Benim bizzat ablam çocuk gelişimi okudu örgünde. Ne kadar önyargılısınız bilip bilmeden. Bi haber olduğum asla yok yani. Sizden daha fazla biliyorumdur eminim. En yakın örnek hep yanımdaaydı çünkü.
Oturduğu yerden insan zaten hiçbir şey olamaz, olmamalı da. Aöf okuyanda kendini geliştirmeli, bir sürü konferanslar var, çocuk eğitimi üzerine eğitim veren özel kurumlar var. Sertifika alınabilecek bir sürü yer var. Busmek, ismek gibi yerler her çocuk yaşı için eğitim veriyor. Belli tarihlerde her ilde seminerler oluyor meb onaylı. Her an insan kendini geliştirebilir yeter ki oturmasın. Ben örgün okudum, ama aöf okuyan herkesi bir tutup yermemek gerek artık. Bu önyargı bi bitsin. Örgünden ne kadar gereksiz mesleğini yapamayan insan çıkıyorsa, aöftende çıkar. Ama örgün okuyan herkese onlar yüzünden tü kaka diyemeyiz. Çok saçma olur. Ki ben edebiyat bitirdim, öyle kaydoldum. Çoğumuz vasıfsız değiliz. Eğitim fakültelerinden mezunuz.
Ayrıca aöf çocuk gelişiminde staj zorunluluğu var. Stajını düzgün yapmayan zaten mezun olamıyor.
Formasyon alınabilecek. Okulla görüştüğümde öyle söylediler.