2-3 ders eksik olcak hem. 34 yaşında öğretmen olabliirm diyorum kendime atama konusunda okul öncesnden atanamazsam da kreşlerde iş bulabilirim diye düşünüyorum. Türkçe öğr okursam atanamazsam o zaman sorun olabilir onu da düşünüyorum. Ama çok çalışırsam atanırsam ömür boyu rahat ederim diyorum. Eşimde öğretmende bende öğretmen olursam tatillerimiz uyar. Şimdi okumazsam fabrikaya markete işçi olarak girebilirim ya da kursa falan gidip ön muhasebede çalışırım ama 4 yıl feda edip hayatımı değiştirebilirim diye düşünüyorum. zaten emekli olmam için 20-25 yıl çalışmam lazım ve marketlerde orda burda 20 yıl geçmez
35 yaşında işe girsem gene geç sayılmam sanırım. Sizce naapayımm yerimde olsanız naapardınız?