peregomin ve neogate aynı gibi. neogate in farkı sanırım içinde soya varmış pregomin de o da yok. internetten süt alerjisi olan bebeklerde okudum (başka site). oradaki anneler pregomin in tadı neogate e göre az daha iyi demişlerdi ama batu nun sorunu zaten mamayı yememek değil sadece mama yemek
semaveela ve prophetic nomal bebeklere ceviz domates vs denenebilir de bizim bebeklerde süt alerjisi var. süt alerjisi olan bebeklerde çoklu besin alerjisi olması çok görülen bir durum. yani tavuğa-balığa-cevize-fındığa-portakala-dut pekmezine-dana etine-buğdaya-mısıra kısaca hemen herşeye alerjileri olabiliyor. dün halam bir tanıdığa rastlamış onun arkadaşının bebeği 1 yaşına gelmiş sadece kabak ve patates yiyormuş. başka ne yese dokunuyormuş. bu da en ileri örnek. şükür biz de pek birşey çıkmadı. ara ara kızardığı için tam ne nedenle kızarıyor çıkaramıyorum anlamak zor oluyor. örneğin havalar soğuyunca hemen kızarıyor. sanırım sıcak da (bizim ev fırın kılimayı devamlı açamıyorum çok az kullanabiliyorum) dokunuyor. prob kuvvetli alerjilerde alerjik besini dudağının kenarına dokundursan hemen kabarırmış
benim oğlum halen katı gıdayı reddediyor. önce diş çıkarma dönemi sandık ama alttan 2 dişi çıktı şu an görünen başka diş yok. arada 1 gün yedi sonra yine reddetmeye başladı. 3 gün önce mercimek çorbasına bayıldı içti sevindik ertesi gün aynı çorbayı pişirdik ağzına sürmedi. meyve de yemiyor. ilk defa denemediğim 2 şeyi aynı anda verdim. 3 dilim kavun ve 3 kirazı blendırda çektim. değişik geldi herhalde ilk gün yedi ikinci gün ağzını açmadı. eskiden yediği kayısı ve muzu da yemiyor. biberona meyve suyu koyuyorum limon vermişim gibi yapıyor.doktoru bebekler zaman zaman böyle yapabilir. 1 hafta kaşık denemeyin dedi. elle de yemiyor. tadına bakıyor 1-2 sonra almıyor. son düşünce 2-3 aylıktan itibaren sabah akşam alerji ilacını sonra vitaminini sonra eklenen demirini kaşıkla verip duruyoruz acaba kaşık fobisi mi gelişti diyorum. bugünden itibaren ilaçları mamaların içine koyuyorum. başka önerisi olan var mı?
deniz bizmkide bu sıra meyve yemiyor..ki çok yerdi...elam suyu içerdi...yarım armut şeftali yemişliği vardır..ama 2 gündür ağzına sürmüyor... dönemsel sanırım..
birde biryerde okumuştum...8ayda kaşığı reddetmeye başlarmış çocuk....nerde okudum unuttum ama....
ikiside olabilir verilebilr...suluda vermye çalıştım ama pek içmedi...bizmki biberonda kullanmaz zaten...:) bardakla verdim birkaç sefer...
niye vermediki alerjik bir besin diyemi acaba....
bunu bende yapıyorum ama sutsuzunu...zaten hem yogurthem sut tuhaf geldı banaben bu çorbayi kendimiz için hazirliyorum ama tutkuda bayila bayila içio.ölçüler bizim için yani :)
1 bardak un
2 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt
evde yapilmiş et ya da tavuk suyu
unu tereyaği ile hafifce pembeleşene kadar kavurup sütü ilave ediyoruz içinde pütür kalmayacak şekilde kariştiriyoruz et ya da tavuk suyunu ekliyoruz.yumurta sarisi ve yoğurdu kariştiriyoruz kaynamaya yakini çorbanin içine katiyoruz.kaynadiktan sonra kisik ateşte 5 dk daha pişecek.
afiyet olsun :)
(tuz vermediğim için tutkunun içeceği kadar içinden alip tuz ilave ediyorum)
bunu bende yapıyorum ama sutsuzunu...zaten hem yogurthem sut tuhaf geldı bana
ben bu çorbayi kendimiz için hazirliyorum ama tutkuda bayila bayila içio.ölçüler bizim için yani :)
1 bardak un
2 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
4 kaşık yoğurt
evde yapilmiş et ya da tavuk suyu
unu tereyaği ile hafifce pembeleşene kadar kavurup sütü ilave ediyoruz içinde pütür kalmayacak şekilde kariştiriyoruz et ya da tavuk suyunu ekliyoruz.yumurta sarisi ve yoğurdu kariştiriyoruz kaynamaya yakini çorbanin içine katiyoruz.kaynadiktan sonra kisik ateşte 5 dk daha pişecek.
afiyet olsun :)
(tuz vermediğim için tutkunun içeceği kadar içinden alip tuz ilave ediyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?