Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şu an için bende yürümüyorum öyle, ama kapalı yürürken daha bir canım yanıyor.. bazen evde surahi hanım gibi yürürken buluyorum kendimi kaydirigubbakcemile3
sağolun arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler biliyorsunuz bu konuları herkesle rahat konuşamıyoruz sizlerle paylaşabildiğim için seviniyorum
arkadaslar nasil olur anlamiyorum 5 kilo almisim!!! tatlidan tiksindim kek bogrek hicbir hamur isi yok, pilav makarna yiyemeiyorum hatta bu yuzden uzuluyorum yedigim sirf meyve sebze ve sut. normalde kilo alamayan biriyim ama bu 5 kiloya sok oldum( diyetisyene gidecegim ama eminim sunu kes demeyecek hatta eklemeler yapicak yediklerime cunku gercekten kesilcek bir sey yemiyorum, hatta kabaca kalori hesabi yaptim almam gereken kaloriden dusuk kalori besleniyorum( fikri olan var mi kizlar??
benim bir fikrim var canım
az az 6 öğün yemek lazım bol sebze ve meyva tükletmek lazım.
mesela günde 3 öğün yiyorsan arada öğün atloyorsan su içmeye dikkat etmiyorsan olabilir
arkadaslar nasil olur anlamiyorum 5 kilo almisim!!! tatlidan tiksindim kek bogrek hicbir hamur isi yok, pilav makarna yiyemeiyorum hatta bu yuzden uzuluyorum yedigim sirf meyve sebze ve sut. normalde kilo alamayan biriyim ama bu 5 kiloya sok oldum( diyetisyene gidecegim ama eminim sunu kes demeyecek hatta eklemeler yapicak yediklerime cunku gercekten kesilcek bir sey yemiyorum, hatta kabaca kalori hesabi yaptim almam gereken kaloriden dusuk kalori besleniyorum( fikri olan var mi kizlar??
özlem bu ay bende 5 kilo almışım bende çok şaşırdım doktorum çok kilo almışsın dedi inan bende çok yemiyorum ama senin kadar da az değil:dance: doktorum hem çok kilo almışsın diyor hemde habire vitamin hapı veriyor belki de haplar yapıyodur sende kullanıyormusun
Yawf Mere; ben de bu ağrılar erken başlayınca öle dedim, normal mi doğurcam acaba çok çabuk genişlemeye başladı çatım diye....normal fundacığım artık zaman azaldı e yani bebeklerimiz ağırlaştı bizde yavaş yavaş ağırlaşıyoruz galiba
:))))
funda bu sendeki çatı genişleme ağrısı ise sen rahat rahat normal doğurucaksın bacım 15 cm olucak rn sonunda yahu...şaka bi yana kimsinde erken kimisinde geç başlıyor bu ağrılar
Yawf Mere; ben de bu ağrılar erken başlayınca öle dedim, normal mi doğurcam acaba çok çabuk genişlemeye başladı çatım diye....
Ama bendeki sorun şu.... Ben normal doğumdan oldum olası tırsıyorum, sebebi de şu... ya çocuk sıkışıp kalırsa, ya çıkaramazsam ve bi tarafına bişey olursa, vs vs vs...
Yani kendimle ilgili hiç bir korkum yok açıkçası, acı çekermişim, sancım çok olurmuş bu ları düşünmüyorum hiç... E zaten bel sorunu yüzünden de normal doğurmam çok zor... sırt üstü yatınca o bel bir çekiyor, dersin ki testere ile kesiyorsun beni.. o ağrı içinde ikınamam bile...
O yüzden canıma minnet pozisyonunda ben paşa paşa sezeryanla doğuracağım, inşallah bir atak yapaz sa TANEM:)))) Zaten doktoruma hasbel kader normal doğursam?? dersem aynı anda sinirden kıpkırmızı olacağına eminim... O da yaş faktörünü de göz önüne alarak en başından benimle pazarlık etmişti, normal doğum istemeyeceksin diye...
Özlemcim meyve de kilo yapar haberin olsun. tatlı yemiyorum diye sevinme meyve de tatlı kadar kötü.
İdeali günde 3 porsiyon meyve. 1 Porsiyon ise yumruğun kadar. Yani 1 elma, 2 mandalina veya çok küçük bir salkım üzüm. Ben de çok meyve yiyordum, doktorum onu da azalt deyince çok şaşırmıştım. Yazın hele erikler, kirazlar, karpuz derken deli gibi meyve yiyordum. Şimdi 1 ayva yediysem öğlen, akşam da 2 mandalina veya 1 portakal, o kadar.
35 haftada aldığım kilo 12. Doğuma 13 kilo ile gitmeyi planlıyorum :) Yani senin doktora göre ideal.
bak gerçekten vitaminlerin etkisi olabilircanim aksine suyu abarttim ucbucuk litreye cikti canim hep su icmek istiyor ogunlerimde oyle az az ki ve 3 ana 3 ara ogun seklinde ve ana ogunlerimde cok az yiyebiliyorum( hatta inananin az yiyorum die uzuluyorum zaten tek yedigim meyve sebze gizemlicim ayrintili yazdim hamur isi tatli makarna pilav hicbiri yok ekmek bile daha fala yemeliyim ama canim istemiyor
aa haklısın vitaminlerin etkisi olabilirözlem bu ay bende 5 kilo almışım bende çok şaşırdım doktorum çok kilo almışsın dedi inan bende çok yemiyorum ama senin kadar da az değil:dance: doktorum hem çok kilo almışsın diyor hemde habire vitamin hapı veriyor belki de haplar yapıyodur sende kullanıyormusun
bunu hiç duymamıştımcanim tesadufturki son iki kiloyu vitamin haplarini biraktigim uc haftada aldim; cok tuvalet problemi yasayinca vitamini sormadan kestim ama simdi yine baslayacagim. bir de sorma benim doktorum kilo konusunda cok rahat, 15 kiloya kadar normal karsiliyor hatta dediki simdi yeni moda kadinlar arasinda 9_10 kiloylla doguma girmek ama sutlerinin kalitelerini etkiliyor cunku 6_7 kilosu dogumda gidicek kalan 3 kilo sut icin cok az vucudun kaliteli sut yapmasi icin yaga ihtiyaci var, o yuzden ideali 12 ile 14 kilo arasi dedi, kilolu bayanlar 12 zayiflar 14 civari almali dior:)) ohoo ben bu doktorla 20 kiloyu bulurum:)) tek onemsedigi hamur isi ve tatli yeme kalanlari bol bol ye limitsiz dior:)))))))))))))) kendisi de tosun gb zaten ondan herhaldekaydirigubbakcemile3
Yawf Mere; ben de bu ağrılar erken başlayınca öle dedim, normal mi doğurcam acaba çok çabuk genişlemeye başladı çatım diye....
Ama bendeki sorun şu.... Ben normal doğumdan oldum olası tırsıyorum, sebebi de şu... ya çocuk sıkışıp kalırsa, ya çıkaramazsam ve bi tarafına bişey olursa, vs vs vs...
Yani kendimle ilgili hiç bir korkum yok açıkçası, acı çekermişim, sancım çok olurmuş bu ları düşünmüyorum hiç... E zaten bel sorunu yüzünden de normal doğurmam çok zor... sırt üstü yatınca o bel bir çekiyor, dersin ki testere ile kesiyorsun beni.. o ağrı içinde ikınamam bile...
O yüzden canıma minnet pozisyonunda ben paşa paşa sezeryanla doğuracağım, inşallah bir atak yapaz sa TANEM:)))) Zaten doktoruma hasbel kader normal doğursam?? dersem aynı anda sinirden kıpkırmızı olacağına eminim... O da yaş faktörünü de göz önüne alarak en başından benimle pazarlık etmişti, normal doğum istemeyeceksin diye...
katılıyorum pelinciğim benimde diyetimde meyve var ama hep sınırlı sayıda bende şu ana kadar 6 kilo aldım çok ii bence şimdi kalan son 2 ayımda 5'er kilo bile alsam 16 kilo ile doğuma girerim ki buda ütopya olur tabi..planım max 9 kilo ile girmek zaten bu açıdan kendimi çok sağlıklı hissediyorum süt içmek yoğurt yemek vs gibi şeyler bana göre değildi şimdi hepsi yaşam standartım oldu haftada iki gün tatlı iznim varya pelin inan yiyemiyorum resmen alıştım artık tatlı olayınaÖzlemcim meyve de kilo yapar haberin olsun. tatlı yemiyorum diye sevinme meyve de tatlı kadar kötü.
İdeali günde 3 porsiyon meyve. 1 Porsiyon ise yumruğun kadar. Yani 1 elma, 2 mandalina veya çok küçük bir salkım üzüm. Ben de çok meyve yiyordum, doktorum onu da azalt deyince çok şaşırmıştım. Yazın hele erikler, kirazlar, karpuz derken deli gibi meyve yiyordum. Şimdi 1 ayva yediysem öğlen, akşam da 2 mandalina veya 1 portakal, o kadar.
35 haftada aldığım kilo 12. Doğuma 13 kilo ile gitmeyi planlıyorum :) Yani senin doktora göre ideal.
aman allah korusun özlem deme öleevet aslinda meyve cok yedigim icin inetentteki kalori hesaplarina baktim hamile kadinlar icin 2000 kalori yaziyor. meyvelerim 600 kalori ediyor; genelde iki elma alti mandalin bir muz:)) bazen mandilini abartiyorum. ama ben boyle bile 2000 kaloriye ulasmiyorum.cunku ana ogunleri cok az yiyorum. muz 100 kalori; mandalina 60; elma 70 kalori gosteiyor. tabii doguru mu bu bilgiler bilemem ne de olsa internetten. acikcasi yediklerimden degil kesmek arttirmayi dusunuyorum ceviz, findik kuru meyve vs hic yemiyorum onlari eklemeliyim. pilav makarna az da olsa yenmeli muhakak daha kurubaklagillere hic baslayamadim bile:)) bunlari ekleyince dedigin gb meyveyi belki biraz azaltirim. seker falan cikicak herhalde bende.