2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

simenay koptum gülmekten, sen kv nin yaptıklarını kitap haline getirsene , komik olur valla ben alırım o kitabı:KK52:
bosnacım ordaki herkes vatan haini demek doğru olmaz tabi ama pkkya kürtlerin kurtuluş ordusu diyen bdp ye oy verenlerinde çok masum olduğunu düşünmüyorum ben, pkk çocuk katilidir kan emicidir eğerki pkkyı destekleyen bir partiye oy veriyorlarsa onlarda benim gözümde pkk yandaşıdır, van %94 oyla bdp kalesidir başkada bişey söylemiyorum ne demek istediğim anlaşılmıştır herhalde, müge gibi benide afaroz etmesinler de:KK1: ben çok ikilemde kaldım vicdanım ordaki çocukları anneleri bebekleri düşündükçe yardım et dedi ama beynim buna engel oldu hep düşene yardım eli uzutmayı öğrendik biz ama 24 şehidin acısı dinmeden depremde askerim polisim orda gece uyumayıp yardım ederken o itler 3 şehit verdi bize hakkaride, ertesi gün vanda 4 asker yaralandı beynime hak verdim vicdanımı çiğnedim yardımı göndermedim ben:KK50: bana hak vermek zorunda değilsiniz ama ben bu düşüncemde haklı olduğumu düşünüyorum:KK5:

Hehehhe, çok seviyom napiim, benim kv hiç pişirmez, keşke pişirse nerdeee..
Bu akşam kendimi zorla yemeğe davet ettirdim kv ye, akşama yemeğim yok, bıktım her akşam gece yarılarına kadar ertesi günün yemeğini yapmaktan, ki kaç gündür uykusuzum zaten küçük kene sayesinde, kv de de akşamları saat 5 te eşime verip çocuğu, ayağını uzatıp keyfine bakıyor, e gündüz zaten 3 saat uyuyor bu çocuk, tek yaptığı sabahtan öğlene kadar pepe izleterek yada sokakta ya da komşularda gezdirerek oyalamak, 2 haftadır çocuğa kv bakıyor, bir kelime dahi öğretmedi çocuğa mesela, annemin öğrettiklerini de komşularına göstererek hava atıyor, bakııııınnn benim torunum neler söylüyor diye, gıcık kadın, akşam çalıştırayım biraz, yarından sonra 15 gün dinlenecek nasılsa :)))

Çok güldüm...
İyi yapmışsın, çalışsın tabi, işleyen demir ışıldar :)
Gerçi seninkinin yüreği pas tuttuğu için ışıldama ihtimali biraz zayıf.

Bosna geldi mi mesaj, yanlış yerlere gitmesin, emin olalım da..

Geldi geldi, kuduracam yine...

ii yapmışsın arkadaşım sen gidince uzat ayaklarını cok yoruldum basım agrıyo migrnm gird de hazırlasın sofrayı :))) ben gıcık oldugum dönemlerde tabakları kaldırırm masadan makinaya bile yerleştirmem amaaaaaa kendisi biraz akıllandysa haddini biliyosa gelinini üzmüyosa bulaşıları makinaya yerleştirir çay bile yaparım :)))

Alemsin :)))
Ben bizim evdeyken bile öyle yapıyorum, bunlar varken, keyfim yerindeyse, kendisine gıcık kapmamışsam, yemek sonrası bütün işleri ben yapıyorum. Bi derdim varsa, sadece sofrayı toplayıp oturuyorum, mutfaktaki bütün işleri yıkıyorum başına :)

ben de h.sonu gö.be.te yapacam. gecen h.sonu gittiğim bi ev gezmesnde yedim eski şehirn ünlü bi böreği bu . acayip güzel bi seydi tavuklu bi börek . google saolsun hemen tarifini verdi yazınca :))kolay gö.be.te die yazdım tavsiye ederim ama önce tarifi bi deneyeym bi ara yazarım :)

İştahlı mart anaları :)
Ben de merak ettim., bi bakayım.

simenay koptum gülmekten, sen kv nin yaptıklarını kitap haline getirsene , komik olur valla ben alırım o kitabı:KK52:
bosnacım ordaki herkes vatan haini demek doğru olmaz tabi ama pkkya kürtlerin kurtuluş ordusu diyen bdp ye oy verenlerinde çok masum olduğunu düşünmüyorum ben, pkk çocuk katilidir kan emicidir eğerki pkkyı destekleyen bir partiye oy veriyorlarsa onlarda benim gözümde pkk yandaşıdır, van %94 oyla bdp kalesidir başkada bişey söylemiyorum ne demek istediğim anlaşılmıştır herhalde, müge gibi benide afaroz etmesinler de:KK1: ben çok ikilemde kaldım vicdanım ordaki çocukları anneleri bebekleri düşündükçe yardım et dedi ama beynim buna engel oldu hep düşene yardım eli uzutmayı öğrendik biz ama 24 şehidin acısı dinmeden depremde askerim polisim orda gece uyumayıp yardım ederken o itler 3 şehit verdi bize hakkaride, ertesi gün vanda 4 asker yaralandı beynime hak verdim vicdanımı çiğnedim yardımı göndermedim ben:KK50: bana hak vermek zorunda değilsiniz ama ben bu düşüncemde haklı olduğumu düşünüyorum:KK5:

Bütün yazdıklarında haklısın, hepsine katılıyorum diyebilirim. Sadece ordaki bir çok kadının, genç kızın ve erkeğin, bizim kadar bilinçli olmadıklarını, oyuna getirildiklerini, zorlamayla ya da yalan dolanla itlerin partisine oy verdirildiğini düşünüyorum. Senin beynin galip gelmiş savaşta, benim vicdanım :) Şirketin yarım kampanyası için alışverişe gidenlerden biri de bendim, senin küçük çocuğun var, bir çocuğun ne ihtiyacı varsa hepsini al dediler. Alırken hep düşündüm, aynı şey benim de başıma gelebilirdi, hala her an gelebilir, bir annenin evladını doyuramamasından ısıtmamasından daha kötü ne olabilir diye, çok içim sızladı. Aslında cevabını da biliyordum, bundan daha acısı, bir annenin evladını bir hiç uğruna kara toprağın altına koymasıdır.
Ooooff offf!
Gülşancım, bunları sana muhalefet olsun diye yazmadım, tekrar söylüyorum, bütün dediklerine katılıyorum.

bosnacım yarım kilodan az olan ıspanakları ince ince kıyıyosun sonra maydanoz, yeşil soğan, taze nane, dereotu artık evde ne varsa yeşillik olarak onlarıda ince kıyıyorsun, üç yumurta ve 4-5 yemek kaşığı unla harmanlayıp tuzunu atıp kıvama getiriyosun sonra kızgın yağda kızartıyorsun, sarımsaklı yoğurtla servis ediyorsun:KK56: miktar isteğe bağlı biz bu tarifi üç kişi yiyoruz yanına makarna falan yapıyorum, sen az miktardada yapabilirsin, benim eşim ıspanak pek sevmez ama böyle yapınca yer, merto mücverin hertürlesene yer zaten:KK56:

slm millet :KK71:
komşularım misafir geldi, az önce gönderdim ve paşayı uyuttum. yorgunum uykum var yemek yapmam lazım, doldurmam gereken dünya kadar da evrak var of of :KK53:
ben yardım gönderdim sırf o annelerin bebelerin hatrına inşallah hakeden insanlara ulaşmıştır. Allah kimseyi muhtaç etmesin.

Bosna geldi mi mesaj, yanlış yerlere gitmesin, emin olalım da..

bana da gönderin bakalım neler yapmışlar çok merakettim, gerçi tahmin de ediyorum. daha önce burada da sel olmuş herşeyi menfaatleri doğrultusunda dağıtmışlar. burada adalet "akrabana torpil yap" anlamına geliyor. çok acı bir durum

Şirketteki arkadaşlara kv ile ilgili stand-up yapıyorum bazen, yerlere yatıyorlar gülmekten, kitap hiç aklıma gelmmeişti, olabilir Gülşancım, denemekte fayda var, hem bakarsın çok satar, ev kredisini çıkarırım bu sayede :)))

Kv beni hamile iken az mı çalıştırdı, ben pek bulaşık işlerine girmiyorum açıkçası, sofra kurma ve toplama, daha sonrasında da çay servisini yeterli görüyorum kendisine, hatta bazen sofra toplama işinde de yan çizdiğim oluyor, eşref saatimdeysem bulaşıklarını makinaya dizebilirim.. Kendisi bulaşık makinasına hiç dizmez, makinayı süs niyetine durduruyor mutfakta, ben makinaya dizerkende içi gidiyor, kaç defa yakaladım makinadan çıkartıp elinde yıkadığını, çamaşırları bile elinde yıkıyormuş çoğu zaman, deli midir nedir, birde marifetmiş gibi anlatıyor, ben hergün çamaşır makinasını ve bulaşık makinasını çalıştırıyorum, ona da bana da aynı su parası geliyor, ne karı var anlamadım..

bosnacım yarım kilodan az olan ıspanakları ince ince kıyıyosun sonra maydanoz, yeşil soğan, taze nane, dereotu artık evde ne varsa yeşillik olarak onlarıda ince kıyıyorsun, üç yumurta ve 4-5 yemek kaşığı unla harmanlayıp tuzunu atıp kıvama getiriyosun sonra kızgın yağda kızartıyorsun, sarımsaklı yoğurtla servis ediyorsun:KK56: miktar isteğe bağlı biz bu tarifi üç kişi yiyoruz yanına makarna falan yapıyorum, sen az miktardada yapabilirsin, benim eşim ıspanak pek sevmez ama böyle yapınca yer, merto mücverin hertürlesene yer zaten:KK56:

Aman bea, 2,5 gün tatil var, bi sürü yemek çeşidi çıkardınız başım denenmesi gereken.
Ağzım sulandı valla, kesin yaparım ben bunu, hatta içine havuç da atarım, böylelikle çok yemyeşil görünmez :)
Sağol amirim.

komşularım misafir geldi, az önce gönderdim ve paşayı uyuttum. yorgunum uykum var yemek yapmam lazım, doldurmam gereken dünya kadar da evrak var of of :KK53:
ben yardım gönderdim sırf o annelerin bebelerin hatrına inşallah hakeden insanlara ulaşmıştır. Allah kimseyi muhtaç etmesin.

bana da gönderin bakalım neler yapmışlar çok merakettim, gerçi tahmin de ediyorum. daha önce burada da sel olmuş herşeyi menfaatleri doğrultusunda dağıtmışlar. burada adalet "akrabana torpil yap" anlamına geliyor. çok acı bir durum

Memleketin her yerinde çok acı durumlar kol geziyor, Allah yardımcımız olsun valla.
Sana da kolay gelsin, madem bu kadar işin vardı, ne diye misafir kabul ettin be arkadaşım :)
Dayımları yemeğe davet etmem lazım, bi zor geliyor ki :)

Şirketteki arkadaşlara kv ile ilgili stand-up yapıyorum bazen, yerlere yatıyorlar gülmekten, kitap hiç aklıma gelmmeişti, olabilir Gülşancım, denemekte fayda var, hem bakarsın çok satar, ev kredisini çıkarırım bu sayede :)))

Kv beni hamile iken az mı çalıştırdı, ben pek bulaşık işlerine girmiyorum açıkçası, sofra kurma ve toplama, daha sonrasında da çay servisini yeterli görüyorum kendisine, hatta bazen sofra toplama işinde de yan çizdiğim oluyor, eşref saatimdeysem bulaşıklarını makinaya dizebilirim.. Kendisi bulaşık makinasına hiç dizmez, makinayı süs niyetine durduruyor mutfakta, ben makinaya dizerkende içi gidiyor, kaç defa yakaladım makinadan çıkartıp elinde yıkadığını, çamaşırları bile elinde yıkıyormuş çoğu zaman, deli midir nedir, birde marifetmiş gibi anlatıyor, ben hergün çamaşır makinasını ve bulaşık makinasını çalıştırıyorum, ona da bana da aynı su parası geliyor, ne karı var anlamadım..

Valla kahkaha attım, bir yandan ağlayıp bir yandan gülüyoruz :)
Ne karı var anlamadın mı? E normal, kv'ler anlaşılmak için şaşırmak ve sinir olmak içindir :)))
İmza, Doruk'un karısının kayınvalidesi :) ahh bu laflar dönüp dolaşıp nasıl kapak olacak bakalım bana :)

bosnacım bende senin dediklerine katılıyorum, tvde deprem haberlerini izlerken içim yanıyor evladının enkaz altından hala canlı çıkacağını ümit eden acılı babaları izlerken bende ağlıyorum dua ediyorum inşallah diyorum ama burda çektiğim çilelerden sonra yürüyüşlerde molotoflamalarda en önde çocukları ve kadınları görüncede içim soğuyor, dedimya burası benim vicdanımı öldürdü, benim benliğimi bozdu, içimde bitmek bilmeyen kızgınlıklar öfke nöbetleri oluyo bunları düşündükçe, offf boşver kapatalım bu konuları, bu dünyada olmazsada öbür tarafta herkes her yaptığının hesabını verecek, benim içim rahat, tüm bu olanlara rağmen burda bir yılda tam 2 milyon lira yardım dağıttık fakire fukaraya, dağıtılmasına izin vermeseydim yarısı devletin kasasında olurdu şimdi ama ben bu sorumluluğu almadım yardıma muhtaç herkesi patronla görüştürdüm, bizi taşladılar durdular ben onlara beddua bile etmedim sadece içimden dışımdan küfrettim sinirim geçsin diye o kadar, ama Rabbim bütün yaşadıklarımızı görüyor:KK50:

Gönderdim sana da mesajı, oku bakalım..
Bu arada Gülşancım, yazdıklarında haklısın, bende vicdan meselesi yüzünden yardım ettim, benim kuzenim orada yaşıyor, eşinin görevi dolayısıyla ordalar 5 senedir, onun yaşadığı korkuyu anlatamam, 4 yaşında çocuğu var birde, hergün ordan kurtulması için dua ediyoruz ve malesef kurunun yanında yaşta yanıyor işte, bir arkadaş face de şöyle bişey yazmış ''%94 ü b.d.p ye oy veren bir şehrin %6 lık kısmına geçmiiş olsun diliyorum ve ölenlere Allahtan rahmet ve yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum'' gibi bir şeydi, düşününce ne kadar doğru ama Bosna nın dediği gibi kandırılmışlık da var, zavallılar yaa..

bosnacım bende senin dediklerine katılıyorum, tvde deprem haberlerini izlerken içim yanıyor evladının enkaz altından hala canlı çıkacağını ümit eden acılı babaları izlerken bende ağlıyorum dua ediyorum inşallah diyorum ama burda çektiğim çilelerden sonra yürüyüşlerde molotoflamalarda en önde çocukları ve kadınları görüncede içim soğuyor, dedimya burası benim vicdanımı öldürdü, benim benliğimi bozdu, içimde bitmek bilmeyen kızgınlıklar öfke nöbetleri oluyo bunları düşündükçe, offf boşver kapatalım bu konuları, bu dünyada olmazsada öbür tarafta herkes her yaptığının hesabını verecek, benim içim rahat, tüm bu olanlara rağmen burda bir yılda tam 2 milyon lira yardım dağıttık fakire fukaraya, dağıtılmasına izin vermeseydim yarısı devletin kasasında olurdu şimdi ama ben bu sorumluluğu almadım yardıma muhtaç herkesi patronla görüştürdüm, bizi taşladılar durdular ben onlara beddua bile etmedim sadece içimden dışımdan küfrettim sinirim geçsin diye o kadar, ama Rabbim bütün yaşadıklarımızı görüyor:KK50:

Kapatalım evet, yemek tariflerine dönelim, hiç olmazsa o zaman kalbimiz sızlamıyor :)
Senin yerinde kim olsa aynı şeyleri hissederdi arkadaşım.

Valla kahkaha attım, bir yandan ağlayıp bir yandan gülüyoruz :)
Ne karı var anlamadın mı? E normal, kv'ler anlaşılmak için şaşırmak ve sinir olmak içindir :)))
İmza, Doruk'un karısının kayınvalidesi :) ahh bu laflar dönüp dolaşıp nasıl kapak olacak bakalım bana :)

Heee, anlamadım, geç dalganı bakalım, Doruk un karısı seninle nasıl dalga geçecek acaba :))
O da seni anlamayacaktır belki de :)))
Şimdi yazdığımı okuyunca bende güldüm valla ama komik hakkaten, kadın makinadan çıkarıp elinde yıkıyor yaa, hazır dizmişim işte bırak o günde makina yıkasın..

havuç denememiştim bak iyi düşürdün aklıma bi deneyim bende:KK56:
ka-dir tuğ-cuya mertin 2 ayda 4 kez boğaz enfeksiyonu oluşunu anlattım ilk iki boğaz enfeksiyonuna 6. hastalık sonuncusunada grip teşhisi koydu, antibiyotiği kestim bende:KK53: sevinsemmi üzülsemmi bilemedim valla:26:

Heee, anlamadım, geç dalganı bakalım, Doruk un karısı seninle nasıl dalga geçecek acaba :))
O da seni anlamayacaktır belki de :)))
Şimdi yazdığımı okuyunca bende güldüm valla ama komik hakkaten, kadın makinadan çıkarıp elinde yıkıyor yaa, hazır dizmişim işte bırak o günde makina yıkasın..

Etme bulma dünyası valla, yazarım artık burdan, bu cadı gelin bulaşıkları niye elde yıkadığımı anlamıyormuş diye :)))

Memleketin her yerinde çok acı durumlar kol geziyor, Allah yardımcımız olsun valla.
Sana da kolay gelsin, madem bu kadar işin vardı, ne diye misafir kabul ettin be arkadaşım :)
Dayımları yemeğe davet etmem lazım, bi zor geliyor ki :)

ya ne zamandır geleceğiz diyorlardı bu gün okuldan gelirken gördüler "müsaitsen çaya geleceğiz" dediler. "değilim" diyemedim tabi doğal olarak.

mesaj geldi, bu okuduklarımdan sonra verin topraklarını gitsinler diyesim geliyor ama maalesef o topraklar petrol cenneti ve kimseye bırakılamaz, eskiden bir petrol arama şirketinde çalışmış birinden ırak ve suriyeden çıkarılan petrolün türkiyedeki ana kaynağa ait bir damardan ibaret olduğunu duymuş bulunuyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. benim gönderdiklerim sadece kışlık giyecek ve bebek kıyafetiydi dilerim ihtiyacı olanları bulmuştur. başka yerlere gittiyse üzerlerinde yansınlar inşallah demekten başka bir şey yapamam artık

bulaşık makinesi demeyin bana bugün bulaşık makinem bozuldu, servis çağırdım bende yarın gelirler inşallah:KK5:

havuç denememiştim bak iyi düşürdün aklıma bi deneyim bende:KK56:
ka-dir tuğ-cuya mertin 2 ayda 4 kez boğaz enfeksiyonu oluşunu anlattım ilk iki boğaz enfeksiyonuna 6. hastalık sonuncusunada grip teşhisi koydu, antibiyotiği kestim bende:KK53: sevinsemmi üzülsemmi bilemedim valla:26:

Arkadaşım, 6.hastalık genelde grip ve boğaz enfeksiyonu ile karıştırılıyor, biliyorsun küçük kene de bir kez 6.hastalık geçirdi, ateş çok yüksek oluyor o zaman, ve sonrasında kırmızı döküntüler oluşuyor, dr.lar bu kırmızı döküntülerin antibiyotikten kaynaklandığını söylüyor ama alakası yok tamamen ateş sonrası vücudun kendi savunma mekanızması ile alakalı, bana mantıklı geldi yani tuğ.cu amcanın teşhisi..

ben biliyordum zaten 6. hastalık olduğunu ama dr u ikna edemedim bitürlü:KK1: neyse adamda güldü zaten benim teşhis koyma durumlarıma:KK53: dr ların işide zor artık düşünsene bi gidiyosun dra, internetten herşey araştırılmış evde teşhis konmuş sadece ilaç yazdırmaya giden bi nesil olduk:KK1: dr bizi biz dru ikna edemiyoruz artık:KK52: ben kaçtım hepinizi öpüyorum:KK16:

X