- 28 Aralık 2009
- 2.980
- 0
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #116.741
İki çocuklu anneden hepinize günaydın :)
Anneannem 3 akşamdır bizde kalıyor, 10 gün daha kalacak, evde resmen iki çocuk var gibi... Doruk'la kavga ediyor yahu, delirecem, kafam kazan oldu resmen. Çocuğun her yaptığına karışıyor, sürekli onu yap bunu yapma diyor, hiç susmuyor, evde bu ortama alışık olmayan Doruk huysuzlanıp her şeye ağlıyor, ayyy korkunç...
Bu arada ilk cümleyi okuyunca hamile olduğumu zannedenler el kaldırsın :)))
Akşam kase-kaşık aktivitesini yapalım dedim, evde leblebi vardı, ondan koydum kaseye, kendi kendime oynamaya başladım. Cücem koşa koşa geldi, naptığıma baktı, güldü, kaşığı elimden aldı, iki kaşık öbür kaseye koydu, sonra mama ımmmm diye eliyle güzel işareti yapıp yemeye başladı. Aktivite bu kadar sürdü :)
Oyun grubuunda öyle öneriyor Iraz, çocuğu zorlamadan önce kendiniz oynayın, özendirin diyor :)
Ses çıkarmadı ama saçma buldu :)
Annem de ayrı bir alem ama anneannem daha fena yaw, hiç bir şeyden memnun olmuyor, hep mutsuz, hep şikayetçi... Biz nolacaz acaba yaşlanınca
Hiç de hamile olabileceğini zannetmedim aklıma bile gelmedi
Ben de bundan bahsediyodum işte hadi leblebi neyse de kıtır kıtır fasülyeleri ağzına atar boğazına kaçar diye tırsıyorum, dün köpük aldım fabrikadan ama şu plastik saplı kürdanlar nerden alınıyor? normal kürdanla denesem onu da ağzına sokar benim küçük hannibal
eliyle güzel işareti yapmasına ben de bayılıyorum
günaydınnn ,,
kepenk kapatarak kime zarar veriorlar o günün karını nerden alıyorlar ? size gelip yoksulluk yardım mı laıyorlar sonra ? ay gerçekten meraktan soruyorum . garip gelen bi eylem çünki , hoş okulları taşlayıp öğretmenleri kaçırıp eğitimi engelleyip sonrada eğitimsilikten yakınan bir halka ne denir ki ?
İki çocuklu anneden hepinize günaydın :)
Anneannem 3 akşamdır bizde kalıyor, 10 gün daha kalacak, evde resmen iki çocuk var gibi... Doruk'la kavga ediyor yahu, delirecem, kafam kazan oldu resmen. Çocuğun her yaptığına karışıyor, sürekli onu yap bunu yapma diyor, hiç susmuyor, evde bu ortama alışık olmayan Doruk huysuzlanıp her şeye ağlıyor, ayyy korkunç...
Bu arada ilk cümleyi okuyunca hamile olduğumu zannedenler el kaldırsın :)))
Akşam kase-kaşık aktivitesini yapalım dedim, evde leblebi vardı, ondan koydum kaseye, kendi kendime oynamaya başladım. Cücem koşa koşa geldi, naptığıma baktı, güldü, kaşığı elimden aldı, iki kaşık öbür kaseye koydu, sonra mama ımmmm diye eliyle güzel işareti yapıp yemeye başladı. Aktivite bu kadar sürdü :)
Oyun grubuunda öyle öneriyor Iraz, çocuğu zorlamadan önce kendiniz oynayın, özendirin diyor :)
Ses çıkarmadı ama saçma buldu :)
Annem de ayrı bir alem ama anneannem daha fena yaw, hiç bir şeyden memnun olmuyor, hep mutsuz, hep şikayetçi... Biz nolacaz acaba yaşlanınca
günaydın günaydın günaydın
bi yüzsüzlük yapıp şu yaptığınız güzel aktiviteler nediir banada söyleyin lütfen diyerek hemen konuya gireyim
nasılsınız herkes iyidir inşallah biz de iyiyiz şükür serhan ufak bi grip atlattı bi hafta sürdü ama şimdi iyi ona yeterli olamadığımı düşünüyorum bazen sanki etkili iyi zaman geçiremiyoruz gibi geliyo suçluluk duyuyorum bazen çok yorucu geliyo kızıyorum sonra pişman oluyorum ama her gece yastığa başımı koyduğumda bugünü boşa geçirdik diyorum toparlanamıyorum bi türlü oyun oynuyoruz konuşuyorum yettiğim kadar şarkı söylüyorum bazen saçma sapan da olsa sırf konuşmak için bişeyler anlatıyorum bi kaç ahşap yapboz aldım hayvanlar ve nesnelerin olduğu yine ahşap sayılar sayı boncukları falan onlarda oynadığımzda diğer oyuncaklarını topluyorum odaklansın diye tabi bunlar hergün olmuyo bazı günler iş güç yüzünden kalıyo babamız çok yorgun geliyo ve bu konuda fazla verimli olamıyo dışarı çıkarıyo sadece geldiğinde hoş bu çok önemli bizim için çünkü ikimiz çıkamıyoruz serhanla yani ne bileyim işte kendimi suçlu hissediyorum sürekli
ben kırtasiyeden aldım cubukları,sayı cubugu dersen verirler.Dün cubuklarını yol seklinde dizip arasından araba sürdürmece oynadık.altı üstü çubuk ama dünya oyun oynanıyor:) birkaç kutu al almısken, bir süre sonra azalmaya baslıyor, evin akla gelmedik yerlerinden cubuk cıkıyor
birbaşka oyun her odadan cocugun aşina oldugu bir eşya alıp bir kutuya koyuyorsun (mutfaktan catal, onun odasından bir esya, yatak odasından fırca vb.) sonra kutuyu ona gösteriyorsun, incelemek oynamak isterse oynuyor.sonra hadi bunları yerlerine koyalım diyip esyaların yerini bulmaca oynuyorsun.bir süre sonra kutuyu alıp kendisi toplamaya baslıyor esyaları:)
merhaba:)) mola zamanı:))
aktivitelerinizi deniyorum ama olmuyor..dönüp bakmıyor bile..ama şunu keşfettim ben oyuncak oynamak istiyorum seninodanda diye gisiyorum kanıp geliyor :) biraz idare ediyoruz sonra yine süpürge ile oynamaya başlıyor..oyun hamuru almıştım bir tek onunla biraz zaman gecirdi..şimdi hedefimde parmak boya var:)
merak ediyorum çocuklar günde toplam kaç saat uyuyorlar?
seninki de çok uyumuyormuş..gece gündüz uykusu toplam 12 saat ...
yaa kızlar bu aktiviteleri ayrı bir konu olarak açsak olmazmı, biz burda paylaşalım yine ama 2010 mart bebeklerinin aktiviteleri,oyunları diye bi başka konudada paylaşsak, siteyi devamlı takip edemediğimiz zamanlar tek tek mesajları okuyamadığımız zamanlar ordan takip ederiz en azından, bide sürekli online olamayan arkadaşlar var onlar içinde iyi olur yani
kujummm çok üzülme, hiç komşun yokmu orda, arakadaş bulamadınmı kafa dengi:26:
hepatit özgür paşa nasıl diyete devammı ediyor
azcık işim var onu halledip geliyorum hemen
ben kırtasiyeden aldım cubukları,sayı cubugu dersen verirler.Dün cubuklarını yol seklinde dizip arasından araba sürdürmece oynadık.altı üstü çubuk ama dünya oyun oynanıyor:) birkaç kutu al almısken, bir süre sonra azalmaya baslıyor, evin akla gelmedik yerlerinden cubuk cıkıyor
birbaşka oyun her odadan cocugun aşina oldugu bir eşya alıp bir kutuya koyuyorsun (mutfaktan catal, onun odasından bir esya, yatak odasından fırca vb.) sonra kutuyu ona gösteriyorsun, incelemek oynamak isterse oynuyor.sonra hadi bunları yerlerine koyalım diyip esyaların yerini bulmaca oynuyorsun.bir süre sonra kutuyu alıp kendisi toplamaya baslıyor esyaları:)
kızlar hatun akşama kadar evde organizasyon yapıyor yavrucum biz işten geliyoruz pert vaziyette sevsek mi yemke mi yedirsek alt mı alsak derken zaman bitiryor keza haftasonuda öyle birde ev işleri var :)
ve bitti temyiz yolunu da kapatık ve ne hssettiğimi bilmediğimden yazamıyorum