Günaydın kızlar
2005 kpss nin 41. sorusuna bi bakabilir misiniz , patiskam sen coğrafya videolarından canlı soru sorabiliyorduN ya da hocanın mailine. Ben bu soruyu anlamadım da eğer siz anladıysanız bana anlatabilir misiniz, ya da hocaya vs sorabilir misiniz kızlar.
1. Ovaların kıyılardan iç kesimlere kadar sokulması
2. Çok sayıda ve çeşitli endüstri kuruluşunun bulunması
3.İklim koşullarının elverişliolması
4.Çok sayıda sulama tesisinin bulunması
Ege bölümünde endüstri bitkilerinin çok çeşitli ve verimin yüksek olmasında yukarıdakilerden hangilerinin önem taşıdığı savunulamaz?
Şimdi 3 ve 4 önem taşır doğrudur.Ama 2 yede önem taşır demiş.
coğrafya hocası videoda, bi yerde endüstri kuruluşlarının çok olması o yerde endüstri bitkilerinin çeşitli olmasını sağlamaz demişti. e mantıklıda bu mantık en doğrusu . Aksine demişti Endüstri bitkilerinin bir yerde çeşitli olması, orada endüstri kuruluşlarının fazla olmasını sağlar demişti.
Şimdi bu soruda: çok sayıda endüstri kuruluşunun bulunması, bu yerde endüstri bitkilerinin çok çeşitli ve verimli olmasında önem taşır anlamı çıkmıyor mu?
Gerçekten kafam çok karıştı bu konuda nolur bana yardım edermisiniz.
sorunun çözümlü kitapta açıklamasında: ege bölümünde endüstri bitkilerinin çeşitliliği sebebiyle çeşitli ve çok sayıda endüstri kuruluşu vardır yazıyor. İyi de soruda ise egede endüstri bitkilerinin çeşitli olmasında yukarıdakilerden hangisi önem taşır diyor. ANLAMADIM
((