2010 ekim bebeklerinin aylık kilo alımı

benimki de ha bire uzuyo maşallah
5.ay 8100 gr oldu ama zayıf görünüyo 70cm ondan galiba maşallah kuzularımızaaaaa

Maşallah tüm bebişlere
Bizim de 5. ayda kilo: 6600, boy: 63cm. bu ay büyümemiz biraz yavaşlamış. Doktor ek gıdaya geçelim dedi.

Keşke senin doktorun gibi olsa her doktor. Biz 3 aylıkken bir doktor yanlış tarihe göre hesaplamış sütün yetmiyor olabilir demişti, oysa ki sütüm adeta taşıyordu, belki de içeriği yetersizdir dedi, sonra açıklığa kavuştuğu halde konu, aklıma girince o düşünce birden sütüm azalmıştı, zor toparladık. Sonra bu son kontrolde de doktor sütün yetersiz dedi ek gıdaya geçtik, sütüm daha da azaldı( şimdi artırmak için uğraşıyorum yine.
Demek istediğim psikoloji en önemli şey. Doktorların da buna çok dikkat etmesi gerekiyor bence. Ben süt konusunda bunu öğrendim, olumsuz fikirler hemen etki ediyor, ister yalan olsun, ister yanlış. Bakalım bu durumu da atlasak hayırlısıyla... Her bebek, her insan farklı sonuçta, farklı gelişebilir, bunları da gözönünde tutmak lazım hep.

canim insallah sütün cogalir emzirmek isteyen anneller ve bebislerinin riski sütü hep bol olsun

benim kızda 5. ay 3 günlük kilosu 7.300 gr boyu 65 cm çıktı kuzum çok hastalanmıştı zatürre sonra ishal anca toparlandı

senin kendi baskülün yok mu canım onda tartsana :)

bizde bugün 5inci ay 6 günlük kntrolümüzü olduk

boy 67
kilo 7500 300 gr almışız bir cm de uzamışız ama ebe ii dedi bu aydan itibaren yoğurt elma ve armuta başlıycaz bakalım :)

biz de pazartesi günü doktorumuza gittik kontrol için.5 aylık 8 kilo 67 cm boy olmuş.ama bu ay sadece 250 gr almış.2 hafta bayağı hastaydı ondan beslenemedi kızım.kilo alamamış maalesef.

kızlar maşşalah bebeklerinizin kilosu cok ii benım oglum da 1 haftaya 6 aylık olucak ama hala 7500 gr
siz cocukları anne sütünden sonra mı ek gıda veriyorsunuz?

ben nasıl kilo aldırabilirim biraz zayıf kaldı.ek gıda pek sevmiyor cok gazı oluyor
ben de zorlamıyorum 6 ayı dolana kadar.
siz pekmez felan da yediriyormusunuz?

Ben de ek gıda vermiyorum. Bir iki kere meyve suyu ve yoğurt verdim o kadar. Oğlunun kilosu normal bence, doğum kilosuna ve boyuna da bakmak gerekiyor. Bünye meselesi zaten. Doktorun zayıf olduğunu söylemedikten sonra sorun yoktur.

evet sanırım bünyeden dolayı benimki cok hassas biraz yogurt versem gazdan uyuyamıyor cocuk...
dogum kilosu 3.5 du kilo alımı bıraz geride kaldı ama hasta oluyoruz bu aralar ondan sanırım...
bu ek gıda işi zorladı biraz oglumu pek yemek istemıyor yogurt a
pekmez vs katılması sakıncalımıdır acaba?

Pekmez, elma-armut püresi katan arkadaşlar var bildiğim kadarıyla. Öyle daha çok seviyormuş çocuklar. Dene istersen. Gaz için de azcık kimyonla suyu biraz kaynatıp sen içebilirsin, çocuğa da verenler var aslında ama ben pek emin değilim.

selam herkese...
bizde 5 ay 17 günlüğüz...kilomuz 9.5 doktorumuz ek gıdalara geçebilirsiniz dedi şimdilik sadece yoğurt çay bardağı 1 kez veriyom akşamda sebze çorbası 2 gündür başladık iyimi sizce.sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz

yoğurdu bir çay bardağı mı veriyorsunuz?maşallah tosuncuğa kilosu çok iyi.benim tosunum da o sıralarda.ben de ara sıra yoğurt veriyorum.sebze çorbasını da biir kere denedim.internetten bakıp da yaptım havuç patates su ve irmikten.bebeğim yemedi çünkü hiç tadı tuzu yoktu.sonra çok az tuz ve az da zeytinyağı koydum ancak ondan birkaç tatlı kaşığı yedirebildim.ben daha geçmedim ek gıdaya sadece tadına aşina olsun diye arasıra veriyorum biz de 4 gün sonra 5. ayımıza gireceğiz.

bebısım 5 aylık kontrolunde 8200gram ve 66 cm boyunda ıdı bıze de ek gıda lıstesı verıldı yavastan basladım

çok canım sıkkın dün kontrole götürdüm bebeğimi,6200 gr kilosu 64 cm boyu kızımın,anne sütü veriyordum sadece fakat işe başladığımdan beri hiç kilo alamamış kızım,doktorumuz hemen ek gıdalara başladı,ne yapacağımı şaşırdım,bakamıyorum bebeğime diye çok üzülüyorum

geçen bir programa katılan çocuk doktoruna kimyonu sordular da vermeyin sakın dedi. siz kullanın diye ekledi. baharatların bebeklere verilmemesi gerektiğini ekledi.

canım bakamıyorum diye üzme kendini. hiç öyle bir şey yok. olur bazen böyle durumlar. belki bebek adapte olmaya çalışıyordur senin çalışmana. hem sıkıntı yapmnı gerektirecek bir şey yok. ek gıda zamanı gelmişti zaten, bu ay hemen toparlar yavrun. pozitif düşün lütfen.

Her çocuk böyle bir dönem atlatıyor sanırım. Üzme kendini, uzun bir süre anne sütünü almış zaten. Hy_patia'nın dediği gibi senin çalışmana alışmaya çalışıyordur. Ek gıda ve sütünle toplar kendini hemen.

geçen bir programa katılan çocuk doktoruna kimyonu sordular da vermeyin sakın dedi. siz kullanın diye ekledi. baharatların bebeklere verilmemesi gerektiğini ekledi.

Ben de kendim içmiştim hep, o yüzden zaten bebeğe verilmesi konusunda emin değilim dedim. Baharat rahatsız edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…