2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

annişleerrr..cevizi nasıl veriyorsunuz..ben yeni başladım ek gıdaya erkenmi daha ceviz vermem

ben geçen ezilmiş fındık verdim parmağımın ucuyla tatsın diye,tad alamadı toz gibi geldi ağzına tükürdü kerata:d

Bugün denedim onayladım, Demir da onayladı çok çok bayıldı: 1 armut + 1 şeftali/nektarin + 2 yeni dünya( malta eriği) soydum blenderdan geçirdim, neresiyle yiceni şaşırdı çoğğğcuğum. çok lezzetli olmuştu, deneyin derim

kızlar ben kahvaltı falan vermıyorum meyve ve sebze puresı bıde babymıx yogurt verıyorum.kahvaltı bende versem dırekmı baslıyosunuz yanı hemen cıcı bebe peynır yuymurta falanm nasıl baslıycam ya...off ekgıda seruvenı banacok zor geldı ne rahatmısım ben ya.neyı nasıl yapcam sasırdım.bıde cıcıbebe falan kaboız yapıyomu sonucta hıc okadar katı bıse yemedı.bıde ne kadar koyuyosunuz.

bebeişin 6 aylık olduysa başla canım. yumurtayı 8/1 oranında koyuyorsun ve yavaş yavaş artırıyorsun. cicbebe yada biraz bebek ekmeği koyabilirsin.
kabız olmasın diye prop kayısı suyu koyuyormuş bazen tanesinide.
yine az olarak başla sonra normal olarak artırırsın.
peynir,pekmez, yumurta, cicibebe veya bebek ekmeği koaybilirisn.
baraysın kahvaltı tarifi60 ml mama
yarım muz
yarım elma
tuzsuz peynir
1 tatlı kaşığı pekmek keçiboynuzu
çok az ekmekiçi

propun kahvaltı tarifi10 kayısı yaklaşık 1 lt suda haşla
suyun 100 gr. 7 bebe büsküvisi
2 yemek kaşığı tuzsuz lor
1 çay k. pekmez
yumurta sarısı 1 çay k. ile başla
1/4 yerli muz

keçiboynuzu pekmezi marketlerde var mı? yada hangi markette? aktardansa buradaki 50li yıllardan kalmış gibi de...

slm arkadaşlar oğlum salı günü 6 aylık oluyor.ek gıdaya geçicez artık bir iki defa yoğurt elma suyu+püresi biraz muz verdim bunları yedi şimdi salı günü nasıl başlaalıyım kahvaltıya falan hemen başlıyomuyuz?

1 aydır ek gıda olayından iyice gerilmiş biri olarak sana önerim sıkma kendini çünkü sıksanda bir işe yaramıyor zorlamayla yemiyor ben her seferinde tamam deyip biberonu getiriyorum ama pes etmiyorum kaşığı her gün dene şimdilik kahvaltıyı doktorun tarifini falan bırak ilk hedefin kaşığa alışması olsun yediklerine bakma 1 aydır uğraşıyorum ben her çocuk kolay alışmıyor 1 ay daha böyle gider gibi duruyor çünkü hiç yol alamadım :S şu ana kadar sadece pirinç unu ve meyveli yoğurt sevdi (babymixin var meyvelisi) bir gün alışacak rahat ol kilo alımı az olabilir benimkide öyle evet çok canım sıkılıyor sinirden oturup ağlıyorum ama ne yapalım çocuklar ne derse o oluyor kahvaltı karışımını yemedi bende kahvaltıda yanıma oturtup krem peynir labne pekmez arada püre veriyorum 1 er kaşıkta olsa bir süre öyle dene daha yolun başındayız olacak

ben direk cicibebe ve peynirle başladım canım bisküvi zaten suyu görünce mama gibi oluyo endişelenme kabız yapmıyo 2 gün sonrada pekmez koymaya başladım bi kaç gün sonrada yumurtayı deniycem bakalım

kızlar ben sevdim bu ek gıda işini.eskiden kızım sürekli acıkıyordu.şimdi daha katı kıvamlı yediği için daha tok tutuyor daha uzun süre uyuyor.sabah 6-7 arası anne sütü,10-12 arası anne sütü,13-14 arası sebze lapası (patates,havuç kabak,bugünde maydanoz eklicem içine) 16-17 arası anne sütü,18-19 arası muz püresi(sütümden ekleyip yediriyorum bayılıyor) sonra yatana kadar anne sütü devam. yoğurt vermedi doktor.birde bu milupanın kavanoz mamalarından alsammı diyorum.sonuçta evde yapılabilecek seyler ama artısı varmıki çünkü çoğu anne yediriyor..bende alsammı ne dersiniz??

canım kavanoz mamalardan alabilirisin. sakıncası olduğunu sanmıyorum. bezen evde yaparsın bazen hazır verirsin. elinin altında hazır olur.
mesela şeftali çıkmadı henüz ama kavanoz mamasında elma+şeftali var. seçenek için iyi oluyor.

kızlar oğluşum dün armut yememiş. gittim en pahalı armutu aldım onun için. deveci armut aldım. birde ankara armutu var. siz hangisini verdiniz. bu sabahta manavda bildiğimiz klasik armuttan gördüm. hangisini alayım bilemedim.
birde sanırım oğlum annemden birşey yemeyi sevmiyor. elmayı da armutu da annem yedirememiş. mamayıda yerken kendini arkaya atıp durmuş. iyide ben hep yanında olamıyorum ki. keşke ek gıdasıyla kendim ilgilensem offfffffff!

hipp ın meyve pureleri var organık
armut ve kayısı olanı cokk guzel.deneyebilirsınızzzz....cıkmadıgı ıcın bende onlardan veriyorum simdi elma ve muzdan baska bısey yokkk kıııı

Son düzenleme:
ben deveci armutu aldım.epey suluydu.tadıda güzeldi.haklısınız şeftali çıkmadı ama ne bileyim hep hazır gıdadan soğuttular bizi.ama melisim herseyin tadınada baksın istiyorum.en azından denemekte fayda var.

haklısın canım...ama soyle rahat rahat verdıgım herrseyı yedıgını gorsem heralde dunyanın en mutlu ınsanı ben olcam....

yer annesi inşallah seninki naz yapıyor sana.
ben de kusan bebekmişim. dr. adımı öyle koymuş. annem mama veriyormuş yiyip ardından kusuyormuşum. her taraf batıyormuş sonra tekrar baştan.
benimki armutun yarıma yakının yemiş ama babası bilgisayardan şirinleri açmış öyle tıkmış ağzına diliyle ittirmiş hep. sonra şapur şupur yemiş.
dedim öyle alışmasın. ben ona mama yesin diye tv. filan izletemem.

melodıcım yemese ole bı ızletırsın kıı.buyuk konusma canım..bak bana oyle ızletıyorumkı ıkıde oynıya oynıya.

melodıcım yemese ole bı ızletırsın kıı.buyuk konusma canım..bak bana oyle ızletıyorumkı ıkıde oynıya oynıya.

canım iyi birşey değil aslında zamanla alışkanlık olup sadece tv izleyerk yiyormuş çocuklar senin çizelgen yok ne kadarlık bebeğin doktorum acele etme 7.aya kadar zamanı var o zamanda zaten alışır zamanla kaşığı kendisi isteyecek mamayla doymayacak diyor birde bu çocuklar inat neye zorlarsan onu yapmıyor ben her gün 2 bilemedin 3 kaşık veriyorum hiç zorlamıyorum oturmaya başlasın yer sofrası yapıcam görerek dökerek öğrenecek bebeğin kilosu için bu kadar üzerine düşüyorsun seni anlıyorum benimkide zayıf uğraşırdım yemezdi hiç uğraşmadım bir kaç gündür yoğut yiyor (meyveli) bir gün bir baktım pirinç ununun tamamını yedi bir gün bebe bisküvisi ertesi gün hiçbirini yemedi zamanla olacak

dün tuğra 4/3 armutu yedi. ilk 2 kaşığı aldı sonra ağzını kapatıyor. sen misinin yemeyen. açtım cep telefonun müziklerini karşısında oynadım, şekilden şekile girdim. oyunlar yaptım. ağzını açtıkça kaşığı hoooop ağzına. bazen yuttu bazen çıkardı ama yılmadım uğraştım ve yedirdim. birde sebze püresine başladım ilk olarak patetes havuç ve pirinç haşlayıp blendırdan geçirdim. babasına yiyeceği zaman 60 cc mamasından ekle dedim. ben dışardaydım. benimki yememiş püskürtmüş ağlamış. tadı fena değildi. bakalım bugün yiyecekmi bugünde yemeze içine kabak eklerim.
cıncık büyük konuşmuyorum canım. sadece bu şekilde yemesini istemiyorum. her yemek vakti tv. açarsam olmaz ki. yemeğini vakti gelince yemeyi öğrensin. tv. açacağıma müzik açıp karşısında oyunlar yaparım. babası işyerinde müşteri bekliyor diye mecburen izletmiş.
kardelen haklı eninde sonunda yiyecek. bir yer bir yemez yavaş yavaş olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…