• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

melodi acaba sen yanlış anlamış olabilir misin? yada benim dr.lar mı sadece öyle dedi bilmiyorum da her gıdayı 4 gün veriyorsun ki alerji vs olursa hangisinden olduğunu anla diye. yani 2 gıda arasında boşluk yok benim bildiğim
mesela:
pts-salı-çarş-perş elma
cuma-cts-paz-pts armut gibi

yada
pts-salı-çarş-perş elma
cuma-cts-paz-pts elma+yoğurt gibi

yani alerji yoksa 4 gün sonunda yeni gıdaya gecebilirsin veya ekleyebilirsin

bizim doktor alerjiden hiç bahsetmedi bana meyve suyu ve pürelerle başla demişti ben her gün bir şey denedim meyve püresiyle yoğurdu aynı gün verdiğimde oldu hoş benimki en fazla 5 kaşık yiyor ne versem ardından biberon krizine giriyor

bizde ek gıdalı günlere devam ediyoruz
artık devam mamasını sadece geceleri tüketiyoruz
sabahları kahvaltı maması(bebelacın peynirli pekmezlisi) yapıyorum içine haşlanmış yumurta, yada normal mamasının içine peynir pekmez yumurta koyup veriyorum
daha sonra muhallebimiz var
öğlen çorbamız(bebelacın sebzeli çorbası) var
daha sonra yoğurdumuz var içine meyve katılmış ya da bisküvili ya da ekmekli
akşam tekrar çorbamız(milupanın kerevizli tavuk çorbası ya da evde yaptığım çorbalar) var
sonra uyumadan önce kaşık mamamız var

ne ara anne sutu verıyosun.

melodi acaba sen yanlış anlamış olabilir misin? yada benim dr.lar mı sadece öyle dedi bilmiyorum da her gıdayı 4 gün veriyorsun ki alerji vs olursa hangisinden olduğunu anla diye. yani 2 gıda arasında boşluk yok benim bildiğim
mesela:
pts-salı-çarş-perş elma
cuma-cts-paz-pts armut gibi

yada
pts-salı-çarş-perş elma
cuma-cts-paz-pts elma+yoğurt gibi

yani alerji yoksa 4 gün sonunda yeni gıdaya gecebilirsin veya ekleyebilirsin

canım ben bu son muayneye yetişemedim. dr. eşime anlatmış birde kitapçık vermiş.orada okudum belki yalnış anladım. senin dediğin gibi yapayım bende.
önce elma vereyim 4 gün ardından 4gün armut.
bunlara alerjisi yoksa bir gün elma bir gün armut dönüşümlü verebilirim değil mi?
yoğurdu söylememiş ama ben alışsın istiyorum.
yoğurda meyve de konabilir.

bizim doktor alerjiden hiç bahsetmedi bana meyve suyu ve pürelerle başla demişti ben her gün bir şey denedim meyve püresiyle yoğurdu aynı gün verdiğimde oldu hoş benimki en fazla 5 kaşık yiyor ne versem ardından biberon krizine giriyor
canım ilk denemede 1gün elma 1 gün armut suyu vermiştim ertesi gün dr kontrolümüz vardı dr öyle yapma, ilk verdiğin gıdayı hep kontrol et dedi. 4 gün bir alerji varsa anlamak için yeterliymiş. ilk kez verilen gıdalar aynı anda verilirse problem olursa hangisinden olduğu anlaşılamaz diye.
canım ben bu son muayneye yetişemedim. dr. eşime anlatmış birde kitapçık vermiş.orada okudum belki yalnış anladım. senin dediğin gibi yapayım bende.
bunlara alerjisi yoksa bir gün elma bir gün armut dönüşümlü verebilirim değil mi?
alerjisi olmadığını anladıktan sonra elbette istediğin kadarve istediğin zaman verebilirsin canım hatta birlikte de verceğiz tabi çünkü gitgide ihtiyaçları da artıyor kuzucukların :)

bol sarımsaklı ve soğanlı sarı mercimek çorbası içirdim, gaz manyağı olduk :))

bende çorba işini oturtayım sarımsak koyucam artık içine hep....ne o öyle tatsız tuzsuz yyeemek ya...ona sevdircem diye önce ben tadıyorum yemeği tatsız tuzsuz ama numaradan nasılda güzel diye yapıyorum şaşarsınız... :27:

canım ben bu son muayneye yetişemedim. dr. eşime anlatmış birde kitapçık http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/zemuszemus.gifvermiş.orada okudum belki yalnış anladım. senin dediğin gibi yapayım bende.

valla 4 gün falan bekleyemdim ben..:)

üstelik bizmki alerjik olmasına rağmen aynı gün iki gıadyı verdim...mesela öğleden önce meyve veriysem akşam çorba içirdim...ben bizmkinden anladım ki alerji yapıyorsa en geç 6 satte tepkisini veriyor...tabi bu bize has bişey siz yinede dikkatli davranın..ben kaç aydır dikkatli davrancam diye sıkıntıya girdim ya...ne yapıcağımı şaşırdım.. :21:

bende ilk sabah meyve suyunu elmayla verdim önce ertesi gün armut koydum öyle çok beklemedim öğlende çorbasını akşamda pirinç unu verdim bizim doktorumuz öyle demişti çok şükür bi alerji çıkmadı ortaya zorlamadım ama 3-4 kaşık aldı sonra istemedi bende bıraktım ertesi gün daha çok verdim

dün sabah itibariylede kahvaltılara geçelim artık dedim cicibebe ve tuzu alınmış peynir verdim yedi çok şükür içine pekmez ve yumurtamı koymalıyım şimdi devamında arkadaşlar bunu dra sormadım çünkü randevumuz cumartesi beklemek istemedim yarın 6 aylık olucaz başlıyım artık dedim

bende ilk sabah meyve suyunu elmayla verdim önce ertesi gün armut koydum öyle çok beklemedim öğlende çorbasını akşamda pirinç unu verdim bizim doktorumuz öyle demişti çok şükür bi alerji çıkmadı ortaya zorlamadım ama 3-4 kaşık aldı sonra istemedi bende bıraktım ertesi gün daha çok verdim

dün sabah itibariylede kahvaltılara geçelim artık dedim cicibebe ve tuzu alınmış peynir verdim yedi çok şükür içine pekmez ve yumurtamı koymalıyım şimdi devamında arkadaşlar bunu dra sormadım çünkü randevumuz cumartesi beklemek istemedim yarın 6 aylık olucaz başlıyım artık dedim

yumurta ve pekmez koyabilirsin canım bızde ctesi gittik doktora koyabilirsin dedi.8 de 1 yumurta ıle baslıcaksın dedi.10 gunde tam yumurtaya gecılecekmıs.
corba
meyve puresi
yogurt herseyı ver dedi.

evet dün itibariyle bizimde ek gıda serüvenimiz başladı hayırlısıyla. akşam üzeri elme püresini verdim oğluşuma. ama bir çay kaşığı değil. çeyrek elmanın hepsini verdim. ilk başta ne olduğunu anlamadığı için ağzından çıkardı. sonra ağzına koyunca emziğini verdim. yutup anlasın diye. öyle alışınca direk ağzına verdim. biraz yuttu biraz çıkarttı. neyseki kusmadı ama gece 2 defa mama yemeye kalktı şaşırdım. akşam banyo yaptı, 8 gibi mamasını yedi uyudu. sonra 23,50 de kalktı 150 cc yedi,4,20 da kalktı yine 120 cc mama yedi uyudu. ama sık sık mızırdandı. devamlı kalıp emziğini verip pışpışladım.

Son düzenleme:
yumurta ve pekmez koyabilirsin canım bızde ctesi gittik doktora koyabilirsin dedi.8 de 1 yumurta ıle baslıcaksın dedi.10 gunde tam yumurtaya gecılecekmıs.
corba
meyve puresi
yogurt herseyı ver dedi.

ok canım sağol pekmez üzüm pekmezimi olucak farkedermi arkadaşlar ben çorba meyve püresi falan onları 1,5 aydır veriyorum nerdeyse ama tarhana falan vermedim 8. ayda başlanıcak diye duymuştum bide yemek sularında tattırmak istiyorum ama malum içinde tuz salaça falan var sakıncası olurmu acaba:26:

evet dün itibariyle bizimde ek gıda serüvenimiz başladı hayırlısıyla. akşam üzeri elme püresini verdim oğluşuma. ama bir çay kaşığı değil. çeyrek elmanın hepsini verdim. ilk başta ne olduğunu anlamadığı için ağzından çıkardı. sonra ağzına koyunca emziğini verdim. yutup anlasın diye. öyle alışınca direk ağzına verdim. biraz yuttu biraz çıkarttı. neyseki kusmadı ama gece 2 defa mama yemeye kalktı şaşırdım. akşam banyo yaptı, 8 gibi mamasını yedi uyudu. sonra 23,50 de kalktı 150 cc yedi,4,20 da kalktı yine 120 cc mama yedi uyudu. ama sık sık mızırdandı. devamlı kalıp emziğini verip pışpışladım.

hayırlı olsun canım bende bi çay kaşığı değil ne kadar yerse okadar vermiştim ilk başta çok sevmmedi halada çok sevmiyo ama ara sıra yiyo işte bişey sormak istiyorum gece 10 da yatırınca sabaha kadar mama vermiyomusun ben her 3-4 saatte bişr kalkıp veriyorum acıkıp uyanmasın diye yanlışmı yapıyorum acaba

AYMES kızlar keçiboynuzu pekmezi veriyorlar. yemek sularını tattır ama yemeği pişirince tuz koyma. biraz yalasa yeter. bende bu sabah kanvaltıda parmağımı krem peynire batırdım. parmağımın ucunda çok çok az yani. cok cok emdi. bu hafta meyvelere alışsın zaten haftasonu çorbaya başlayacağım.

hayırlı olsun canım bende bi çay kaşığı değil ne kadar yerse okadar vermiştim ilk başta çok sevmmedi halada çok sevmiyo ama ara sıra yiyo işte bişey sormak istiyorum gece 10 da yatırınca sabaha kadar mama vermiyomusun ben her 3-4 saatte bişr kalkıp veriyorum acıkıp uyanmasın diye yanlışmı yapıyorum acaba

benimki 8-9 gibi uyuyor. yatmadan önce mamasını yemiş oluyor ve sabaha kadar kendi ne zaman acıkıp uyanırsa o zaman mama veriyorum. bence yalnış yapmışsın. aç olsa zaten uyanır. ben ilk günden beri mama için hiç uyandırmadım. kendi ne zaman acıktı uyandı öyle verdim. dün 4 saatte bir mama yiyince bende şaşırdım.

AYMES kızlar keçiboynuzu pekmezi veriyorlar. yemek sularını tattır ama yemeği pişirince tuz koyma. biraz yalasa yeter. bende bu sabah kanvaltıda parmağımı krem peynire batırdım. parmağımın ucunda çok çok az yani. cok cok emdi. bu hafta meyvelere alışsın zaten haftasonu çorbaya başlayacağım.

tamam canım bende keyiboynuzu veriyim ozaman sağol

benimki 8-9 gibi uyuyor. yatmadan önce mamasını yemiş oluyor ve sabaha kadar kendi ne zaman acıkıp uyanırsa o zaman mama veriyorum. bence yalnış yapmışsın. aç olsa zaten uyanır. ben ilk günden beri mama için hiç uyandırmadım. kendi ne zaman acıktı uyandı öyle verdim. dün 4 saatte bir mama yiyince bende şaşırdım.

ne güzel valla erkendednde uyuyo senin kuzu ben her gece 3-4 saatte bir kalkıp mama veriyorum uyanmadan sen ver uykusu bölünmesin dediler bende öyle yaptım hep artık vermesemmi acaba zaten 11-12 gibi yatıyo benim kız ben 3 gibi kalkıp mam veriyom sonra sabah 7 de işe gelmeden veriyom

tamam canım bende keyiboynuzu veriyim ozaman sağol

ne güzel valla erkendednde uyuyo senin kuzu ben her gece 3-4 saatte bir kalkıp mama veriyorum uyanmadan sen ver uykusu bölünmesin dediler bende öyle yaptım hep artık vermesemmi acaba zaten 11-12 gibi yatıyo benim kız ben 3 gibi kalkıp mam veriyom sonra sabah 7 de işe gelmeden veriyom

:nazar::nazar::nazar: aman maşallah de teyzesi. uyumasa yanmıştım. bende hamileyken tv de bir programda dinlemiştim. agubugu diye bir programda pedegog dediki bebeklerinizi doğduğu günden itibaren uykusundan uyandırmayın. kendisi isteyince uyansın. zaten acıkınca uyanır. bende öyleyaptım. alıştığı için uykusu bölünmüyor. mamasını yerken uykuya dalıyor yine. bir dene bakalım seninki ne yapacak.
hatta bir defasında gece uzun uyumuştu ilk defa oluyor. bu çocuk niye uyanmadı diye endişe etmiştim. saate bir kalkıp nefesini kontrol ettim. eşim dedi acıkınca kalkar endişelenme dedi. şimdi saat 4 civarında uyanıyor.

bugun aktivitemiz aşı olmaktı..:(

yanlış yere yazmışım pardon..

Son düzenleme:
kizlar
armut seklinde balkabaklari var ya. kocaman degil buyuk bir patlican boyutunda. corba faln yapiliyor.
imrana onu yapiyorum, icine biraz tere yagi koyarak pisiriyorum. sonra pure yapiyorum. bayiliyor.. tavsiye ederim kendinden tatli bir sebze oldugu icin bebeklerin hosuna gidiyor.

kizlar
armut seklinde balkabaklari var ya. kocaman degil buyuk bir patlican boyutunda. corba faln yapiliyor.
imrana onu yapiyorum, icine biraz tere yagi koyarak pisiriyorum. sonra pure yapiyorum. bayiliyor.. tavsiye ederim kendinden tatli bir sebze oldugu icin bebeklerin hosuna gidiyor.

güzel öneri canım ama ben dediğin gibi kabak hiç bi yerde gördüğümü hatırlamıyorum:(resim var mı eklesen,hem o zaman belkş bizde bulup yaparız

Back