- 9 Haziran 2008
- 2.031
- 0
- 42
arkadaslar yenidogan bebege gelen giysileri topluca yikayip oyle giydirin diyolar bana. kimiside hic yikama ne gerek var diyor.oncelikle sormak istedigim hangi tur deterjan kullanilir?ve makinede ki program ayari hangisi oluyor?benim makine 800devir..
bide toz sabunla yika diyen var ve toz sabun camasiri maf ediyor ustune yapisip kaliyo camasirin diyen var.
ayrica simdiden 1paket bez alip kenara koyalim dedik.markaya karar veremedik.cis kacirmiyor cook memnunum dediginiz bezler varmi.mesela prima icin kimden duyduysam beline kadar cis cikariyor pisik yapiyor denildi.molfix icin cok naylonsu cocugun derisini tahris etti diyen oldu.bu ve bunun gibi seyler.yardimci olursaniz sevinirim..
canım kıyafet konusunda elbetteki yıkayıp ütülememiz gerekiyor,sonuçta o giysiler bir sürü kimyasala maruz kalıyor,artı üretildikleri yerler temiz ortamlar değil zaten,mağazalarda da herkes gelip elliyor sonuçta.deterjan olarak bir çoğumuz dalinin sıvı deterjanını aldık.ben toz sabunuda denedim sıvı deterjanıda ikiside güzeldi.kıyafetler şu anda lekeli olmaığı için çok yüksek bir sıcaklığa gerek yok bence 40 derecede yıkadım ben sonra güzelce ütüledim.
bez konusunda ise bişey diyemiyeceğim henüz bebeişlerimiz gelmediği için bizde hangisi iyi olur bilmiyoruz.ama ilk günler için primanın yeni doğanını aldım ben.bebeğin beze tepkisine göre dewam ederim yada değiştiririm o yüzden bez stoğu yapmıyorum