2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

kızlar bide öss çalışacaksanız matematikte kesinlikle öneriririm.öss sorularına aşina olduktan sonra kpss soruları çerez gibi gelecek emin olun

bende sana yazıyordum canm gunaydn canım ıyım test çözuyorm okulda sen nasılsn gercekten öss sorusu çözmak lazım matematık ıcın zaten bana da hoca tavsıye etı kartezyen yayınlarını bırı yesıl bırı mor mus mor olanı al dedı zor olanı aldm baya da guzel sorular var senın mateatık baya ıyı herlde cnm senın nasıl gıdıo calısmalar adapte olbıldnmı

canım ben zaten matematik bölüm mezunuyum ve evlenmeden önce dersanede çalışıyordum öss lise son ve mezun gruplarına.gerçi 3 yıl ara verdim kitap yüzü açmadım ama akılda kalıyormuş..bide benim ders anlatmak için notlarım var onları bi baştan sona inceleyeyim diyorum..
daha çok mat2 notlarımı buldum ama mat1 ler nerdeyse çok az.ben aslında hiçbir kaynağımı atmam ama nerde kimbilir..

benim en büyük derdim tarih yaa..bi nefret ettim ortaokulda bi daha hep yazılılar için ezberli çalıştım tabi oda akılda kalmadı ne kadar kalırki..
onuda ekol hocadan dinleyeceğim..komşum tarih öğretmeni ondan kitaplar aldım ama çok uzun anlatıyor kpss kitapları gibi değil..
valla çalışmayınca vicdanım sızlıyor..mesela bugün pek çalışamayacağım çünkü misafir gelecek..onun derdine düştüm açığımı nasıl kapatcam diye..mafoldumben

-4<x<4
-6<y<2 x ve y nin alacağı bütün değerler çarpılır ilk önce
(-4).(-6)=24
(-4).2=-8
4.(-6)=-24
4.2=8
bunlardan en küçük ve en büyük değer alınır yani-24 ve 24
-24<x.y<24
ÇK(-24,24)

basit eşitsizlikteki bu tarz sorularda hep bu yöntemimi kullanıcaz? bu konuda takılmıştım, küçük değerlerle küçük değerleri büyüklerle büyükleri çarpıyordum ve yanlış çıkıyordu hep.ben de atladım eşitsizliklerimafoldumben

ya yapmadı bu soru ilerki konuları da kapsıyor çok uzun ve zor dedi.şu tezi kolaylayım senin dediğin siteden konu anlatımı dinliycem.

hiç merak etme bu azimle açığını kapatırsın,önemli olan istemek. matematik öğretmeni olmana sevindimzemuszemusben de güvender yayınlarının öss konu anlatımlı kitabı ve soru bankası var,bir de final öss konu anlatımlı kitabı ayrıca maç dershanesinin soru bankası var.sence bunlar yeterli olur mu?( bir de ihtiyaç yayınlarının konu anlatı + soru bankası var) güvenderin konu anlatımından problemlere kadar gelmiştim önceden şimdi işaretlediğim sorulara tekrar bakayım diyorum.bir de başak kartezyen yayınlarını önerdi almayı düşünüyorum ama yetiştirebilir miyim diye düşünüyorum:uhm:

bir de bir sorum olacak.

a, b reel sayılardır.

a + b = 11 olduğuna göre
a . b çarpımı en fazla kaçtır.

cevabı 121/4 müş, ben 30 buldum:sinifsinif:reel sayı deyince kalıyorum ya

canım aslında eşitsizliklerin belli kuralları var bunları bilmen yeterli.
orada x in ve y nin aldığı bütün değerleri x.y için çarpıypruz..yani bu hepsini birbiriyle çarpma sadece çarpma kuralı için geçerli..sakın toplamada her tarafı toplamayın..toplamada direk altalta toplanır.
bide şu küçük eşit büyük eşit işaret koyma olayı var..mesela

3<x(küçük eşit)9
1(küçük eşit)y(küçük eşit)5 için x+y nin çözüm kümesi dese

hepsi artı olduğundan ve yönleride aynı olduğundan alt alta aynı tarafları toplarız
3+1 ve 9+5 oldu şimdi işaret koymaya geldi..işaret koyarken büyük eşit veya küçük eşit olması için ikiside aynı işaret olmalı..biri küçüktür diğeri küçük eşitse küçüktür olanı alırsın...
yani 3 le 1 e bakıyorum biri küçüktür biri küçük eşit ozaman bunların toplamından sonra işareti küçüktür olacak
9 ve 5 e bakıyorum işaretleri aynı ikiside küçük eşit o zaman işaretleri küçük eşit olacak..
yani
3+1<x+y(küçük eşit)9+5

4<x+y(küçük eşit)14 ......ÇK (4,14]

karışık oldu biraz ama öğrenciler bu noktayı hep atlar ve çok yanlış yaparlardı ondan açıklamak istedim inşallah anlaşılır olmuştur

yetişirsin canım kaynaklarında güzel..zaten onların hepsini bitirsen bayağı yol katetmiş olursun..sorunlarının birçoğunu atlatırsın..

bir de bir sorum olacak.

a, b reel sayılardır.

a + b = 11 olduğuna göre
a . b çarpımı en fazla kaçtır.

cevabı 121/4 müş, ben 30 buldum:sinifsinif:reel sayı deyince kalıyorum ya
canım reel sayı demek her sayı olabilir demek..negatif pozitif,irrasyonel,kesirli sayı vs vs...
zaten temel kavramlarda ilk önce sayıyı nasıl tanıttığına bakın bir çok yanlış burdan yapılır..tam sayımı demiş negatifmi pozitifmi,doğal mı vs...

reel dediği için kesirli sayı alabiliriz..onuda 11/2 olarak alırız..neden yarısı dersen kesiri daha büyük veya daha küçük sayılar alırsak hem a+b=11 elde emeyebiliriz etsek bile a.b de an büyük değeri vermez.ondan yarısını aldık .burada sayılar birbirne ne kadar yakın olursa çarpımları o kada büyük olur esprisi var zaten...a ve b biribirinden farklı demediği için ikisinide aynı aldık.a.b=11/2.11/2 den etti sana 121/4yerimseniben

çok çok teşekkür ederin anlattıklarını çok güzel anladımopuyorumnanaktanya gerçekten güzel anlatmışsın internet ortamında açıklamana rağmen.dershanedeki hoca bu soru 121/4 çıkmaz dedi geçiştirdi 30 çıkıcak dedi.reel sayı demesini göz önüne almadı:umursamaz:matemetiği kendi çabamla yapıcam sanırsam.

çok çok teşekkür ederin anlattıklarını çok güzel anladımopuyorumnanaktanya gerçekten güzel anlatmışsın internet ortamında açıklamana rağmen.dershanedeki hoca bu soru 121/4 çıkmaz dedi geçiştirdi 30 çıkıcak dedi.reel sayı demesini göz önüne almadı:umursamaz:matemetiği kendi çabamla yapıcam sanırsam.

ohcanıma deysin tamam doğru sonuç bu işte yazdıktan sonra benzer örnek gördüm çözümlü bende özge murat gibi bulmuştum çok saolun bu videolu anlatım çok güzelmiş dün gece öyle çalıştım

teşekkür ederim canımopuyorumnanaktan elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım sorunuz olursa..hem banada iyi oluyor bilgi tazeliyorum..a.s

ohcanıma deysin matematik mezunuymuşun kazanırsın tatlım o zaman matematiğin iyi okek obeblede sorsam sana saol çok güzel anlatmışın

ya bide ben nezaman bööyle değer verecem ne zaman alt alta yazacam karıştırıyorum sonuç yanlış çıkıyor

ya bide ben nezaman bööyle değer verecem ne zaman alt alta yazacam karıştırıyorum sonuç yanlış çıkıyor

tabi canım obeb okek te sorabilirisn

değer verme ve alt alta yazmanın farkı şu..
mesela
-4<x<10

5<y<11 olsun

eğer x+y nin alabileceği en büyük ve en küçük değer derse...
x in alabileceği en büyük değer 9 dur,yinin alacağı en büyük değer 10 dur
9+10=11 x+y nin alacağı en büyük değerdir.

x in alacağı en küçük değer -3
y nin alacağı en küçük değer 6 dır
-3+6=3 x+y nin alacağı en küçük değer dir..

yine aynı aralıklar için bu sefer x+y nin en geniş çözüm kümesi derse alt alta toplarsın

-4<x<10
5<y<11

toplam

1<x+y<21 ÇK(1,21)

saol tatlım çözüm kümesinde topluyoruz x+y sorarsa yine alt alta topluyoruz çarpımlarını sorarsa değer veriyoruz doğru mu

saol tatlım çözüm kümesinde topluyoruz x+y sorarsa yine alt alta topluyoruz çarpımlarını sorarsa değer veriyoruz doğru mu

toplamda en büyük ve en küçük derse,en büyük ve en küçük değeri vererek topluyoruz

çözüm kümesi isterse altalta topluyorz

çarpmada da alacağı bütün değerleri çarptıktan sonra en küçük ve en büyük sonuçları alarak çözüm kümesini elde ediyoruzyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…