• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

Kızlar ben ne yapayım nerelere gideyim benim kızda emmiyor biberonu çok ac olduğu zaman. En fazla 60 alıyor bir hafta oncesine kadar çok ac olduğu zaman en az 120 ictigi halde şimdi tık yok.. Oksuruyor burnu tıkanıyor ben serum fizyolojik kullanıyorum 4-5 saatte bir sivi sumugu akıyor ama çok değil.. Sabah emszirdim 7 de onbirde bagirdi acikti ama 60 aldı sonra azcik emdi şimdi uyuyor vallahi ne yapacağımı şaşırdım Dr U arayacaz bakalım öksürükten mı?? Burnu tikali olunca istahsiz olurmu kızlar,? Beni emıyor ama yetmediğini düşünüyorum ben mama takviyesi yapiyoru
sadece bir ogünde bir göğsümü emıyor digerine gelince diliyle ittiriyor yüzünü burusturuyor cilveli kızım :))0

poposunu ısır:D acıkma saati gelince uyut uykuda ver ada uyku sersemiyken ver ozaman içiyorlar seninli kaç aylık oldu cnm

cnm ya benim anlamadığım şey burnuna bakınca bişey gözükmüyo ama burnu tıkalı senin bebişindede mi öyle

Eğer nezle ise zaten burnuna bakınca göremezsin ki canım.Bak sen bu aspiratörden al, çekince nasıl gelicek sümükler gör : ) birde kullanımı gayet kolay.El tipi aspiratörler gibi değil, burnu çok güzel temizliyor.

poposunu ısır:D acıkma saati gelince uyut uykuda ver ada uyku sersemiyken ver ozaman içiyorlar seninli kaç aylık oldu cnm

Şimdi emdi biraz sonra balgamli kustu kızım :(( hıçkırık tuttu:D sanki Cook emdi de midesi genişliyor:)) 8 Aralık doğumlu kızım 11 haftalık uyumuyor kız bes on dk uyuyor sonra mizlayarak uyanıyor uç saat bekliyecem bekliyebilir dayanırsam sonra biberon verecem inatçı kızım benim:)( hamileyken çok sınırlı asabiydim herhalde ondan olsa gerek

galiba çoğu anneler bu dertten yakınıyolar. benim bebişimde son 1 haftadır çok iştahsız sabah 7 den akşam 7 ye kadar 300 ml süt içmiş ne kadar az geldi bana neden böyle oldu ki.
öncesinde çok güzel emiyordu anlamadım gitti. demek ki tek sorun benim kızımda değilmiş. of of

galiba çoğu anneler bu dertten yakınıyolar. benim bebişimde son 1 haftadır çok iştahsız sabah 7 den akşam 7 ye kadar 300 ml süt içmiş ne kadar az geldi bana neden böyle oldu ki.
öncesinde çok güzel emiyordu anlamadım gitti. demek ki tek sorun benim kızımda değilmiş. of of

Hemen hemen aynı haftalarda bebeğimiz 4-5 gün var aralarında ne bilim herkesin bebegi bir dönemler böyle istahsiz oluyor mü bense demin yazacaktım bizim kızda 250 ml icmemistir sabahtan aksama kadar

Hemen hemen aynı haftalarda bebeğimiz 4-5 gün var aralarında ne bilim herkesin bebegi bir dönemler böyle istahsiz oluyor mü bense demin yazacaktım bizim kızda 250 ml icmemistir sabahtan aksama kadar

sadece bizde problem yokmuş inşaALLAH geçici bir durumdur canım ya değilse çok strese girdim ben.

Benim oğlumun burnuda çok tıkalı özellikle gece berbat oluyor.
Tonimer damla kullanıyorduk o bile yetersiz kaldı doktorumuzda Tonimer'in bebekler için olan burun spreyini yazdı çok şükür o işe yarıyor.
Spreyi sıktıktan sonra birkaç kez hapşuruyor ve pislik hemen öne doğru geliyor bende alıyorum bebişimde rahatlıyor.
Burun aspiratörümüz var ama eğer burnunun içi kuru ise asla bi işe yaramıyor aspiratörün işe yaraması için burnunun biraz nemli olması laızm.

Son düzenleme:
Tonimer damla kullanıyorduk o bile yetersiz kaldı doktorumuzda Tonimer'in bebekler için olan burun spreyini yazdı çok şükür o işe yarıyor.
Spreyi sıktıktan sonra birkaç kez hapşuruyor ve pislik hemen öne doğru geliyor bende alıyorum bebişimde rahatlıyor.
Burun aspiratörümüz var ama eğer burnunun içi kuru ise asla bi işe yaramıyor aspiratörün işe yaraması için burnunun biraz nemli olması laızm.

çok doğru kuru olmaması lazım bizim de özellikle gece berbat bir de buhar makinası çalışıyor güya o da işe yaramıyor gece emzirirken zor nefes alıyor yavrum

yenidoğan doktorumuz tonimer baby sprey yazmıştı ve ben uzun süre kullandım onu ama 2. ayda gittiğimiz çocuk doktorumuz spreyi bebeklerde kullanmak yerine serum fizyolojik veriyoruz dedi. şimdi onu kullanıyorum.

ay kızlar benim kzım da büyüme atağı geçirio sanırım çıldırmış gibi ağlıo çok az emio :(
çoğu arkadaşın da böleymiş dmek ki normal bişe
ama ben çok üzülüorumm

slm kızlar nasılsınız.
şöle bi baktım tam geçmiş dönemedim ama sanırım herkes hastalık,iştahsızlık ve büyüme atakalrıyla uğrşıyo.
giremedim nezmandır.
bizde haftasonu gezmeey gittik
tabi pek gezme sayılmz kardeşimin doğumgünüydü. bebişi anneme bırakıp bi avm gezisi yaptık.
ama kalabalıktan öle bunaldım ki sadece makyaj malzemesi alıp geldim.

Kızlar ben ne yapayım nerelere gideyim benim kızda emmiyor biberonu çok ac olduğu zaman. En fazla 60 alıyor bir hafta oncesine kadar çok ac olduğu zaman en az 120 ictigi halde şimdi tık yok.. Oksuruyor burnu tıkanıyor ben serum fizyolojik kullanıyorum 4-5 saatte bir sivi sumugu akıyor ama çok değil.. Sabah emszirdim 7 de onbirde bagirdi acikti ama 60 aldı sonra azcik emdi şimdi uyuyor vallahi ne yapacağımı şaşırdım Dr U arayacaz bakalım öksürükten mı?? Burnu tikali olunca istahsiz olurmu kızlar,? Beni emıyor ama yetmediğini düşünüyorum ben mama takviyesi yapiyoru
sadece bir ogünde bir göğsümü emıyor digerine gelince diliyle ittiriyor yüzünü burusturuyor cilveli kızım :))0

burun tıkanıklığının sebeb, odanın ısısıymış. bebeklerin bulunduğu odanın ısısı 18 dereceyi geçmemesi gerekiyormuş. yoksa bebeklerin burnunda ki bir kemik şişme yapıp tıkanıklığa ve bebeğin huzursuz olmasına sebep oluyormuş. Bende o yüzden 18-20 dereceyi geçirmemeye çalışıyorum. Evin içinde çok kalın da giydirmiyorum. Ayrıca ben bir katalogdan 7 TL.ye oda nemlendiricisi aldım. Kalorifer peteğine takıyorum. Kuzum şimdi daha rahat. Burnu da ara sıra tıkanır. Ona da arada burun damlası sıkarım.

Kızlar Dr a geldik baklim ne diyecek Dr teyzemiz?? cnm bizim kalorifer yok daire alltan ve üstten ısıtmalı nereye koyabiliriz oda nemlendirici?? Herhangibiryere koysak olur mü ki

kızlar benim bebeğimin de burnu tıkanıyor..yatak odasının kaloriferinin üstünden ıslak havluyu eksik etmeyin işe yarıyor

sadece bizde problem yokmuş inşaALLAH geçici bir durumdur canım ya değilse çok strese girdim ben.

selam arkadaşlar ben fazla giremiyordum aralık annelerine belki hatırlarsınız iğne vurunarak bebişiöi dünya ya getirdim çok şükür 2 aylık ama çok yaramaz sürekli göğsümde ve kucağımda hatta ayakta durmak istiyor çok yaramaz çok zorlanıyorum hiç uyumuyor ama sürekli emmek istiyor birde gaz sorunumuz var çok huysuz iş yapmayı gwçin karnımı doyuramıyorum o yüzden nete giremiyorum.
inş yazdıuklarınızı okurum da sizlerden akıl alırım hepinize bebeklerinizle birlikte sağlıklı günler........

burun tıkanıklığının sebeb, odanın ısısıymış. bebeklerin bulunduğu odanın ısısı 18 dereceyi geçmemesi gerekiyormuş. yoksa bebeklerin burnunda ki bir kemik şişme yapıp tıkanıklığa ve bebeğin huzursuz olmasına sebep oluyormuş. Bende o yüzden 18-20 dereceyi geçirmemeye çalışıyorum. Evin içinde çok kalın da giydirmiyorum. Ayrıca ben bir katalogdan 7 TL.ye oda nemlendiricisi aldım. Kalorifer peteğine takıyorum. Kuzum şimdi daha rahat. Burnu da ara sıra tıkanır. Ona da arada burun damlası sıkarım.

canım bebeği ilk zamandan veri mi bu ısıya alıştırdın benim ki 25 derecede yaşıyor ama hakla elleri ve ayakları ısınmıyor ne yapacam bilmem ayakları üşüyüncede karnı ağrıyor

kızlar benim kızda az emıyo artık, noluyosa bu çocukalara?artık atak mı gecırıolar yoksa cok ılgılenıozda ondan mı oluyor anlamadım:52:

Son düzenleme:
Back
X