2009 Temmuz Anne adayları burada bulusalim...(ARŞİV)

slm kızlar nette gezerken bişey buldum sizde bakın bi
SICAK SUYUN Faydaları :

1 - Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 - ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir, daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 - Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 - Kabızlığı giderir.
6 - Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ile birleştirilirse,
yağ yakmak için hiper - oksijenlenme sağlar.
7 - Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR ıÇMELı? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı

Günd e 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

ayy o kuku çok kötü oluyor..bi tanıdığa gittiğimizde ev öyle kokuyordu..tamamiyle bebeğin bakımıyla ilgili..

Bence de. Zaten çocuğu sıcak havada bir yatırırdı kat kat. Çocuk terleyip hasta olurdu hep. Şimdi benim İpek için aldığım kıyafetlere bakıyor. Ne giydireceksin diyor. Gündüz sadece kısa kollu veya kolsuz body diyorum. E başka bişey giydirmeyecek misin diyor bu sefer. Gerek yok çocuk hava alsın diyorum. Ben evde ince penye şortla dolaşırken çocuğa hırka mı giydirecem:eek:lmaz:

nisan annelerindemi mayıs annelerindemi tam hatırlamıyorum ama bi arkadaşın bebeği doğuma birkaç gün kala bi anda dönüvermiş..sezeryan diye planlarken normal doğum yapmış.inş sizlerinde döner.
ki sizlerin daha zamnınız var.döner inş.

Bence bebek de sezeryandan tırsmış.:ecrin_bebek:

kızlar benim bebeğim dönmüş hatta kafasını rahim kanalına yerleştirmiş durumda oyüzden sancım oluyo

Kuzenim bugün doğum yaptı şimdi aradım halamı bebek doğum esnasında kakasını yemiş yoğun bakıma almışlar midesi yıkanmış şuan yoğun bakımdaymış doğum sezeryanla oldu ve zamanınıda geçmemiş üzüldüm doktor iyi şuan sorun yok demiş anneside yoğun bakımdaymış sezeryandan sonra yoğun bakıma alıyolarmı her zamanCADIARZU

canım , dün yazmıştım benzer bir şeyi . comebabay söyledi bana da .. eğer annenin tansiyonu gebelikte genelde yüksek seyrediyorsa genel anestezili sez. sonrası anne yoğun bakıma giriyormuş benneyaptımki

selam arkadaşlar,bugün doktora gittim kızım 2,5 kilo civarındaymış boyuda 45 cme yakın,suyum normalmiş ama kasıklarım ağrıyor karnımda sertleşme oluyor dedim hemen nst ye aldı ve 20 dakikada 2 kasılmam varmış,doktor hemen altan muayene istedi açılmama varmı diye baktı allahtan yoktu,dinlenmei istedi kasılmalarını takip et 10 dakikada 3 kere olur ve uzunca sürerse doğum başladı demektir dedi,eşimde yanımdaydı ödümüz patladı,hala çalışıyorum dedim sen bilirsin ama ayrıl istersen deyince düşündüm evet okul yolunda doğurcam bu gidişle yarından itibaren izne ayrılıyorum.
bu arada ben kasılma dediği şeyi hep kızımın poposunu dayaması zannediyordum,sizlerde kendinizi kontrol ediin arkadaşlar.
aranızda nst ye girip kasılması çıkan biri vardı hatırlayamadım,eğer o arkadaş okursa dinlenerek kasılmalar duruyormu yoksa ben bugün yarın bekliyim mi doğumu:uhm:

kızına maşallah canım .. biz de kasılmaarı poposu felan sanıyorduk . ama pozisyon değştirince geçiyorsa o kasılma değilmiş , aklında olsun ..
bu arada hep soruyorum sana ama yanıt alamadım sanırım senin sıklıkla burada olmadığın ve mesajımı görmediğin içinidir. doğumunu nerede yapmayı düşünüyorsun canım ??

biz geldikhihoyyythihoyyyt
drumuza göründük bahar kokulum 49.5 cm 2920 gram olmuş teyzeleri...:nazar::nazar:
nstye bağlandık hiç sancımız çıkmadı herşeyimiz normalmiş dr teyzemiz öyle dedi...
haftaya vajinal muayene yapılacakmış amadelikafaduldendelikafadulden
kızlar bende tek sorun bugün tansiyonum yüksek çıktı drum biraz telaş yaptı ama sürekli kontrol edecez tansiyonu

hey maşşallah prenseseeeeeeeeeeee :nazar:
sancının olmaması da çok güzel :nazar:
tansiyonun kaç çıkmıştı???

hanimlar merhaba,uzun zamandir yazamadim.

bugun dr randevum vardi. dr gobegim kucuk diye hani ultrason istemisti ya, iste girdim.

bebek 33 haftalik 2174 gr. cok iyi dedi. ama su icmedigim icin susuz kalmisim. cok asiri sususz kalmissin dedi. bogulacak kadar su iceceksin dedi. ben suyu hic sevmem. gobegimin kucuk geldiginde tam geziden geri donmustuk. 15 gundur dogru duzgun ne kendime baktim ne de su icmistim.

kist de gitmis beynindeki. Allah'a sukur. Gerci bebek bu uretim asamasinda bir takim sikintilar olabilir:) ama duzeleceginden emindim.

Kizlar ya ama basi halen en tepede. Ne zaman doner ki? Benim annem babam kimsem gelmeyecek, sezeryan olmaz insallah. Cok zor olur. Zaten bebek 14 gunlukken gelecegiz Tr'yr. yani o 14 gun sezeryan ile cok zor. Hep normal dogum istedim Allah'tan. insallah normal dogum olur hayirlisi ile.

kistinizin gitmiş olmasına çokkkk sevndimmm :lepi:
kızının da kilosu çok iyiymiş :nazar:

kızlr kasıklrmda ve belımde cok agrm var uyuymyorum karnım patlıck sankı nasıl hreketlı:KK43:neler oluyor sızce?

aynı şeyi dün ben de yaşadım .. yemek yerken ( afedersiniz ) çıkarttım biraz , bir kaç kere de öğürünce rahat 4 aat kasılma ve nefes darlığıyla atlattım geceyi -tatlicadiarzu-

annem çıoldırtıyo beni yine...
ananeme randevu alınacak kemik hastanesinden ben şu anda uykusuzluktan ölüyorum ama internetten randevu almak için ışık yemiş tavşan gibi ekrana bakıp randevu zamanının açılmasını bekliyorum....annemi aradım uyuyor neymiş sabaha bırakamazmışım şimdi almalıymışım doluyormuş...kendisi uyuyor ona mesaj atmalıymışım uyandırmamak için....üstelik evde 19 yaşında erkek kardeşim var ve internette var...:gitme: benim bu annem beni niye hiç düşünmüyor yaaaa

bu gece 12 den sonra satimi kurdum 12 den beri ekranda yenileyip duruyorum sayfayı ..bakalım ne zaman açılırsa ayın 16 sına almam lazım...ki ailede herkeste internet var bu randevu işi 12 den sonraya kalıyorsa tek alması müsait kişi ben görüldüm heralde :)

geçtiğimiz pazar daha kötüsünü yaşadım...mafoldumben
annemler kahvaltı veriyorlardı amcamlarla falan bir hayır işi için 15 gün video yapmak için uğraştım 30 tane kaset görüntüsü içinden bazı özel görüntüleri alıp müzik ekleyip tek video haline getirdim istekleri üzerine ellerine verdim...babam ısrarla kahvaltıya benimde gelmemi kamera çekimi resim çekimi yapmamı istedi asla hayır diyemem onlara biliyorlar bunu...yasakkelime
cumartesi gecesi eşim gececiydi uyku tutmadı pazar günü de eşim olmadığı için tek geleceğimi biliyor babam...sabah 9 da beni aradı sen hala çıkmadın mı hadi ne zaman geliyosun..:1shok:..çıkıyorum şimdi taksiye atlayıp geliyorum ....taksiye bindim (7ytl mesafenin ne kadar olduğunu belirtmek için yazdım taksi parasını) kahvaltı yerine vardım ve yemin ediyorum sana bir lokma bişey yemeden:umursamaz: annem hadi milleti çek diraz masalar tabaklar boşalmadan dedi ve annem babam kahvaltı yaptılar yani herkes ben çekim yaptım .:gitme:..tabi sonra biraz çektim oturdum bende kahvaltı yaptım ama ağlayasım geldi herkes kahvaltı yaparken ben ayakta kocaman göbekle kameraya çekim yapmak..:sinifsinif:...bazen değil çoğu zaman bizimki anlamıyor beni.....bazen kızlara dert yanıyorum da onlarda stres oluyorlar bende anlatmıyorum ama şu an yine doldum kusura bakma ....:teselli:

ya ben var ya hakkaten b şy demiyorum seninkilere ..
hadi anneni geçtim , malum 1 değil 2 değil böylesi aksiyonları ..o kahvaltı masasında zıkkımlananlardan biri de demedi mi ver ben çekeyim , sen hamilesin azcık oturda sen ye diye kötükedihüso
ezanlar okunuyor burada şimdi , Allahtan sana sabır , onlara da anlayış diliyorum ...

dün pazara gittim gitmez olaydım gerçi dönüşte eşim aldı ama genmede artık öle pazar yapacak halde değilmişim onu anladım bu sondu yani
sabaha kadar dön dolan ağrılardan öldüm valla 3 saatlik uykuyla sabah doktora gittik
bebişim çok güzel gelişmiş 1 ayda 11 kilo almış şaştım valla 2200gr olmuş
hamileliğin verdiği normal sıkıntıların dışında bi şikayetim olmadığından bi sorunda çıkmadı herşey gayet normaldi hatta bebişim elini ağzına sokmuş çok şekerdi
kanalada yerleşmemiş.dr dediki ikinci gebeliklerde bebkler kanala daha geç yerleşirlermiş
neyse sonra bi arkadaşa geçtim sözüm vardı eve 6 da geldim az size bakayım dedim ama gözümden uyku akıyodu bende vurdum kafayı 9 da kalkmışım emalum şimdi,de uyku gelmiyo
ay çok yazdım sıktıysam şimdi sizi kusura bakmayın emi

sen bi de bu halde pazar pazar mı geziyosun :eek:klava:
starıııım yıldönümüzün kutlu olsun canım allah sizi sizden ayırmasın inşallah hep mutlu mesut yaşayın
bu arada eşinin anlamlı heiyelride süpermiş güle güle kullan
bebişin beşide çok şeker oda mışıl mışıl uyur inşallah

sağol canımmmmm, amin inşallah hepimiz eşlerimizle ve çocuklarımızla ....
dün binbir zahmet kurdu eşim karyolayı , gördüğümüzden büyük geldi , yatak başları neredeyse omuzuma geliyor benim , içine ben girsem sığarım kaydirigubbakcemile3
dün eşim de benim düşündüğümü düşünmüş , küçük bir sallanır beşik alalım diyor şöyle baş ucuna koymalık , 6 aylık olana kadar .. sanırım bir de beşik bakıcaz :bbo:

gunaydın kıslarr... bis geldik gecmişi okuyup.. doktordan gusel haberlerle donen tum arkadasların gozu aydın.... bu akşam benım de kontrolüm var. nstye de gircem. inş gusel haberler verir doktor teyzemis bizeeşakkıdı

canım inşallah sorunsuz dönersin hastaneden

ben 2 hastaneye gidiyorum biri evime yakın olan pek sevmiyorum orayı diğeri ise gittiğim hastane çok beğeniyorum ama gittiğim hastane hafta sonu ssk geçmiyor ve çok pahalı...

yani iyi hastane : hafta içi fiyat aynı hafta sonu 2 katı
sevmediğim hastane:hafta içi fiyat aynı haftasonuda fiyat aynı

işlemler aynı ama hafta sonu gdersem ssk geçmediği için hafta sonu gelirse bebeğim mecburen hoşlanmadığım hastaneye gtmek duırumundayım...o yüzden hafta sonu gelsin diye dua etmeye başladım....

700 tl nerde 2100 tl nerdeeeee:sinifsinif:

Allah en hayırlı zamanda doğum yapmanı nasip etsin canım ..
Elifcim saol tatlım dün akşam konuştuk kuzenim çıkmış iyiydi biraz ağrısı vardı kesi yerinde oda bana dua ediyo Allah kurtarsın diye mafoldumben bebekte accık daha toparlasın çıkarcaklarmış midesini felan yıkamışlar iyiler neyseki :Saruboceq:

aman çok şükür iyiler ikisi de .. canım bir daha konuştuğunda unutmazsan sorar mısın , hamilelik sürecnde yüksek tansiyon problemi olmuş mu acaba ?

Kıslar tuza yatırma olayı değilki durum bebeği hergün yıkıcaz ya son suyuna bir maşraba suyu yani biraz tuz atıp eritiyosun onu döküyosun o kadar yani tuzlama felan yok göbek deliğinden içeride girmez göbek zaten düşmüş oluyo açık yara kalmıyoki ama büyükler bazısı yapar bazısı yapmaz onlar yönlendirir sizleri kıslar
Valla bizi babaannem hep yapmış maşallah hiç terimiz felan kokmaz terleme olayımız bile aşırı yoktur eşim şaşırır yazları benim bu durumuma zemuszemus

ay ben hep bebeği kiloca tuzun içine yatırılıyo diye düşünüyordum.kaydirigubbakcemile3 :kedi:
o yüzden hiç olur dememiştim..
ay nebiliyim hiç yeni doğan çocukla karşılaşmadım ki..:kedi:
banyo suyunada azık konsa sorun olmaz sanırım..ki zaten ilk banyosunu göbeği düştükten sonra yapılıyor..

Gamze oğluşu ile birlikte zemuszemus:nazar:

Eklentiler

• $36+4 (1).jpg
    $36+4 (1).jpg
    86,7 KB · Görüntüleme: 15
  • $36+4 (2).jpg
    $36+4 (2).jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 15
  • $36+4 (3).JPG
    $36+4 (3).JPG
    86,5 KB · Görüntüleme: 14
eftelya bebekler irileştikçe hareket alanları kısıtlanıyo eskisi kadar sert hareketler yapamıyolar canım normal bu durum

Çok tşkler kıslar hadi sizlerde ekleyin görelim son durumlarınızı hadi bakalımkaydirigubbakcemile2

[

kızına maşallah canım .. biz de kasılmaarı poposu felan sanıyorduk . ama pozisyon değştirince geçiyorsa o kasılma değilmiş , aklında olsun ..
bu arada hep soruyorum sana ama yanıt alamadım sanırım senin sıklıkla burada olmadığın ve mesajımı görmediğin içinidir. doğumunu nerede yapmayı düşünüyorsun canım ??

ya evet valla gözümden kaçıyor kesinlikle,sizler kadar sık giremediğimde doğru arkadaşım kusura bakma.ben doğumumu nasipse 9 eylülde yapıcam,oraya gidiyorum zaten kontrole evimde narlıderede.
popo dayama olayına gelince az önce göbeğimi görmeliydiniz,sağ göğsümün altından bir ittirme ama göbeğim oraya toplandı resmen diğer yerler yumuşak orası bir tepe,buda kasılma değil heralde dediğin gibi iyi ayırmak lazım.

X