• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Lise Mezunları Paylaşım Alanı

kızlar bu sınava ben de girmek istiyorum ama nasıl başvurulur ne yapılır kazanırsam hangi bölümleri yazabilirm hiç bilmiyorum

arkadaslar süper bir konu acmısınız saatlerdir netten arastırıyorum hiç bişi bulamadım nolur bilen varsa cvp verirmisiniz?

açıklise 2010 mezunuyum eylülde kpss ye girmek istiyorum

1)hangi dersleri hangi konuları yani ne çalısıcam ben testte ne soruluyor?
2)kazanırsam mesela nerelerde çalısabilirim?
3)nereden basvuru yapıcam ve sınavlar nerde oluyo ben muğlada yasıyorum?

lütfenn yardım edin bi cvp....

arkadaslar süper bir konu acmısınız saatlerdir netten arastırıyorum hiç bişi bulamadım nolur bilen varsa cvp verirmisiniz?

açıklise 2010 mezunuyum eylülde kpss ye girmek istiyorum

1)hangi dersleri hangi konuları yani ne çalısıcam ben testte ne soruluyor?
2)kazanırsam mesela nerelerde çalısabilirim?
3)nereden basvuru yapıcam ve sınavlar nerde oluyo ben muğlada yasıyorum?

lütfenn yardım edin bi cvp....

ben 2008 de girdim dersler türkçe matematik tarih cografya bide vatandaşlık
türkçe ve mat genel yetenek kısmı tarih coğrafya ve vatandaşlık genel kültür kısmını oluşturuyor konularıda kpss gy ve gk soru ve konu dagılımı yazarsan çıkar canım başvuracağın yerler puanına göre değişiyor ama genelde masa başı memurluk başvuru yerleride genelde illerin hepsinde vardır ama zaten başvuru yaparken orda iller veriliyor ordan ikisini seçiyorsun canım inş yardımcı olmuşumdur:teytey::teytey:

kızlar merhaba ben bayadır yazmıyorum aöf sınavları malum vıze gırdık sımdıde fınallere hazırlık yapıyorum mayıs sonu ıtıbarıyle tamamen kpss hazırlık yapacagım ama aöf matematık dersınıı gecmeye calısıyorum matematık ogrenıyorum anlıycagınız kpss matada yardımcı olur dıye dusunuyorum

Arkadaşlar internetten baktım tarih 3. Selim döneminden itibaren (gerileme dönemi) Türk inkılabını hazırlayan etkenler diye yazıyor bunun içine dağılma dönemi, osmanlı devletinde kültür ve medeniyet, 20. yy da osmanlı devleti, 1. dünya savaşı konularıda mı giriyor?

ya kızlar ben kafayı yiycem genel k kısmından hiçbirşey anlamıyorum ne yapcam onuda bilmiyorum gy kısmım çok iyi ama diyerleri berbat hele ovatandaşlık yokmu beni öldürüyor okuyorum ama bir karşılığını alamadım neyse hayırlısı önümüzdeki hafta vizelerim başlıyor iki hafta sürecek baklalım ondan sonra tam hız kpss devam size derslerinizde başarılar

ben geçen yıl girdim kızlar kpss ye.öss yede girdim öss yi kazanınca tercih falan yapmadım 87 almıştım kpss den.kısmet işte

bende calısıyorum bolumum laboratuvar.mat. hiç yok.diğer derslerim iyide matten sıfırım.
75 alsam bana yetiyo .umarım herkes hakettiği puanları alır hayırlı yerlere yerleşiriz. hepimize başarılar..

sınavda kac alınca kac alınır dıye merak edıyordum bır sıte var ben baktım sızde bakın dedım kpssuzmani.com

evet canım ben deneme cözdükten sonra doğru yanlısımı o siteye yazıyorum,netlerimi ve puanımı hesaplıyor. ilk denememde 76 almıştım,biraz önce cözdüğüm denemede 80 aldım.hiç matemetiğe dokunmuyorum ama.hiç bakmıyorum. bu puan bana yetiyo zaten.en az 75 almam lazım atanmam içn. :)

slm kızlar bende geldim aranızakaydirigubbakcemile4
inş. herkes istediği yeri kazanır.
Yanlız benim bi sorum var:(
Genel kültür hakkında biraz bilgi verir misiniz??Konu başlıklarını söyleyebilir misiniz:((?

genel kültür coğrafya vatandaslık ve tarihten olusuyo cnm.inkılap tarihi ve genel tarihi diye ayrılıyo tarih.

coğrafya konuları şunlar ;
türkiyenin coğrafi konumu
.türkiyenin yeryüzü sekilleri,
iklim ve yer şekillri,
nufus ve yerleşme,
türkiye'de tarım,hahvancılık ,ormancılık,madenler enerji kaynakları,endüstri,ulaşım,turizm.
bolgeler.

tarih(inkılap tarihi) : milli mucadelye hazırlık don.
1.TBMM dönm.
milli mücadele muharrebeler dönemi
Atatürk dön.iç ve dış politika.
ilke ve inkılaplar.
Atatürk sonrası dönem.

vatandaslık:
temel hukuk kavramları ,
Türk anayasa tarihi
temel hak ve ödevler
yasama
yürütme
yargı