• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Lise Mezunları Paylaşım Alanı

Kızlar bugün dershaneye başladım..ılk ders matematikti ama ben hiçbişey anlamadım... bilmiyorumkismile Zaten hoca detaya girmeden sırf soru çözdürdü..Sınıfta lisanslılarda var ben anlamadım..Liseyle lisans aynı sınıfta nasıl olur..Problemler o kadar zorduki bana göre..Liseyi bitireli 14 sene oldu..Hocaya durumumu söyledim..Yapacağım bişey yok dedi..Ya nasıl sinir oldum anlatamam..Ben ne yapcam şimdi..Hoca isterse yüz tane problem çözsün ben anlamadıktan sonra neye yarar..Bir ara dersteyken çıkıp gidecektim...Pişman oldum yazıldığıma..O kadar para ödeyeceğiz asıl sınavda başarılı olamazsam ne yaparım ben..Bol bol test çöz dedi bana..Ama kitaptanda pek bişey anlamadım..Off çıldıracam inanın...Benimle aynı sorunu yaşayan varmı?..Dershaneye gidipte anlamayan yada kitaptan çalışıp anlamayan?..Diğer dersler neysede bu matematik düşündürüyor beni...Gerçi hocanın dediğine göre artık KPSS sınavları eskiye oranla çok daha zor oluyormuş..Sorular çok kazık olacak dedi..Yıllardır bu sınav olduğu için artık soru bulmakta zorlanıyorlarmış..O yüzdende sorular değişiyomuş ve zorlaşıyormuş..Allah yardımcımız olsun....... mafoldumben

matematık ıcın gıdıyorsunuz kursa sonucta uzuldum ama lıse sevıyesı ayrı olmalı gıbı gelıyor bana ben yazılmadım maddı olarak zordu yanı

bence ya kıtaptan calısmalı yada aöf kursunda kı hocam gıbı detaylara bılmeyen sevıyesıne gore mat anlatılmalı aöf mat kursu bellkı kpss de yardımcı olur bana

matematık ıcın gıdıyorsunuz kursa sonucta uzuldum ama lıse sevıyesı ayrı olmalı gıbı gelıyor bana ben yazılmadım maddı olarak zordu yanı

Sırf matematik için yazıldım aslında..Ama diğer derslerdende çok gerideyim...14 yıl çok uzun zaman...Allahtan diğer derslerin hocalarının anlatımı güzel..Neyseki bütün sınıf şikayetçi oldu hocadan haftaya değişecekmiş mat. hocası.Çoğu arkadaşta benimle aynı görüşte herkes şikayet etmiş..İnşallah haftaya değişir yoksa böyle giderse yandım resmen..Birde liseyle lisanslılar aynı sınıfta nasıl oluyor valla bende anlamadım..Kendi adıma konuşayım işim çok zor gibi görünüyor...Matematikçi bütün şevkimi kırdı diyebilirim...Kursa gidemediğine üzüldüm ama evde çalışmanda ne kadar azimli olduğunu gösterir...Hoş ben kursa gidiyorumda ne oluyor anlamadıktan sonra.. :1no2:

olur mu oyle dusunme azımlı ol herkes sıkayetcı ıse duzelır ama su var aöf ıcın mat kursuna gıdıyorum ustune b ırde evde calısmadan olmuyor hoca anlatırken anlıyorum gıbı oluyor sonra bakıyorum evde soru cozemıyorum cok ısım var anlayacagın ferhunde

olur mu oyle dusunme azımlı ol herkes sıkayetcı ıse duzelır ama su var aöf ıcın mat kursuna gıdıyorum ustune b ırde evde calısmadan olmuyor hoca anlatırken anlıyorum gıbı oluyor sonra bakıyorum evde soru cozemıyorum cok ısım var anlayacagın ferhunde

Valla canım aslında çok azimliyimdir ama matematikçinin anlatım tarzını hiç anlamadığım için ilk günden eyvah yandım dedim..Haftaya değişeceği için belki yeni gelen hoca daha detaylı anlatır...O yüzden içimi rahat tutuyorum...İşimiz çok zor belki ama çalışırsak herşeyin altından kalkacağımıza inanıyorum...

canm bişey sorucam bende lise mezunuyum gecen yıl mezun oldum ilk defa sınava gircem ama konular ne konu dagılımı ne hiç bilmiyorum lütfen anlatırmısınız

canm bişey sorucam bende lise mezunuyum gecen yıl mezun oldum ilk defa sınava gircem ama konular ne konu dagılımı ne hiç bilmiyorum lütfen anlatırmısınız

merhaba hosgeldın soruna gelınce b grubu olarak gırıyorsun genel yetenek genel kultur

genel yetenek turkce ve matematık yarı yarıya soru gelıyor ıkı dersten

genel kultur ıse tarıh %10,inkilap tarihi%40, türkiye coğrafyası,güncek konular,yurttaşlık bilgisi %15 civarı soru gelıyor bende yargı var kaynak olarak murat guvender data ihtiyac daha bırcok yayın var bırını almalısın basarılar

canm cok saol bende yargı almayı düşünüyorum. peki meslek liseleri hakkında bilgin varmı ben ticaret meslek liseli mezunuyum benim için bi sorun olurmu

pervin tekrar merhaba bende meslek lısesı mezunuyum b grubu olarak gırıyorsun duz lıselerle aynı yanı ama sonra tercıh vaktı gelınce sana uygun olanı tercıh edıyorsun sınava gır ıyı bır not al gerısı kolay basarılar baska sorun varsa yaz gordugumde cevaplarım bilgim var ise

slm kızlar bu sene bende hem öss hemde kpss yı denıcem.3 sene devlette anaokul öğretmenlıgı yaptım ve doguya tayın cıkınca bıraktım şimdide esımın görev nedenıyle dogudayız ve kpss de sansımı denıcem ben çocuk gelısımı mezunuyum ve atama olarak doguyu tercıh edicem sızce batıya oranla doguda atanma sansı puan olarak dahamı kolay yanı dogu oldugu lçin atama olurmu duşuk puan olsa bıle.

Bendede yargı ve sınavın kıtapları var sonlara dogruda ıhtıyacın test yapraklarını almayı duşunuyorum basarılar herkeze

mrhb arkadaşlar ben düz lise mezunuyum kpss ye girip girmemekte kararsızım. çünkü mezun olduğum mesleki bi bölüm yok. çalışsam sınava kadar boşuna mı çalışmış olurum. 2008 de girdim ama hiç çalışamadım 60 aldım şimdi çalışsam 70 alsam bişey olurmu off bilmiyorum napsam.:çok üzgünüm:

slm.konu dikkatimi çekti.ben de hazırlanıyorum yani hem ygs ye hemde kpss ye.a grubu ne oluyo peki.onlar lisans mezunları için bölüm sorularından mı oluşuyo.doğrumu biliyorum.ben ygs ye aöf okul öncesi için giricem.lise 2009 mezunuyum .bilgi yönünden birikimim var extradan nasıl çalşmalıyım.

slm kızlar bu sene bende hem öss hemde kpss yı denıcem.3 sene devlette anaokul öğretmenlıgı yaptım ve doguya tayın cıkınca bıraktım şimdide esımın görev nedenıyle dogudayız ve kpss de sansımı denıcem ben çocuk gelısımı mezunuyum ve atama olarak doguyu tercıh edicem sızce batıya oranla doguda atanma sansı puan olarak dahamı kolay yanı dogu oldugu lçin atama olurmu duşuk puan olsa bıle.

Bendede yargı ve sınavın kıtapları var sonlara dogruda ıhtıyacın test yapraklarını almayı duşunuyorum basarılar herkeze

a.s.mrb.bende okul öncesi öğretmeni olmak istiyorum.şimdide tüm sınavlara girip şansımı denemek istiyorum sizce bu yılki sınav sistemiyle ne kadar net yapmalıyım.bilginiz var mı.a.s.a.s.a.s.a.s.

Kılıç sen lise mezunu olarak ünüversite mezunudeğilsen atanamazsın düşük puanla doğuya bile eskiden çocuk gelişimi lise mezunları usta öğretici oluyorlardı onuda daniştay kaldırdı biliyorsundur sanırım çocuk gelişimine bende devam ediyorum ama lise merzunu olarak buranın bir iş garantisi yok ama çocuk esirgeme kurumlarında sanırım çalışırsın yada ünüversite okursun öğretmenlik yaparsın

Ayrıca birde doğuyuda yazsan puanın düşükse atanamıyorsun ben bu sene hep doğuyu yazdım hiçbiryere yerleşemedim sen çalış yüksek puan al herkezi geçmeye bak ayrıca açıköğretim yazsana orayı kazanmaya bak derim çocuk gelişiminden

asyanurcum benım bırcok arkadasım duşuk puanla atanmışlardı şans bu
Ayrıca ben devlette 3 yıl calıştım ve öss okumam gerekmedı ayrıca doguya tayınım çıktıgı için bıraktım şimdi yıne sansımı denıcem 70 tane ,gretmen alıncakmış bu sene ve 45 ten kadroyu acıcaklarmış benım hedefım en az 75 zaten.ayrıca öss yede basvurdum acıkögretım için hayırlısı .

Ayrıca en çok atamayı lise meslek mezunları göruyor özellikle doguya çok acık var bu sene

selam herkese bu sene 3. kez gireceğim kpssye çooookkk çalışmam gerek çooookkk :) az önce 2006nın kpss sorularını çözdüm... eksiklerime baktım yarında 2008i çözüp yine eksiklere bakıcam sonra aldığım kitabı 2-3 ay içerisinde bitirmeye şartlanıp 2006 ve 2008 sorularını tekrar çözerek ne kadar fark attığımı test edicem denemek isterseniz bilginiz olsun ne kadar yol aldığımızı anlamış oluruz... tabi bol yaprak test çözmemiz lazım yayın ayırt etmeden bütün yayınların yaprak testini çözücem inş.... murat yayınlarının kitabını alacağım kırtasiyeci şiddetle tavsiye etmiş. içeriğini görünce tavsiyede bulunurum inş. tek korkum imam hatip mezunu olmam. hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun çabalarımızın sonucunu alırız inşallah:Saruboceq:

Back