2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hiç de hamile olabileceğini zannetmedim aklıma bile gelmedi
Ben de bundan bahsediyodum işte hadi leblebi neyse de kıtır kıtır fasülyeleri ağzına atar boğazına kaçar diye tırsıyorum, dün köpük aldım fabrikadan ama şu plastik saplı kürdanlar nerden alınıyor? normal kürdanla denesem onu da ağzına sokar benim küçük hannibal
eliyle güzel işareti yapmasına ben de bayılıyorum

günaydın günaydın günaydın

bi yüzsüzlük yapıp şu yaptığınız güzel aktiviteler nediir banada söyleyin lütfen diyerek hemen konuya gireyim

nasılsınız herkes iyidir inşallah biz de iyiyiz şükür serhan ufak bi grip atlattı bi hafta sürdü ama şimdi iyi ona yeterli olamadığımı düşünüyorum bazen sanki etkili iyi zaman geçiremiyoruz gibi geliyo suçluluk duyuyorum bazen çok yorucu geliyo kızıyorum sonra pişman oluyorum ama her gece yastığa başımı koyduğumda bugünü boşa geçirdik diyorum toparlanamıyorum bi türlü oyun oynuyoruz konuşuyorum yettiğim kadar şarkı söylüyorum bazen saçma sapan da olsa sırf konuşmak için bişeyler anlatıyorum bi kaç ahşap yapboz aldım hayvanlar ve nesnelerin olduğu yine ahşap sayılar sayı boncukları falan onlarda oynadığımzda diğer oyuncaklarını topluyorum odaklansın diye tabi bunlar hergün olmuyo bazı günler iş güç yüzünden kalıyo babamız çok yorgun geliyo ve bu konuda fazla verimli olamıyo dışarı çıkarıyo sadece geldiğinde hoş bu çok önemli bizim için çünkü ikimiz çıkamıyoruz serhanla yani ne bileyim işte kendimi suçlu hissediyorum sürekli

anasının kızı sonrada yine anasının kızı şeklinde gidiyor malesef :))

ben kırtasiyeden aldım cubukları,sayı cubugu dersen verirler.Dün cubuklarını yol seklinde dizip arasından araba sürdürmece oynadık.altı üstü çubuk ama dünya oyun oynanıyor:) birkaç kutu al almısken, bir süre sonra azalmaya baslıyor, evin akla gelmedik yerlerinden cubuk cıkıyor
birbaşka oyun her odadan cocugun aşina oldugu bir eşya alıp bir kutuya koyuyorsun (mutfaktan catal, onun odasından bir esya, yatak odasından fırca vb.) sonra kutuyu ona gösteriyorsun, incelemek oynamak isterse oynuyor.sonra hadi bunları yerlerine koyalım diyip esyaların yerini bulmaca oynuyorsun.bir süre sonra kutuyu alıp kendisi toplamaya baslıyor esyaları:)

merhaba:)) mola zamanı:))
aktivitelerinizi deniyorum ama olmuyor..dönüp bakmıyor bile..ama şunu keşfettim ben oyuncak oynamak istiyorum seninodanda diye gisiyorum kanıp geliyor :) biraz idare ediyoruz sonra yine süpürge ile oynamaya başlıyor..oyun hamuru almıştım bir tek onunla biraz zaman gecirdi..şimdi hedefimde parmak boya var:)
merak ediyorum çocuklar günde toplam kaç saat uyuyorlar?

slm millet
bir haftayı daha hafta sonuna bağlamanın mutluluğunu yaşamaktayım
düm akşam kürdanları köpük tabağa batırmaca oynadık yarım saate yakın oyalandı sonra da tabağı kırmak suretiyle oyuna son verdi
bir kaç köpük tabak bulup almalı

karavana ne yaptı acaba, umarım her ey yolunda gitmiştir

aynen dediklerini yapıyorlar, ne söylesen boş. ama her yerde öyle de değil belli yerler böyle, benim bulunduğum ilçede anlatılanların hiç biri olmuyor mesela, bölgeden bölgeye çok şey farkediyor

kiiim? ne münasebet hiç de bilem hamile falan zannetmedim.
e çocuk leblebi seviyor demekki, sen ne diye mamayla oynuyorsun ki ben akşama makarna kullanmayı planlıyorum bakalım ne olacak. önce elle şişeyi tutturmayı öğrensin sonra kaşık ve huniye, mercimek fasulyeye geçerim artık

çocuk neyle nasıl oynayacağını nereden bilsin elbet senden öğrenecek, başında öğretmen gibi dikilip bak böyle yapacaksın demektense bu şekilde doğal bir ilgi oluşturuyorsun, çocuk görev ya da mecburiyet hissine kapılmıyor.
benim annem de aynıdır her daim huysuz, alıngan ve memnuniyetsiz çok zor insanlar çok

bu kadar mutsuz etme kendini, zamanla şehre alışır yapacak birşeyler bulursun kendine, düşünme öyle şeyler

deniz aldığını aldığı yere koymaya çalışır genelde ama bunu başarabilir mi ki :26: "bunu ona ver" komutunda çok başarısız hala.

Son düzenleme:
selam ben geldim:)
çokocanın mesajıyla resmen bi kahkaha attım, koltuklarımı kemiriyor kero
teröris cenazesi varmış ilçede, ondan kepenkler kapatılmış ama bir saat sonra açtılar tekrar, sebebini anlamadık:26: esnaf işler kesat diye ağlıyor, burda askerler çarşı iznine sadece mardine gidebiliyor güvenlik gerekçesi ile, geçenlerde ağlıyorlar, askerler burdada çarşıya çıksın esnafın işleri açılsın diye aptal adamlar haftanın iki günü b-oku püsürü protesto edecekler diye kepenk kapatıyorlar sonrada açız diye ağlıyolar, benim gibi memurlarda onlara tek kuruş kazandırmamak için haftalık alışverişini mardinden yapıyorlar haram olsun onlara kazandırdığım bir kuruş bile polis kantini ve bi-m dışında heryer kapalı bizde sadece ordan alışveriş yapıyoruz esnafın günün karını kimseden alamadıkları gibi, bide para yedirdikleri aşikar malum gruplara bizde durumlar böyle alıştık artık burda büyük haber ajanslarının munabiri olmadığı için tvde pek yayınlanmıyor olaylar, genelde yüksek-ova, ciz-re, doiyar-bakır haberleri oluyo, hoş burayı haber yapmaya kalksalar hergün hergün aynı haberi kimse izlemez
clsr söylediğin filmi izledim ,bayıldım valla, hatta demin biraz ağladım sonlara doğru
dün akşam mertoyu babasıyla başbaşa bırakıp güne gittim, giderken yeşil mercimek ve bardakları koydum salonun ortasına merto bana garip garip baktı, babasının eline kaşığı verdim, babası oynamaya başladı, merto pis pis sırıtarak bakıyor napıyoruz diye biz yüz vermeden oynamaya devam ettik, sonra bi atladı elleriyle daldı mercimeklere çok hoşuna gitti sorna kaşıkla karıştırdı durdu, hiç bardaktan o bardağa aktarıyım demedi yani ama çok eğlendiği aşikardı, o oyuna dalınca bende evden çıktım
bosna desene sizin ev tımarhaneden farksız kolay gelsin canım benim

Son düzenleme:

gece gündüz uykusu toplam 12 saat ...

yaa kızlar bu aktiviteleri ayrı bir konu olarak açsak olmazmı, biz burda paylaşalım yine ama 2010 mart bebeklerinin aktiviteleri,oyunları diye bi başka konudada paylaşsak, siteyi devamlı takip edemediğimiz zamanlar tek tek mesajları okuyamadığımız zamanlar ordan takip ederiz en azından, bide sürekli online olamayan arkadaşlar var onlar içinde iyi olur yani
kujummm çok üzülme, hiç komşun yokmu orda, arakadaş bulamadınmı kafa dengi:26:
hepatit özgür paşa nasıl diyete devammı ediyor
azcık işim var onu halledip geliyorum hemen

gece gündüz uykusu toplam 12 saat ...
seninki de çok uyumuyormuş..
öngörülenden az uyuyor...

ya sorma gülşan..bir gün iyi bir gün kötü..bir de babamız her markete gidişte çikolata almasa ..daha da iyi olacak .(
tarifleri bekliyoruz teyze..

Son düzenleme:
bizde aldık o laptoptan bakalım merto kaç dakika oynayacak
akşama urfa sıra gecesi var burda bi restaurantta, ona gitmeyi düşünüyoruz tabi son anda fikrim değişmezse
merto öğlen 2,5-3 saat tek sefer uyuyor akşamda 10:30-11:00 civarı uyuyup 07:00-08:30 arası uyanıyor ortalama 11-12 saat uyuyor:26: bayaaa uyuyormuş beee

hepatit, özgür şehriye çorbasını seviyormu:26: önce soğan ve biberi ince kıyıp yağda kavuruyorsun,blendırdan geçirilmiş tavuk göğsünden bi parça ekliyorsun yarım çay bardağı yeterli, onuda kavuruyorsun azcık, salçayı ve sarımsağı ekliyorsun ardından, şehriyeleri ve sıcak suyu ekleyip pişene kadar kaynatıyorsun merto çok seviyor ama çorbada taneli yemeyi pek sevmediğinden arada nazlanıp öğürüyor sıpa

kızlar hatun akşama kadar evde organizasyon yapıyor yavrucum biz işten geliyoruz pert vaziyette sevsek mi yemke mi yedirsek alt mı alsak derken zaman bitiryor keza haftasonuda öyle birde ev işleri var :)

karavanacım hayırlı olsun arkadaşım,ben bitti deyince hüzünlendim biraz ama hemen geçti hüznüm eser naaptı anlatsana barışalım falan demedimi,tripmi yapmı yine yoksa:26:

kızlar hatun akşama kadar evde organizasyon yapıyor yavrucum biz işten geliyoruz pert vaziyette sevsek mi yemke mi yedirsek alt mı alsak derken zaman bitiryor keza haftasonuda öyle birde ev işleri var :)

canım haklısın calısan annelerin isi daha zor,ama mademki kariyere ara verdim (hele benim ki gibi bir iste ara vermek iyi degil aslında) bosa zaman gecirmeyelim diye dusunuyorum.ve calısmaya alısmıs insan icin evde olmakta zor, kendime de aktivite yaratmıs oluyorum böylece:) aslında bende calısmaya baslayacagımı dusunerek evde oldugum kısıtlı zamanda nasıl kaliteli zaman gecirebiliriz diye aktivite aramaya baslamıstım yaz basında.buldugum aktiviteleri kaydettim, sonra tekrar ücretsiz izne cıkınca aktivite yapacak cok zaman kaldı. butun gun aktivite yapmıyoruz tabiki ev isi alıyor cogu zamanı.ama sunu ogrendim ki cocugu da hayata dahil etmek lazım, bu da onu gelistiriyor.kirli camasırları yıgıyorum mesela bir yere, makineye oglum dolduruyor; bulasık makinesini o bosaltıyor ben yerlerine yerlestiriyorum; plays.koolun su konusan elektrik supurgesi var ben supururken o da supuruyor; o da toz alıyor; ben yemek yaparken o da tencere-kapakla oynuyor;camasırları makineden beraber bosaltıyoruz, beraber asıyoruz vs... (gelinim bana cok dua edecek sanırım ileride, cok hamarat bir oglum var) haftasonu temizlik islerini beraber yapabilirsiniz yani bu da bir aktivite.

yorgunluktan uyuyakalmışım

ve bitti temyiz yolunu da kapatık ve ne hssettiğimi bilmediğimden yazamıyorum

hakkınızda hayırlısı olsun, umarım bundan sonra hayatından huzur ve neşe kiç eksilmez ve umarım boşanmanın da evlenmek kadar doğal olması erektiğini algılayabilirler. çıkardıkları ve çıkaracakları huzursuzlukların oluşturacağı soğuk ortamın cemy için ne kadar kötü olduğunu algılayabilirler.
eserin tepkisi ne oldu nasıl çıktı mahkemeden doğrusu ben de çok merakettim canım umarım bizi fazla merakta bırakmazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…