- Konu Sahibi Pimpirikli
- #2.221
pıkocum merhaba nasılsn ben de smdı eve geldm bı sıze bakayım dedım okuldayken yazamadm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tabi canım obeb okek te sorabilirisn
değer verme ve alt alta yazmanın farkı şu..
mesela
-4<x<10
5<y<11 olsun
eğer x+y nin alabileceği en büyük ve en küçük değer derse...
x in alabileceği en büyük değer 9 dur,yinin alacağı en büyük değer 10 dur
9+10=11 x+y nin alacağı en büyük değerdir.
x in alacağı en küçük değer -3
y nin alacağı en küçük değer 6 dır
-3+6=3 x+y nin alacağı en küçük değer dir..
yine aynı aralıklar için bu sefer x+y nin en geniş çözüm kümesi derse alt alta toplarsın
-4<x<10
5<y<11
toplam
1<x+y<21 ÇK(1,21)
yetişirsin canım kaynaklarında güzel..zaten onların hepsini bitirsen bayağı yol katetmiş olursun..sorunlarının birçoğunu atlatırsın..
canım reel sayı demek her sayı olabilir demek..negatif pozitif,irrasyonel,kesirli sayı vs vs...
zaten temel kavramlarda ilk önce sayıyı nasıl tanıttığına bakın bir çok yanlış burdan yapılır..tam sayımı demiş negatifmi pozitifmi,doğal mı vs...
reel dediği için kesirli sayı alabiliriz..onuda 11/2 olarak alırız..neden yarısı dersen kesiri daha büyük veya daha küçük sayılar alırsak hem a+b=11 elde emeyebiliriz etsek bile a.b de an büyük değeri vermez.ondan yarısını aldık .burada sayılar birbirne ne kadar yakın olursa çarpımları o kada büyük olur esprisi var zaten...a ve b biribirinden farklı demediği için ikisinide aynı aldık.a.b=11/2.11/2 den etti sana 121/4yerimseniben
tabi canım sorabilirsiniz herzaman..anlatabildiysem ne mutlu..sanal ortamda anlaşılırmı anlaşılmazmı tereddüt ediyor insan..benim de tam aklıma takılanlar bunlardı,:sm_cool: artık takıldıklarımızı sorarız sana. çok güzel anlatıyorsun keşke bizim dersimize de sen girseydin
canım benım matematık konusunda senden baya bı faydalancaz galıba.smdıden cok tesekkur ederm bütün arkadslarımın adınaopuyorumnanaktan
cnm ben de sevmem tarıhı hıc ama pikolatanın tarıhı cok ıyıkaydirigubbakcemile3
kesnlkle özet cıkarrak calıs derım ben de baslamdm daha cografya özetıne basladm ıste.sen eğitim bılımlerı de yapcaksın demı cnm ben gıbı
tabi canım sorabilirsiniz herzaman..anlatabildiysem ne mutlu..sanal ortamda anlaşılırmı anlaşılmazmı tereddüt ediyor insan..
bu arada iltifastların için teş ederim ama ben dersane almayayım..tövbeliyim dersanede çalışmayakaydirigubbakcemile3
yok güzelim ben eğitim bilimlerine girmeyeceğim çünkü master yapmadım bölüm mezunuyum..ben şansımı kpss A grubundan yana kullanacağım..ondan ngilizceye ağırlık veriyorum..inşallah olur
tarihe bende özet çıkararak çalışıyorum..
benimde eşimin tarihi çok iyi hatta neredeyse bir öğretmen kadar iyi biliyor..hobi olrak çok araştırmış zamanında ama öğretme olarak bişey yapamıyor..işime yaramıyor o yüzden..:umursamaz:
bişeyide iyi bilmese nolur sankikafamçokkarıştı
ingilizce çok iyi tarih çok iyi..offf bende iyi olurum inşallah..:Saruboceq:
kızlaar nasılsınız dün gece 3 e kadar matematik çalıştım sabahta 2 saat kadar çalıştım sonra bi başladım ev işine daha yenice oturdum ütü yaparkende birtaraftan coğrafya çalıştım şimdi biraz daha matematik çalışıcam çok yorgunum çokk![]()
hamarat hanım masallh nazar degmesın
canım matematıkten nerdesın ve cografyadan nerdesn
ececik süpersin kuzu birkaç işi biarada yapıyosun maşallahh
canım coğrafyadan seni takip ediyorum türkiyenin fiziki özelliklerindeyimkaydirigubbakcemile3matematiktende rasyonel sayılara geldimkaydirigubbakcemile5
canım bende özete devam edıyorm dag oluusmlarından volkanık daglardayım.dagların özellklerııde yazıp bırakcam ovalar gemıs olcam dersanede ovalardan yanzca deltayı ısledk
Sıralama – Basit eşitsizlikler konu anlatımı ve videosu, Matematik, Ders Videoları izle işte bu pikolata çok güzel anlatmış
ayy çalışkan kuzular başsağlığından geliyorum valla perişan oldum bi duş alıp başlıycam çalışmaya görüşürüz