2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba:))
oğlum uyuyuncasoluğu burda alıyorum..:)
gecmişe göz ucuyla baktımda uzatmadan aklımda kaldığınca..
Ege..sende de var demek:)) umarım dediğin gibi olur ..usluoğlum cozuttuuu
Hepkaravana..pes etme..el oldu artık o adamın ailesi sana..elinlafına aldırma.şunuda söyleyeyim seni çok güçlü görüyorum artık ..kangren olmuş yeri kesmeden hayatın düzelmez arkadaşım..
Çokoprens daha 10 gündür falan ağzınaq her bulduğunu atmamaya başladı.seçiyor artık:KK37: 2 yaş doluncabu durum bitecek diye umuyorum ben de..
Gülşan teyzeee mertoya yaptığın .orbaların tariflerinden isteyruz..mail atarsan seviniim burdan yazamayabilirim..özgür yine diyete başladı ..

CLRSCR ve BOSNA oyun paylaşımlarııza teşekkürler evde uygulicam hepsini ve hatta mantığı anladım kendi yaratıcı oyunumu geliştiricem hafta sonunu kuzunun oyun bayramı ilan ediyorum

isk deki eve gittim duşumu aldım ofiste bişiler atıştırdım kuaföre gittim tabi ki çok daha iim ha bu arada dün olan bi aksilik de evimin ekspertiz değeri çok düşük çıkmış istediğim kredi çıkmıyo bi önemi yok o para kolay ama eksper lacak o mala öyle sirlendim ki her yere şikayet edicem o hayvanı hayır benim mesleğim olmasa neyse denyo

bu arada yorumlarınıza saolun canlar pes etmem ama bazen çığlığı basasım geliyor

bu arada kuzum hayvan sesleri çıkarmayı öğrenmiş tek problem at eşek inek ve köpek aynı sesiçıkarıyo hav hav horoz bak bak kedi ise miyav demeyi öğretmeye çalıştım ama bi gün gedi bize hırladı aklında o kalmış olacak ki çükü korkmuştu kedi diyince hırlıyo

nes.t.le..nin dann..i..noo..nun falan renkliküçük kutulardaki meyveli yoğurtdiyegeciyor sanırım..onlardan verebilirmiyim ki özgüre..bilgisi olan varmı ne kadar yararlı yada değil...?
bir de köfteyi kızartıp da mı veriyorsunuz??
hemen cevap yazarsanız sevinirimm uyanabilir her an sıpacım

egoşun aktivitesi boşalan damacanın içine eline ne gecerse atmak , bu sabah baktıgımda damacanada sunlar vardı bir adet ruj 1 adet kolonya kapagı 1 adet vesikalık resim 4-5 adet cici bebe :)))

SLM MİLLET :KK71:
bu gün bende vukaat yok yorumlamalarla yetineceğim

zemheri bizde rotasyon var zaten hep vardı, il emniyet müdürünün keyfine bağlı olarak istediği zaman 5 yılını doldurmuş tüm memurlara rotasyon yapabiliyor maalesef,ama bizim teşkilatta sağlık ve eğitim gibi nedenlerle bu rotasyonu geciktirebiliyoruz biz, dilekçe ile başvurup çocuğunun eğitim gördüğü yerde kalabiliyorsun yada tedavi gören biri varsa ailende orda kalabiliyorsun o açıdan iyi yani ama bizim şuan bir kez şark mecburiyetimiz var, emekli olana kadar 2 ye çıkarsa şaşırmam hiç:KK19:

amir emri ne gıcık bir şeydir yaw gel de dellenme. bu ülkede doğru giden ne var ki zaten. bizde özür grubu da çok sıkıntı, şimdi yılda bire düşürdüler, çıkmazsa bittin

esin allah kolaylık versin, az kaldı sabır canım

Nefesim daraldı okurken, Allah sana sabır versin.
Hayırlısıyla, iyi bir bakıcı bulursun inşallah...
Parmak boyası P.lay.doh ve Mot.her.C.are marka olanlar güzel. Orada bulamazsın. Şimdi şöyle yapıyoruz, sen bana adresini mail atıyorsun, ben hafta sonu Doruk'a alırken Mert'e de alıyorum, pazartesi günü de kargo ile gönderiyorum. Çarşamba akşamı oynamaya başlıyorsunuz :) Başka istediğin bir şey varsa yaz amirim, onları da alırım, zati alışveriş yapacam.

Halı koltuk gibi yerlere kabacıklı naylon ya da çarşaf seriyorum, oralardan çıkmıyor. Sert yüzeylerden çıkıyor. Oynadıktan sonra banyo şart :)

P.lay.doh marka olanlar kavanoz gibi bişeyin içinde, Doruk ellerini daldırıyor, sonra kağıda masaya yüzüne gözüne bana sürüyor :))) Mot.her.C.are olanlar sıkarak kullanılıyor, yaprak, kağıt gibi yerlere sıkıp eliyle boyuyor.

özendirdiniz beni de ben bu işi banyoda yapsam fayasları falan boyasa durulamakla çıkar mı acaba :26: bizim anasınıfçılar bilir buralarda varsa zaten

Karavana canım benim allah yardımcın olsun, bol sabırlar diliyorum sana:KK16: Bu senin sınavın arkadaşım, yarına kadar dayan, yarından sonra kendini daha rahat hissedeceksin inşallah:KK16:

evet bu cümleye katılıyorum

Çocuklarla yapılacak aktivitelerden bahsetmissiniz, çubuklarla 2 aydır oynuyoruz. baharatlık deliklerinden atıyoruz (simdi renkli baharatlıklara gecip,aynı renkli cubugu aynı renkli baharatlıga atma oyununa gececegiz), et-tavukların altına konan köpük tabaklar var ya onlara saplayıp delik acmaca oynuyoruz, cocuklugumuzda vak.ifbankın kaplumbaga sekilinde kumbarası vardı bilmem hatırlar mısınız annem saklamıs onu gecen bulduk onun deliginden cubukları atıp kaplumbagayı besliyoruz. hergun kablumbagayı gösterip "bagbag mama" diyor oglusum,hayvan beslemyi ogrendi cubuklar sayesinde, ve evet bagbag kaplumbag oluyor barıscada:) bunun dısında uzun süredir kola sisesi kapagı biriktiriyordum. legene su koyup bu kapakları icine atıyoruz, oyuncak süzgecle kapak tutmaca oynuyoruz.tutttugumuz kapakları kovada biriktirip tekrar su dolu legene dokuyoruz, saatlerce suruyor bazen bu oyun, sonucta sırılsıklam bir üst ve ev kalıyor tabi ama cok keyif alıyor bebişim.havalar güzelken deneyin.kapak yerine su üzerinde kalacak ıncık cıncık da olur tabiki.takip ettiğim cok güzel siteler var bebeklerle yapılacak aktivite örnekleri veren ekleyecegim birazdan.

ben bu kapaklı oyunu çok sevdim ilk fırsatta deniyorum, baharatlık yerine ıslak mendil kutusu falan denesen olur mu ki ben pek anlamadım baharatlık işini :26:

bayan arkadaşın biri ankarada otobüs durağına gidiyor bekliyor, bankta üç tana genç kızlı erkekli oturuyor, yan taraftaki çay bahçesinden üç tane çay geliyor bunlara, ikisi alıyor, üçüncüsü diyorki ben içmeyecektim çay banadamı söylediniz, sonra gençler bayan arkadaşa soruyorla siz alırmısınız boşa gitmesin, yok falan diyor kız ama ısrar sonucu içeyim ozaman diyor teşekkür edip içyor,sonra otobüs geliyor hepbirlikte biniyorlar, kızın başı dönmeye başlıyor, şüpheleniyor erkek arkadaşına msj atıyor ben otobüsteyim hemen beni şu durakta karşıla diye, otobüsün plakasını veriyor, şüphelendiği konudanda bahsediyor kısaca arkadaşına mesajda, adam hemen atlıyor arabasına iki dakikada otobüsü yakalıyor durduruyor bi bakıyor kız bayılmış bu gençlerde kucaklamışlar kızı indirmeye çalıyor hemen alıyor kızı ellerinden doğru acile, dr diyorki intiharmı etti kız arkadaşınız 5 dakika daha geç gelseydiniz ölmüştü, ilaç vermiş .kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk..kk.ler organlarını alacaklarmış, gençler yakalanmış tabi Türk polisi yakalarEn Büyük TÜRKİYE demem oki siz siz olun tanımadığınız kimselerden yiyecek içecek almayın, kalabalık ortamda olsanız bile yani:18:

ay ben bunu hikaye zannediyordum gerçekmiymiş yani

bosna allah canını almasın senin, nalburcum benim:KK69:
size bi aktivitede ben yazayım bu akşam uygulamayı düşünüyorum. masaya iki kase kadar kırmızı mercimek koyuyoruz bir küçük kase ve küçük kaşık alıyoruz, kaşıkla mercimekleri kaseye doldurmaya çalışıyoruz, tabi bunu bebişlere yaptırmaya çalışıyoruz, hem kaşık kullanmayı öğreniyorlar hemde eğleniyorlar, tabi bizim sıpalar ortalığa dağıtmaya çalışmazsa:KK1:

yeşil mercimeğim vardı evde biraz ben de deneyeyim bari :KK52: çok beğendim ben bunları :KK8:

Aktiviteler çok hoşuma gitti ama bunların hepsi ağıza atılacak büyüklükteki parçalar ve Kero muhakkak ağzına atar bi de onu çıkarmakla uğraşırız, sizin bebelerin hiçbiri ağzına atmıyor mu yahu nası vazgeçiricem bu huyundan?

deniz uzun zamandır atmıyor öyle şeyleri ağzına

nes.t.le..nin dann..i..noo..nun falan renkliküçük kutulardaki meyveli yoğurtdiyegeciyor sanırım..onlardan verebilirmiyim ki özgüre..bilgisi olan varmı ne kadar yararlı yada değil...?
bir de köfteyi kızartıp da mı veriyorsunuz??
hemen cevap yazarsanız sevinirimm uyanabilir her an sıpacım

ben hiç danino vermemiştim bir kaç defa akrabalar kendi çocuklarıyla beraber bizimkine de almış beğenip yemedi, benimde içime sinmiyorlardı zaten mutlu bile oldum, yarar zarar konusunda net bilgim yok ama içerindeki kalsiyum miktarının güven vermeyecek kadar yüksek olduğunu duymuştum

kızarmış fırında biz nasıl yersek o da öyle yiyor artık ayrı yapmıyorum.

SLM MİLLET :KK71:

ben bu kapaklı oyunu çok sevdim ilk fırsatta deniyorum, baharatlık yerine ıslak mendil kutusu falan denesen olur mu ki ben pek anlamadım baharatlık işini :26:

baharat -cubuk oyununun resmi,daha anlasılır olmustum umarım.ayrıca oyun hamurlarını minik toplar haline getirip kürdan batırmaca da oynuyoruz, o da cok ilgisini cekiyor.anladım ki pahalı oyuncaklara gerek yok ,evdeki ıvır zıvırla dünya kadar aktivite yaratıp motor kaslarını, el göz koordinasyonlarını geliştirebilirmişiz.

Eklentiler

• $Adsız.png
    $Adsız.png
    219,3 KB · Görüntüleme: 39
cevap verenlere teşekkür ederim..
bildiğim sizden öğrendiğim aktiviteleri hergün deniyorum...dahasını bekliyorum:))
bir tanesi de olsa ilgisini çekecektir heralde...

baharat -cubuk oyununun resmi,daha anlasılır olmustum umarım.ayrıca oyun hamurlarını minik toplar haline getirip kürdan batırmaca da oynuyoruz, o da cok ilgisini cekiyor.anladım ki pahalı oyuncaklara gerek yok ,evdeki ıvır zıvırla dünya kadar aktivite yaratıp motor kaslarını, el göz koordinasyonlarını geliştirebilirmişiz.

bahsettiğiniz bunlardı demek, ben hep küçükleri hayal etmiştim ondan düşünüp duruyorum çabuk dolar o kısa gelir falan diye :KK9: teşekkür ederim :KK48:

ayyy sabahtan beri clsr in tavsiye ettiği filmi izliyorum:KK1: dalmışım resmen daha yarısı var yarın izlerim artık:KK9:
hepatit yeni gördüm yazdıklarını yarın yazarım artık , mesai bitti, akşama güne gidecem yazamayabilirim canım ama yarın söz çorba tariflerimden yazarım, bi dr bana demiştiki hiçbirşey yememesindense hazır yiyecekler yesin daha iyi, sadece çikolata yiyorsa bırak yesin nasıl olsa birgün bıkacak ve başka şeyler yemek isteyecek, sen midesini boş bırakma demişti, mertoya ben hazır şeyler pek vermiyorum, aburcuburda, ama hiçbişey yemeseydi, hazır şeylerden verirdim mecburen:KK61:
ben kaçtım öpüyorum hepinizi:KK16:

günaydınlar:KK16:
esnaf kepenk kapatmış yine burda dertleri neyse, kahvaltı yapacak ekmek yok, patronun gelmesini bekliyorum mecburen, ekmek getirsinler diye:KK56:

günaydınlar:KK16:
esnaf kepenk kapatmış yine burda dertleri neyse, kahvaltı yapacak ekmek yok, patronun gelmesini bekliyorum mecburen, ekmek getirsinler diye:KK56:

günaydınnn ,,

kepenk kapatarak kime zarar veriorlar o günün karını nerden alıyorlar ? size gelip yoksulluk yardım mı laıyorlar sonra ? ay gerçekten meraktan soruyorum . garip gelen bi eylem çünki , hoş okulları taşlayıp öğretmenleri kaçırıp eğitimi engelleyip sonrada eğitimsilikten yakınan bir halka ne denir ki ?

Günaydın
Gülşanın her gün yazdıklarını ağzım açık takip ediyorum :KK53: biz orada neler yaşandığının milyonda birini öğrenebiliyoruz tv den gazetelerden.Allah yardımcınız olsun canım.
Kero ya nasıl ağlıyosun sen diyoruz,elleriyle yüzünü kapatıp ağlama taklidi yapıyor haspa :KK60: bizim için akşamın olayı buydu, bir de aktivitelerden bahsettim eşime yüzüme tuhaf tuhaf baktı, önce koltukları kemirmesini önlemeyi başaralım sonra fasülye aktivitesi yaparsın dedi ben de küstüm :KK19:

İki çocuklu anneden hepinize günaydın :)

Anneannem 3 akşamdır bizde kalıyor, 10 gün daha kalacak, evde resmen iki çocuk var gibi... Doruk'la kavga ediyor yahu, delirecem, kafam kazan oldu resmen. Çocuğun her yaptığına karışıyor, sürekli onu yap bunu yapma diyor, hiç susmuyor, evde bu ortama alışık olmayan Doruk huysuzlanıp her şeye ağlıyor, ayyy korkunç...

Bu arada ilk cümleyi okuyunca hamile olduğumu zannedenler el kaldırsın :)))

Akşam kase-kaşık aktivitesini yapalım dedim, evde leblebi vardı, ondan koydum kaseye, kendi kendime oynamaya başladım. Cücem koşa koşa geldi, naptığıma baktı, güldü, kaşığı elimden aldı, iki kaşık öbür kaseye koydu, sonra mama ımmmm diye eliyle güzel işareti yapıp yemeye başladı. Aktivite bu kadar sürdü :)

İki çocuklu anneden hepinize günaydın :)

Anneannem 3 akşamdır bizde kalıyor, 10 gün daha kalacak, evde resmen iki çocuk var gibi... Doruk'la kavga ediyor yahu, delirecem, kafam kazan oldu resmen. Çocuğun her yaptığına karışıyor, sürekli onu yap bunu yapma diyor, hiç susmuyor, evde bu ortama alışık olmayan Doruk huysuzlanıp her şeye ağlıyor, ayyy korkunç...

Bu arada ilk cümleyi okuyunca hamile olduğumu zannedenler el kaldırsın :)))

Akşam kase-kaşık aktivitesini yapalım dedim, evde leblebi vardı, ondan koydum kaseye, kendi kendime oynamaya başladım. Cücem koşa koşa geldi, naptığıma baktı, güldü, kaşığı elimden aldı, iki kaşık öbür kaseye koydu, sonra mama ımmmm diye eliyle güzel işareti yapıp yemeye başladı. Aktivite bu kadar sürdü :)

yönteminde güzelmiş demek önxce sen oynamaya başladın :) tabi bizim fotokopi makinalarıda hemen atladı :) peki anneannen kızmadı mı oda ne oyun mu o diye :)) bu arada ben annen diye tahmin ettim ilk çocuğu keza iki gündür annemin çocuklukları ile uğraşıyorum :KK43: :)

yönteminde güzelmiş demek önxce sen oynamaya başladın :) tabi bizim fotokopi makinalarıda hemen atladı :) peki anneannen kızmadı mı oda ne oyun mu o diye :)) bu arada ben annen diye tahmin ettim ilk çocuğu keza iki gündür annemin çocuklukları ile uğraşıyorum :KK43: :)

Oyun grubuunda öyle öneriyor Iraz, çocuğu zorlamadan önce kendiniz oynayın, özendirin diyor :)

Ses çıkarmadı ama saçma buldu :)

Annem de ayrı bir alem ama anneannem daha fena yaw, hiç bir şeyden memnun olmuyor, hep mutsuz, hep şikayetçi... Biz nolacaz acaba yaşlanınca :KK43:

günaydın herkese.
aktivitelerie bayıldım,hatta bu konuda dün bir kısım mühimmat edindim.ancak henüz ilgisini çekemedim cücenin.

ayrıca ÇOKO senin bücürün aynısı bizdede var,ne bulsa yer:KK37:

HPKRVN henüz gelmemiş sanırım,bakalım neyaptı,hakkında hayırlısı.

BOSNA hiçte düşünmedim hamile olabileceğini,hatta ihtimal bile vermedim niyeyse,pehh:KK31:

CLRSCR mailimi özelden yazıyorum sana.valla süpersin.

X