Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende bugun gittim 6-600 gr dedi bas cevresi 40 dedi bu defada boyu 65 olmus dr sordum kilo az almamismi diye her bebek kilolu olucak diye bir sey yok saglikli olmasi lazim cok güzel kilosu hic kafana takma dedi o konusunca seviniyorum sonra dr ciktiktan sonra beni süpe alyior acaba beni kandiriyor diye allah tüm bebeislere saglik versin
canim insallah sütün cogalir emzirmek isteyen anneller ve bebislerinin riski sütü hep bol olsunMaşallah tüm bebişlere
Bizim de 5. ayda kilo: 6600, boy: 63cm. bu ay büyümemiz biraz yavaşlamış. Doktor ek gıdaya geçelim dedi.
Keşke senin doktorun gibi olsa her doktor. Biz 3 aylıkken bir doktor yanlış tarihe göre hesaplamış sütün yetmiyor olabilir demişti, oysa ki sütüm adeta taşıyordu, belki de içeriği yetersizdir dedi, sonra açıklığa kavuştuğu halde konu, aklıma girince o düşünce birden sütüm azalmıştı, zor toparladık. Sonra bu son kontrolde de doktor sütün yetersiz dedi ek gıdaya geçtik, sütüm daha da azaldı( şimdi artırmak için uğraşıyorum yine.
Demek istediğim psikoloji en önemli şey. Doktorların da buna çok dikkat etmesi gerekiyor bence. Ben süt konusunda bunu öğrendim, olumsuz fikirler hemen etki ediyor, ister yalan olsun, ister yanlış. Bakalım bu durumu da atlasak hayırlısıyla... Her bebek, her insan farklı sonuçta, farklı gelişebilir, bunları da gözönünde tutmak lazım hep.
Biz de şimdi geldik kontrolden. 7800 olmuşuz, boy 66 cm baş çevresi de 42. Moralim bozuldu vallayi iki ayda 1500 gram almış kızım. 20 gün önce de sağlık ocağındaydık, elbiselerle 7800dü. Zaten sağlık ocağıyla doktor birbirnin tutmuyor. Tartı alacağım eve az kaldı...
senin kendi baskülün yok mu canım onda tartsana :)
kızlar maşşalah bebeklerinizin kilosu cok ii benım oglum da 1 haftaya 6 aylık olucak ama hala 7500 gr
siz cocukları anne sütünden sonra mı ek gıda veriyorsunuz?
ben nasıl kilo aldırabilirim biraz zayıf kaldı.ek gıda pek sevmiyor cok gazı oluyor
ben de zorlamıyorum 6 ayı dolana kadar.
siz pekmez felan da yediriyormusunuz?
selam herkese...
bizde 5 ay 17 günlüğüz...kilomuz 9.5 doktorumuz ek gıdalara geçebilirsiniz dedi şimdilik sadece yoğurt çay bardağı 1 kez veriyom akşamda sebze çorbası 2 gündür başladık iyimi sizce.sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz
Pekmez, elma-armut püresi katan arkadaşlar var bildiğim kadarıyla. Öyle daha çok seviyormuş çocuklar. Dene istersen. Gaz için de azcık kimyonla suyu biraz kaynatıp sen içebilirsin, çocuğa da verenler var aslında ama ben pek emin değilim.
çok canım sıkkın dün kontrole götürdüm bebeğimi,6200 gr kilosu 64 cm boyu kızımın,anne sütü veriyordum sadece fakat işe başladığımdan beri hiç kilo alamamış kızım,doktorumuz hemen ek gıdalara başladı,ne yapacağımı şaşırdım,bakamıyorum bebeğime diye çok üzülüyorum
çok canım sıkkın dün kontrole götürdüm bebeğimi,6200 gr kilosu 64 cm boyu kızımın,anne sütü veriyordum sadece fakat işe başladığımdan beri hiç kilo alamamış kızım,doktorumuz hemen ek gıdalara başladı,ne yapacağımı şaşırdım,bakamıyorum bebeğime diye çok üzülüyorum
geçen bir programa katılan çocuk doktoruna kimyonu sordular da vermeyin sakın dedi. siz kullanın diye ekledi. baharatların bebeklere verilmemesi gerektiğini ekledi.