2010 Aralık Anneleri

Günaydın kızlar;
Bu başlangıçları yapmayı özlemişim yahu..siz şimdi mışıl mışıl uyuyorsunuzdur bebişlerinizle bende kargalar malum işini yapmadan burdaym işteee...neyse boşluk bulmuşken yazayım dedim..uzun zamandır surekli takip edemediğimden kim ne durumda bilemiyourm.sadece bi kaç arkadaşdan haberim var bebeklerinin hastalığı ile uğraşan..herkese cok geçmiş olsun en kısa zamanda kavuşursunuz sağlığınıza inş.kızlar yaklaşık 2 haftadır kv ile kalıyorum onların evinde malum işe başladığım için annane bakıyo kızıma oda yalnız duramam evde diye kızının evinde bakmak istedi..darmadağın olduk.1-2 aylık birdurum olduğu için sıkıyorum dişimi..ama kzıım daha doğru duzgun beşiğindede yatmadı kucağa alışdı(bunda benim payım cok:))ve buyuklerin anlamsız alışkanlıkları ve bilgileriyle boğuşuyorum bişeyde denmiyoki bi alınganlı bi alınganlık...dun kocişle dışarı cıkdık geldimki kv almış ayağında sallıyor yavruceğizimi...cocuk gıkk dese karnı acıkdı meme ver..tesislerdeki inekler bile benden fazla sağılmıyordur yaa.stok yapıyorum bi bakıyorum ki sutler bitmiş. içsin tabi ama yarısını içerken dokuyo zaten iş yerinde süt sağcam diye uğraşını dusunen yok..gunde 500-750 ml içsin diye uğraşıyorum..her neyse anlat anlat bitmez bendeki halleri.cuma gece ateşlenince bizim kız cumartesi dr goturdum.yakınlarda bi dr arıyoduk bu adam profmuş iyide muayene etti..bizim kız 10 haftalık şuan kilo 5250 gr boy 61 cm.burnumuz tıkalı konağımız var ,gozumuz akıyor, göbek fıtığımız var.drkonak için zeytinyağını soyledi ben gecmmşyor deyince losyon ve surup verdi alerjik yapısı varmış..burnunada malumunuz damla .damla zaten kullanıyoduk diğer ilaçlarıda almadım henuz..zeytinyağını denicem...kulak arkasında da kuruluk var kızımın dr alerjik bunyesi var dedi..şurubuda onun için verdi sanırım..şimid size soruyorum;
1-konak için şampuan kullanan varmı?
2-kaç gunde bir banyo yaptıryorsunuz?
3-kaç ml içiyor gunde(biberonla emzirenler için,bu arada sanrım biberona alışdı bizimki ,mememi cok acıtıyor ve doğru duzgun doymuyor)
4-hala vajınal (kasık)ağrılarınız varmı?
şimdilik sizi bu kadar boğduğum yeter kusura bakmayın ara uzayınca yazıda bu kadar uzuyor..:)))hepinizi optum

ben hemen cevap vereyim.Bizim oğlan konak olmadı.Her gün banyo yaptırıyorum sanırım o yüzden olmadı. Banyo yapınca çok rahat uyuyor üstelik port port gaz da çıkarıyor.Evin soğuk değilse sen de her gün yaptır derim.Üstelik büyümesine de faydalı.Zeytinyağının 2 saat kadar başında beklemesi lazımmış işe yaraması için bu bilgi annemden).Kulak arkası bizim olanın da kuruyor.Demek alerjik olduğunun göstergesiymiş valla biz memedeyiz sürekli,hiç biberon vermiyorum.o yüzden kaç cc alıyor hiçbir fikrim yok ama bebişimin kiloları aldı başını gidiyorvajınal kasılmalar bende tamamen bitti. pek yardımcı olamadım ama...

hergun yaptırmayı bende cok ısterim ama dediğim gıbı kvdeyiz ev sıcak ama usutur diye 2 gunde bır yaptırıyoruz banyoyı .ama bu zeytinyağıolayını denicem tekrar tekrar.bide ben tek hiç yıkamadım sen tek mı yıkıyorum ben cesaret edemiyorum..bızım kulak arkamız cok kotuydu bazen kokuyor gıbıydı.yuzundede konak olmuşdu resmen doktor sebamen bebek kremi verdi ondna sonra duzeldı yuzu ama kulakarını arkasında var ve dun kanamışdı sanki...vajınal ağrılarım var hala ordek gıbı yuruyorum paytak paytak..gobekde 3 aylık gını zaten goren hamile sanıyor dilenciler bile para izterken gobeğimi dorunce allah sağsalım kurtarsın dıyo :)))

alemsin yahugöbek benim de var ama yavaş yavaş iniyor sanki.sıpadan fırsat bulup spor da yapamıyorum,paris seyahatlerini sıklaştırmayı planlıyorumvajinal ağrı rahim küçülürken oluyor diye biliyorum ama sen yine de bir dra görün istersen. ne zaman doğum yapmıştın ki? ilk tek banyo yaptırışımda benim de aklım çıktı.üstüm başım çok ıslanıyor ama yine de beceriyorum.çoğunlukla duşa beraber giriyoruz.beraber cıbıcıp yapmak daha kolayıma gidiyor

evet iniyor göbiş zaten ben reji falan hiç bişey yapmadıan 13 kiloyu kendiliğimden attım.hamile kaldığım kıloya ınmem için5-6 kilo vermem lazım ama ben 10 kiloya odaklandım..paris seyahatlerine biz daha yeni başladık desem..:)ben 18 aralıkda doğum yaptım parisede 3 kere gittik hatta yoldan donduğumuzde oldu..ben doğumdan sonra kontrolde olmadım.çalışmaya başladıkdan sonra bu ağrılar başladı.iş yerinde oturuyorum surekli..dundde bayağı yurudum onunda etkisi var sanırım.iki bir ortayı bulsam..birlikde banyo yapmayı bende cok istişyorum kızımla ama cok hareketli korkuyourm bi yerini incitirim diye dusun biz 3 kişi zor zaptediyoruz..kulağıan falan su kaçırım dıye korkuyorum bide..sen nasıl cesaret ediyosun yahu daha cok kucuk değilmi..

Son düzenleme:

benimki suyu çok seviyor ve çok sakin duruyor.bir yandan şarkılar söylüyorum,idare ediyoruz.su falan kaçırmadım şimdiye kadar çok şükür.çok hareketli olsa ben de cesaret edemeyebilirdim.yalnız duşta daha sakin duruyor o dikkatimi çekti.yağmurlama etkisi olduğu için mi bilmiyorum:44:özellikle karnına ve sırtına duşu tutunca mayışıyor iyice

yerim onu ben...bizimkide seviyor suyu ağlama falan yok ama elleri ayakları durmuyor sanki bıraksak yuzecek..burnu tıkalı olduğu için kafasına su dokerken mızmızlanıyor bende o anda korkuyourm zaten bişey olcak diye panik atak olmak üzereyim bu kız yuzunden..

evet bu ay kapatırız artık açıgı... kızım bakınca kılolu gıbı gözukuyor.. hatta hemşire falan da kal alırken zayıf degil iyi falan dedi..
eşimde, akşama kadar ayakları havada çırpınıyor, sankı bisiklet çevırıyor, yedıklerını yakıyor ondan almamiştir.. zaten kıyımlı kızım diyor..:))

konak için bende şampuan kullanacagım.. mustella alacagız.. zeytınyagı geçırmedı kızımın konagını..
ve iki gunde bır banyo yaptırıyorum.. haftada 3 kez falan...

cevap için sağol tatlım ben dalin kullanıyordum sebamede başladım sonra .şimdi doktor losyon verdi laco....diye başlayan bişey.bakalım olmassa onu denicem sanırım biz iyi durulamadık diye oyle oldu

Son düzenleme:
cevap için sağol tatlım ben dalin kullanıyordum sebamede başladım sonra .şimdi doktor losyon verdi laco....diye başlayan bişey.bakalım olmassa onu denicem sanırım biz iyi durulamadık diye oyle oldu

bence durulamaya baglı degil.. ben başına çok az şampuan kullanmıştım.. hata her banyo da da kullanmadım başına şampuan ama gınede oldu. vucuda baglı bır şey...

bırde benım kızım başını kaşıyor ve kanatıyor.. uykusunun arasında falan yavrum başını kaşıyor :))

olması da normalmiş. eşim öyle diyor :)) ( önceden 10 çocuk buyuttu yaa çoook biliyoo)

kesinlikle bunye ile alakalı ama biz zeytinyağı surdukdan sonra dahada fazlalaşdı sanki zeytınyağını iyi durulayamadık galiba...benim kocada oyledir oda takdı ben her cocukda olur dıyorum oda gorunce sinir oluyor:)))

günaydın bayanlar.
şu cocuk gık dese olayını maalesef bende yaşıyorum arkadaşım. benim kv de sağolsun sınırlarımı zorluyor.cocuk her ağladığında acıktı bu doymadı çocuk.mama yapalım hatta senin sütün sulumu ne doyurucu değil galiba.gündüzleri karnı doymuyor uyuyamıyor çocuk vs vs vs.
ama acıktı bu dediği her vakit elime alıp oynuyorum oğlumla oğlum ağlıyor çünkü o beşiğine yatırıp sallıyor sürekli oğlum ise kucak istiyor ilgi istiyor.kucağına alıncada dışa dönük durmak istiyor ama ben kaç kez söylememe rağmen kv sürekli yanlış uyguluyor. herşeyi geçtim ben doğrusunu söylediğimde bizde çocuk büyüttük biliyoruz diye tersliyor. ama aşağı kalmıyorum bende napim bende sen büyütmüş olabilirsin ama bende cahil değilim araştırıyorum herşeyin doğrusunu öğreniyorum diyorum. kızıyor ama yapcak bişiy yok avantajlıyım çünkü çocuk benimmmmm.çok mu kötüyüm ne

hayır tatlım kotu değilsin sadece annesin ve paylaşamıyorsun...bu anlattıklarını bende yasadm mama olayını doymuyor dıye mama vereceklerdi .çok cocuk kilo almıyormuş yok surekli emmek istiyormuş.direndim mama vermedim kontrolumuzde doktor "doktor ne kadar buyumuş sutun iyi yaramış "deyince sustular.cocuklarda bu donemde haz aldıkları tek sey emmek olduğu için surekli emmek istiyor doydu dıyorum yok bak ağzını açtı aranıyor dıyolar.kaçda emzirdin demekki iyi emememiş sen ver yine deyip duruyolar hala ara ara ama mama olayı kapandı damızlık inek gibi dolanıyorum goğüslerim acıyor diyemiyorum bile mama alalım dicekler diye..emdi şimdi diyorum sut kalmadı artık azcık dolsun diyourm olsun sen ver oluyor bu sefer ne soylesem denecek lafları var.ayyy anlat anlat bitmez bu daha neler var neler...aynı bende senin gıbı araştırıyourm bu soyle olmalı dıyorum nerden biliyosun diyolar okudum diyourm gulup geciyolar bu kadar kurcalamam iyi değilmiş falan filan..anlattıkca uzuyor

ya çok üzülüyorum ama ben mama takviyesi yapıyorum.şu an çalışıyorum ve sağdığım süt gerçekten oğluma yetcek vaziyette değil. ama ben evdeyken yaşadıklarım bunlara zemin hazırlamıyor tabiki. sonuçta annesi yanında az az da olsa sık emzirdiğim için yetiyor oğluma.geceleride mama takviyesi yapmıyoruz hiç o zamanda yetiyor sütüm. ama gel görki oğlum büyüdükçe açlık miktarı artıyor ve ben yetersiz kalıyorum. üzülüyorum ve sütümün olmaması için sebebi bulamıyorum. sorun elbet bende ama benim psikolojimi bozanlarda en az benim kadar kendilerinde aramalılar sorunu bence

bende calışıyourm canım...işe başladığım ilk gun sıkıntıdan sut gelmedi.normalde bi goğsumden daha fazla sut geliyor ama o gun iki goğsumu sağdım 50 ml anca geldi( bir sağmaya)moralim cok bozuldu mamaya başlıcam galiba dedim ama hemen pes etmedim.bol su tuketiyorum rezene cayı aldım ıcıyorum helva yiyorum ve moralimide yuksek tutmaya calışıyorum şimdi normale dondu gıbı ama kendimi mama takviyesi yapıyorum dıye uzme elinden geldiği kadar kendi sutunu vermeye calış takviyede yap.ben anne sutu hiç içmemişim o yuzden kendi cocuğum içsin diye cok uğraşıyourm.dediğin gibi buyudukce alacakları mıktar artıyor .benimki ben evdeyken 2 saatte bir emerdi.nekadar emerdi bilmiyorum.şimdi biberonla verdiğimi z için miktar belirliyourm eve 400 ml bırakıyourm ben sabah 6 da emziryorum o 400 ml ben gelene kadar i.çiyor sonra ben eve gidince mememi vermeye devam ediyorum ama bizimki biberona alışdı sanki memeden doymuyor gibi geliyor..gunde 500-750 ml almasına dikkat ediyourm.2-3 saatte bir sağıyorum göğsümü gelmese bile sağıyorum.sende oyle yap .bunun cok faydasını goruceksin..kendinide sıkma moral cok onemli

ya anlamıyorum şu insanları.. neden bu kadar yuklenıyorlar kı.. bıe anne herkesten çok düşünür bebegını... ama en görgusuz serı bıze denk gelmiş galıba... :)))

ben iyi kv olacagım:))

ben şanslıım o zaman.kv yok.il 17 gün annemle birlikte baktık.annem kçmanın yollsrını aradı.göbeğimiz düştü,ilk banyoyu yaptırdı,kaçtı.ben yanlız baktım hep.zor oluyoo ama.yanında deneyimli birinin olması iyi aslında.

ya bu karışan kayınvalıdeler, ne mezunu acaba:?

canım bunun okumakla ilgisi yok sadece onlarda kendilerince yardımcı olmaya calışıyolar ama bizde kendimiz yapmak istiyoruz.onlarda kocalarımızı buyuttukleri için bizden daha bilgili olduklarını (haklı olarak)dusunuyolar.bakmayın ben boyle anlatıyorum cok bunaldığım için ama kv gercekden mukemmel bir insandır ama ben kendi cocucuğum devreye girince karışılmasını istemiyorum hepimizde bu var galiba..onunda içi gider benim bebişime bişey olsa ama biz artık birinin lafıyla iş yapmak istemiyoruz galiba sorun bu. Anne ooldukyabenim kayınvalidem matematik öğremeni .çocuk ağladığı zaman dayanamıyor hemen acıkmışdır dıyor yok dıyourm altı pisdir diyor yok dıyourm oazaman gazı var dıyor yanı bu seceneklerin dısında pek bi ihtimalde olmaz yanı ...bazende ağladığı zaman neden ağlıyor diyor bilmiyourm diyince ozaman bu soylediklerimi saymaya başlıyor bende geciştirmeye..

kızlar ben yakında çıldırcam az kaldı
ya benim kızım hiç bana benzemiyormuş sadece kv benziyomus birazda babasına,her hareketini kv deden ya da babasından almış,yemek yemesi,bakması,ne bilimm gerinmesi,uyuması herşeyi,zaten ne cekmış kadın bu cocugu buyutune kadar(benim cok midem bulanıyordu geldi 1 ay kaldı,ben zzaten yemek bile yiyemiyordum,çektiği de o,şimdide ben okuldayken kızıma bakıyor 4-5 saat kadar,onuda cocuk uyuyo hep)....9 ay o tasıdı ya karnında yani bende çekmişim ama o da çekmiş Allah ım intihar edesim geliyor ya...valla...nerdeyse benim cocugum dıyecek,yarın bir gün kızım büyüyüncede bunları anlatıp aklına boyle seyler koyalarsa diye cok korkuyorum...
dur bitmedi içimi tam dökeyim bari hiç özelim kalmadı,telle konusuom yanımda dinlio bide cevap verio karsıdakine,msnde konusuom egılıp bakıyo konusuo felan aılemden bırılerıyle,buraya yazdıklarımı okuyo bazen
bana da bu arada gelıolar,hiç bişeyde diemiom ya kurdeşen dökücem yakında sinirimden:84::84::84:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…