- Konu Sahibi Pimpirikli
- #2.341
günaydınn kızlarrr kusura bakmayın yordum sizi yaa kıyamam size benkaydirigubbakcemile3
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm ben de sıfır bulmadım sonucu.yani seninle aynı sonucu bulunca ne kadar sevindim anlatamamkaydirigubbakcemile3
ece kuzu farklı yazmışın önce soruyu
ececık once eksı 1 yazmamıstın ilk soruyu yasdgna
basak23
özgecım nerelrdesn
Okulu dışardan bitirerek mi üniversitede derece yaptınız?
- A.T: Açık Öğretim’de ilköğretimi bitirdim, liseye başladım. Liseyi de Açık Öğretim’de bitirdim. Hatta o yıl sınava da girdim, çok iyi olmasa da kötü de bir puan değildi. Burs sağlayacak dershaneye ihtiyacım var. Adana Final Dershanesi’ne gittim. ÖSS kâğıdıma baktılar ve ’Sen Açık Öğretim’den mi bu puanı aldın?’ diye sordular. ’Evet,’ dedim. KDV’yi kendim ödemem koşuluyla kabul ettiler beni. Başladık. Kendimi geceli gündüzlü derse verdim. Seviye belirleme sınavında dershane birincisiydim! Birkaç sınav daha olduk, yine birinci oldum. Dershane, sınav başı burs vermeye başladı bana. Bu arada Türk Eğitim Derneği kalacak yer sağladı. Yurtta kalıp dershaneye gidip geliyordum. Bir süre sonra sınavlardaki başarıma bakınca dershane 11 özel öğretmen verdi bana. Derslerin sonunda o öğretmenlerle çalışmamı istediler. Sınırsız kaynak verdiler. Şimdi baktığımız zaman günde beş-altı saat eğitim öğrencilere zor geliyor. Ben 11 saat ders alıyordum, sıkı bir çalışmaydı. Bunun dışında da başka dershanelerde de sınava giriyordum.
- Ya başaramazsam korkusu olmadı mı?
- A.T: Kendimi çalışmaya vermiştim. Oburca ders çalışıyordum... Girdim ÖSS’ye, istediğim gibi geçmedi, zaman sıkıntısı oldu, sonuçta bir eğitim boşluğunuz var. Sınavdan sonra Türkiye genelinde 866. oldum. Mersin’de de 21. olduğumu öğrendim. Bu derece üzerine bir arkadaşım dedi ki, "Biz bunu bildirirsek ilgili yerlere belki haber olur." Ben de dedim ki, ’Türkiye’de ilk üçe girenler haber oluyor, beni kim haber yapar?’ Aramış arkadaşlarım Anadolu Ajansı’nı. Bu sıradan bir haber değildi. Açık Öğretim’den bu dereceyi yapmıştım. Eve bir geldim, kameralar, foto muhabirleri... Ertesi sabah tüm gazete ve internet sitelerinde haberim vardı. ışin açıkçası, başardıktan sonra, sevdiklerinin gözlerine baktığında, gördüğün mutluluk var ya o her şeye değiyor işte. Babam başarımla hastalığını yendi, hatta gençleşti.
canım ya teşekkür ederim o zaman soruda bir yanlışlık var uzmankariyer yayınlarının matematik kitabında bu soru:kedi:eceeee canım soruda yine hata var güzelim..verdiğin şekikdeyse eğer sonunda yine sıfır olmaz bu sefer en son basamağı 8 olur..
neden dersen
19! parantezine almıştık ta götürmüşlerdi ya birbirlerini
( 49.48.47....21.20)-1 di..e şimdi yenisini yazınca birtane daha -1 geldi
(49.48...21.20)-2 oldu...
49 tan 20 ye kadar olan sayılar 30 tane mod 5 ten sıfırları 7 tane diye yazmıştım ya yukarıda
..0000000-2 olursa ne olur son basamağı 8 olur..
o yüzden ya49!-19! arasındaki artı yada sonradan koyduğun -1 değil +1 olacak..öylelikle 1 ler birbrini götürür ve 7 tane sıfır olmuş olur canımopuyorumnanaktan