• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

qsu bozdum sayfayı işte ben de yazıcam:)

ayy bugün noldu anlamadım ben de kızıma..akşam saatleri gelince emer uyurdu.
bu ara yırtınırcasına ağlıyo memeye yaklaşırken o saatlerde..
az zaman geçince de yorgun düşüyor emip uyuyor..
büyüme atağı mı bu da acep..
içim parçalanıyor o ağlarken geçen sefer ben de ağladım.
kızdı eşim sen güçlü ol hissetmesin o üzüldüğünü dedi
çok zor ya...keşke hep gülseler minik yavrularımız

bir yerde okudum:

"Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..HEr ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari varJ "

Benim oğlanda az emiyor ama ben her aklıma düşünme meye yapıştırıyom.Yoksa onun aklına zor geliyor :))) O genelde meme karşıda açık kalıp anasıyla bakışmak derdinde :61: Çok büyük aşk yaşıyoruz :69:

Benim oğlumun meme emmesinde veya mama yemesinde bi azalma yok hatta hep kucağımda dursun, memede dursun istiyor.
Ama bizimde derdimiz gündüz uyku nedir bilmememiz.
Sabah 8'de uyandı diyelim öğlen 1-2 gibi uyumazsa yani uyutmayı başaramazsam tee akşam 4-5 gibi ancak uyuyor o da 1 saat ancadır o kadar saat uykusuz kalıp 1 saat uyuduktan sonra uyanıyor ve geceye doğru 8-9 gibi uyumaya başlıyor.
3-4 saat uyuduktan sonra uyanıyor emişme, altımızın değişme faslı uykuya dalmak derken 1 saatte ancak uykuya dalıyor hop 2,5-3 saat sonra yine uyanıyor.
Off off bu çocuğun uykusu çok az gün geçtikçe dahada azalıyor beyefendi gündüz uyumadığı gibi bi de onunla ilgikenilsin, sohbet edilsin istiyor.:31:
Oğlumu gündüz uykuya alıştırmak için ne yapabilirim bilmiyorum bi de sıpa ninni söylemeye başlayınca uyutulacağını anlıyor sanki basıyor yaygarayı uyumak istemiyorum der gibisinden:19:

Bende 12.12.2010 da kızımı dünyaya getirdim. Bende 2010 Aralık annesiyim. Tüm Aralık 2010 annelerine selamlar...

Benim oğlumun meme emmesinde veya mama yemesinde bi azalma yok hatta hep kucağımda dursun, memede dursun istiyor.
Ama bizimde derdimiz gündüz uyku nedir bilmememiz.
Sabah 8'de uyandı diyelim öğlen 1-2 gibi uyumazsa yani uyutmayı başaramazsam tee akşam 4-5 gibi ancak uyuyor o da 1 saat ancadır o kadar saat uykusuz kalıp 1 saat uyuduktan sonra uyanıyor ve geceye doğru 8-9 gibi uyumaya başlıyor.
3-4 saat uyuduktan sonra uyanıyor emişme, altımızın değişme faslı uykuya dalmak derken 1 saatte ancak uykuya dalıyor hop 2,5-3 saat sonra yine uyanıyor.
Off off bu çocuğun uykusu çok az gün geçtikçe dahada azalıyor beyefendi gündüz uyumadığı gibi bi de onunla ilgikenilsin, sohbet edilsin istiyor.:31:
Oğlumu gündüz uykuya alıştırmak için ne yapabilirim bilmiyorum bi de sıpa ninni söylemeye başlayınca uyutulacağını anlıyor sanki basıyor yaygarayı uyumak istemiyorum der gibisinden:19:

Canım bebeğine emzik veriyor musun. Emzik bebeğin uykuya dalmasına yardımcı oluyor. Bende ilk 2 ay kullanmadım şimdi yeni yeni verdim ve uykularımız düzene girdi. Çok rahatta dalıyor.:nazar: Mesela kızım sabah 10 da kalkar. 11.30 da yatırıyorum. 1 yada 2 gibi kalkar 1 saat oynarım tekrar yatar 4 gibi kalkar yarım saat tutarım yine yatar 6 gibi kalkar. Oyalarız biraz 9-10 gibi tekrar yatar. Ayrıca bebeğini gece ve gündüz ayrı yerlerde yatır ki gece ve gündüz ayrımını öğrensin.

ben hala emziğe alıştıramadım neler yapıyorum istemiyor bir alışsa çok rahat edeceğim ama

Canım bebeğine emzik veriyor musun. Emzik bebeğin uykuya dalmasına yardımcı oluyor. Bende ilk 2 ay kullanmadım şimdi yeni yeni verdim ve uykularımız düzene girdi. Çok rahatta dalıyor.:nazar: Mesela kızım sabah 10 da kalkar. 11.30 da yatırıyorum. 1 yada 2 gibi kalkar 1 saat oynarım tekrar yatar 4 gibi kalkar yarım saat tutarım yine yatar 6 gibi kalkar. Oyalarız biraz 9-10 gibi tekrar yatar. Ayrıca bebeğini gece ve gündüz ayrı yerlerde yatır ki gece ve gündüz ayrımını öğrensin.

Ne güzel sizin uyku saatleriniz düzene girmiş bizim hala girmedi zaten doğduğu günden beri emziğe alıştırmaya çalışıyoruz ama asla almıyor diliyle ittiriyor sıpa valla sonunda emziği yüzüne bantlayacam o olacak.:9::9:
Bir tanıdığımız oğlu emziğe alışsın diye böyle yapmış duyunca çok güldüydüm şakası bi yana emziğe nasıl alıştırırım bilmiyorum neredeyse 3 ayımız dolacak ama hala emziğe alışmadık.

Ne güzel sizin uyku saatleriniz düzene girmiş bizim hala girmedi zaten doğduğu günden beri emziğe alıştırmaya çalışıyoruz ama asla almıyor diliyle ittiriyor sıpa valla sonunda emziği yüzüne bantlayacam o olacak.:9::9:
Bir tanıdığımız oğlu emziğe alışsın diye böyle yapmış duyunca çok güldüydüm şakası bi yana emziğe nasıl alıştırırım bilmiyorum neredeyse 3 ayımız dolacak ama hala emziğe alışmadık.

bizde bizde alısamadık..bende bantlasammı acep:27::27:

qsu bozdum sayfayı işte ben de yazıcam:)

ayy bugün noldu anlamadım ben de kızıma..akşam saatleri gelince emer uyurdu.
bu ara yırtınırcasına ağlıyo memeye yaklaşırken o saatlerde..
az zaman geçince de yorgun düşüyor emip uyuyor..
büyüme atağı mı bu da acep..
içim parçalanıyor o ağlarken geçen sefer ben de ağladım.
kızdı eşim sen güçlü ol hissetmesin o üzüldüğünü dedi
çok zor ya...keşke hep gülseler minik yavrularımız

boz canım muhabbet olsunda valla:8:aynen benim kızı tarif etmişsin..pazardan beri böleyizz..atak sanısam:59:bi de az emiyor ve mememi ittiriyr sıpa..

Benim kızım alıyor emziği.Ben hastanede vermeye başladım ama : ) Emzikle uyanık olsada duruyor, sonra uykuya dalıyor.Uyumazsa bile emzikle oyalanıyor.İyi oldu yani emziği alması.Ama uyduğu zaman emziği düşünce hemen ağlıyor, çok derin uyuyunca farkına varmıyor ancak.

bende emzık verdım kızlar ılk baslarda almadı sonradan aldı.uykuya dalması daha kolay artık eskıden kucagımızda pıspıslayarak uyutmaya calısıoduk bazen saatler suruodu. bu arada benım kv de esımın agzına bantlamıs emzıgı kolı bandıyla oda nasıl ıttıyse derısını kaldırmıs .. :52::52:

yanı almamıs ınatla.. hala kv anlatır benım ılgınc cozumlerım vardır dıe haaa ıse yaramamıs o da ayrı tabı :60::60:bıde ovunur :1::1:

kızlar ben razeneye azıcık şeker attım ona batırıp verdik emziği
ancak öyle aldı bide şu bakkallarda satılan emziğe alıştı
başka emzik almıyooo

biz de iki yanındaki deliğe lastik bağlamayı düşünmüştük. maske gibi...biraz alıştı ama canı isterse tutuyo,istemezse diliyle 1 metre fırlatıyo. 3 ayınız bitiyosa artık uğraşma bence. en zor zamanları geçmiş sayılır. bıraktırması da ayrı dert çünkü...

günaydın bayanlar. uzun bi zamandan sora ilk kez giriorum. o kdar zor günler geçirdik ki.. bebeğim 15günlükken grip oldum ben. haliyle kızıma da bulaştırdım istemeden. bi kaç gün burun akıntısı falan oldu kızımda baktım sora öksürmeye nefesi hırlamaya başladı. bi gece burnu baya bi tıkandı kalktık acile götürdük. serum fizyolojiyle burnunu açıp geri gönderdiler bizi. ertesi günde bişi deişmeyince çocuk doktoruna gittik. film falan çekildi. yawrum meğer zatürre olmuş hemen yatış verdiler. 6gün küvezde 4günde serviste yattık. doktor çoğu bebek de olur ama iyiyede gidebilir kötüyede herşeye hazırlıklı olun diodu sürekli.kabus gibiydi. küvezde istediğim her zaman bebeğimi göremiodum sadece emzirme saatlernde girmeme izin veriolardı. öle zamanlar oldu ki anne sütünü de kestiler. doktorun sölediğine göre bebek emmeyi bilmiomuş. ilk doğduğu günden beri süt içerken birden süt boğazında kırılıodu öksürmeye başlıodu. her bebekde olur die üstünde durmadık çok. oysaki öle olunca süt ciğere akmış iltihap yapmış o da zatürreye sebebiyet vermiş. ilk kez böle bişi duydum. bilseydim ilk günden hemen hastaneye koşardım. 10gün sora hastaneden çıktık. 1hafta sora kontrole götürdük film çekildi tahlil yapıldı herşey ii bi sorun yok denildi ama hırlaması bi türlü gitmiodu. bi akşam eşimle otururken hiç normal nefes alamaz oldu hep hırıltı hep hırıltı.. acile gidelm bi film falan çekilsin dedm gittik hemen yatırdılar. 3gün daha kaldık hastanede. bebeğimin delik deşik olmayan hiç bi yeri kalmadı. 2aylık yawrumun 13günü hastanelerde geçti. rabbim düşmanıma bile böle bi acı yaşatmasın. kimseyi evlat acısıyla sınamasın. minik bedeni o kadar ilaç aldı ki.. şimdide hala hırıltısı var ama yavaş yavaş geçicekmiş. sürekli okyanus suyuyla burnunu temizliorum.. lütfen dua edin bizim için yawrum ii olsun artık.. :50:

günaydın bayanlar. uzun bi zamandan sora ilk kez giriorum. o kdar zor günler geçirdik ki.. bebeğim 15günlükken grip oldum ben. haliyle kızıma da bulaştırdım istemeden. bi kaç gün burun akıntısı falan oldu kızımda baktım sora öksürmeye nefesi hırlamaya başladı. bi gece burnu baya bi tıkandı kalktık acile götürdük. serum fizyolojiyle burnunu açıp geri gönderdiler bizi. ertesi günde bişi deişmeyince çocuk doktoruna gittik. film falan çekildi. yawrum meğer zatürre olmuş hemen yatış verdiler. 6gün küvezde 4günde serviste yattık. doktor çoğu bebek de olur ama iyiyede gidebilir kötüyede herşeye hazırlıklı olun diodu sürekli.kabus gibiydi. küvezde istediğim her zaman bebeğimi göremiodum sadece emzirme saatlernde girmeme izin veriolardı. öle zamanlar oldu ki anne sütünü de kestiler. doktorun sölediğine göre bebek emmeyi bilmiomuş. ilk doğduğu günden beri süt içerken birden süt boğazında kırılıodu öksürmeye başlıodu. her bebekde olur die üstünde durmadık çok. oysaki öle olunca süt ciğere akmış iltihap yapmış o da zatürreye sebebiyet vermiş. ilk kez böle bişi duydum. bilseydim ilk günden hemen hastaneye koşardım. 10gün sora hastaneden çıktık. 1hafta sora kontrole götürdük film çekildi tahlil yapıldı herşey ii bi sorun yok denildi ama hırlaması bi türlü gitmiodu. bi akşam eşimle otururken hiç normal nefes alamaz oldu hep hırıltı hep hırıltı.. acile gidelm bi film falan çekilsin dedm gittik hemen yatırdılar. 3gün daha kaldık hastanede. bebeğimin delik deşik olmayan hiç bi yeri kalmadı. 2aylık yawrumun 13günü hastanelerde geçti. rabbim düşmanıma bile böle bi acı yaşatmasın. kimseyi evlat acısıyla sınamasın. minik bedeni o kadar ilaç aldı ki.. şimdide hala hırıltısı var ama yavaş yavaş geçicekmiş. sürekli okyanus suyuyla burnunu temizliorum.. lütfen dua edin bizim için yawrum ii olsun artık.. :50:

oy kuzum benim ya RABBİM yardımcınız olsun iniaALLAH en kısa zamanda sağlığına kavuşur meleğim. çok geçmiş olsun RABBİM acil şifalar versin inş.

okurken gözlerim doldu çok üzüldüm hiç bir annenin yaşamak istemeyeceği şeyleri yaşamışsın çok geçmiş olsun RABBİM bir daha yaşatmasın

oy kuzum benim ya RABBİM yardımcınız olsun iniaALLAH en kısa zamanda sağlığına kavuşur meleğim. çok geçmiş olsun RABBİM acil şifalar versin inş.

okurken gözlerim doldu çok üzüldüm hiç bir annenin yaşamak istemeyeceği şeyleri yaşamışsın çok geçmiş olsun RABBİM bir daha yaşatmasın

aminnn. ALLAH düşmanıma yaşatmasın her zaman diorum. evladının parmaklarının arasından akıp gideceğini düşünmek bile insanı mahvedio. hepimize bebeklerimizi sağlıkla büyütmek nasip olur inşallah. insan böle zamanlarda anlıo ki herşeyin başı sağlık...

ASELCİK çok geçmiş olsun cnm... ne kadar endişelensen az tabi insanın yavrusuna olan düşkünlüğü bambaşka bişey Allahım tez zamanda iyleştirsin kuzucuğunu inş...

canım ya ne kadar üzüldüm anlatmam allah bidaha yaşatmasın inşallah hepsi geçsin artık,bizde 1 hafta nezle olduk kafayı yiyordum resmen,seninki daha zormuş tatlım ya,şükür yinede halimize hepsi geçer inşallah

Back
X