• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

esin58

2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2008
1.895
6
116
İstanbul
evet kızlar geldi çattı ek gıda dönemi burdan paylaşalım neler vericez veriyoruz..
tarifler yasaklılar neler paylaşalım

ben daha başlamadım 2 3 hafta sonra başlamayı düşünüyorum..
şu sıralar bebeklerimizin yemesi gerekenler azar azar verilerek başlanmalı..meyve püresi(elma armut cam rendede olursa daha sağlıklı olur)havuç suyu ama içine biraz zeytinyağı koyun kabız yapabilir,2 veya 3 çeşitten olusan sebze püreleri(patates havuç ıspanak vs.)bal 1 yaşına kadar yasak,yumurtanın beyazıda öyle sadece sarısı ama 6 aydan önce oda yok..tropikal meyveler(kivi,çilek v.s)7 8 aydan önce verilmemeli,tavuk veya tavuk suyu 6.veya 7.aydan öce verilmemeli..irmik çorbalara katılsa iyi olur besleyiciliği fazladır
benim bildiklerim bunlar kızlar aklıma gelirse yine yazarım..

sizlerinde paylaşımlarıylaaaa afiyet olsun bebişlereee:56::66:

evet bu konuyla ilgili bir sayfamızın olması iyi oldu hayırlı olsun ek gıda maceralarımızı paylaşalım ben henüz başlamadım başlayanlardan katılım bekliyoruz :46:

ben basladım.bebısım 9 kasım dogumlu .elma puresı ve armut pursı verdım tabı ılk suyuyla basladım.yarında bebelac elma havuc puresı verıcem.

merhaba bende 11 kasım 2010 da doğum yaptım bir kızım var fakat sütüm yetmiyor doktorumun tavsiyesiyle mamaya başladım fakat bir türlü yemiyor birkaçtane mama denedim yinede yararı yok bendemi ek gıdaya başlasam aceba...Siz doktorun tavsiyesiylemi başladınız ek gıdaya yoksa kendinizmi veriyosunuz bana yardımcı olurmusunuz çok çaresiz kaldım:59:

merhaba kızlar
ben daha dün üye oldum aranıza katıldım mutluyum.yarın sabah doktordayız.gecen ay kilosuna göre başlayabiliriz demişti.bakalım çok heyecanlıyım..

esincim iyiki açmışın bu topiği bende haftaya başlıycam vermeye burdan yardımcı oluruz birbirimize:16:

geçen hafta meyve sularıyla başladım elma havuç ve armut verdim ençok elmayı beğendi bu haftada elme püresi verdim ilk birkaç kaşıkta beceremedi yemeyi sonra alıştı bugün havuç püresi vericem haftaya sebze pürelerine başlıycam hepimize kolay gelsin ek gıda serüveninde:9:

selam bende bugün elma suyula başlamayı düşünüyorum ama bişey sormak istiyorum bi kaç yerde elmayı haşlayın diye okudum haşlayıpmı rendeden geçiricez yoksa çiğdenmi ve ilk ne kadar verdiniz?

kızlar doktorumuz 5. aydan önce bişey vermeyin dedi bize halbuki çok istiyordum biran önce başlamayı.siz doktor önerisiyle mi veriyorsunuz merak ettim acaba bizim doktorun mu eksikleri var.ama ben ısrar edince yalatabilirsin dedi.bende file sipariş ettim içine elma armut falan koyup eline vericem emzik almadı elini yalıyor daima bari yararlı bişey yalasın değilmi
??

bence doktorunuza sormadan vermeyin ben de 21 kasımda doğum yaptım şuan 4 aylık kilo alımı iyi olduğu için ek gıda önermedi kilo alımı iyi devam ederse 6.aya kadar başlamayı düşünmüyoruz.ücretsiz izin almayı düşünüyorum.bi de dr sen kafana göre başlama bazı besinler sırayla verelim ben liste yapıcam dedi
çünkü örneğin elmayla başladın veya tatlı şeylerle,bebek kabağı havucu reddediyor genelde dedi banada çok mantıklı geldi
bir de ek gıdaya nasıl olsa başlayacaksın keyfini sür dedi anne sütü zahmetsiz ek gıdayı hazırla sıcaklığını kontrol et.. bu da çok mantıklı geldi,,,,
ama herkes dediğim gibi dr una sorsun ne bileyim bebeğin kilo alımı gelişimi anne sütümü mama ilemi besleniyor anne çalışmaya başlayacak mı bunlar kişiye göre değişir

beslendiği bunlar

bir de

bende bugun bunu yaptım bebegıme havuc patates haslayıp ıcıne bırazda ırmık atıyosunuz kapatmaya 5dk kala.sonra suzup pure yaptım.30cc kadarda sutumden sagdım.karıstırıp verdım sutlu corba afıyetlede ıctı:64:

ben havuç patates ve pirinç koydum suyla yaptım süt koymadım 5 kaşık yedi kızım sonra öğürdü zorlamadım bende muhallebi olarak ne veriyorsunuz bide akşam kaçta vermek gerek acaba??

8 kasımda doğan kızıma bende haftaya elma veya armut suyu ıle baslamayı dusunuyorum doktoruma kalsa gecen hafta basla demıstı ama ben baslamadım zaten dr u da degısıtırıcem

bende ilk defa havuç suyu verdm severek içti bakalım 1 aya kadar baslıcaz ozaman detaylı yazarım

dün çorbasına ıspanak yaprakları ekledim daha lezzetli oldu sevdi bu sefer hepsini yedi:nazar: bugünde elma ile havucu karıştırarak verdim :66: ohh yarasın bebişime:64:

Benim bebeklerim ikiz olduğundan ve sütüm baştan beri az olduğundan;4.ay bitiminde ek gıdaya başlamıştık biz..Doktora sormadan ufak ufak başladım ama öncesinde araştırdım ve gözlemledim..Önce elma suyuyla başladım..4,5 gün verdiğiim hatırlıyorum.Ardından püre olarak elma ve yine havuç püresi..Sonraki hafta sebze pürelerine Ve devamında çorbalara geçtim.Genelde patates,havuç ve pirinçle yapıyorum..İrmik te katıyorum bazenn.Pirinç yerine bulgur koydum birgün...Brokoli ekliyorum bazen..10 Gündür çorbalarına soğan da koyuyorum.piştikten sonra z.yağı 1 tatlı kaşığı...Muz veriyorum arada,portakal da verdiğim oldu..
bir iki hafta sonra kahvaltılara başalrız sanıyorum.ve elbette 6. ay bitiminde yumurta sarısı ve kıyma

Son düzenleme:
bizde 3 hafta sonra kahvaltıya başlıcaz:1: şimdilik meyve püresi havuç-patates-pirinç çorbası muhallebi ve yoğurt veriyorum yemeklerin sularınıda tattırıyorum seviyo bizim ufaklık:emir_bebek:

ben henüz yoğurt vermedim kendi yediğinizden mi veriyorsunuz yoksa günlük mayalıyormusunuz ben ne yapıcam bilemiyorum:44::44::44:

selam kızlar benim kızımda kasım doğumlu bende 2 haftadır ek gıdalara başladım önce elma suyuyla başladım elma suyunu sevdi ama püresini sevmiyo ben verdikçe o çıkarıyo öğlenleride çorba veriyorum yazdığınız gibi yarım havuç yarım patates ve pirinç eziyorum onu azda olsa yiyiyo akşam üzeride pirinç unu veriyorum bi su bardağından biraz az suyla yapıyorum bi tek onu tam bitiriyo benim kuzum yoğurda başlamadım henüz ama bende başlamayı düşünüyorum günlük yoğurt mayalamak gerekiyomuş sanırım nasıl olduğunu bilen varsa yazarsanız bende sevinirim

Back