2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

çay bardağında mı mayaladın? ben hep makinada mayalamıştım kendimize ve 1 gece dolapta bekletiyordum. bebeklere mayaladıklarımız da bekletiliyor mu yoksa tutunca hemen mi veriyoruz? henüz yoğurt vermedim ben mayalayıp da. 1-2 sefer babaymix verdim ama sevmemişti...

yeterki yesinler temizlemesi kolay olur. bakalım benimki yiyecek mi? yoğurdu yarın vereceğim. yarın evdeyim. sevmezse meyve püresiyle veririm.
bimde dost yoğurdun meyveli olanları var. ben arada alıp yiyorum ve çok güzel. acaba bebişlerimize verebilir miyiz? doktora çok sorum olacak bu sefer.

su bardağına mayaladım ben akşam 10 da mayaladım gece saat 3 te çıkarıp dolaba koydum sabah 7de de dolaptan çıkardım bugün vericek annem bakalım sevicekmi?

öyle canım dediğin gibi yeterki yesinler oh ne güzel yarın evdesin bize tatil yok ne yazıkki:) bende eve dost yoğurt alıyorum ama meyvelisini görmedim ben ya sor bakalım ne diycek dr on göre bende veririm Bizim kız kıyameti koparıyo muaynede doğru düzgün bişey soramıyorum sorucaklarımıda unutuyorum zaten burda sizden bilgi alıyorum valla

yoğurdu bende pastörize sütten yapıyorum güzel oluyo,ben mayaladıktan sekiz saat sonra dolaba koyuyorum birde mayalarken içine bir çay kaşığı şekerkoyunca daha güzel yoğurt oluyomuş ben bir keresinde denedim güzel oluyo kızım yerken ilk başta ekşiyo ama sonra alışıyo severekte yiyor

bende umnutuyorum eşime tembihliyorum. bu sefer kağıda not alıcam. peynirlerin orada var canım. bir dene tadı harika ve içinde meyve parçaları var. dapne hazır pudingin yanında oluyor.

Aynen ..kahvaltıdır, çorbadır hazırla , kaseleri,kaşıkları yıka yıka bitmiyoo
neyseki burcu yiyorlar maaşallah diyelim yemeyen bebe daha zor
tüm bebeler itirazsın yesinler:)))
Bence de ..Bu aralar mızmız yemek konusunda benimkiler ..Arayı açtım öğün aralarında.Zaten toplam 5 öğün yiyolar..Bıkmasınlar da..

Kahvaltıyla araları iyi değil yaa..ayrı ayrı yedirmeyi denedim bayıldılar ,özellikle duru.Ben de peyniri ayrı yediriyorum bir iki sabahtır..Yumurtayı da az az veriyorum..Devam sütü , bisküvi katıştıryorum bazen de ekmek..Cıvık olursa kaşık maması ilave ediyorum..Pekmez de tabii..Ceviz ekliycem bakalım bir de ..

Meyveyi de bayıla bayıla yemiyolar ,çünkü seçenek oldukça az..Yaz meyvelerini bekliyorum sabırsızlıkla..Ha kavanoz mamalarını vermiyomuyum elbette veriyorum..Püre halinde oldukları için kolay yiyolar onu.Ama hergün hergün vermek te istemiyorum,pütürlüye alışmalılar

bizim küçük hanım yoğurdu beğenmemiş annemi aradım merak ettim yedimi diye suratını ekşitti bi kaşık bile vermedim diyo

bende umnutuyorum eşime tembihliyorum. bu sefer kağıda not alıcam. peynirlerin orada var canım. bir dene tadı harika ve içinde meyve parçaları var. dapne hazır pudingin yanında oluyor.

deniyim bakalım hiç deikkat etmmeişim valla bu gidişimde bakarım inşallah meyveliyi yoğurt yer benim kız sade yoğurdu beğenmemiş

içine meyve püresi koysaydı annen. muz seviyorsa güzel olur. yada sevdiği bir meyve yada hazır pürelerden.

bugün kahvaltıyı ayrı verdim yine. devam sütüne milupa kahvaltılık koydum bu bir. yumurta sarısı 2. peynir 3. ve pekmez 4. hepsini ayrı ayrı yediriyorum çok hoşuna gidiyor. gerçi heryer yumurta kırıntısı ama olsun o bulamacı yedirmek ayrı bir dertti :))

bu gün kahvaltıya başladık bebe bisküvisiyle ehh işte denebilir kahvaltı karışımları aldım yarın denemeye başlarım ben zorlamıyorum yada oyunlar eşliğinde yedirmeye çalışmıyorum birinci kaşıktan sonra severse devam ediyor sevmezse ağlamaya başlayıp tükürüyor homurdanıyor falan ikinci kaşıktada tepki aynıysa biberon getiyorum doğru mu davranıyorum bilmiyorum ama ilerde kaşık elimde çocuğun peşinde koşmak istemiyorum kilosu biraz düzene girsin yemediğinde biberonda getirmeyeceğim aç kalınca yer nasılsa ( doktordan geldim ya bu gün acayip gaz verdi bana her çocuk hızlı başlayamaz kimisi zorlar bir süre daha dene olmuyorsa aç bırakmayı denersin o zaman yer dedi )

bizim küçük hanım yoğurdu beğenmemiş annemi aradım merak ettim yedimi diye suratını ekşitti bi kaşık bile vermedim diyo

bence annen ısrarla vermeli yoğurdu,çünkü benim kızda ilk başta yerken çok ekşiyo ama sonra sonra alışıyo bir küçük kyase yiyor benim kızım belki sizinkide alışır

bugün bende kızıma bebe bisküvisi aldım
fakat neyle ıslasam bisküvileri diye düşünüyorum
tarife göre süt diyo ama bir yaşına kadar inek sütü yasak diye biliyorum
o yüzden ne yapacağımı bilemedim bana yardımcı olun ne olur arkadaşlar
çünkü çok kararsız kaldım

meyve suyu veya mamayla islatabilirsin.

milupanın kereviz tavuk havuç oirinç çorbasını sevdi :) evde yaptıklarımı yememişti bu kız anası gibi dışardan yemeyi sevecek anlaşıldı

ıhlamurlada ıslatabilirsin içinede meyve püresi peynir pekmez

meyve suyu sıkabilirsin(portakal,elma vb)
kuru meyveden hoşaf yapabilirsin kayısı üzüm vb
yada ıhlamur gibi bitki çayı ile ısalatabilirsin

milupanın kereviz tavuk havuç oirinç çorbasını sevdi :) evde yaptıklarımı yememişti bu kız anası gibi dışardan yemeyi sevecek anlaşıldı

onu benimkilerde çok seviyo cesaret edip tadına bakabildin mi?

ben kahvaltıda krem peynir ile pekmezi karıştırıp veriyorum çok severek yiyolar tavsiye ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…