2010 Ekim Bebekleri Balık Yağı Kullanıyor mu?

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
arkadaşlar, 2 gün önce 7.ay kontrolümüz vardı, herşeyimiz çok normal. kilo alımımız ve boyumuz da yerinde. doktor balık yağı kullanmamızı istedi. seven seas adında bir balık yağı önerdi. fakat ben biraz araştırınca, 1 yaşından önceki bebeklere pek kullanılmaması gerektiğini, bu seven seas markasının a ve d vitaminleri ihtiva ettiğini, yazın kullanılmaması gerektiğini okudum bir çok yerde.
sizlerde balık yağı kullanan var mı? varsa hangi marka?

Bizim doktor bu konuda bir şey demedi. Hatta öğünlere 8.-9. ayda azar azar balık da ekleyebilirsin dedi.
Bazen bana çok fazla geliyor bu takviyeler. demir, d vitamini, balık yağı doğduklarından beri ağızlarına bişeyler damlatıyoruz. Bu üretici şirketler bilim adamlarına parayla araştırmalar yaptırıp yayınlattıkça, doktorlar da sorgulamadan bu böyle deyip kabul ediyorlar gibi geliyor bazen bana. İçimden gelmeyince vermiyorum ben de arada d vitamini demiri bile.

bildiğim balık yağı 1 yaşından önce kullanılmıyor.balık etini bile 8 yada 9. aydan sonra başlatıyorlar.zaten d vitamini veriyorsundur.fazlası da zarar bu vitaminin .normalde d vitamini olarak monovit veriyorlar o sadece d vitamini içeriyor..ama ben dr değiştirmiştim.3.aydan sonra o bana multitabs önerdi.a,c,d vitaminlerini kapsıyor.ben onu ve kan ilacını veriyorum sadece.için rahat etmediyse başka bir dr daha sor istersen canım.

X