• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 LYS-YGS'ciler Toplaşalım. Bizimde Paylaşım Başlığımız Olsun.

yha kızlar bnde yrn ki sınava giricem yha ygsden çok daha heyecanlıyım Allahım herkesin yar ve yardımcısı olsun rabbim yardım eder inş. bunuda güzel bi şekilde atlatırız emeklerimiz karşılığını alırnız inş.

Öncelikle Eşit Ağırlıkçı olduğumu belirterek yorumlarıma başlamak istiyorum.

LYS-1 Matematik-Geometri sınavı çok kolaydı. Zaman yetersizdi buna katılıyorum ama ben daha zor sorular beklerken sorular çok kolay geldi bana. Matematikten 44 netim var. Zaten 50 sorunun 44'ünü yaptım Allahtan hepside doğru çıktı ama full yapabileceğim bir sınavdı sürem yetmedi. Geometriye gelince.. Benim geometrim normalde çok kötüdür yani matematiğe göre kötüdür ona rağmen ben 25 net yaptım.. Soruların hepsini yapmıştım 4 yanlışım çıktı o da dikkatsizlik ve heyecanın yarattığı hata olsa gerek.. Toplam 80 soruda 69 netim var.. Çok iyi değil netim yani belki birçoğunuz ukalalık olarak algılayabilir ama daha iyi yapılabilirdi..

LYS-4 Sosyal Bilimler sınavına gelelim.. Ben o sınavada girdim. Amacım sadece kendimi denemekti. Çünkü tarih,psikoloji ve sosyolojiye ilgim var.. Bildiğiniz gibi 44 tarih sorusu soruldu.. Tarih sorularının çoğu yoruma dayanıyordu.. Çok çok az bilgi sorusu vardı.. Nitekim ben hiç tarih çalışmama rağmen 39 doğru 5 yanlış yaptım. 16 coğrafya soruldu hepsi çok kolaydı coğrafyam süper değildir ona rağmen full yaptım. Felsefedende 30 sorunun 25 ini doğru yaptım 5 yanlışım çıktı.(o 5 yanlışın 4 ü mantık 1'i sosyolojiden) Yani 90 sorudan 77.5 netim var.. Süper bir net olduğunu iddia etmiyorum ama EA'cı olarakta ben bu kadar yapıyorsam sözelcilerin 1 senelik çalışmanın ardından eğer heyecan ve panik yapmadılarsa 80 neti aşmaları gerekiyor..

Ama unutmamak lazım herşeyde bu üniversite sınavı değil. Maalesef çevremizdeki birçok kişi bunu bize hayatın sonu gibi anlatsalarda dünyanın sonu değil.. Unutmamak gerekir ki biz Türk Genciyiz.. İstersek,azmedersek başaramayacağımız hiçbir şey yok.. Umarım herkesin hakkında en hayırlısı olur.. İyi akşamlar herkese..turkbayragi

kızlar benim tarih vasattı yha coğrafyadan göçler vardı siyasal göç falan bnde yukarıdaki paragraftaki olmayan göç şeklini istiyo sandım beyin göçü vardı onu yaptım meğersem 4ekonomik teki siyasal nedenmiş öfff yhaa sorum boşa gitti:sinifsinif:

kolaydı bence de
dersaneye falan da gtmedim kendim test cözdüm ama cözemediklerimi sorcak kimsem de yoktu yani, ancak cözümlü sorularda benzeri var mı die baktım
43.75 mat 28.75 geo netim var

Mat filan bilmem de, sosyalin (tarih-coğrafya-felsefe-sosyoloji-mntık) kolaylığı neydi öyle? Konuyla uzaktan yakından alakası olmayan insanların bile fikir yürüterek yapacağı kolaylıktaydı. Şahsen hepsini yaptım..

Edebiyat da kolaydı aynen.. Coğrafya da günceldi ve basitti..

Sözelciler yaşadı diyim. TM ve TS öğrencileri çok rahattt rahaaat yapmışlardır. Şahsen ben fenci olarak mükemmel yaptım hepsini.. Ama herkes full yapar da puanlar artar mı onu bilemem....

"Facete 2011 YGS etkinliğine katılacak" diye arkadaşlarımı görüyorum umarım sonumuz öyle olmaz xD

Arkadaşlar Lys sonuçları bu hafta açıklanıyor Allahın izniyle. Nasıl bir hesaplama yaptınız? 4 yıllık bir üniversite puanını nasıl hesapladınız mesela? Ben burada bir arkadaşımın anlattığı bilgiye bakarak ygs puanımın %40 ını + lys puanımı + okuldan aldığım puanımı topladım. Bu şekilde mi oluyor? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim

ben dershaneye gıtmeden calıstım aılme yollamak ıstedı ama kımse zorlamadı kendım rahar etcegımı dusundum ve yuksek puan yaptım dershaneye gıdenlerden daha ıyı net cıkardım ama sımdı 2yılılk tercıh yapmak ıstıyorum seneye tekrar gırmek ıstıyorum sızce ıstedıgınız yerı bolumu ıstedıgınzle kısıyle tutturmak çokmu zor ??fisfisfis

ben dershaneye gıtmeden calıstım aılme yollamak ıstedı ama kımse zorlamadı kendım rahar etcegımı dusundum ve yuksek puan yaptım dershaneye gıdenlerden daha ıyı net cıkardım ama sımdı 2yılılk tercıh yapmak ıstıyorum seneye tekrar gırmek ıstıyorum sızce ıstedıgınız yerı bolumu ıstedıgınzle kısıyle tutturmak çokmu zor ??fisfisfis

Bence çok zor, böyle bir risk almaya değmez.
Ama tabi sen bilirsin

Back