2010 Kasım Anneleri

kızlar yazdıklarınızı okudukça endişe ediyorum. size göre ben daha geriden geliyorum. şimdilik sancı filan yok şükür. ama 6 haftam kaldı.
hastane çantamla ilgili hiç birşeyim hazır değil daha.
aranızda hasta bezi alan olmuştur.
ben kipadan baktım kilot şeklinde olanlar var. ama pahalı geldi bana 14 tl.
diğerleri 5-6 tl fiyatları.
siz nasıl aldınız?

normal doğum yapacaklar için söylüyorum gazlı sargı bezinin arasına pamuk koyarak ped hazırlayın.
orkidden daha iyi oluyormuş. aynı haztanede doğum yapan bir arkadaşım söyledi bana. dikiş filan olursa çok rahat oluyormuş. evde 10 tane kadar hazırlayıp yanıma almayı düşünüyorum.

birde bebek doğunca göbek pansumanı için sargı bezi ve %70 alkol aldınız mı?

Melodi sargı bezıyle fln hiiiiç uğraşamam, Orkid gece tamamdır :) aldım koydum cantaya.. o hasta bezlerını alayım dıye gırdım elıme alınca bı garıp oldum cok ıgrenc gorunuo koca karı ısı bıraktım cıktım valla hıc gerek yok :)

ayrıca gobek ıcın alkol dıye duymadım ben baticon gerekıyo dıye duydum ama hıc doktora fln sormadım, sen de sormadan alma bence.. ıslak mendılı bıle alkolsuz alıoruz da gobegıne alkol mu surcez nası yanı :S bılemedım.. yrn sorayım doktora

kızlar merhaba

bende alayım bugün rezene+anason+ısırgan karışımını...hazır değil bu ben karışım yaptırıcam değil mi,bir de nasıl hazırlanıyor bu çay sıcak suda beş dakika falan kaynatıyor muyuz?
izmir kemeraltını bilir belki bazılarınız evvelsi gün heryerde ahududu çayı aradım bulamadım yaa

eşit karıştırıp 5 dk demliyoruzdur die düşünüyorum. aktara sorucam alırken..
ama bu karışımdan çok memnun kalan var..

iyi öğrenin kızlar, kaynatılcak mı yoksa demlencek mi ? bize de soylersınız..

Melodi sargı bezıyle fln hiiiiç uğraşamam, Orkid gece tamamdır :) aldım koydum cantaya.. o hasta bezlerını alayım dıye gırdım elıme alınca bı garıp oldum cok ıgrenc gorunuo koca karı ısı bıraktım cıktım valla hıc gerek yok :)

ayrıca gobek ıcın alkol dıye duymadım ben baticon gerekıyo dıye duydum ama hıc doktora fln sormadım, sen de sormadan alma bence.. ıslak mendılı bıle alkolsuz alıoruz da gobegıne alkol mu surcez nası yanı :S bılemedım.. yrn sorayım doktora

bende ne alayım diye kararsız kaldım.
orkid alıcam bende ama hasta bezi gerekiyor diyenler var.
göbek için ne gerekli sormadan almam bende. sen sor bize de bilgi ver.

kızlar merhaba

bende alayım bugün rezene+anason+ısırgan karışımını...hazır değil bu ben karışım yaptırıcam değil mi,bir de nasıl hazırlanıyor bu çay sıcak suda beş dakika falan kaynatıyor muyuz?
izmir kemeraltını bilir belki bazılarınız evvelsi gün heryerde ahududu çayı aradım bulamadım yaa

canım yelken baharat var kemeraltında pek çok şey bulunur baktın mı bilmiyorum.
süt için rezene tek başına yeterli değil mi?

Nalan ayvayı ben de duydum.. kompostosunu degıl ama kompostosu daha da etkılıdır heralde.. ayyy cnm ayva kompostosu ıstedı :))

Görümcemin kayınvaldesi bu işleri çok ii bilio, görümcemin sütü çok gelmedi gıdım gıdım akıyordu, bu ayva kompostosundan yaptı kadın içirdi sütü şarıl şarıl geldi valla...Hala emziriyo...

saol zeynep..bende sorayım alırken bu arada geçmiş olsun burcu bende hurma yiyorum korktum yemeğe gerçi ben 3 tane yiyorum,ahududu çayınıda bulamadım senden duymuştum ama bulucam hırs yaptım...

yarın çalışmazsam annemle çarşıya gidip gecelik işini halledeceğiz inşallah!

bu sefer sorcaklarımı unutmamak ıcın lıste yapıorum zaten :KK66: mrk ettınız bısı varsa ekleyım lısteye onları da sorayım kızlar :))

DUR.. biz burada bir kaşığına hasretken ayıp ediyorsun amakaydirigubbakcemile
canim burda olsaydin beraber yerdik valla
bilmiyorum ki kaç çıktı ne çıktı :bbo:

sabah gittim 4 tüp kan verdim. sonra ekg çektirdim. karnımı doyurup nst ye girdim. dr a gösterdim nst yi. sancım var senin dedi. yoo ben bişe hissetmiyorum dedim. bak burdaki çizgilere daha önce böle eğriler var mıydı dedi yoktu valla dedim. 2 de tekrarlayalım nst yi hem de anestei uzmanıyla görüşürsün dedi. 10 gün beklemez mi dedim beklemeyebilir bakalım 2 den sonra dedi :S
canim hakkinda hayirlisi olsun
hadı bıjo dogurmadan gel tamam mı :)

bijo senden önce doguracak prop sende beni bekliycenkaydirigubbakcemile2

saol zeynep..bende sorayım alırken bu arada geçmiş olsun burcu bende hurma yiyorum korktum yemeğe gerçi ben 3 tane yiyorum,ahududu çayınıda bulamadım senden duymuştum ama bulucam hırs yaptım...

ay korkma 3 taneden nolur :)) 3 gunde yarım kılo yedım heueheueh

nalan sağol canım ayva kompostosunu bilmiyordum.
kayısı duymuştum burda.
anneme söylerim. son hafta yapıp dolaba koyarız.
hastaneye götürmeye gerek var mı acaba?

evet propcum genelde doktorlar %70 lik alkol öneriyor kurutma amaçlı hatta babusol diye hazır içinde alkolu ve bezi olan ilaç var.
ayrıca arkadaşlar genede siz bilirsiniz ama aktardan alıp kullanmanızı pek tavsiye etmem çünkü ısırgan aldığınızda onun içinde gerçekten ısırgan mı var bilemiyorsunuz onun yerine humana still tee içseniz derim ben henüz başlamadım da başlıcaklar için diyorum.
ayrıca aklınızda bulunsun malt içeçeğide çok güzel süt yapıyor.

kizlar bizim bebek son resime gelmis birinci resimden son resime ne cabuk gecti masallah yakindada kucagimiza aliriz insallahzemuszemus

prop bende liste yapmaya başlıyacağım sorular için.
aklımda olan bir şey var fikri olan vardır.
suyumuz gelince hastaneye gidene kadar orkid koymak yeterli olur mu acaba?

melodi hasta bezi gerekirse hastanede veriyorlar diye biliyorum bende almadım banada çok itici geldi gece boyu orkid aldım...göbek içinde batikon aldım sargı bezi almam lazım alkolü sorayım doktoruma haftaya...
o kadar çok aktara girdim ki isim olarak bilmiyorum ama yorulunca çıktım artık,bebek şekeri falan da bakmıştım çünkü şimdi aklımda bir yer var öğleden sonra oraya gidip bakıcam,belki kipada migrosta da vardır diyorum hazır paketlerde

prop bende liste yapmaya başlıyacağım sorular için.
aklımda olan bir şey var fikri olan vardır.
suyumuz gelince hastaneye gidene kadar orkid koymak yeterli olur mu acaba?

kitapta ya gazlı bez ya da prkıd koyun dıyo, ıslak mendılle fln da sılmeyın sakın dıyo, ayrıca duş fln almayın doktora sormadan dıyo.. eger su geldıyse tabı..

izne çıkmama 3 hafta var.
ve 3 haftadan sonra sizleri takip edemeyeceğim.
evde bilgisayarım yok.
izin dönüşüne kadar burda olmayacağım.
çok alıştım size.
güzel bilgi alışverişi yapıyoruz. :sinifsinif:

nalan sağol canım ayva kompostosunu bilmiyordum.
kayısı duymuştum burda.
anneme söylerim. son hafta yapıp dolaba koyarız.
hastaneye götürmeye gerek var mı acaba?

Reca ederim tatlım, bi şişeye koyup götürün nolcek ordada içersin...

Hem ayva hem şeker bi araya gelince manyak süt yapıyomuş...

X