• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Lise Mezunları Paylaşım Alanı

kızlar meraba belki saçma bulcaksınız sorularımı:çok üzgünüm: bende kpss ye gircem sayısal süper lise mezunuyum belki saçma olcak ama hangi mesleklere yönelmeliyim hiçbir fikrim yok:bbo: babam hastanede çalışırsın dio ama ne iş yapılır bilmiyorum dosya falanmı inceliyolar..aydınlatırsanız çok sevinirima.s.

kızlar meraba belki saçma bulcaksınız sorularımı:çok üzgünüm: bende kpss ye gircem sayısal süper lise mezunuyum belki saçma olcak ama hangi mesleklere yönelmeliyim hiçbir fikrim yok:bbo: babam hastanede çalışırsın dio ama ne iş yapılır bilmiyorum dosya falanmı inceliyolar..aydınlatırsanız çok sevinirima.s.

meslek lisesi değilsen işler biraz zor canım...
sağlık memuru teknisyen falan alınıyor ama süper lise mezunuymuşsun senin seçebileceğin alanlar daha dar. Memur vb. olabiliyorsun.
ben de öğretmen lisesi- yabancı dil den mezunum ama dediğim gibi çok fazla seçenek yok malesef.. Hastanede genelde sağlık meslek lisesi mezunları için kontenjan açılıyor.

meslek lisesi değilsen işler biraz zor canım...
sağlık memuru teknisyen falan alınıyor ama süper lise mezunuymuşsun senin seçebileceğin alanlar daha dar. Memur vb. olabiliyorsun.
ben de öğretmen lisesi- yabancı dil den mezunum ama dediğim gibi çok fazla seçenek yok malesef.. Hastanede genelde sağlık meslek lisesi mezunları için kontenjan açılıyor.

teşekkür ederim cvp için umarım istediklerimize sahip oluruz....a.s.

Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum olacak araştırma yaptım bir kaç kpss sitesinden ama kafam karıştı,,düz lise mezunlarının şansı az malum,,düz lise mezunları üniversitelere ya da hastanelere ya da vb. kurumlara memur olarak atanabiliyor mu,,yüksek puan mı gerekiyor? Bir dememurluk dışında başka tercih hakları yok mu yani hiç bir kurum almıyor mu düz lse mezunlarını memur dışında? Hepinize başarılar a.s.

bende lisede hangi alanda olduğumuz bu sınavı seçeceğimiz bölümü etkiliyor mu ?
bi de benim sınav kağdım hala gelmedi

Evet etkliyor meslek lisesi çıkışlıysan yani çocuk gelişimi,radyo-tv,sağlık meslek vb. liseler daha şanslı,,ama düz lise mezunu isen farketmiyor yüksek puan alman gerekiyor,,sınav kağıdı önceden gönderilen geçerli olacak eğer hiç gelmediyse ösym merkezini ara bilgi alabilirisin...

Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum olacak araştırma yaptım bir kaç kpss sitesinden ama kafam karıştı,,düz lise mezunlarının şansı az malum,,düz lise mezunları üniversitelere ya da hastanelere ya da vb. kurumlara memur olarak atanabiliyor mu,,yüksek puan mı gerekiyor? Bir dememurluk dışında başka tercih hakları yok mu yani hiç bir kurum almıyor mu düz lse mezunlarını memur dışında? Hepinize başarılar a.s.

üniversiteler alıyor bölüm sekreterliklerine.
üniversite kütüphaneleri falan Almıyor ilgili bölümden mezun alıyorlarmış.
Genelde düz Memurluklar sanırım canım. bunu ben de tam bilmiyorum..
bi araştırmak lazım......

en son gelen sınava gırıs kagıdı ıle mı gırecegız sınava ?ıptal olmadan once gelen bılgı verın bılıyorsanız

üniversiteler alıyor bölüm sekreterliklerine.
üniversite kütüphaneleri falan Almıyor ilgili bölümden mezun alıyorlarmış.
Genelde düz Memurluklar sanırım canım. bunu ben de tam bilmiyorum..
bi araştırmak lazım......

Anladım canım çok teşekkür ederim :71: ben araştırıyorum ama ek bir bilgi bulamadım henüz bulunca paylaşırım :71: Bir de memurluktan öğretmenliğe geçişin süresi 5 yıl diye biliyorum doğru mu acaba artış felan olmadı değil mi?

Son düzenleme:
Anladım canım çok teşekkür ederim :71: ben araştırıyorum ama ek bir bilgi bulamadım henüz bulunca paylaşırım :71: Bir de memurluktan öğretmenliğe geçişin süresi 5 yıl diye biliyorum doğru mu acaba artış felan olmadı değil mi?

canım o biraz karışıkmış.
ben araştırdım şimdi. mesela bir yere memur olarak atandın. sonra Kpss Öğretmenliğe girip atanacak bir puan aldın. istifa edip mesleğine BAŞLAYAMIYORSUN. en az 6 ay memurluk yapamıyorsun istifa ettiğinde.
eğer etmezsen KURUMLAR ARASI GEÇİŞ yapabiliyorsun ama bunun da kontenjanı az ve bir süre çalışman gerekiyor. (bir kaç yıl sanırım)

ben İng. Öğretmenliği son sınıfım. aslında neden bilmiyorum bana iş olarak memurluk daha çekici geliyor öğretmenlikten :) ama mesleğimi de seviyorum, ücret olarak da daha tatminkar olduğundan Ortaöğretimde iyi bir puan alsam bile tercih yapmam büyük ihtimalle.
Çünkü kazara bi yere atanırsam bi iki ay çalışıp istifa etsem bile 6 ay dolmuyor. bu defa kpss ile öğretmen olsam bile, bu anlaşıldığında Hem memurluğu hem öğretmenliği
kaybediyormuşuz. hiç tehlikeye atamıycam kendimi..
sen daha küçük bi sınıfsan düşün canım..
ama ben zaten bu sınava da Açıkta kalırım korkusundan giriyorum. Kpss Eğitim Bilimlerinin ne olacağı zaten muallak. İşsiz kalma korkusu yaşıyorum sadece...

bence de sorular basitti, ama ben anayasa çalışmamıştım. yine de 5 tane falan yaptım. doğru mu bilmiyorum.
tarihte öncüllü sorularda ikilem arasında kaldığım oldu.
coğrafyada ipekböceği, arıcılık vs. diye bi soru vardı ondan emin değilim hiç.
matematikten 18 tane işaretledim gerisi boş.

bi de merkez bankası sorusunda sıramın üstünde 5tl vardı. (dönüşte dolmuşta kullanmak için) 5 tlnin üstünde başkanın imzası vardı ona baktım :9: kopyaya girer mi?

Senin ki de kopya mı dove aşk olsun (= geçmiş olsun herkese,,umarım istediğiniz gibi geçmiştir,,benim toplam yanlışım 10 geçmez :87: hayırlısı artık

Senin ki de kopya mı dove aşk olsun (= geçmiş olsun herkese,,umarım istediğiniz gibi geçmiştir,,benim toplam yanlışım 10 geçmez :87: hayırlısı artık

süper valla :) tebrik ederim.
benim boşlarım çok. dil çıkışlıyım. en son 8. sınıfta geometri gördüm. 8 sene oldu, çalışsam da yapamıyorum :14:

Sağol canım (= evet haklısın herkesin alanına göre olmalı aslında ama nerde o sistem hayırlısı olsun atlattık sonunda :70:

Back