2009 Şubat Anneleri

arkadaslar yenidogan bebege gelen giysileri topluca yikayip oyle giydirin diyolar bana. kimiside hic yikama ne gerek var diyor.oncelikle sormak istedigim hangi tur deterjan kullanilir?ve makinede ki program ayari hangisi oluyor?benim makine 800devir..
bide toz sabunla yika diyen var ve toz sabun camasiri maf ediyor ustune yapisip kaliyo camasirin diyen var.
ayrica simdiden 1paket bez alip kenara koyalim dedik.markaya karar veremedik.cis kacirmiyor cook memnunum dediginiz bezler varmi.mesela prima icin kimden duyduysam beline kadar cis cikariyor pisik yapiyor denildi.molfix icin cok naylonsu cocugun derisini tahris etti diyen oldu.bu ve bunun gibi seyler.yardimci olursaniz sevinirim..

canım kıyafet konusunda elbetteki yıkayıp ütülememiz gerekiyor,sonuçta o giysiler bir sürü kimyasala maruz kalıyor,artı üretildikleri yerler temiz ortamlar değil zaten,mağazalarda da herkes gelip elliyor sonuçta.deterjan olarak bir çoğumuz dalinin sıvı deterjanını aldık.ben toz sabunuda denedim sıvı deterjanıda ikiside güzeldi.kıyafetler şu anda lekeli olmaığı için çok yüksek bir sıcaklığa gerek yok bence 40 derecede yıkadım ben sonra güzelce ütüledim.
bez konusunda ise bişey diyemiyeceğim henüz bebeişlerimiz gelmediği için bizde hangisi iyi olur bilmiyoruz.ama ilk günler için primanın yeni doğanını aldım ben.bebeğin beze tepkisine göre dewam ederim yada değiştiririm o yüzden bez stoğu yapmıyorum

ben ılk once toz sabunların matık olanlarından gormsutum markette aldım ondan bebeğin camasırları ıcın daha oncesınde perdelerımde kullandım cunku uzernde perdeler ıcın cok ıdeal olduğu yazıodu fa,kat makıneden cıkardığımda perdenın arasından koyduğum sabunun herdeyse hepsı yere dokuldu ve bı daha yıkamak zorunda kaldım bence sabun ıyı dııl

arkadaslar yenidogan bebege gelen giysileri topluca yikayip oyle giydirin diyolar bana. kimiside hic yikama ne gerek var diyor.oncelikle sormak istedigim hangi tur deterjan kullanilir?ve makinede ki program ayari hangisi oluyor?benim makine 800devir..
bide toz sabunla yika diyen var ve toz sabun camasiri maf ediyor ustune yapisip kaliyo camasirin diyen var.
ayrica simdiden 1paket bez alip kenara koyalim dedik.markaya karar veremedik.cis kacirmiyor cook memnunum dediginiz bezler varmi.mesela prima icin kimden duyduysam beline kadar cis cikariyor pisik yapiyor denildi.molfix icin cok naylonsu cocugun derisini tahris etti diyen oldu.bu ve bunun gibi seyler.yardimci olursaniz sevinirim..

ben de hacışakirin toz sabununu kullandım matik olanını tabi...mis gibi yaptı astığımda hele bebek koktu bütün oda sanki...
kuruyunca da ütüledim minik minik giysilerini..sonra yerleştirdim bir çekmeceye öyle bekliyolar dolapları gelince yerleşmeyi...

ve çok ta memnun kaldım yumuşatıcı falan da kullanmadım ...ne kadar az kimyasal madde kullanırsam o kadar iyi diye düşündüm...

cnm bebeginin kiyafetlerini mutlaka yika ve mutlaka ütüle
camasir olarak ben ogluma normal camasir tozu kullanmistim hic bi sorun yasamadik ama simdi bebekler icin özel satilan camasir tozlarindan alicam
ogluma bir defasinda prima almistim ve hic memnun kalmadim baska bi marka kullandim devamli ... kullandigim bebek bezi bi magzanin kendi ürettigi üründü türkiyede yok diye biliyorum
rabbim bebegini saglikla kucagina alip büyütmek nasit etsin cnm a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyiakşamlar kızlar ben geldim ama herkes gitmiş anlaşıllan bende yıkadım bebişimin kıayfetlerini daha doğrusu annem yıkadı ben çalışıyordum sabun tozuyla yıkamış 40 derecede geçen günde ütüledik çantasını hazırladık yünlüleri kaldı birtek onlarıda bugün yarın yıkarız

kızlar bıldığınız kokusu guzel olan sabun varmı bebeğin kıyafetlerının arasına koymak ıcın dolapta falan yada baska bır yontem bılıonusmu yardım edermısınız

iyi akşamlar herkese, soğuktan internete hiiiçç giresim gelmiyor

bilgisayarımız mutfakta ve mutfak epey soğuk, az önce eşim ısıttı da öyle girebildim, 10-20 dakika durup çıkacağım

yaa kızlar ben iyice ağırlaştım yaa, hareketlerim aşrı derecede kısıtlandı, yatmak artık benim için bir kabus oldu, yan yattığım zaman bel kaslarım açılıyor belden aşağım uyuşuyor felçli gibi sancı çekiyorum, düz zaten yatamıyorum, 1 yastıkla yattığımda mideme asit geliyor, çift yastıkla yatmak zorundayım, hep eşimden yukarıda yatıyorum bu yüzden, sinir bozucu, bir de göbeğim ağırlaştığı için yatarken göbeğim bir tarfa düşüveriyor ve 10 dakika sonra ağrı başlıyor, ben de göbeğimin altına da yastık koyma çaresini buldum, düşünün, gece tam 3 yastıkla yatıyorum yaaaaaa eşime sarılamıyorum bile...

iyi akşamlar kızlar.akşam eşim mesai kalmadı ve aradı işten çıkınca dışarıda buluştuk ve alışveriş yaptık.hihoyyyt geldik yemek yedik size geldim çaya :içelim: ama kimse yokki sositososito
artık kaynanamı takmıyorum taka taka nereye kadar.sinir basıyor ama alıştım artıkikötükedihüso

demircool bu soğukta iyi iştah vallahi, benim eşimde yürüyüş yapalım dedi ama ben korktum boşver çok soğuk dedim, ıyyyyyyyyy soğuktan nefret ediyoruuummmm!!!

neyse 20 dakika dedim yine 1 saat kaldım , kimsecikler de yok çıkayım da kızımı daha fazla üşütmeyeyim bari, herkese iyi geceler

İyi akşamlar kızlar ben bi anlayamadım kasılmalar nasıl oluyor sertleşme gerilme oluyor bende bunun adımı kasılma acaba mesela bacağımda falan hiç ollmadı pelviste dollgunluk var bu hafta dr a gidicem herşeyi sorcam tek tek bakalım
Gerçekten herkes çok ağırlaştı heralde pek kimse olmuyo bende işi bıraktım ama gezmeye devam bu soğuk havada bile ewde duramıyorum şimdilik zaten dursam ben de biri oluyor

canım bu sertleşme kasılma dedikleri şey rahmin bütününde oluyormuş,özellikle karnımızın tam orta kısmından aşağıya doğru.bende dün ebe arkadaşa sordum,ben daha yaşamadım öyle bişey,sertleşme tek tarafta bende de oluyor ama bazen sağda bazen solda o oğluşun yaslanmasından oluyor ama onun farkındayım.
Kızlar bu arada bugün benim oğlanın resmen topuğunu farkettim:)) ay çok şekerdi ya ve artık aşağı inmeyede başladı galiba tam kasıklarımın oralarda da kıpır kıpır sanki ilk yerleştiklerinde hafif hafif şişen kısımlar vardı ya oralarda işte,sanırım elleri orada ayaklrı yukarıdaydı çünkü.ya böyle neresinin nerde olduğunu hissedince insan daha bi heycanlanıyor.Çıksınlarda bi sağlıkla ısıracam heryerlerini:))

evet ya trafik yoğun ama üretim yok :)

valla benim kollar çok ağrıyo sırtım falan
yazmak zor geliyo

iyigeceler sabah saat 7 de kalktım ama uykum gelmedi bir türlü eşimi kaldırıyorum o gittikten sonrada karnım acıkıyor kahvaltı edipte yatamıyorum uykum kaçıyor yarın sabah uyumak istiyorum işe giderken kalkmak istemiyen ben şimdide uyuyamıyorrum

iyigeceler sabah saat 7 de kalktım ama uykum gelmedi bir türlü eşimi kaldırıyorum o gittikten sonrada karnım acıkıyor kahvaltı edipte yatamıyorum uykum kaçıyor yarın sabah uyumak istiyorum işe giderken kalkmak istemiyen ben şimdide uyuyamıyorrum

bikaç gün daha geçsin alışırsın canım uyumaya.bende işe gitmeyi bıraktığım ilk haftalarda sabh sabah kalkıyordum ama şimdi her fırsatta uyuyorum canım.malum geceleri uykumuzu rahat alamıyoruz,sabah istesemde kalkamıyorum artık

Kızlar ebnim uyku sorunum yok çok şükür ancak nedense hep çalar saat gibi 6 buçukta kalkıyom ve işe gitmeme2 saat olduğundan yatmayı deniyorum ama olmuyor. Uyku istemeyince de geliyor özellikle tv izlerken ne sinir oluyom kendime o zaman...

X