2010 Mayıs Anneleri

ben ilk bebegimde 5 aylik haleygin ve orucumun hepsini tuttum.mide bulnatisi kusma olmuyorsa oruc tutmanin sakincasi yok kizlar.

ya arkadaşlar iyi dayanıyorsunuz.ben sürekli açım.yemek yiyorum 5 dk sonra karnım buruluyor sanki.iki günde tıka basa dolabı boşallttım. kendi kendimden tikseinmeye başladfım :) normalde çok yemem zaten 47 kiloyum.ama 5 gündür resmen kıtlıktan çıkmış gibiyim.

kızlar ben özellikle doktoruma sordum..normalde Allah kabul ederse hiç bırakmazdım orucumu..
ama, kesinlikle tutmuycaksın dedi...gün içinde 3 litreye yakın su içmen gerekir oruç tutunca çok uzun süre susuz kalacak vücudun ve bebeğin, ayrıca 3 litre içemezsin dedi...önemli olan orucun bizim bünyemizi etkileyip etkilemediği değil, bebeklerimizi alacağı vitamin ve tabili su dan mahrum bırakmamak...

ya arkadaşlar iyi dayanıyorsunuz.ben sürekli açım.yemek yiyorum 5 dk sonra karnım buruluyor sanki.iki günde tıka basa dolabı boşallttım. kendi kendimden tikseinmeye başladfım :) normalde çok yemem zaten 47 kiloyum.ama 5 gündür resmen kıtlıktan çıkmış gibiyim.

ah canım benim yaaa ye sen yee bol bol yeee, bebişine top top et olsun. ay maaşallah valla, yaa kızlar bende hiçbir belirti yok valla yaaa yoksa ben hamile diil miyim die bile düşünüyorum, uyku falan hiç uyuyasım yok, bir de her zamankinden hareketliyim bu nası hamileliktir yaaa şaştım kaldım. ama doktorum 5. hafta bulantılar başlar dedi, bakalım bugün 4+6 olduk, bulanmayı bekliyorum.:bbo:

kızlar ben özellikle doktoruma sordum..normalde Allah kabul ederse hiç bırakmazdım orucumu..
ama, kesinlikle tutmuycaksın dedi...gün içinde 3 litreye yakın su içmen gerekir oruç tutunca çok uzun süre susuz kalacak vücudun ve bebeğin, ayrıca 3 litre içemezsin dedi...önemli olan orucun bizim bünyemizi etkileyip etkilemediği değil, bebeklerimizi alacağı vitamin ve tabili su dan mahrum bırakmamak...

canım yaa sonuçta kazası olan bir ibadet oruç, tutmaya zorlamayın kendinizi kızlar, beni de örnek almasın kimse çünkü ben cidden hamile gibi değilim. birde su kurbası bir kişilik olduğum için iftardan sonra sahura kadar 4 Lt. ye yakın su tüketiyorum zaten.. sositososito

tıffcığım herkeste belirtiler aynı olmuyor biliyorsun.bende açlık başta olmak üzere başka belirtilerde var. gögüslerimdeki damarlar baya belirginleşti. saçlarım o kadar çok dökülüyor ki birde. inşallah kaşlarıma bişey olmaz. uykucuyum ama o progestan yüzüden.henüz bulantım yok ama yedikçe kendimden tiksiniyorum :)

merhaba kızlar herkezin hamilelikleri hayırlı olsun. hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.

2008 mayıs annesi olarak benden size tavsiye. çoook yemeyin sık sık az sağlıklı yararlı olucak şeyleri yeyin. bol bol yürüyüş yapın hem rahat doğum için hemde fazla kilo almamak için. hamileyken öyle düşünüyor insan yiyeyimde bebeğim tombiş olsun. hiç alakası yok önemli olan sağlıklı olması kilosu mümkünse az olsun. doğduktan sonra iyi bakar yedirir kiloyu aldırırsınız. bende öyle düşünüyordum çok yedim hem 24 kilo aldım hemde bebeğim 4 kilo olduğu için normal doğuramadım. doğumda sadece 4 kilo gitti 40 ım çıkana kadar toplam da 10 kilo gitti. geriside 1 seneye dağıldı ama psikolokji bozuluyor bayağı. hiç bir şey olmuyor üzerinize. yani benden söylemesi çok yer şişer bebeğide şişirirseniz pişman olunca biri vardı demişti dersiniz:)))

Kızlar oruç için cevabı size zaten bünyeniz verecektir bence. Bulantınız, halsizliğiniz, kusmanız varsa hamile bir şekilde bünyenizi zorlamanın hiç bir mantığı yok. Bana da aman hamileyken tutma dediler, ama ben açıkçası Allah'ın verdiğini O'ndan esirgemek istemedim. Yalnız bende en ufak bir belirti yok arkadaşlar, hamilelik adına hiç bir şikayetim yok onun için çok rahat tutuyorum. Hem şu ara tatildeyim, işim de yok, hep evde olduğum için oruç beni cidden yormuyor. Fakat iftardan sonra gün boyunca eksik kaldığım her türlü vitamin, minareli bol bol alıyorum. Hamile birinin yapması gereken herşeyi yapıp, sakınması gereken her şeyden sakınıyorum.
Bu arada kas gevşetici ve türevleri ilaçları aslında her türlü ilacı benim doktorum kullanmamı yasakladı, özellikle ona sormadan kullanmamı. Krem deri altına nüfus edip kana karışıyor arkadaşlar. Cilt üzerine sürdüğünüz her şeyi emer, dikkatli olun kremden zarar gelmez sanmayın.
:kahve:

kızlar uyardığınız için sağolun bel fıtığımda olduğu ben devamlı kullanırım dr sormam lazım hemen

kızlar buarada sizinde ayaklarınızın altı ateş saçıyo gb oluyomu? benim geceleri yattığımda özellikle ayaklarım yanıyo soğuk suyla yıkayıp yatıyorum vücudumda ateşli ama ayaklarım daha çok gb geliyo....
Benim gb olan varmı aranızda??

Masallah kızlar hepinize.Sağlıcakla alın bebışlerınızı kucağınıza.Ben 2009 mayıs annesıyım.Nasıl heyecanla yasamıştık o gunlerı.Hamılelığinızın tadını cıkarın hepiniz.Cok kutsal bir surec çünkü.Yakında cınsıyet heyecanları da baslar.Sormak istedığinız bırseyler olursa bıze danışabılırsınız.

canım çok teşekkür ederiz topicimize uğradığın için...deneyimlerini paylaşabilir misin sen de bizimle?? neleri yapalım neleri yapmayalım...

Selam kızlar,
Yeni gelen mayıs anneleri; hoşgeldiniz ::))))
iki gündür yazamadım dün iftarda misafirimiz vardı. Hala yorgunum :KK43:((
Yarında bir iş görüşmem var. ıki senedir işsiz işsiz oturuyodum, gelince kısmeti ile geliyomuş hakikaten :)))
Ama şimdi beni bir telaş aldı. ıki gündür bulantım başladı. Hiçbişey yapmadan yoruluyorum :KK43: Eh bide iki senenin hamlığı var :KK43:( Allah'tan hayırlısını diliyorum bakalım yarın ne olacak???

selam kızlar topiği açayım derken bide baktmki açılmışherese meraba şimdiden güzel dostluklarımızın olması temennisiyle başlamak istiyorum.
işte bende hamileyim onca zorluktan sonra.........

Yeni anneler hoşgeldiniz şu an çok karışık duruyorsunuz kim hamile kim değil aranızda pc den anlayan varsa bu çizelge gibi bişey tutarsanız kolay takip edersiniz birbirinizi ve kendinizi.Kusma ve mide bulantılarınız başlamıştır sık yemek bol su ve çubuk kraker çok iyi geliyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...m-tarihi-bebislerimizin-cinsiyetleri-103.html
Ayrıca düzenli beslenirseniz düzenli kilo alırsınız ben çok dikkat etmiştim ki ben 6 ay yattım dikkat etmesem 30 kilo alırdım hareketsizlikten
hiç bişeyi takmayın mutlu olun ki bebeğinizde sağlıklı olsun.Allah hepinize yardım etsin ve bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin

a.s.günaydınn kızlarrrr bende cuma günü doktora gittim keseyi gördük çok heyecanlandım ben ama çok korkmuştum hani bazen içi boş falan oluyomuş ya çok şükür bişey çıkmadı darısı herkesin başına inşallah 2 hafta sonra gidicem işte kalp atışlarını dinlemeye ALLAH iz<in verirse :)

acele etme daha katılırlar.ben 2009 mayıs annesiyim.mesela hamile lduğumu 15 eylülde öğrendim ondan sonra katıldım buraya.iyi bir hamilelik süreci geçirmeniz dileğiyle..

günaydın kızlarrr

güzel geçti ama duyamadık miniğimin sesini çarşamba çağırdı doktorum inşallah çarşamba duyarız:Saruboceq::nazar:

daha erkenmiş ama tatlım yaaa 5 haftada duyuluo mu? 6 ila 8. haftalarda diye okuyorum burda ben. ama bir de cenin yaşı ile gebelik haftası ayrı şeyler. cenin yaşı 5 haftalıksa duyulur yakında..

bakalım doktotrum çarşamba günü kesin duyulacağını söyledi bekliyorum sabırsızlıklaopuyorumnanaktan

Bir yerde okudum Son Adet Tarhinden itibaren 42.günde duyuluyormuş kalp atışları. Benide dr. cumartesi çağırdı, saydım 42.güne denk geliyor...

X