2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

pinky canım bende yanlış bir şey söylemeyeyim diye datanın çıkmış sorularına baktım. önem taşıdığı savunulamaz diyor ya kitapta yalnız 2 demiş.

günaydın napıyosunuz ecesu çalışıyor musun hala tatlışş
başağım uyanmadın enii uykucuuu bende sütümü içiyorum....

pinky_,

sorunun cevabını ben şöyle cevaplarım:

3 ve 4 kesin olarak verimi ve çeşitliliği artırır. Dolayısıyla 3 ve 4 olanları eleriz. Geriye yalnız1 ve yalnız 2 kalır.

şimdi 1. yargı yani ovaların iç kısımlara kadar sokulması çeşitliliği sağlayabilir ama verimi yükseltir diyemeyiz. Verim sulama, gübreleme, yeryüzü şekillerinin uygun olması gibi faktörlerle artar.

2.yargı sonuç gibi duruyor. Ama soru kökünde sonuç ya da sebep demiyor dikkat edersen, önem taşımayanı soruyor. Endüstri kuruluşlarının bulunması önemlidir. Endüstri kuruluşu olmazsa ne kadar verimli olursan ol sana gelir getirmeyecek ve bir zaman sonra tarım yaplımayacaktır, örn: doğu anadolu..

ben soruna çok net cevap veremesem de hatta ikna edemesem de bu soruyu bu şekilde cevaplarım..

evet çalışıyorum gülsu tarih tekrarı yapıyorum. muharebelerden başladım sonra osmanlıya dönücem. sen çalışmayı bıraktın galiba

mavli haklısın ya uff girelim kurtulalım artık ama dur daha tekrar etmem gereken yerler var, hemen girmeyeyimeyvahedigeldismile
kays çok teşekkür ederim paylaşımın içinopuyorumnanaktanne çok ezberlenecek şey varmış.ben bir de Antalya da oturuyorum, Pergeyi unutmuşum:dilcikar:anneme sordum, ben küçükken gitmişiz.unutmam normal:1rolleyes:dün ezberlediklerim aklımda kalmıyor ki.
patiskahiç ama hiççç sorma. 44 doğrum vardı genel kültürden. matematiğe geçtim, 18 tane işaretleyebildim. kesin bir kaçıda yanlış çıkar. sonra bıraktım ben de . türkçeye hiç bakmadım, matematiktende saymadım kaç yaptım. kafama takılan bir soru vardı, çözümüne baktım.resmen kazıktı.
ihitiyaçın 13.denemesini çözdüm veee türkçeden 9 yanlışm var:tomato: düzeliceği yere daha kötüleşiyo. hele anlatım bozukluğunu hiç yapamaz oldum. önceden iyiydi, şuan hiç yapamıyorum. acaba sorulardan mı kaynaklanıyor. bu gün kitaptan okuyayım diyorum yüzeyselfisfisfisşimdi 14.denemyi atlayıp 15 e baktım, sadece genel kültürü çözdüm. diğerlerine bakmayacağım.

sana cevap verme gereği duymuyorm pikooooo guclubacismile
saol patiskam iyiyim bugün bağa gittim çok iyi geldi sabah biraz tarih çalıştım şimdi 1-2 saat daha çalışırım herhalde sen ne yaptın patiskam bayağ çalışmışınnn
fatoşumm geldiii bi ara tatlış napıyosun çalışıyor musun halaa...
başağıımm bugün görüşemedikk össledimm olumunekankayizsmile

:delphin:

başakcım sorma bana da hiç bir şey bilmiyormuşum gibi geliyor. naptım koca 1 yıl diyorum kendi kendime.bilmiyorumkismileinşallah sınavda heyecan yapmayız.

pinkycim baktım, benim kitaptada sadece 2 diyor.ben şöyle düşündüm. endstri bitkilerinini çeşitli olması ve verimli olması iklimle alakalı. Ege de iklim ılıman, kışlar ılık vs. bu yüzden çeşitli tarım ürünleri var.bu nedenle tarım ürünlerine dayalı sanayi gelişmiş.
fakat çeşitli olmasında sanayinin alakası yok. o zaman doğu anadoluda her yere sanayi tesisi kurardık ama tarım ürünü yok ki o sanayide işleyelim. bize önce yatişmiş ürün lazım sonrasında sanayi kuruluşu. o anda sınav heyecanıyla bu tarz soruları yapması zor olabilirakannehirinşallah gıcık sorular gelmez.

kızlar şuan sorular bellidireyvahedigeldismileacaba nereden gelicek, kimseye malum olmuyor mu-tatlicadiarzu-
sanki idareden idari vesayeti sorucaklar. ya da ben ona çalıştığım için öyle hissediyorumdelikafadulden

kızlar dün kitaptan baktım, teşviki sanayinini kesinlikle devletçilikle alakası yokmuş ihtiyaçın eski basımıydı benimki galiba basım hatası var.

Emlak ve Eytam bankası
Amele ve çitftçi partisi
Deniz bank.

bunlarda Atatürk zamanında kurulmuş.

pinky canım bende yanlış bir şey söylemeyeyim diye datanın çıkmış sorularına baktım. önem taşıdığı savunulamaz diyor ya kitapta yalnız 2 demiş.

ecesu benim kitaota yalnız 1 demiş cevaba. cevap mıyanlış bende. senin busoruya cevabı yalnız 2 mi demiş kitabında bi kontrol edebilir misiniz rica etsem varsa çıkmış soru kitabınız. 2005 in 41 . sorusu cevap nedir?

herkez burdaa kızlar ben calsıamıyorum ya

ben de baktım tesvıkı sanayı devletcılkle degıl milliyetcılkle alaklıymıs kızlar

patiska senin kitabında cevap nedir? ya kızlar nolur deliricem. bu format yayınlarını aldıgıma bin pişman oldum. çıkmış sorularının cevabında dahi yanlışlar var. allah kahretsin deli gibi beddua ettim bunu çıkaranada editörünede.

cevap nedir. bende A diyor cevaba yalnız 1

pinkycim ben de yalnız 2 diyor cavabına.sanırım senin kitapta basım hatası var, durduk yere insanın kafasını karıştırıyorlar.
kızlar güncel bir bilgi daha:
unesco 2010 kültürlerarası yaklaşım ve biyoçeşitlilik yılı ilan edildi

1. Ovaların kıyılardan iç kesimlere kadar sokulması
2. Çok sayıda ve çeşitli endüstri kuruluşunun bulunması
3.İklim koşullarının elverişliolması
4.Çok sayıda sulama tesisinin bulunması

Ege bölümünde endüstri bitkilerinin çok çeşitli ve verimin yüksek olmasında yukarıdakilerden hangilerinin önem taşıdığı savunulamaz?

benim bu salak kitapta cevap yalnız 1

yanlış değilmi cevabı ozaman. dediğim doğru. cevabın sadece yalnız 2 olması gerekiyordu deilmi?

geçmiş ylların sınav sorularında nasıl basım hatası yapmayı beceriyorlar anlamıyorum:dilcikar:çıkmış soru nasıl yanlış basılır.ben de karşılaştım geçen. hangi yıl hatırlamıyorum. Alahtan elimde başka yayının çıkmış soruları vardı, orada doğru vermişler.

1. Ovaların kıyılardan iç kesimlere kadar sokulması
2. Çok sayıda ve çeşitli endüstri kuruluşunun bulunması
3.İklim koşullarının elverişliolması
4.Çok sayıda sulama tesisinin bulunması

Ege bölümünde endüstri bitkilerinin çok çeşitli ve verimin yüksek olmasında yukarıdakilerden hangilerinin önem taşıdığı savunulamaz?

benim bu salak kitapta cevap yalnız 1

yanlış değilmi cevabı ozaman. dediğim doğru. cevabın sadece yalnız 2 olması gerekiyordu deilmi?

sen doğru yapmışsın:hooray: bende cevap yalnız 2. çözümünü de baktım.senin dediğin gibi açıklamış. 2. madde sonuçtur demiş.

tamam pikocum ecesu tşkrler.

tamam benim dediğim doğru o zaman.

bi yerde endüstri kuruluşlarının çok olması o yerde endüstri bitkilerinin çeşitli olmasını sağlamaz demişti. Aksine Endüstri bitkilerinin bir yerde çeşitli olması, orada endüstri kuruluşlarının fazla olmasını sağlar demişti. önem taşımayan yalnız 2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back