2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yarın öğleden sonra tatil arkadaşlar, bu hafta çabuk bitti:)))
akıllı bıdıklara kocaman maaşallah gönderiyorum burdan:)

Evet, yarınki yarım günlük tatil süper oldu. Bakıcıya söylemedim, biraz kendime baktıracam, saçlarımı kestirecem, epilasyona gidecem :)

vanda görev yapan üç devrem var, demin bişeyler anlattılar canım sıkıldı ama vana yardım yollamadığıma çok memnun oldum,,, malatyaya gidince ilk işim iyi bir psikolog bulup burda yaşadığım ve ruhumda vicdanımda açılan yaraları kapatmaya çalışmak olacak, çünkü burda az daha kalsam ırkçı biri olup çıkacam, içimde nefret tohumları yeşermeye başladı iyice, bunun suçlusu burda yaşayan nankör vatan hainleridir, nefret ediyorum burdan(((

Benim oğlum da kokuya ve dokunmaya çok hassas, parmak boyalarından aldım size özenip, bir kere dokunduktan sonra ıyyyy yaptı ve kapağını kapatıp bir daha elini sürmedi
Yememe grevimiz de devam ediyor, ne pişirsem bu akşam diye düşünmekten fenalık geldi pöfffff:26:

Bize de anlat...

Karnabahar gözleme yap, belki sever, hamur işi gibi ya... Karnabahar haslanir, bir kapta iyice ezilir. Un ve incecik kiyilmis maydanozla karistirilir. Ceviz buyuklugunde parcalar alip biraz daha unlayip merdaneyle inceltilir ve yagsiz teflon tavada pisirilir.

Ben yardım yolladım ama şimdi sen böyle yazınca acabaaaa mıııı dedim, bu arada face de de paylaştım cn.n tur.k un haberini izlediniz mi, nasıl yağmalıyorlar yardım kamyonlarını, insanlığımdan utandım valla, bu insanlarla aynı toprak üstünde yaşıyoruz ya biz, ne gıcık bir durum..

Bosna tarifin süpermiş valla, bende deneyecem, ağzım sulandı, biliyorsun karnabahara karşı olan zaafımı :))

Çokocum, bende sebze toplarını tavsiye edecem, haşlanmış sebzeleri un,yağ,yoğurt,kabartma tozu ile aynı poğaça yapar gibi yoğur ve fırında pişir, eline ver yesin..

Birde sebzeleri yine haşlayıp kıyma ile karıştırıp köfte yapabilirsin..

Ben de bi yerde okudum bu tarifi, hafta sonu denedim, güzel oldu, ben Doruk'tan daha çok yedim. Her hafta ya yemeğini ya salatasını ya kızartmasını yapıyorum, hatta bazen haftada iki defa :) Çok seviyorum yaw...

Şu haşlanmış sebzeli kıymalı köfte tarifini biraz açar mısın, ben de yapayım.

Bosnacım, mesela ıspanak-kabak-havuç-patates-maydonoz ne sebze varsa evde işte haşlıyorum iyice, buharda da pişirebilirsin, sonra iyice eziyorum onları kıyma ile karıştırıp köfte şekli veriyorum, eğer kıvamını tutturamazsan birazda un katabilirsin içine yada irmik yada galeta unu v.s., sonra bu köfteleri kızartıyorum, ben genelde tef.al in act.fry inde yağsız olarak kızartıyorum, arzuya göre içine kimyon-karabiber de konabilir, sebze yemeyen cücelere bu tarif :))

Ben kendime de içine kıyma koymadan vejetaryan köfte yapıyorum mesela, çok güzel oluyor..

karnıbahar sezonu acıldı simenay ve bosna coştu yine valla hakkını ymeyeyim benim kv de yemeğini cok güzel yapıyo sarımsaklı yogurtlu müthiş oluyo da kış gelince yemege ne zaman gitsek 2 gidişimizin 1 nde mutlaka karnıbahar oluyo :)

coko hanım benm oglanda sanırım aclık grevine girdi zorla yemek yediriyorum ki sabah kahvaltısını kendi yapar krep yaparım krep bitince tabagı mutfaga getirir bi daha ister koy der di şimdi nerdeeeeee beyfendinin peşinden koşacazda yemek yedireceğiz cok zor bi durum

Wuuu, süpermiş bu tarif. Benim cüce sebze yiyor gerçi, seviyor da, ama olsun, çeşit olsun.
Act.fry çok kullanışlı, iyi aklıma getirdin, sağol Simenaycım.

Seviyoz dedik kardeşim napalım :)

burdan yazmayım sonra müge anlı gibi ırkçı bölücü vicdansız diye banada yüklenirler simenaya özel msj attım oda sana yollasın o zaman aynı mesajı ben 10 dakikada bir yollayabiliyorumda

bende ıspanaklı mücver yapıyorum kabak yerine ıspanak koyuyorum sadece, sarımsaklı yoğurtla süper oluyor

burdan yazmayım sonra müge anlı gibi ırkçı bölücü vicdansız diye banada yüklenirler simenaya özel msj attım oda sana yollasın o zaman aynı mesajı ben 10 dakikada bir yollayabiliyorumda

Hadi yollasın o zaman...
Yapılan yardım söylenmez ama ben hem şahsım hem de şirket adına epey yardım yaptım, vicdanın rahat mı derseniz değil aslında ama ne bileyim, orada zor durumda kalan herkes hain değildir diye düşünmek istiyorum. Öte yandan, gönderdiklerimin bir kuruşu bile o köpeklere giderse, haram zehir zıkkım olsun, dilerim son lokmaları olsun.

Hehehhe, çok seviyom napiim, benim kv hiç pişirmez, keşke pişirse nerdeee..
Bu akşam kendimi zorla yemeğe davet ettirdim kv ye, akşama yemeğim yok, bıktım her akşam gece yarılarına kadar ertesi günün yemeğini yapmaktan, ki kaç gündür uykusuzum zaten küçük kene sayesinde, kv de de akşamları saat 5 te eşime verip çocuğu, ayağını uzatıp keyfine bakıyor, e gündüz zaten 3 saat uyuyor bu çocuk, tek yaptığı sabahtan öğlene kadar pepe izleterek yada sokakta ya da komşularda gezdirerek oyalamak, 2 haftadır çocuğa kv bakıyor, bir kelime dahi öğretmedi çocuğa mesela, annemin öğrettiklerini de komşularına göstererek hava atıyor, bakııııınnn benim torunum neler söylüyor diye, gıcık kadın, akşam çalıştırayım biraz, yarından sonra 15 gün dinlenecek nasılsa :)))

bende ıspanaklı mücver yapıyorum kabak yerine ıspanak koyuyorum sadece, sarımsaklı yoğurtla süper oluyor

Kızartıyor musun? Ispanakları ince ince kıyıyor musun? Ne kadar malzemeye ne kadar ıspanak koyuyorsun?
Öyle kabak yerine ıspanak koyuyorum demekle olmuyor bu işler :)))

ii yapmışsın arkadaşım sen gidince uzat ayaklarını cok yoruldum basım agrıyo migrnm gird de hazırlasın sofrayı :))) ben gıcık oldugum dönemlerde tabakları kaldırırm masadan makinaya bile yerleştirmem amaaaaaa kendisi biraz akıllandysa haddini biliyosa gelinini üzmüyosa bulaşıları makinaya yerleştirir çay bile yaparım :)))

ben de h.sonu gö.be.te yapacam. gecen h.sonu gittiğim bi ev gezmesnde yedim eski şehirn ünlü bi böreği bu . acayip güzel bi seydi tavuklu bi börek . google saolsun hemen tarifini verdi yazınca :))kolay gö.be.te die yazdım tavsiye ederim ama önce tarifi bi deneyeym bi ara yazarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…