2010 Kasım Anneleri

eda bılmıo musun butun ıstınyepark asonun zaten :))) kanyonu bana bırakmıstı saolsun :)))

delımavı sonsuza kdr orda mı oturcaz be, 5- 10 sene arasında degısen bı sureden sonra yenı ev alır gıderız, daha gencız, yapısıp kalmayalım bı yere :KK66:
bu fikri beğendim:13:

kızlar izliyo derken öle oturup tv ye bakmıyo
pepe yi seviyo ona bakıyo arada bide reklamlara bakıyo
evde olan annelere soruyorum siz ne yapıyosunuz sabahtan akşama kadar?

hemen cevap veriim cnm, ben evde yalnizim tvde acik pc de ama oglum donup bakmiyor bile sadece reklam izler.
cizgi filmi aciyorum izlesin diye ama cik onada donup bakmiyor.

selam bu arada herkese.

eda bılmıo musun butun ıstınyepark asonun zaten :))) kanyonu bana bırakmıstı saolsun :)))

delımavı sonsuza kdr orda mı oturcaz be, 5- 10 sene arasında degısen bı sureden sonra yenı ev alır gıderız, daha gencız, yapısıp kalmayalım bı yere :KK66:

Alayım sana da istinyeparktaki dükkanların aylık kira getirisini biliyosundur az çok.Ben çok zenginim tuvalet kağıdım dolar rulosu hatta:KK70:

manyaklar :)))))))))))

o kadar hastalandı ki ona konu kalmamıştı
ama sorarım artık
ben hala istediğim cvbı alamadım
evde oturan anneler hiç tv açmıyolarda napıyolar madem tvden gelen görüntü zararlı ise pc daha zararlı olmalı ama siz pc basındasınız çocuğnuz da yanınızdadır öyle zararı olmuyorda tv neden :))

olm neyi anlayamadım
ekrana uzun süre bakıp odaklanmaması gerekiyo otizmi tetiklediği için
yoksa evde tv açık ve kuzey ilgilenmiyosa sorun yok
bizde de öyle tv açık ama dehayı salonda tutabilene aşk olsun köşe bucak geziyo evi salon sarmıyo =)
pc de açık ama ekrana bakmıyolar pcde radyasyon zararlı =)

eda daha ne cevabı ıstıon bacım, ben masada bılg basındayım ama demır yerlerde surunuo seyretmıo kı :))

ses diil diye biliyorum, görüntüler, hızlı akan goruntuler, cocukta odaklanma gerektırıo fln gıbı bısı suru bı acıklama yapmıstı doktor, hatırlasam keske.. senınkı bahsetmedı mı hıc bu konudan yahu, tv cok cıddı tehlıkelıymıs yanı cocuklar ıcın,, ama 2 yas dedı doktorumuz, 4 dıyolar burdakıler, her zamankı gıbı her doktordan bı ses cıkıyo

demekki görüntü çocuğu bozuyor ses değil :))
doğru anladım dimi bacı :KK4:
kuzey de izlemediğine göre ses duyuyosa sadece sorun yok demektir..

edacım,
televizyonun sesi veya görüntüsü diye ayırmak gerekirse,
tabii ki görüntüsü , reklamlar ve şarkı klipleri özellikle, çok renkli ve hareketli olduklarından dikkatini toplama sorunu yapıyor ve olası bir otistizmi destekliyor,
ancak sesi zararsız demek de mühim değil, zaten tv açıkken yaydığı voltaj beyin dalgalarına zarar veriyor,
budur yani canıııım

olm neyi anlayamadım
ekrana uzun süre bakıp odaklanmaması gerekiyo otizmi tetiklediği için
yoksa evde tv açık ve kuzey ilgilenmiyosa sorun yok
bizde de öyle tv açık ama dehayı salonda tutabilene aşk olsun köşe bucak geziyo evi salon sarmıyo =)
pc de açık ama ekrana bakmıyolar pcde radyasyon zararlı =)

eşşoleşşek
nerdesin lan
anladım bacım şimdi tv nin nesi zararlı oldunu anlayamamıştım da geç anladım sorry :))
ulan başlıcam size benim anlamamam sizi ne rahatsız ediyo anlatın anlayabilene kadar noluyo yani :63:

çok şükür be :KK37:

edacım,
televizyonun sesi veya görüntüsü diye ayırmak gerekirse,
tabii ki görüntüsü , reklamlar ve şarkı klipleri özellikle, çok renkli ve hareketli olduklarından dikkatini toplama sorunu yapıyor ve olası bir otistizmi destekliyor,
ancak sesi zararsız demek de mühim değil, zaten tv açıkken yaydığı voltaj beyin dalgalarına zarar veriyor,
budur yani canıııım

tamam canım anladım :KK66:

pek de yeni sayılmam, çoğu kişi tanıdı beni artık,
kasım annesiyim bir oğlum var
ismi Ahmet Burak
sen kimsin?:44:
Çoğu kişinin tanıması eski mi sayıldığını ifade ediyor anlayamadım :)
Ben de Asoyum buranın Aso'su:) :KK70:çok eskiyim çoğu kişi taır beni de :KK70:

doğum yaptığımızdan beri gelmiyoduk nerdeyse 1 yıl olucak

selam kızlar napıyorsunuz?
tv konusunda ben çok katıyım. kesinlikle izlemesini istemiyorum. sadece izlemek değil yaydığı dalgalarda çok zararlı. eşim pazar günü tv açıp onuda yanına alıyor. arkası dönük oluyor ama bazen pür dikkat bakıyor bende kapat diye kızıyorum. kapatmazsa yanıma alıyorum. hiçbir yararı yok ki nden beyinleri yorulsun. gözleri içinde zararlı. allahtan benimki kreşte. annem baksa yine iyi oda benim gibi izletmiyor. ama kv. kalsa bişey olmaz bakmıyor bizde tv ile büyüttük bişey olmadı diyor. boş laf işte. birde tv seyretmeden büyümüş halini görmek gerekir demem lazım. tabi bu benim düşüncem. ama seneye tatile oraya gidince kesin tavrımı koyacağım. biz varken tv seyretmeyiversinler ölmezler dimi?
dün oğluşumu ilk kez örümceğe koydum öyle durdu. boncuklarını filan oynadı. haftasonu fotosunu çekerim. bir ara mutfağa gitim geri kaymış sıpam. tam ayarlayamadım sanırım boyu uzun geldi. bir güzel yıkayım bari.
ev almak benim için hayal. ancak para çıkması lazım. asgari ücretle ne evi alayım!

eski ya da yeni olmam senin için ne ifade edecek anlamadım :)
eski yeni kavramını sen söyleidn de o yüzden benim için önemli değil tabikide bana ne:)

evet aso
evde de giremiyorum
girdiğimde de kimse olmuyor
face ten görüyorum ancak sizi
Eskiye dönüş kk ile idare etcen o zaman:)
heeee burda deli aso diye sorsan herkes bilir :p aynı ben :))))
:hahahahahahhahahah sana diyciiğim özel şeyleri kulağına fısıldıyorum yavrukuşum:KK70::KK70::KK70::KK70:

X