• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

gelbebekcim cok cok gecmis olsun.
gizemlicim sen niye ciddiye aliyorsun o manyaklari arkadasim dogurdu 6 kiloyla gecen hafta oglu 3200 dogdu dusun Masallah tosun gb ikisi de hos zaten sen bunlari biliyorsun da hani kiom az die aklinda ufacik bir suphe varsa diye yazdim. kiskaniyorlardir dogumdan sonra incecik olucaksin direk die:)) insanlar soylemez ama iste boole tepkilerle belli ederler.

merve sen ne bakıyon onların söylediklerine ya.. boşver he de geç.. öncelikle benim ne dediğim ve düşündüğüm önemli.. onlar ne derse desin umurumda bile değil.. he çok meraklıysanız siz yapın bi tane bana söylediklerinizi siz uygulayın diyorum, susuyorlar..
pelin ben de unıbaby nin yeni doğan mendilinden alıcam.. bezi de prima olarak düşünüyorum şu an için.. mervem senin dediğin de doğru.. benim yiğenime prima pişik yapmıştı, can bebe kullandı hep.. bizde duruma göre davrancaz artık..
bakyıldız canım iznin hayırlı olsun... inşallah çabuk geçer günler, bizde ev hanımı olarak ilk günlerimizin tadını çıkarırız..

kızlar kilo konusunda bi takıntım yok ben gayet sağlıklı olduğumu farkındayımda bu salaklar bizim gibi hamile olanları nazlıa sayıyorlar yok abartıyormuşumda bi börekten ne olurmuşta salak işte hepsi AMAN BEN KENDİMİ BİLDİKTEN SONRA BU ARA HERKES AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR YA ÜST ÜSTE GELDİ GALİBA....

bilgecimmm çok teşekkür ederim canım..sanırım dediğin gibi oldu çünkü balıktan başa hiç bir şey gelmior aklıma..bilgecim eşinde şiddetli karın ağrısıda olmuş muydu hatırlıor musun??ben hiç gıda dan zehirlenmedim çünkü belirtilerini bilmiorum..doktor da bağırsaklarını üşütmüşsün dedi ama ne test ne başka bişii yapmadı hiç sinmedi içime:(
hakkaten hatasız kazasız bitirsek şu hamileliği çok güsel olcak..böyle hem karnım ağrıor acısına dayanamıorum hem derin etkilenecek mi die daha çok stress oluorum:((

Ezgicim, karni agrimisti ama o kadar cok degil, senin daha fazla olmasi normal cunku hamilelik dolayisiyla zaten bagirsaklarin bulunduklari yerde rahat degil. Test kesin olarak gerekir miydi bilemiyorum tabii ama neticede cikartabiliyorsun, yani sana dokunan neyse onu uzaklastirabiliyorsun. Haslanmis patates gibi sindirimi bagirsaga kalmadan hallolan seyler ye ki hem karnin doysun hem de sindirimin daha da yavaslayip bakteri uremesin.

herkese merhaba...
kızlar ben çok feciyim...dün gece 11 gibi birden gelen mid bulantısıyla birlikte o saatten bu yana çıkarıorum..inanılmaz karın ağrısı ve ishal de mevcut...bide o saatten beri derin hiç hareket etmemişti sabaha kadar delirdim meraktan gram uykusuz..sabah 8 de giittim hastaneye duydum kızımın kalp atışını şükür..bağırsaklarımı üşütmüşüm..3 gün devam edermiş ama böyle ederse ben 3 günde bitmiş olurum...çok canım yanıo:((

gelbebek çok büyük geçmiş olsun tatlım aman diyim dikkat et kendine rabbim acil şifalar versin cnm benim mevlam bir daha göstermesin inş amin korkma kızmızda maşallah iyiyimiş inş saglıkla gelcek merak etme sen annesii rabbim meleklerimizi korusun

gelbebekcim ben uc kez besin zehirlenmesi gecirdim aynen anlttigin gbydi. kusmalarimi sadece yaptiklari bir igne durdurdu ucunde de. ama aninda kesiyordu o igne. bagirsaklarini usuttun mu yoksa besin zehirlenmisi mi nasil anlasiliyor acaba? ishal karin agrisi ve kusma, usume titreme vardi bir de bende. canim cok gecmis olsun biliyorum ne zordur heleki hamileyken karismak gb olmasin ama kusura da bakma yazacagim icin sakin serumsuz durma. serum alip vucutta su kaybini engelledikten sonra hic korkma bir sey olmayacaktir. yarin iyi oldugunun haberlerini bekliyoruz.

Son düzenleme:
Selamm..

Ezgicim cok gecmis olsunn... Umarim daha iyisindir..

Mervecimm bu daha baslangic.. sonra da bebegi buyutmene, yedirmene, emzirmene kariscaklar. Ne yazikki bizim halkimizin genel yapisi bu.. O yuzden kafayi takmayip hee deyip gecmek lazim bir de aglamissin yazik gunah ayol bosver milleti..

Bizim Dr lar nedense bitirdigimiz haftayi sayiyorlar. Onlara gore ben 35 teyim hala... O yuzden bebek 41. haftada ( bize gore 42 de ) dogmamissa hala suni sanciyla aliyorlar bebegi.

AA bu arada ben de huggies organic ten, Pampers (prima mi TR de) tan aldim. DIger iki organik marka daha var ama onlar TR de yok galiba. Mendilde de Alkolsuz ve Klorsuz olmasi onemliymis. Denemek icin Lansinoh aldim. Ama pamuk kullanin diyorlar. Pamuk kullanacak var mi?

Kahvalti zamani...

Son düzenleme:
Selamm..

Ezgicim cok gecmis olsunn... Umarim daha iyisindir..

Mervecimm bu daha baslangic.. sonra da bebegi buyutmene, yedirmene, emzirmene kariscaklar. Ne yazikki bizim halkimizin genel yapisi bu.. O yuzden kafayi takmayip hee deyip gecmek lazim bir de aglamissin yazik gunah ayol bosver milleti..

Bizim Dr lar nedense bitirdigimiz haftayi sayiyorlar. Onlara gore ben 35 teyim hala... O yuzden bebek 41. haftada ( bize gore 42 de ) dogmamissa hala suni sanciyla aliyorlar bebegi.

AA bu arada ben de huggies organic ten, Pampers (prima mi TR de) tan aldim. DIger iki organik marka daha var ama onlar TR de yok galiba. Mendilde de Alkolsuz ve Klorsuz olmasi onemliymis. Denemek icin Lansinoh aldim. Ama pamuk kullanin diyorlar. Pamuk kullanacak var mi?

Kahvalti zamani...

sorma patlyciğim yaaa her halata karışırlar zaten hepsi ihtisas yapmış maaşallah

ben pamuk ve dinelndirilmiş su kullanmayı düşünüyorum açıkçası belki kaka yaptığında ıslak medille alır pamuklada siler temizlerim katkı maddesi varsa bile kalmamış olur nası fikir?

arkadaşlarımm her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için..
az önce geldim hastaneden,idrar kan tahlili yapıldı yüksek ihtimal yediğin bi gıda nedeniyel böyle olmuşsun yada su olabilir dedi..ama salgınmış bugün devlet hastanesine bu belirtilerle giden çok vaka olmuş..ne olur dikkat edin kızlarr bolll su için..
oral yoldan sıvı tüketebilior musun dedi bende aşırı su içtim dün geceden beri içebiliorum diince öyleyse serum takmayalım zaten serum da su dedi..
nst e bağladı Derin gayet sağlıklı herhangi bi başka sancı yok..usg e girdim 2700 olmuş 10 günde 600 gr almış şaşırdımm maşallah dedim:):)
şimdi daha iyiyimm kusma durdu karın ağrısı bi kaç güne geçer dedi umarım yarın geçmiş olur..

Patly bende pamuk su ve zeytinyağı üçlüsünden faydalanmayı düşünüorum..ama yinde unibaby nin ıslak pamuklu mendilini aldım onu da kullanırım arada..

ezgicim çok geçmiş olsun canım yaa bundan sonrası çok dikkat et... dediğin gibi bu salgın çok fazla var. aman dikkat edelim. tekrar geçmiş olsun.

teşekkür ederim canım evet hepimiz dikkat etmeliyiz az kaldı artık...
ha birde kızlar karnımızı sıcak tutacakmışız öyle dedi doktor:):)
havaların sıcaklığına aldanıp açılmamak gerek...

Mervecim bazi durumlarda bebek mendili kullanmak durumunda kalabiliriz. Zira sadece anne sutuyle beslenen bebeklerin kakasi sivi gibi oluyormus ancak katilara baslayinca normale donuyor herhalde. Zeytinyagi kullaninca krem (sebamed-popolin vs) kullanmayacak misiniz? Ben herhalde bebek 6 kilo olunca yikanabilir bezlere gecicem ama o zamana kadar ilk dogdunda organik hazir bez kulllanmak durumundayim. Hazir bez kullandigim surede de pisik kremi kullanmak gerekiyormus. Lansinoh, Desitin ve Balmex aldim denemek icin. BElki TR de ayni isimlerle satiliyordur.. Meme ucu kremi olarakta Medela Lanolin aldim bir de Lansinohtan alicam..

Ezgicim dikkat et kendine gecmis olsun tekrar. Derin iyimis masaallah kuzuma..

kızlar yarım saat önce 4,9 şiddetinde bir deprem oldu burda.
çok sallandık inanılmaz korktum. herzamankinden çok çok daha fazla korktum. ama sadece çok heycanlandığım için bebeğimi düşündüm o panikte bile sadece ya ona bişey olursa diye korktum. hala çok korkuyorm ya daha şiddetlisi gelirse diye.Allahım çok korkunçtu. biz 9.kattayız inemedilkte direk terasa çıktık. ama Allaha emanetiz.

kızlar yarım saat önce 4,9 şiddetinde bir deprem oldu burda.
çok sallandık inanılmaz korktum. herzamankinden çok çok daha fazla korktum. ama sadece çok heycanlandığım için bebeğimi düşündüm o panikte bile sadece ya ona bişey olursa diye korktum. hala çok korkuyorm ya daha şiddetlisi gelirse diye.Allahım çok korkunçtu. biz 9.kattayız inemedilkte direk terasa çıktık. ama Allaha emanetiz.
nalancım cnm çok geçmiş olsun tatlım rabbim korusun yaa bir ay önce burdada olmuştu ben de çok korkmuştum ayy allahım korusun yaaa rabbim bizi bütün afetlerden korusun aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Cokkk gecmis olsunn ben de az once ogrendim cok korkmus Izmir civarindaki vatandaslar..

Biz de tam deprem hatti uzerindeyiz durmadan besik gibi sallaniyoruz.. Allah beterinden korusun korkutmasin. Dogal afetler cok fena cok..

arkadaşlarımm her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için..
az önce geldim hastaneden,idrar kan tahlili yapıldı yüksek ihtimal yediğin bi gıda nedeniyel böyle olmuşsun yada su olabilir dedi..ama salgınmış bugün devlet hastanesine bu belirtilerle giden çok vaka olmuş..ne olur dikkat edin kızlarr bolll su için..
oral yoldan sıvı tüketebilior musun dedi bende aşırı su içtim dün geceden beri içebiliorum diince öyleyse serum takmayalım zaten serum da su dedi..
nst e bağladı Derin gayet sağlıklı herhangi bi başka sancı yok..usg e girdim 2700 olmuş 10 günde 600 gr almış şaşırdımm maşallah dedim:):)
şimdi daha iyiyimm kusma durdu karın ağrısı bi kaç güne geçer dedi umarım yarın geçmiş olur..

oh Masallah kusma durduysa suda iciyorsan en onemli kismi bitmis demektir uc zehirlenme sonucu doktorlarin dediginde isin uzmani oldum:)) gerisi cok kolay cok sevindim :nazar:

izmir civarindaki arkadaslar cok gecmis olsun izmirli biri olarak o korkuyu iyi bilirim. neyseki tehlikeli boyutta izmirde deprem hic olmuyor.

slm kızlar; mervecim takma kafana herkesin dediğini.hep de seni buluyo sinir bozucu gacılar:)
benim kayınvalidem geçen gün tutturdu eşime "sen sakın 5-6 ay kucağına alma bebeği,tutamazsın dedi. eşimin yüzü düştü.garibim hep hayaller kuruyo kucağında gazını çıkardığının uyuttuğunun filan. bende güldüm. dedim olurmu öle şey annenin kucağından önce odaya getirildiğinde babaya veriliyor diye. alışır dedim konuyu kapattım. yani herkesi taksak hele en akınlarımızdan bile neler gelicek sinir edici.her şeye sabırla karşılık vermeliyiz.
kızlar bu arada ben dr.uma sorup röfle yaptırdım.annem kuaför ya maske taktılar bana çift kat. çok rahat geçti. röfle atarken sorun yok dibe gelmior ama benim saçımda karamel boya vardı cila yapıldı o dibe değiyor ama 3 dk sonra yıkanıyor.
günaydın kızlarr bizde 36.haftamıza girdik ve bugün saat 3 de dr teyzemizle randevumuz var bakalım ne kadar büyümüşüz...bide hastanemize karar vericez gidip gezelim bakalım hangi hastane hoşumuza gidecek dr acıbadem,ethica,medical park ,jfk ve hizmet hastanesinden hangisini istersen dedi peki sizler hangi hastanede doğum yapacağınızı kesin belli ettiniz mi?

canım ben tüp bebek dr.umu değiştirip ethicadan ali paşa beye gidiyorum 13.haftadan beri. hastanenin ameliyat hanesinin bodrum katı yerine 4.katta olması bence avantaj. ve bebek odası ve yoğunbakımında benim hemşire arkadaşlarım çalışıyor.yani bebeğim emin ellerde olucak. odalara gelince ben suit oda için rezervasyon yaptırdım gayet büyük ve ferah. bu arada senin yazdığın hastaneler arasında sınıf farkı var acıbadem ve memorial a sınıfı onları ayrı değerlendir. ama hizmet-jfk-ethica aynı sınıfta. jfk nın bebek yoğunbakm yada bebek odası hakkında çok iyi olmadıklarını duymuştum. hizmet hastanesinide memorial bünyesine aldı ve işletiyor. ama bu 3ü aynı sınıfta.

Son düzenleme:
bizde artık bayram haftası ile birlikte 8. ayımıza giryoruz bu hafta karnımda fena halde tepecikler oluşmaya başladı ara ara kasık ağrısı yada sancı şeklinde anlık bişeyler yaşamaya başladım dr kontrolüme bayram gelemden gitsemmi yoksa bayramı yapsammı bilemedim dr geçen hafta şu gün gel dememedi kendini nasıl hissersen dedi
şekerim normale döndü diyetisyenin verdiği listeye göre yemeklerimi yiyorum
en büyük sorunumuz geceleri uyuyamamak gündüzde artık ters düşüyorum 12 1 kaça kadar uyursam hiç memnun değilim bu durumdan
oğullarımın isimlerini değiştiriyoruz yağız ismine çok eleştiri geliyo eşimde koymak istemiyo
enson çok bilmiş kayınpederim eleştirince eşimde kesin koymaacağını söledi sinir oluyorum herkezin karışmasına
efe mete dedim bende galiba ona karar verdik
hamilelik ilerleyince bebek hareketleri azalır diyorlardı ama ben sanki daha fazla hissediyorum hiç durmuyolar biri göğsüme doğru tırmanıyo biri aşağıya doğru :)) ikiside dışarı çıkma derdinde ama yanlış yolları seçiyolar
artık çok sabırsızlanıyorum
onları doya doya koklamak istiyorum rüyamda doğmuş görüyorum hep sarılıyorumm
anne olmanın heycanını giti gide hissetmeye başladım
canım yavrularım sağlıkla gelin
isminiz yağız yiğit olmuş mete efe olmuş ne farkeder sizler benim yavrularım olcaksınız annesinizn kuzuları mis kokulu tosun paşaları olcaksınız.........

Back