2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selam güzel anneler..
Ben döndüm, Türkiye deyim ve bugün işbaşı yaptım ama tahmin edeceğiniz üzere işler yine yoğun, fırsat bulunca yazacağım, hepinizi çok özledim, yaramaz bir durum yoktur ve herkes iyidir umarım..

Son sayfada Karavananın yazısını okudum, dimdik duruşundan dolayı seni tebrik ediyorum arkadaşım, sen ve kuzun için herşey çok güzel olacak inşallah..

günaydın sewgili anneler
kızımı uyutunca hep sizi okuyorum yazıp vakit kaybetmeyeyim die:) bugün yazıyım bişiler
melikecikde nohut we kürdan aktivitesini çok sewdi sonunda nohutları koltuğun altına köpük tabagı parçalamakla bitti.:)
pipetle süt içiodu içine üflemeyi keşfetti köpük baloncuklar cıktıkca kendinden geçio gülmekten manyak:)
karışık kafaltıdan oda sıkıldı bende ama peyniri we yumurtayı asla yemediği için mecbur karışık yicek isterse ilkokula kadarbile sürebilir:) omletle denemek istiorm bide. her an uyanabilir her an mesajımı yarım yamalak gönderebilirim.

ben geldim, ani bir karar ile öğleden önce kuzuyu aşıya götürdüm, gecikmeli olarak 1,5 yaş aşısını yaptırdık:KK16: patron bu hafta ankarada, kızının dr kontrolü var:KK66: bende rahatladım biraz işlerimi hallediyorum o yokken, birazdan burdan bi arkadaşla iç çamaşırı almaya gidecez inşallah:KK16:
karavana hiç aklıma gelmedi senin antepe gelebileceğin, tühh yaaa, bilseydim arardım:KK59: cemy ve merto hayvanat bahçesinde koştururdu birlikte:KK16: kamilin üniversiteden arkadaşı evlendi, birsürü arkadaş yıllar sonra biraraya geldiler , birlikte takılırdık bizde:KK58:
mustim habersiz kaçtım öğleden önce kusura bakma, senide yalnız bıraktım:KK5:
bosnacan senin akrobatik cüceni yerim ben:KK56:
mertonun kilosunu yazacam birazdan, sakın dudaklarınız uçuklamasın haaaa, neyse yazmasammı yoksa:26: nazar deyer diye korkuyorum neyse yazmıycam vazgeçtim:KK1:

merlike mertoda karışık yapıyor kahvaltıyı, ben hiç rahatsız olmuyorum valla, bende ilkokula kadar yemesi taraftarıyım:KK52: ne güzel işte 5 dakikada yiyor kahvaltısını:KK1: ama omletide seviyor benim oğlum, haşlanmış yumurtayı ben bile zor yiyorum minik melike nasıl yesin ayol, tavada pişir yumurtayı, azcıkta peynir koy missss gibi yiyolar valla:KK16: kaşarlı yumurtada olur bak oda güzel oluyor:KK56:

ben birazdan çarşıya çıkıcam:KK55: iç çamaşırı alcaz:KK53: mertonun ayakları büyümüş yine, yeni ayakkabı bakmam lazım:26: bosnacım oyun hamuru ve parmak boyasından buldum burda, mehde iş yerimin karşısındaki bir kırtasiyede:KK1: ama oyun hamurundan bukadar korkan çocuk parmak boyası ile nasıl oynar bilmiyorum, akşam gücüm takaatim yerinde olursa deniycez bakalım:KK9:

sinirleri tavan yapmış bi anneden merhabalar... sabah öğleye kadar egoş beni çok üzdü hem kahvaltı hazırlamaya calıstım hem onun dediklerini yapmaya nasıl mızmız huysuz azı dişlerinden midirki umarım öledir huyu değişti kuzumun ya... tv nin altındaki decoderleri bile devirdi ya o kadar fenaydı ne giynmeme izin veriyo ne giydirmeme cokkkk bunaldım bi an çocuklarını döven anneleri anladım ama tabi ki yapmadım ama bi an anladım onları :))) şarz aleti süpürge fişlerini takacakmısız yetişemiyo kucagıma alacakmısım almayınca morarasıya aglıyo inatla almıyorum biraz daha bu huysuzlukları devam ederse bi pedagog yada kendim için bi psikya.bakacağım arz ederim :KK43:(

egoşum aynı mertin geçen haftaki versiyonu:18: dişten dolayı oluyor canım, sinir yapıyor maalesef:KK59: ama geçiyor, merto bu hafta hayata döndü mesela:KK1:

bizim cadı da da diş önemli sorun bu aralar aşırı asabi :) öyle alışmasın diye her dediğini yapmaya çalışıyoruz ki asai olmasın diye yanlış mı yapıyoru acep :)

bizim cadı da da diş önemli sorun bu aralar aşırı asabi :) öyle alışmasın diye her dediğini yapmaya çalışıyoruz ki asai olmasın diye yanlış mı yapıyoru acep :)

bilmiyorum her dediğini yapmak istemiyorum ki bence de öle olmalı ,ama daha akılları bi şeye ermiyo mutlu etmek de istiyorum... sonuçta ortaya kafası karısık bi anne cıkıyo :KK66:

egoşum aynı mertin geçen haftaki versiyonu:18: dişten dolayı oluyor canım, sinir yapıyor maalesef:KK59: ama geçiyor, merto bu hafta hayata döndü mesela:KK1:

ay hadi inşallah çok sinirli yaw onun huysuzlugu bana yansıyo benim huysuzlugumda kocaya maaile asabiyiz bu aralar :))) bu arada alısverişe cıkacam demişsin özendim ben demi cıksamki biraz rahatlarım terapi olur :))) bi kaç çamasır alsam yine mutlu olurum :)))

slm milllet :KK71:
deniz uyusun diye bekliyorum ama uyumuyor sıpam yorulmamış her halde bu gün

günaydın ;

içi istanbulun havası gibi kapalı bir anne var ;

haftasonu aktivitelere devam ettik kuzu ile önce mercimekleri bir kaseden diğerine boşalltıık ben başladım ( bosna sen gibi :) hemen koştu devamını getirdi . çaktırmadan ikinci ve 3. boş kaseleride koydum onlara da aynı sırada doldurmaya devam etti sonra hadi geri doldur dedim dolan kaseleri aldı topluca diğer kaseye döktü :) tek tek boşaltmak işine gelmedi :) sonra mercimekleri resim defteribne yapıştırdık çiçek felna yapıp , güzeld :)

ikinci aktivite tuzluğa kürdan atma idi onuda çok sevdi hatta sıkıldıkça alıp alıp oynadı iki gün boyu güzel oldu

üçüncü aktivite süngere kürdan saplama idi 10 kürdan sağladık sayarak aldı süngeri iyiki doğdun şarkısı söyleyerek herkese teke tek üfletti :) pasta sandı cimcime :) üfledik felan sonra kürdanalra mum yuapıştırıp çiçek bahçesi yaptık eğlendi güzeldi yaww :) sevdim ben bu aktiviteleri

dördüncü ve son aktivite bizim cadıya fazla gelir yapamaz dedim ama genede denedim , küçük boy boncuk makarnaları koydum kaseye iğne iplik aldım elime bir iki tane dizdim ipe biizm cadı hemen kaptı elimden başladı dizmeye bayada başarılı idi normalde korkar iğneden ama maşşalah çok güzel dizdi tabi hemen aldım sakladım hatıra olarak bence büyük başarı idi :) videoalrını yüklerim birazdan :)
bizde böyle işte aktiviteler uzun sürdü sabah sabah kusura kalmayın artık :)

ohoooooo bunlar iğne iplik diyor yaw bizimki dahas kaşık tutamıyor. kız anaSI işte nolcak :63::63::63:

günaydınlar:KK16:
hafta sonu antepteydik çok yoruldum:KK50: mert anamı ağlattı dönüş yolunda, resmen arabadan atmak istedim onu:KK53: ama çok eğlendik, hayvanat bahçesine gittik,mert bütün hayvanlara hırladı:KK1: akvaryumdaki balıkları çok sevdi ama:KK69: düğüne gittik, düğün salonunun pistinden hiç inmedi:KK52: tipik çocuk işte, oynayanların arasında gezindi, pistin kenarındaki ışıklarla oynamak için piste uzandı, lambaları yerinden sökmeye çalıştı:KK52::KK60: şarkıcılar onu kaldırmaya çalışırken şarkıyı unuttu:KK1: sonra o gürültüde bebek arabasında uyudu:44:
karavana bugün iyisindir inşallah:KK16:
musti bu paylaşımlarını yeni konumuzda da görmek isteriz:KK53: şaka bir yana çoğu arkadaştan talep geliyor aktiviteleri kaçırıyoruz sık giremediğimizi için diye, ordada paylaşırsak onlarda öğrenirler:KK16:
mertoyla oyun hamuru oynayalım diye kutularını açtık, oğlum 1 saat boyunca sanki dokunsa eli yanacakmış gibi hamura dokunup dokunup kaçtı, bizimki biraz tiklidir, eline bulaşacak bişey sandı galiba, çamur falan eline deyince onu temizleyene kadar ağlar da bizim sıpa:KK1: sonra eline aldı bi sevindi ki görmeyin, çok hoşuna gitti:KK9:

seninki çamur sanmış benimki kesin yer, normal hamuru yiyor çünkü. ne güzel titiz bir oğlun var

GÜNAYDINLARRR
GÜLŞANCIM aktivite sayfası için teşekkürler ii olmuş ayrıca antbe kadar gelmişsin aşkolsun arasan bende gelirdim burdan bi buluşma ayarlayıverirdik bu arada ben antep mezunuyum özledim hem görürdüm hem sizi gezdirrdim

bizde aktivitelere başladık bizim bi balık tutma setimiz var onunla oyndık birlikte bulaşık yıkadık ben temizlik yaptım o da yardım etti ben büyük süpürgeyi o el süpürgesini aldı ooohhh mi gibi yaptık heryeri yalnız nohut aktivitesinde sinir sistemimi sınadı önce yemeye çalıştı sonra kaseyi yere boca etti ki ben çok yorgundum sinirden gözlerimin yandığını hissettim ama yinede bağırmadım hatta gülümsedim biraz hasta ve huysuzdu ctsi acak taşınmakla ve yerleşmekle uğaştım annem benimle gelmişti ctsi geri döndü pazar kuzuyla evde yalnızdık keşke bu eve geçmeseydim yada keşke hemen boşanmanın ertesinde geçmeseydim zor geldi

biz de antep fıstıklarıyla yaşadık (kasenin içindeydiler onlarla oynamaya başladı) aynı şeyi döktü saçtı ben de topladım defalarca

BOSNACAN takla atan doruğa koca bi alkış benden yerim akrobat cüceyiii

bu arada annemle konuşup bakıcı ramalarına hız verdim annem güvenilir ve hatta yatılı biri osun akşam da arkanı toplasın yorulma diyo bakalım hepsi uyar bana

maddi açıdan ne götürür bilemem ama diyordun ya sudandan yatılı bakıcı falan diye, şimdi bir düşün istersen

Egoş'un annesi, moralini bozmak istemem ama, diş miş derken, bir yandan da iki yaşına yaklaşıyor bizim bebeler, iki yaş sendromu da başlayacak yani yakında, hatta bazılarında başlamış bile olabilir. Sabır sabır ya sabır diyecez, işimiz zor :)

Egoş'un annesi, moralini bozmak istemem ama, diş miş derken, bir yandan da iki yaşına yaklaşıyor bizim bebeler, iki yaş sendromu da başlayacak yani yakında, hatta bazılarında başlamış bile olabilir. Sabır sabır ya sabır diyecez, işimiz zor :)

slm herkese
he işte bende bu sendromdan nerdeyse 1 aydır ne çekiyorum
biraz paylaşayım sizlerle
her isteğini eline alacak bakacak yoksa kıyamet kopuyor (?burda şımartma bırak ağlasın vs hiç işe yaramıyor)
yemek yiyor sonra onu çıkarmaya çalışıyor
bana vuruyor babasınada sağdan soldan tv duydugu kelimleri söylüyor örenğin vururken çakarım gibi
sürekli dışarı çıkmak camdan bakmak istiyor
gece uyanmayan çocuk sürekli uyanıyor ağlıyor
ben kzıınca (dayanamıyorum artık) başlıyor anne kızma demeye tamam kızım kızmıyorum dediğimde saatlerce ağlıyor
geçen hiç açamadığı dolapın kapagını açmış dondurma kuplarını üst üste koymuş yanıma getirmek için salondan mutfaga yola çıkmış tabi haliyle düştü kırıldılar sese koştum yer cam zeynep dur alacam gelme dedim bassa ayagı oldugu gibi cama batacak durdu aldım kucağıma başladı kırdım diye ağlamaya orayı temziledik kızmadım sokaga çıktık orayı kırdıgı yeri görünce 2 gün ağladı ben krıdım diyordu sürekli
kaynım pedegog onla konuştuk o sağ olsun yardım ediyor bakalım....

slm herkese
he işte bende bu sendromdan nerdeyse 1 aydır ne çekiyorum
biraz paylaşayım sizlerle
her isteğini eline alacak bakacak yoksa kıyamet kopuyor (?burda şımartma bırak ağlasın vs hiç işe yaramıyor)
yemek yiyor sonra onu çıkarmaya çalışıyor
bana vuruyor babasınada sağdan soldan tv duydugu kelimleri söylüyor örenğin vururken çakarım gibi
sürekli dışarı çıkmak camdan bakmak istiyor
gece uyanmayan çocuk sürekli uyanıyor ağlıyor
ben kzıınca (dayanamıyorum artık) başlıyor anne kızma demeye tamam kızım kızmıyorum dediğimde saatlerce ağlıyor
geçen hiç açamadığı dolapın kapagını açmış dondurma kuplarını üst üste koymuş yanıma getirmek için salondan mutfaga yola çıkmış tabi haliyle düştü kırıldılar sese koştum yer cam zeynep dur alacam gelme dedim bassa ayagı oldugu gibi cama batacak durdu aldım kucağıma başladı kırdım diye ağlamaya orayı temziledik kızmadım sokaga çıktık orayı kırdıgı yeri görünce 2 gün ağladı ben krıdım diyordu sürekli
kaynım pedegog onla konuştuk o sağ olsun yardım ediyor bakalım....

yardımalrını bizede yaz canım , bizim ki her istediği hemen oalcka yoksa kıyamt kopuyor birde kıskanç ki ne kıskanç sormayın ondna çok çekiyoruz biz ,

selamlar kuzuyu doktora götürdüm a.ile h.e.kimimize gittik çok ilgiliydi faranjit olmuş ama ciğerlere inmediğinden ve ateşi olmadığından sadece gıcık giderici bişi verdi öksürük şurubu 5 yaş altı çocuklara dünya sağlık örgütü tarafından önerilmiyormuş bilginize ateşi çıkarsa getirin mutlaka o zaman antibiyotik başlamamız gerekebilir dedi bide birkaç diş atak yapmış yine çoklu çıkarıcaz

öğle arası bankaya gittim rapora itraz ettim salak eksper m2 yi yanlış hesaplamış yarın geri dönecekler tabi bankacır anladıysa ne demek istediğimi ben m2 bankacı eksperle konuşurken mevcut 2 dedi dedim projedeki bankacı anlamadı haliyle eksper ben mevcuta bakmama projeye bakarım dedi vsvsv nlayacağınız sonuç belli olmaz eksperle direk beni görüştürmüyolar yoksa 1 dk da çözülecek

bu arada lipo içinrandevu almıştım ve hatta parasını ödemiştim ama anem babama söölememiş şimdi hafta sonu ben söölicem ve boşanmanın hemen üstüne itiraz edeceğini düşünüyorum paraı geri alabilir miyim bilmiyorum zaten paradan çok benim bu ameliyatı olmam lazım kendimi ii hissetmemk için kendim için bişi yapmam lazım dua edin

ayrıca öğlen arası bebeği almaya gittim esr ve ailesi ordaydı eserle çocuk oyun merkezini konuştuk daha önce mutlaka önderelim diyen eser benle ne ilgisi var dedi parasını vereceksin dedim bölüşelim param yok şu an gereksiz masraf gerekli diil gitmesin dedi ben annemlerden alıp yollarım dedim kapak oldu

kızlar selam..arada takip ediorum fakat yazmaya fırsat bulamıorum..cok özlüorum bi ce e deyip kaçmayı bile özlüorum artık..
aktivite olayı dikkatimi çekti..gülşan cım bunun için ayrı bi topik açma fikrin on numara..hemmmen bi kürdan bi de tuzluk buldum ve yağmur un uyanmasını bekliorum..:)))
benim kız bozuk paralara taktı bu ara..anne payaa payaaa tutturuyo görmelisiniz..teker teker oynuyo onlarla ama tehlikeli oldğunun farkındayım ve ben yanında oluyorum verdiğimde..cüzdanımı alıp tekrar içine koyup tekrar çıkarmak hoşuna gidio..
şu mercimek aktivitesini biri anlatsın nası yapıcakmışız..
topikte clscr arkaaşımızın aktivite linklerinide beğendim..hepsini hepsini denycemmmmm:)

yardımalrını bizede yaz canım , bizim ki her istediği hemen oalcka yoksa kıyamt kopuyor birde kıskanç ki ne kıskanç sormayın ondna çok çekiyoruz biz ,

mesela çocuklar geliyor zeynep hiç oymadığı eline alıp bakmadığı oyuncağı o çocuklar aldığında sanki en kıymetli hazinesini almışlar gibi ağlıyor onlar neye uzansa zeynep benim bırak alma diyip ellerinden çekiştiriyor,
biz buna şöyle bir çözüüm bulduk
zeynep oynatmazsan arkadaşlrın gidecek ve gelmeyecekler, mesala ida diye arkadaşı var onun bir oyuncağını söylüyorum onlara gittiğimizde oynatmayacak seni diyorum kendielleriyle gidip veriyor oyuncağını

beni kıskanıyor biri bana yanaşsa anne benim bırak diyip basıyordu yaygarayı babası bile bir dönem yaklaşamadı bana
bunaysa kimse yanımdaki kucağıma alıyorum babasıysa o bana ben ona sarılıyoruz bak öptüm senide seviyoruz anne mis vs diyip bunuda çözüyoruz

ağlama olayına gelince ben bu zmana kadar aman ağlasın susacak vs diyordum sonra kaynım çok yanlış oldugunu anlattı
onu kucağıma laıyorum istediği şeye gidiyoruz bakıyoruz beraber kırılıcak batacak bişeyse onu anlatıyorum ona öyle susturmaya çalışıyorum ama işe yarıyor zeynep 1 aydır kök söktürdü bana ne kıyafet giyebiliyor ne yemek yiyebiliyor nede banyo yapabiliyordum malum tekim ama aşıcam kendime söz verdim
bu arada bende dr gittim zeynepe vurdum 1 kere sonra kendime neler saydım anlatamam belkide dr iyi geldi

kızlar selam..arada takip ediorum fakat yazmaya fırsat bulamıorum..cok özlüorum bi ce e deyip kaçmayı bile özlüorum artık..
aktivite olayı dikkatimi çekti..gülşan cım bunun için ayrı bi topik açma fikrin on numara..hemmmen bi kürdan bi de tuzluk buldum ve yağmur un uyanmasını bekliorum..:)))
benim kız bozuk paralara taktı bu ara..anne payaa payaaa tutturuyo görmelisiniz..teker teker oynuyo onlarla ama tehlikeli oldğunun farkındayım ve ben yanında oluyorum verdiğimde..cüzdanımı alıp tekrar içine koyup tekrar çıkarmak hoşuna gidio..
şu mercimek aktivitesini biri anlatsın nası yapıcakmışız..
topikte clscr arkaaşımızın aktivite linklerinide beğendim..hepsini hepsini denycemmmmm:)

hoşgeldin cnm özledik seni mercimek aktivitesini anatıyorum benim kuzuya mercimek küçük geldiğinden ben barbunya kullandım renkli idi hoşuna gitti biz pek başarılı olamadık ama şööle bi kaba barbunyayı koyuyosun bide boş kap alıosun kaşıkla birer birer aktaıyosun aslında önemli olan nokta kaşığa tek bir tane labilmesi araştırdığım kadarıyla dikkatini ve nce motor kaslarını geliştiren bunun bu şekilde yapılmasıyla oluyo

benimkinde basladı o zaman sabır Allah sabır :)))

cok zorluyor gercekten mesela elini tutturmuyo gecen aksam kv den gelirken ara sokak aslında orası arabanın biri hızlıca girdi benimki kosuyo ben kapsonundan tutuyodum kenara nası cektim bilemedim, restoranta gittk dolasıyo dolab var ortada cekmeceden asıldı dolab üstüne düsüyodu ben yanına kosmasaydm hep zararlı seyler ilgisini cekiyo acaba ben mi bi yerlerde yanlıs yapıyorum bilemiyorum :KK43:((

X