2010 Kasım Anneleri

Bende akşama balık mı yesem acaba o kadar sölediniz ki canım çekti :)

kızlar çok internette araştırıyorum aslında doktorum bunu yapmamamı söylüyor çünkü bazen çok korkutucu şeyler yazıyor. onun için gebelik.org var bence oldukça yapıcı bilgiler veriyor... bide bişey sorucam evde her türlü işinizi kendiniz yapıyormusunuz nelere dikkat ediyorsunuz.

ya bende daha 1 kere ymurta ve balık yıyebildim. dün bir kitaba başladık sağlık hamilelik diye. balık sezonu bitmeden balık yiyim dedim meger levrek sakıncalıymıs çinko açısından

pof sezon bitiyor hala balık yiyemedim:çok üzgünüm:

bende balık yemedim nasıl yapsam ki şimdi levrek falan var başka ne yiyebilirz ki?

ya dip balığı olmaz mı, ben en çok barbun yaani tekir seviyoruuuum olsa da yesem, kızlar balık balık dediniz canım çekti ya. :p

bende barbun mezgit seviyorum ikisi de dip balığı:sinifsinif:

dip balıların içinde daha çok çinko ve metal varmış.. dün haberlerde de izledim özellikle bu sene balıklarda çok metal vermiş buda kansere bile neden olabilirmiş.. yani biz asla yememeliyiz.. midye mesela ben cok severim ama yememeliyim.. karideste öyle uzak durmalıyız

yaw gel artık bebeğim yazını değiştir artık şeker...geldi ya kuzularr:emir_bebek: :emir_bebek:
evet ya kaydirigubbakcemile3
Amin bitanem valla fıldır fıldır dönüyor başım .... sen bu hafta düzeldin mi darısı başıma ..Bide bişey sorucam arada karnınız regli olacakmış gibi ağrıyor mu
benim oluyo öyle
gaz sancısıymış
normalmiş yerimseniben

ya bende daha 1 kere ymurta ve balık yıyebildim. dün bir kitaba başladık sağlık hamilelik diye. balık sezonu bitmeden balık yiyim dedim meger levrek sakıncalıymıs çinko açısından

pof sezon bitiyor hala balık yiyemedim:çok üzgünüm:

sen istanbuldasın üzretsiz kurlar var gelsene olumunekankayizsmile
bende kursa gidip bişiler öğreniyorum bayanssulusmile
bildiklerimizi paylaşalım burda Şeniz

bende barbun mezgit seviyorum ikisi de dip balığı:sinifsinif:

aynen ancak yağlı balıkları seviyorum somon da olabilir.. ya kızlar istanbul'da değilim herhalde gideyim hemen balık alayım ankara'dayız. ah canım memleketim istanbul ah..
üzüldüm şimdi.

evet ya kaydirigubbakcemile3

benim oluyo öyle
gaz sancısıymış
normalmiş yerimseniben

Evet galiba gazdan oluyor. Çünkü gaz gidince rahatlıyorum. Bu hafta işim gücüm bulgur yemek en çok gaz yapan şey uf ya. En iyisi ben balığa geçeyim.

Son düzenleme:
bende henuz hic balık yiyemedim.... Sanırım cinokop falan su an için en sağlıklı olan yüzey balığı yememiz gerekiyormus dip balıklarından uzak duracagız.. ama canım acayip ton balığı konservesi istiyor... ton balıklı salata süper olur....... ah şimdi olsa ... gerçi yiyemem midem ilk defa bugün bulanıyor.
aman sakın hem ton balıgı hem konserve,,hiç önerilmiyor hiçç..

yasemin niye dip balığı yiyemiyoruz?
çinko açısından cok zengin balıklar ve gelişmekte olan embriyoya kan yoluyla en hızlı geçip bebek gelişimine ciddi zararlar verebilirmiş.Beyin,sinir ve kemik yapısına allah korusun

[
sen istanbuldasın üzretsiz kurlar var gelsene olumunekankayizsmile
bende kursa gidip bişiler öğreniyorum bayanssulusmile
bildiklerimizi paylaşalım burda Şeniz
[/QUOTE]

bencede gelirim tabi harika olur nerde ne zamankaydirigubbakcemile5

Ben de kimin ne yazdığını karıştırıyorum. Tamam öyleyse salam yemiyoruz ya sucuk da mı yemiyoruz arkadaşlar? Canım bunlardan da istiyor da..

Hamile olduğumu öğreneli bir hafta oldu ve o zamandan beri evi hiç süpürmedim bugün temizlik yapacağım umarım birşey olmaz. Görüşürüüüz.

Yapılan çalışmalar Omega 3 yağ asitlerinin anne karnındaki bebeğin

beyin oluşumu ve gelişimi,
Görmeyi sağlayan retina'nın gelişimi,
Sinir sisteminin gelişimi
aşamalarında önemli rol oynadığını göstermiştir.

Omega 3 kaynakları nelerdir?
Omega 3ler açısından en zengin besin maddeleri balıklardır. Bunlar arasında en fazla Omega 3 içerenler ise

Uskumru
Ringa balığı
Sardalya
Hamsi
Somon
Ton balığıdır
Bu balıklar arasında büyük olanlar civa başta olmak üzere bazı kimysal çevresel faktörler tarafından kirletildiğinden küçük balıkların tercih edilmesi önemlidir.

Ülkemiz açısından bakıldığında hamsi ve sardalya çok önemli ve değerli besin maddeleri olarak öne çıkmaktadır.

Omega 3 yağ asitleri balık dışında diğer bazı besin maddlerinde de bulunmaktadır.

Ispanak, kara lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler
Keten tohumu
Ayçekirdeği
Omega 3 ile zenginleştirilmiş yumurta, ekmek, meyvesuyu gibi besinler
ve bunların dığında belki de en önemlisi Ceviz

kızlar ceviz çok önemliymiş dün gidip aldım işyerinde günde 1 avuç kadar yiyeceğim bi de kayısı aldım.. aslında dağ mersini çok faydalıymış.... kızlar sizz gaz diyorsunuz evet oda var ama çok ara ara kasığıma birşey batıp hemen geçiyor yaşayan var mıııı

kızlar ceviz çok önemliymiş dün gidip aldım işyerinde günde 1 avuç kadar yiyeceğim bi de kayısı aldım.. aslında dağ mersini çok faydalıymış.... kızlar sizz gaz diyorsunuz evet oda var ama çok ara ara kasığıma birşey batıp hemen geçiyor yaşayan var mıııı

canım bende ceviz aldım ama bir avuç yemek yerine 3 adete denk geldiği kadar yemeye çalışacam. Çünkü fazla alınması aşırı kiloya neden oluyormuş 3 ceviz yeterliymiş

Evet galiba gazdan oluyor. Çünkü gaz gidince rahatlıyorum. Bu hafta işim gücüm bulgur yemek en çok gaz yapan şey uf ya. En iyisi ben balığa geçeyim.
aaa sakın bulgur yeme yaa rahatsız eder senii Şeniz
bencede gelirim tabi harika olur nerde ne zamankaydirigubbakcemile5
okmeydanı memorıalde var canım Şeniz

Ben de kimin ne yazdığını karıştırıyorum. Tamam öyleyse salam yemiyoruz ya sucuk da mı yemiyoruz arkadaşlar? Canım bunlardan da istiyor da..

sakın yeme kaydirigubbakcemile3
önermiyolar akannehir
herşey yasah anacım ya laelaelaelaelae

Hamile olduğumu öğreneli bir hafta oldu ve o zamandan beri evi hiç süpürmedim bugün temizlik yapacağım umarım birşey olmaz. Görüşürüüüz.
bende hiç süpürmedim elimi bile sürmedim bişiye
annemde kalıyom zaten boshayallersmile
yavaş yavaş yap emi Şeniz

lady ya ne şanslısın, ben süpürmek zorundayım mecbur. gelip yapan olmayınca ne yapalım. Hemen de karnım ağrıyor herhalde psikolojik.

benimde süpürmem lazım birisi sende öyle detaylı birşey yapma ...yalapa şalap yap gitsinkaydirigubbakcemile3

ya süpürmeyin boşverin 2 haftacık daha sabredın canlar. akşam kocalar yardım etmıyo muohaoldumsmile

nerdeeee benim ki sanırım depresyona girdi bi süre umudumu kestim ondan.... işlerden dolayı diyor ama baba olacağı için mi endişeli acaba

Yardım eder etmesine de evi süpürmez yaw, iki hafta daha süpürmeyeyim süpür de demez. insan da böyle yaşayamıyor ama. işte biraz biraz yavvaş yavaşyapayım bir şey olmaz diyorum.

X