• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Sevgi'cim neden yalnız kalacağını düşünüyorsun, ben evden hergün gireceğim nete. Evde yapacak işim de yok. TV karşısında annemle oturup yemek ve evlilik programlarını izleyeceğim. Bilgisayar da yanımda oooh gel keyfim gel :)))

Bu arada kabızlık var demişsin, kayısı kompostosunu şiddetle tavsiye ederim. Annem kuru kayısıdan bana 2 haftadır yapıyor. her akşam yemekten sonra bir kase içiyorum. Çok faydasını gördüm. Bende kabızlık yoktu ama malum hemoroidi azdırmamak lazım. Dene bence. Bir de kabuklu meyve tüketilmesi (elma, armut, ayva) tavsiye ediyorlar. Sabahları kahvaltıdan önce 1 elme yiyorum mesela.

Ezgi'cim gaz için hiçbir çözüm yok. ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yesem gaz yapıyor. Gündüz o kadar rahatsız etmiyor ama geceleri çekilmiyor. Kaderime razı oldum, düzeleceğini sanmıyorum. Ancak doğumda :)))

Sevgi'cim neden yalnız kalacağını düşünüyorsun, ben evden hergün gireceğim nete. Evde yapacak işim de yok. TV karşısında annemle oturup yemek ve evlilik programlarını izleyeceğim. Bilgisayar da yanımda oooh gel keyfim gel :)))

Bu arada kabızlık var demişsin, kayısı kompostosunu şiddetle tavsiye ederim. Annem kuru kayısıdan bana 2 haftadır yapıyor. her akşam yemekten sonra bir kase içiyorum. Çok faydasını gördüm. Bende kabızlık yoktu ama malum hemoroidi azdırmamak lazım. Dene bence. Bir de kabuklu meyve tüketilmesi (elma, armut, ayva) tavsiye ediyorlar. Sabahları kahvaltıdan önce 1 elme yiyorum mesela.

Ezgi'cim gaz için hiçbir çözüm yok. ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yesem gaz yapıyor. Gündüz o kadar rahatsız etmiyor ama geceleri çekilmiyor. Kaderime razı oldum, düzeleceğini sanmıyorum. Ancak doğumda :)))

baksana yavrum şimdiden bomboş topik.. kimse doğru dürüst uğramıyo bile..
bende gün içinde armut yersem çok rahat oluyorum pelincim.. kayısı kompostusuna burda öğle yemeğinde içiyorum bi kase... genelde sebze yiyorum ama yinede bazen yapıyo böyle işte..
kızlar inşallah hepimiz doğumdan sonra bi pırtlarız bi daha da ne meleğimizde ne bizde gaz sıkışması olmaz..

canım ya sorma bendede gaz sorunu var allahtan gündüz sorun yok, yoksa işte ne yaparım ben düşünsenize gazmen olarak dolaşırdım artık:utangac:

baksana yavrum şimdiden bomboş topik.. kimse doğru dürüst uğramıyo bile..
bende gün içinde armut yersem çok rahat oluyorum pelincim.. kayısı kompostusuna burda öğle yemeğinde içiyorum bi kase... genelde sebze yiyorum ama yinede bazen yapıyo böyle işte..
kızlar inşallah hepimiz doğumdan sonra bi pırtlarız bi daha da ne meleğimizde ne bizde gaz sıkışması olmaz..

canımcım benim izne çıkmama daha 5 hafta var o yüzden işlerimin yoğunluğu dolayısıyla çok sık olmasada topiğe mutlaka girerim,gerçi bazen tam topiğe giriyorum cevap yazıcam birisi geliyo hadi şöyleydi böyleydi derken neti kapatmak zorunda kalıyorum

onların çok az kaldı mervem ya.. bazen mirkelamın klibinde koştuğu gibi koşasım geliyo zaman belki benim hızımda geçer diye....
pelinin tickerina bakıyorum 34 bilgeye bakıyorum 33 niye benimkide o kadar değil diyorum.. haftaya 30 a gircem diye avutuyorum kendimi.. sonra ama onlarda 35 e gircekler diye yine hayıflanıyorum.. onlar inşallah bayramdan sonra kucaklarına alıcaklar yavrularını diyorum ben daha izne bile çıkmamış olucam.. burda onların minicik ellelerini tombiş yanaklarını görücez.. ( tabi annişler resim gönderirse) biz siyah beyaz fotolara talim edicez.. olsun varsın diyorum.. onların bebişleri eskicek bizimkiler yeni olucak... kaydirigubbakcemile5
sen haline şükret bence cicim bak en azından karnında bebeğin var

Pelinciğim sende benim gibi laptopla hastaneye giden bebekten her fırsat bulduğunda topiğe uğrayan bir kişi olucaksın herhalde
canım ya sorma bendede gaz sorunu var allahtan gündüz sorun yok, yoksa işte ne yaparım ben düşünsenize gazmen olarak dolaşırdım artık:utangac:
sanırım hepimiz gaz sorunumuz çıkararak halletsek patlama olucak....

Kızlar ben doktora gidiyorum şu idrar yollarında minik bir enfeksiyon görülmüştü onun için kültür yaptıracağım birde şu totşumda hemeroid benzeri şey için ne yapabilirim onu soracağım....öpüldünüz

slm kızlar tüpbebk bende yaptırmak istiyorum Allahın izniyle tabi aralık yada ocak gibi düşünüyorum sizin problemler neydi

slm kızlar tüpbebk bende yaptırmak istiyorum Allahın izniyle tabi aralık yada ocak gibi düşünüyorum sizin problemler neydi

Hayirlisi olsun arkadasim, sorunlar cok cesitliydi, ancak tup bebek icin karar verildikten sonra artik sorunun ne oldugunun fazlaca onemi kalmiyor. Benim polikistik over sorunum vardi, esimin de sperm sayisi cok azdi. Diger arkadaslarin kimi erkek infertilitesi kimi kadin infertilitesi sebebiyle tup bebek yaptirdi.

Hayirlisi olsun arkadasim, sorunlar cok cesitliydi, ancak tup bebek icin karar verildikten sonra artik sorunun ne oldugunun fazlaca onemi kalmiyor. Benim polikistik over sorunum vardi, esimin de sperm sayisi cok azdi. Diger arkadaslarin kimi erkek infertilitesi kimi kadin infertilitesi sebebiyle tup bebek yaptirdi.

hayırlı olsun canım Allah kucağına almayı nasip etsin bende yaptırıcam artık eşimin sperm morfolojisi bozuk bu yüzden artık vakit kaybetmek istemiyorum tüpbebek yaptırmak istiyorum....

Selam kizlaaarrr,

Doktordan geldik simdi, oglum 2248 gr olmus:))))) Gecen muayeneden bu yana acilma yok, artik haftalik gidiyoruz ya, haftaya NST'ye giriyorum. Doktora sordum "38. haftaya kadar bekleyemezsin sen diyebilir misiniz, boyle bir goruntu var mi" dedim; hayir kesinlikle oyle birsey diyemem dedi. Hem zaten simdi bile dogsa gorunurde bir tehlike arz etmiyor dedi. Tansiyonum 13/8 cikti orada; takibe devam dedi. Nabzim cok yuksek cikiyor ve gordugunuz gibi cilgin terliyorum diyince "oyle mi, tiroid bakmis miydik' dedi. Tedavi oncesi bakilmisti cikmamisti diyince bir TSH alalim o zaman dedi.Yuksek cikarsa ne yapariz dedim, ilac veririz duser dedi.

Grip asisini sordum, sen haric cevrendeki herkes olsun dedi, donuste zirlaya zirlaya babamiza yaptirdik:)))) Sut icin krem sursem masaj yapsam ne olur dedim. 7 cocuk dogurmus anneannem zeytinburnundan gelir kafa atar o olur dedi:))) Kozmetik camiasinin tuzaklari bunlar, ortada birsey yokken yapmanin hic anlami yok dedi. Kisacasi sohbet muhabbet ettik geldik yine:)))

Sevgicim bu arada benim doktor bir daha indirect coombs bile istemedi. Dogumda bebegin kanina bakariz, pozitifse o zaman igne yapariz dedi. Senin doktor da bu ekolden sanirim. Yine de muayeneye gittiginde bir hatirlatsan iyi olur herhalde.

hayırlı olsun canım Allah kucağına almayı nasip etsin bende yaptırıcam artık eşimin sperm morfolojisi bozuk bu yüzden artık vakit kaybetmek istemiyorum tüpbebek yaptırmak istiyorum....

Erkek infertilitesi tup bebek yonteminin en kuvvetli oldugu alan, o yuzden hic endise etme. Insallah en kisa zamanda bebegine kavusursun.

Erkek infertilitesi tup bebek yonteminin en kuvvetli oldugu alan, o yuzden hic endise etme. Insallah en kisa zamanda bebegine kavusursun.

inş. inş. ne diyeyimki Rabbim izniyle olucak eşim istemedi bi ara olmaz dedi bende içimden bir ses bizim çocuğumuz tüpbebek yöntemiyle olucak diyorum bana inanmıyor

Bilge'cim senin doktorun da bayağı espriliymiş :))) İyi güldüm burada. Yine de tıbbın ilerlediğini unutmayalım, ninelerimizin zamanında bilinmeyen bir çok yenilik olabilir.
Ben lansinoh'un kullanma talimatını okudum. Tamamen doğal lanolin içeriyor sadece. Emzirme başında mem uçlarında tahriş ve yara olacağı, acı çekeceğimiz kesin gibi. Eğer önlem olacaksa doğumdan önce deriyi yumuşatmak ve süt kanallarını açıcı masaj yapmakta bir kötülük olacağını sanmıyorum. Kozmetik firmalarının kandırmacalarının farkındayım ama makyaj ve cilt bakımı alanlarında. Burada anneye faydalı bir durum söz konusu sanki.

Ay böyle ciddi ciddi yazıverdim ama sen üzerine alınma yani. Doktordan doktora anlayış ve yöntem değişiyor sonuçta.

Kızlar ya bazen bebeğim böyle karnımda derin derin dönüyor ve bana aniden bir mide bulantısı geliyor sizde de öyle bişey oluyor mu

bana da oluyor o Merve.. Durduk yerde bir anda midem bulanıyor.. 10-15 dakika içinde de rahatlıyorum tekrar... bebişlerin marifeti sanırımm:)

selam kizlaaarrr,

doktordan geldik simdi, oglum 2248 gr olmus:))))) gecen muayeneden bu yana acilma yok, artik haftalik gidiyoruz ya, haftaya nst'ye giriyorum. Doktora sordum "38. Haftaya kadar bekleyemezsin sen diyebilir misiniz, boyle bir goruntu var mi" dedim; hayir kesinlikle oyle birsey diyemem dedi. Hem zaten simdi bile dogsa gorunurde bir tehlike arz etmiyor dedi. Tansiyonum 13/8 cikti orada; takibe devam dedi. Nabzim cok yuksek cikiyor ve gordugunuz gibi cilgin terliyorum diyince "oyle mi, tiroid bakmis miydik' dedi. Tedavi oncesi bakilmisti cikmamisti diyince bir tsh alalim o zaman dedi.yuksek cikarsa ne yapariz dedim, ilac veririz duser dedi.

Grip asisini sordum, sen haric cevrendeki herkes olsun dedi, donuste zirlaya zirlaya babamiza yaptirdik:)))) sut icin krem sursem masaj yapsam ne olur dedim. 7 cocuk dogurmus anneannem zeytinburnundan gelir kafa atar o olur dedi:))) kozmetik camiasinin tuzaklari bunlar, ortada birsey yokken yapmanin hic anlami yok dedi. Kisacasi sohbet muhabbet ettik geldik yine:)))

sevgicim bu arada benim doktor bir daha indirect coombs bile istemedi. Dogumda bebegin kanina bakariz, pozitifse o zaman igne yapariz dedi. Senin doktor da bu ekolden sanirim. Yine de muayeneye gittiginde bir hatirlatsan iyi olur herhalde.

ay ay şuna bakın kocaman olmuşş.. Maşallah subanallah.. Allah nazarlardan saklasın oğluşumuzu.. Canım troid takiip edildiği sürece hiç problem olmaz endişe etme.. Benimde tedeviye başlamadan önce troiditten dolayı epey yüksek çıkmıştı.. Minicik bi kap verdi doktor 1 ayda normal seviyeye düştü.. Ama ben ömür boyu kullanıcam o hapı.. Ben senin bu doktorunu sevdim bu arada.. Canım uyuşmazlık hakkında bilgi verdiğin için sağol.. Normalde önümüzdeki hafta sonu gidicektim ben ama düğün var.. Artık hafta içi gidince sorucam.. Bakiim ne dicek..

EMEEEEEKKKKK koccaman olmuşun sen oluş yawf:))))) Maşallah sana:)))) kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Son düzenleme:
çabuk gel mervem...
geldim kuşum
cnm inşallah sende bizim gib hamile kalırsın ben yumurtalık kanseriyim hatalı ameliyatım sebebi ile tüp bebek yaptık bu yani durum
Selam kizlaaarrr,

Doktordan geldik simdi, oglum 2248 gr olmus:))))) Gecen muayeneden bu yana acilma yok, artik haftalik gidiyoruz ya, haftaya NST'ye giriyorum. Doktora sordum "38. haftaya kadar bekleyemezsin sen diyebilir misiniz, boyle bir goruntu var mi" dedim; hayir kesinlikle oyle birsey diyemem dedi. Hem zaten simdi bile dogsa gorunurde bir tehlike arz etmiyor dedi. Tansiyonum 13/8 cikti orada; takibe devam dedi. Nabzim cok yuksek cikiyor ve gordugunuz gibi cilgin terliyorum diyince "oyle mi, tiroid bakmis miydik' dedi. Tedavi oncesi bakilmisti cikmamisti diyince bir TSH alalim o zaman dedi.Yuksek cikarsa ne yapariz dedim, ilac veririz duser dedi.

Grip asisini sordum, sen haric cevrendeki herkes olsun dedi, donuste zirlaya zirlaya babamiza yaptirdik:)))) Sut icin krem sursem masaj yapsam ne olur dedim. 7 cocuk dogurmus anneannem zeytinburnundan gelir kafa atar o olur dedi:))) Kozmetik camiasinin tuzaklari bunlar, ortada birsey yokken yapmanin hic anlami yok dedi. Kisacasi sohbet muhabbet ettik geldik yine:)))

Sevgicim bu arada benim doktor bir daha indirect coombs bile istemedi. Dogumda bebegin kanina bakariz, pozitifse o zaman igne yapariz dedi. Senin doktor da bu ekolden sanirim. Yine de muayeneye gittiginde bir hatirlatsan iyi olur herhalde.
oyyyyyyyyyyyyy kuzum yerim ben onu ya tonti olmuş sıppaaaaccıkk
e ne olursa olsun ilaçla halloluyor demek ayrıca bu topikte erken bekleyipte geç doğurursan gülerim yani bilge eheheheheh
ayrıca benim doktorum gibi cvp vermiş seninkide Merveeeeee uğraşma göğüslerinle bak erken doğurursan karışmam bu sefer dedi... :)))

Bilge'cim senin doktorun da bayağı espriliymiş :))) İyi güldüm burada. Yine de tıbbın ilerlediğini unutmayalım, ninelerimizin zamanında bilinmeyen bir çok yenilik olabilir.
Ben lansinoh'un kullanma talimatını okudum. Tamamen doğal lanolin içeriyor sadece. Emzirme başında mem uçlarında tahriş ve yara olacağı, acı çekeceğimiz kesin gibi. Eğer önlem olacaksa doğumdan önce deriyi yumuşatmak ve süt kanallarını açıcı masaj yapmakta bir kötülük olacağını sanmıyorum. Kozmetik firmalarının kandırmacalarının farkındayım ama makyaj ve cilt bakımı alanlarında. Burada anneye faydalı bir durum söz konusu sanki.

Ay böyle ciddi ciddi yazıverdim ama sen üzerine alınma yani. Doktordan doktora anlayış ve yöntem değişiyor sonuçta.
Pelinciğim benimde doktorum uğraşma dedi bende nasıl olsa doğum tarihim belli olacağı için minik minik sürüceğim göğüs uçlarımla fazla uğraşmadan bişicik olmaz bence o kadarından sanırım...
bana da oluyor o Merve.. Durduk yerde bir anda midem bulanıyor.. 10-15 dakika içinde de rahatlıyorum tekrar... bebişlerin marifeti sanırımm:)

ay allahım ya zillileri görüyormusun

Kızlar bende gittim idrar kültürü için örnek verdim inşallah enfeksiyon falan çıkmaz..Bakalım birde hemoroid başlangıcı gibi birşeyim vardı onu sordum doktoruma ben hergün çokkkkk fena acı yiyorum ya doktoruma söyledim hem suçlusun hem güçlü birde söylüyor musun dedi hemen acıyı kestik....Muhtemelen düzelicek birde şu idrar kültürüm temiz çıkarda çok sevineceğim sonuç 4 gün sonra çıkıyormuş....

Back